Hoe te voorkomen dat Outlook e-mails opnieuw opent na een crash?

Microsoft heeft onlangs Outlook bijgewerkt om een ​​nieuwe functie toe te voegen waarmee de e-mailclient automatisch e-mails kan openen na een crash, herstart of onverwachte sluiting. De automatische configuratie is vergelijkbaar met die in moderne webbrowser-applicaties, die hun tabbladen doorgaans opnieuw openen na crashes.

Wat moet ik doen als Outlook e-mails opnieuw opent na een crash?

Voor ervaren gebruikers is de nieuwe functie zeker een goede toevoeging - aangezien ze geen tijd meer hoeven te verspillen aan het heropenen van de e-mails die open waren voor een crash - en dit vertaalt zich in een verhoging van de productiviteit (zelfs als deze relatief klein is). Voor andere categorieën gebruikers zal de nieuwe functie waarschijnlijk ook de ervaringen met de e-mailclient verbeteren.

Enkele jaren geleden, toen apps - vooral webbrowsers - crashten, waren gebruikers meestal gefrustreerd omdat ze bepaalde dingen helemaal opnieuw moesten beginnen. De mogelijkheid waarmee webbrowsers hun browsesessies konden behouden, werd snel verwelkomd. We vermoeden dat dezelfde (of vergelijkbare) gebeurtenissen zich voordoen voor de automatische heropeningsfunctie van Outlook.

Waarom wordt Outlook automatisch opnieuw geopend in Windows 10?

Veel mensen openen meerdere e-mails in verschillende tabbladen of vensters. Op deze manier kunnen ze efficiënter multitasken en hun taken gemakkelijker beheren - ze onthouden bijvoorbeeld de e-mail op een specifiek tabblad waarop ze later moeten antwoorden, enzovoort.

In de release-opmerkingen van Microsoft voor het bètakanaal van Office Insider schreven hun ingenieurs dit:

We hebben een optie toegevoegd om items uit een eerdere Outlook-sessie snel opnieuw te openen. Of Outlook nu crasht of u sluit het, u kunt nu items snel opnieuw starten wanneer u de app opnieuw opent.

Zoals je misschien gewend bent met nieuwe functies voor Microsoft-apps (of zelfs het Windows-besturingssysteem), kunnen maar een paar gebruikers de nieuwe dingen eerst gebruiken. Voor de automatische heropeningsfunctie van Outlook kunnen alleen Windows-insiders - in de Beta Channel Version 2006 (build 13001.20002) - genieten van de nieuwe dingen - voorlopig tenminste.

Microsoft zal de nieuwe functie - die in een update voor Outlook zal worden geïmplementeerd - in de toekomst uitrollen naar computers met reguliere builds of versies van Windows. We kunnen geen informatie verstrekken over een specifieke releasedatum.

Hoe u kunt voorkomen dat Outlook opnieuw wordt geopend na een crash

Als de Outlook-app op uw computer al de functie heeft waarmee e-mailsessies automatisch opnieuw kunnen worden geopend na een crash, dan wilt u deze misschien uitschakelen - vooral als u goede redenen heeft om dit te willen doen. Ten eerste is de functie standaard ingeschakeld, dus als u deze wilt uitschakelen, moet u handelen.

Als u Outlook op uw pc gebruikt, hoeft u zich waarschijnlijk geen zorgen te maken dat Outlook uw e-mailmateriaal naar voren brengt na een crash of herstartgebeurtenis - aangezien u altijd degene bent met uw pc.

Als u Outlook echter gebruikt op andere computers die niet van u zijn of als u de e-mailclient gebruikt op computers die u met andere mensen deelt, ziet u mogelijk geen redenen waarom de functie in de eerste plaats moet worden ingeschakeld voor gebruik . Het zou uit moeten zijn - en de dingen zijn op deze manier waarschijnlijk beter voor iedereen (jij en andere mensen).

Als u de automatische heropeningsfunctie van Outlook in elk geval wilt uitschakelen, zijn dit de instructies die u moet volgen om de klus te klaren:

 • Eerst moet u de Outlook-app openen. U kunt dubbelklikken op de Outlook-snelkoppeling, die op uw bureaublad zou moeten staan.
 • Zodra het Outlook-venster verschijnt, moet u op Bestand klikken (in de linkerbovenhoek van het venster).
 • Klik op Opties.

Uw computer zal nu het dialoogvenster Outlook-opties of -venster openen.

 • Nu moet u op het tabblad Algemeen (de standaardlocatie) naar het rechterdeelvenster kijken en vervolgens een beetje naar beneden scrollen om de opstartopties te zien.
 • Klik op het vervolgkeuzemenu voor de parameter When Outlook reopens (om de beschikbare opties te zien).

