Nu staat er een herstartpictogram in de lade van Windows 10

De nieuwe versie van Windows 10 - met de codenaam 19H1 - zit vol met bugs en problemen, die de release hebben geduwd tot april 2019. De enige gebruikers die dus een glimp konden opvangen van de toegevoegde functies zijn degenen die zich bij het Insider-programma hebben aangesloten. Een van de functies die een buzz hebben veroorzaakt, is het pictogram Opnieuw opstarten in het systeemvak van de lade.

In een blogpost waarin Windows Insider build 18290 werd aangekondigd, benadrukte Microsoft het nieuwe pictogram:

"Vanaf 19H1, wanneer uw apparaat een update heeft die opnieuw moet worden opgestart (inclusief nieuwe builds die we uitbrengen), ziet u het Windows Update-pictogram met een oranje indicator in het systeemvak (systeemvak) die u waarschuwt om uw apparaat opnieuw op te starten."

Tot dusver zijn de meningen over dit nieuwe icoon verdeeld. Sommige mensen denken dat het gewoon onnodige rommel op hun dienblad is. Aan de andere kant denken anderen dat het een betere en onopvallende manier is om gebruikers te laten weten dat ze hun pc opnieuw moeten opstarten.

Nieuw herstartpictogram voor Windows 10 19H1

U vraagt ​​zich misschien af: "Hoe vind ik het pictogram Opnieuw opstarten voor Windows 10-updates?" Het is vermeldenswaard dat dit systeemvakpictogram standaard is uitgeschakeld op computers die zijn ingeschreven in het Insider-programma. Dus als u het wilt inschakelen en wilt weten hoe u de Windows Updates-melding kunt zien, moet u de onderstaande instructies volgen:

  1. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + I om de app Instellingen te starten.
  2. Selecteer Update en beveiliging.
  3. Ga naar het linkerdeelvenster en klik op Windows Update.
  4. Ga naar het rechterdeelvenster en klik op Geavanceerde opties.
  5. Zet de schakelaar 'Een melding weergeven wanneer uw pc opnieuw moet worden opgestart om de update te voltooien' op Aan.

Als u met de rechtermuisknop op het pictogram Opnieuw opstarten klikt, ziet u deze opties:

  • Start nu opnieuw
  • Plan opnieuw opstarten
  • Open Windows Update
  • Verberg je voorlopig

Andere nieuwe functies voor Windows 10 19H1

Microsoft zal ook andere interessante functies introduceren in de nieuwe Windows 10-versie. U ziet bijvoorbeeld een microfoonpictogram in het systeemvak. U zult weten welke app de microfoon gebruikt. Er is ook een knop 'Nu synchroniseren' voor uw klok. Deze functie is handig als u in een gebied woont waar zomertijd wordt toegepast.

Het is duidelijk dat Windows 10 19H1 veel nieuwe functies heeft die het waard zijn om naar uit te kijken. Zoals bij elke update of programma, moet u echter enkele voorzorgsmaatregelen nemen. Zorg ervoor dat u uw pc voorbereidt en beschermt tegen aanvallen, schadelijke programma's, virussen en bedreigingen. We raden u aan om een ​​betrouwbaar en krachtig softwareprogramma zoals Auslogics Anti-Malware te installeren. Deze tool kan items opvangen die uw belangrijkste antivirusprogramma mogelijk mist. U kunt erop vertrouwen dat uw computer veilig en beveiligd is zodra de updates beschikbaar zijn.

Dus, wat vindt u van het nieuwe pictogram Opnieuw opstarten in het systeemvak?

Deel uw mening door deel te nemen aan de onderstaande discussie!