Hoe de CPU-gegevens van de Task Manager in Windows 10 Tray te bewaren?

Als u een Windows 10-gebruiker bent, heeft u Taakbeheer waarschijnlijk een aantal keren gebruikt (of bent u het in ieder geval tegengekomen). Taakbeheer is een geavanceerd hulpprogramma op Windows 10. Hiermee kunt u toepassingen, processen en services controleren die op uw computer worden uitgevoerd. U kunt ook Taakbeheer gebruiken om programma's en processen te starten en te stoppen. Bovendien geeft het hulpprogramma u informatieve statistieken over de algemene prestaties van uw pc en het netwerk.

De Taakbeheer maakt gebruik van zwevende prestatiepanelen, maar heeft ook een systeemvakpictogram waar u het CPU-gebruik van uw computer kunt zien. U kunt deze informatie erg handig vinden. Natuurlijk wilt u misschien leren hoe u Taakbeheer permanent aan het systeemvak van Windows 10 kunt toevoegen. Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In dit artikel zullen we bekijken hoe u met Taakbeheer kunt werken en hoe u de CPU-gegevens in Windows 10 Tray kunt bewaren.

Hoe voeg ik Taakbeheer toe aan mijn taakbalk op Windows 10?

Het kan om een ​​aantal redenen handig zijn om de CPU-gebruiksinformatie van uw pc altijd zichtbaar te hebben. Het laat u voornamelijk zien hoe "druk" uw systeem momenteel is. Op deze manier kunt u, als u hebt gemerkt dat uw systeem achterloopt, proberen enkele van de processen die op uw computer worden uitgevoerd te "ontladen" om deze sneller te laten werken. En als er maar weinig programma's worden uitgevoerd, maar uw CPU-gebruik altijd hoog is, kan dit een teken zijn dat uw pc door malware is geïnfecteerd. In dat geval is het een goed idee om een ​​volledige virusscan op uw computer uit te voeren met een programma als Auslogics Anti-Malware. De software is ontworpen om zelfs de zeldzaamste kwaadaardige items te identificeren, is volledig compatibel met Windows 10 en kan naast andere antivirusprogramma's worden uitgevoerd.

Om bij de CPU-gegevens van Taakbeheer te komen, moet u eerst het programma zelf openen. Hier is hoe het te doen:

  • Druk op uw toetsenbord op de combinatie Ctrl + Shift + Esc.
  • Selecteer Taakbeheer.

Vervolgens moet u het pictogram in het systeemvak zoeken.

Meestal ziet u het kleine pictogram van de CPU-gebruiksmeter in uw systeemvak (systeemvak), links van de klok. Het pictogram toont een meter die uw huidige CPU-gebruik weergeeft: hoe hoger uw huidig ​​CPU-gebruik, hoe meer het meterpictogram zal vollopen. Als u uw geheugen-, schijf- en netwerkgebruik wilt zien, moet u met de muis over het pictogram bewegen om naar de tooltip te gaan.

Net als bij alle andere meldingspictogrammen, kunt u het CPU-gebruikspictogram slepen en neerzetten als u het naar links of rechts in de rij met pictogrammen op de taakbalk wilt verplaatsen.

Maar wat moet u doen als u het pictogram van de Taakbeheerder niet kunt zien in het systeemvak op uw taakbalk? Als dit het geval is, klik dan op de pijl aan de linkerkant van het systeemvak. Sleep vervolgens het CPU-gebruikspictogram naar het systeemvak op uw taakbalk.

Hoe u Taakbeheer van uw taakbalk kunt verwijderen

Als u het CPU-gebruikspictogram de hele tijd wilt zien, hoeft u alleen maar Taakbeheer te openen - en u zult het toepassingspictogram zien verschijnen als een lopend programma in uw taakbalk.

Nu, wat als u de meldingspictogrammen van Taakbeheer van de taakbalk wilt verwijderen? Dat kan ook gemakkelijk worden gedaan - u kunt het pictogram eenvoudig verbergen.

Om het pictogram te verbergen, doet u het volgende:

  • Ga naar het venster Taakbeheer.
  • Klik op Opties.
  • Selecteer Verbergen indien geminimaliseerd.
  • Nadat deze optie is aangevinkt, klikt u op het pictogram Minimaliseren (u vindt het in de rechterbovenhoek van het venster Taakbeheer).

Het Taakbeheer-pictogram verdwijnt dan uit de actieve programma's die in uw taakbalk worden vermeld. U kunt het echter nog steeds in uw systeemvak zien. Als u Taakbeheer nog steeds ziet in de lijst met programma's die op uw pc in uw taakbalk worden uitgevoerd, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteert u Losmaken.

Om het pictogram terug te halen, dubbelklikt u op het pictogram CPU-gebruik in uw systeemvak of start u Taakbeheer opnieuw. Om het hulpprogramma te sluiten, klikt u met de rechtermuisknop op het systeemvakpictogram en klikt u op Sluiten. U kunt ook gewoon op de X-knop klikken om het programma te sluiten.

Daar heb je het. We hopen dat u nu een beter begrip heeft van enkele van de handige functies van Task Manager en weet hoe u altijd grafische afbeeldingen van de Windows CPU-monitor in de taakbalk kunt weergeven.

We hebben nog één ding toe te voegen voordat u vertrekt. Als je je Windows-systeem optimaal wilt gebruiken met al zijn functies en tools, wil je je systeem misschien een boost geven. Naarmate er extra bestanden worden opgebouwd en de opslag rommelig wordt, kan uw systeem trager worden en kunt u regelmatig fouten en storingen op uw pc tegenkomen. Dit zijn misschien geen serieuze problemen, maar ze staan ​​wel degelijk in de weg en kunnen ervoor zorgen dat u uw computer niet volledig kunt gebruiken. Als je inderdaad een recente vertraging van je systeem hebt opgemerkt, raden we je aan een prestatiebevorderend programma zoals Auslogics BoostSpeed ​​te proberen, dat zal helpen om je systeem in zijn oude glorie te herstellen.

Na installatie start de software door een volledige scan van uw systeem uit te voeren, waarbij alle onnodige bestanden worden opgespoord. Dit kunnen tijdelijke gebruikersbestanden zijn, de cache van de webbrowser, ongebruikte foutlogboeken, overgebleven Windows Update-bestanden, tijdelijke Sun Java-bestanden, onnodige Microsoft Office-cache, enzovoort. Deze bestanden worden vervolgens veilig van uw systeem verwijderd zonder problemen te veroorzaken. U maakt dus uiteindelijk gigabytes aan ruimte op uw computer vrij en elimineert binnen enkele minuten een hele reeks fouten en glitches. Bovendien kunt u dat doen zonder te investeren in dure hardware-upgrades of uren te besteden aan het handmatig vrijmaken van ruimte.