De huidige optie (degene die in gebruik is) is waarschijnlijk Altijd eerdere items herstellen .

 • Selecteer Nooit vorige items herstellen .

Als u wilt beslissen of Outlook uw e-mailsessies opnieuw moet openen na een crash of herstartgebeurtenis, moet u de optie Mij ​​vragen of ik eerdere items wil herstellen kiezen. Desalniettemin zijn wij er tegen dat u deze optie kiest als u Outlook gebruikt op een apparaat dat niet uw pc is.

 • Klik op de knop OK om de nieuwe configuratie van Outlook op te slaan.

Dat is alles.

 • U kunt nu de Outlook-app sluiten - als u daar zin in heeft.

Als u de bovenstaande taak correct hebt uitgevoerd, zal Outlook niet langer automatisch e-mailtabbladen of vensters openen na een crash (of herstart of onverwachte afsluitingsgebeurtenis).

Hoe Outlook crasht op een Windows 10-pc op te lossen

Als de Outlook-app op uw computer constant crasht, is het logisch dat u een oplossing toepast om de stabiliteitsresultaten voor de toepassing te verbeteren. Ervoor zorgen dat de e-mailclient stopt met crashen, kan zelfs belangrijker zijn dan uw zoektocht om te bepalen wat er gebeurt nadat het programma crasht.

Voor efficiëntiedoeleinden raden we u aan de fixes te doorlopen in de volgorde waarin ze hieronder worden weergegeven:

 1. Controleer alle add-ons in Outlook:

Hier willen we dat u rekening houdt met de mogelijkheid dat Outlook-crashes te wijten zijn aan problemen met add-ons. Een specifieke add-on (of een groep add-ons) werkt mogelijk niet goed of gedraagt ​​zich niet. Een add-on kan andere add-ons verstoren of Outlook-bewerkingen verstoren.

Er is geen eenvoudige procedure waarmee u kunt achterhalen welke add-on (of groep add-ons) verantwoordelijk is voor uw problemen, dus u moet het probleem onderzoeken in de veronderstelling dat alle geïnstalleerde add-ons slecht of defect zijn. Hiertoe moet u alle add-ons uitschakelen.

Eerst zullen we u door een eenvoudige procedure leiden om te controleren op fouten in Outlook. Vervolgens schakelt u alle add-ons in Outlook uit. Deze instructies omvatten alles:

 • Eerst moet u de Outlook-applicatie sluiten. U moet het e-mailclientproces correct afsluiten (om ervoor te zorgen dat geen van de instanties actief blijft).

Misschien wilt u de Taakbeheer-app openen en de dingen daar controleren om te bevestigen dat Outlook niet werkt.

 • Nu moet je de Run-app openen. De Windows-knop + letter I-sneltoets is hier meestal handig.
 • Zodra het dialoogvenster Uitvoeren of het venster verschijnt, moet u hier Outlook / safe in het tekstvak typen .
 • Klik op de knop OK in het venster Uitvoeren (of tik op Enter op uw toetsenbord).
 • Volg de instructies op het scherm om te controleren op fouten in Outlook.

Nu moet u Outlook openen (zoals u normaal doet), naar het Add-ons-scherm of -menu gaan en vervolgens alle add-ons uitschakelen die u aan de e-mailclient hebt toegevoegd.

 • Ervan uitgaande dat u zich in het Outlook-venster bevindt, moet u op de menubalk Bestand klikken en vervolgens Opties kiezen.
 • Selecteer Add-ons.
 • Nu moet u COM-add-ons selecteren en vervolgens op Go klikken.
 • Hier moet u de vinkjes voor alle selectievakjes in de lijst wissen en vervolgens op de knop OK klikken.

Je werk zit erop.

 • Ten slotte moet u de Microsoft Outlook-app sluiten en vervolgens opnieuw openen.
 • Probeer Outlook zo lang mogelijk te gebruiken. We raden u aan de crash opnieuw te maken - als u weet hoe u dit moet aanpakken. Doe wat u kunt doen om Outlook te testen om te zien wat er gebeurt.

Als Outlook niet crasht, kunt u deze gang van zaken beschouwen als bevestiging dat add-ons betrokken waren bij de problemen die de problemen veroorzaakten.

Nu kunt u de add-ons afzonderlijk inschakelen (één add-on per keer, de ene add-on na de andere) om erachter te komen welke add-on verantwoordelijk is voor de crash. Als u veel add-ons in Outlook gebruikt, kunt u er baat bij hebben de add-ons in groepen te plaatsen en de groepen vervolgens op problemen te testen.

Zodra u heeft vastgesteld welke add-on verantwoordelijk is voor de crashes, kunt u dingen instellen om deze voor altijd uitgeschakeld te houden, of u kunt de installatie ongedaan maken om ervoor te zorgen dat deze nooit meer gaat werken om problemen voor u te veroorzaken.

Als een groep add-ons de boosdoener blijkt te zijn, moet u alle add-ons in de groep testen totdat u de slechte add-on (of combinatie van probleemveroorzakende add-ons) ontdekt. Dezelfde aanbeveling voor het verwijderen van add-ons is hier van toepassing.

 1. Outlook herstellen:

Misschien is er iets in de code, pakketten of instellingen van Outlook defect - en dus crasht het. Als de aanname hier waar is, zal de Outlook-app op uw computer waarschijnlijk niet meer crashen nadat u de reparatieprocedure ervoor hebt uitgevoerd. Outlook is gebundeld met Office, dus om Outlook te repareren, moet u Office (in zijn geheel) repareren.

Om Office te herstellen, moet u naar het scherm Programma's en onderdelen in het Configuratiescherm gaan, Office zoeken en vervolgens de reparatietaak ervoor starten. Deze instructies omvatten alles:

 • Eerst moet u de Run-app openen. U kunt hier de Windows-toets + letter R-toetsenbordcombinatie gebruiken.
 • Deze keer, nadat het dialoogvenster Uitvoeren is geopend, moet u Appwiz.cpl typen in het beschikbare tekstvak.
 • Voer de code uit. Tik op Enter (op uw toetsenbord) of klik op OK (in het venster Uitvoeren).

Uw computer brengt u naar het scherm Verwijderen of een programma wijzigen onder Programma's en onderdelen.

 • Nu moet u Office zoeken, er met de rechtermuisknop op klikken om het menu te zien en vervolgens Reparatie selecteren.

Windows zal waarschijnlijk een installatieprogramma of installatiewizardvenster voor Office openen.

 • Hier moet u de instructies op het scherm volgen, prompts bevestigen en taken uitvoeren (waar nodig).
 • Zodra alles is gedaan, moet u de Configuratiescherm-app sluiten en ook andere actieve programma's neerzetten.
 • Start je computer opnieuw op.
 • Nu moet u Outlook uitvoeren en de e-mailclient zo lang mogelijk gebruiken om te zien of deze crasht zoals voorheen.
 1. Maak een nieuw Outlook-profiel en gebruik het:

Hier bekijken we de mogelijkheid dat Outlook-crashes iets te maken hebben met het feit dat uw gebruikersprofiel (het in gebruik zijnde profiel) beschadigd of kapot is. Er is geen procedure waarmee u een slecht profiel kunt herstellen, dus u moet andere manieren vinden om het probleem op te lossen - als onze veronderstelling waar is. We raden u aan een nieuw gebruikersprofiel aan te maken, dat u vervolgens kunt gebruiken om dingen in Outlook te testen.

Dit zijn de instructies die u moet volgen om een ​​nieuw gebruikersprofiel in Outlook aan te maken en te gebruiken:

 • Eerst moet u Outlook openen (op welke manier dan ook) en vervolgens naar het menu of scherm van Profielen gaan.

Hier moet u uw huidige profiel verwijderen om ruimte te maken voor een nieuw profiel. We moeten u waarschuwen dat u de gegevensbestanden en instellingen die aan het profiel zijn gekoppeld, kwijtraakt. Idealiter maakt u eerst een back-up van alle belangrijke gegevensitems.

 • Zoek uw huidige profiel en verwijder het.
 • Klik op de optie Toevoegen.
 • Vul het veld in voor Naam. Geef alle gevraagde details of inloggegevens op, zoals gebruikersnaam, primair SMTP-adres, wachtwoord, enzovoort.
 • Klik op de knop Volgende.
 • Wanneer de prompt verschijnt, moet u uw inloggegevens opgeven.

Outlook zal nu werken om de installatietaken voor het nieuwe profiel te voltooien.

 • Klik op de knop Voltooien.

Je werk zit erop. Outlook zou niet langer moeten crashen.

Welnu, als Outlook blijft crashen op uw pc, doet u er goed aan de applicatie opnieuw te installeren (verwijder Outlook correct en installeer vervolgens de nieuwste Outlook-versie).

TIP:

Als u een hulpprogramma nodig heeft om u te helpen met reparaties, optimalisaties en andere taken die de prestaties van uw computer kunnen verbeteren, dan doet u er goed aan Auslogics BoostSpeed ​​te downloaden en uit te voeren. Deze applicatie biedt u functies op het hoogste niveau en functies die worden gebruikt om veranderingen door te voeren voor betere resultaten - in termen van snelheid en stabiliteit - in Windows-systemen.