Hoe wachtwoordlekdetectie in Google Chrome in te stellen?

Ook al leven we in een tijd waarin er veel informatie beschikbaar is over hoe u uw systeem beschermd kunt houden tegen datalekken, toch vallen veel mensen ten prooi aan wachtwoordlekken. Bovendien blijven ze de gecompromitteerde wachtwoorden gebruiken voor hun accounts, waardoor ze nog meer risico lopen.

Dus, wat kunt u doen om uw systeem te beschermen tegen wachtwoordlekken?

Er zijn enkele basisregels voor wachtwoorden om aan de veilige kant te houden:

  • U moet altijd verschillende wachtwoorden gebruiken voor verschillende accounts. Hoewel het handig lijkt om slechts één wachtwoord te hebben om te onthouden, loopt u ook een groter risico op een datalek.
  • Het is een goed idee om uw wachtwoorden ingewikkeld te maken: gebruik cijfers, symbolen (indien mogelijk), kleine letters en hoofdletters, enzovoort.
  • Bovendien is het een goed idee om regelmatig uw wachtwoorden te wijzigen.

U kunt ook gespecialiseerde tools gebruiken, zoals de functie Wachtwoordlekdetectie van Google Chrome.

Wat is wachtwoordlekdetectie in Google Chrome?

Wachtwoordlekdetectie is een relatief nieuwe functie voor Google Chrome. Aanvankelijk werd het geïntroduceerd als een officiële extensie, maar later werd de functie onderdeel van de wachtwoordbeheerder van de browser.

Is de detectie van wachtwoordlekken effectief?

Je zou deze vraag kunnen stellen:

"Dus, moet ik wachtwoordlekdetectie gebruiken in Chrome voor Windows 10?"

De nieuwe functie is ontworpen om gebruikers te helpen het gebruik van gecompromitteerde wachtwoorden te vermijden - zelfs als ze zich niet bewust zijn van het lek. Wanneer u Wachtwoordlekdetectie inschakelt, wordt Chrome gestart

controleren of de wachtwoorden die u gebruikt om in te loggen op websites deel uitmaken van datalekken die Google kan identificeren.

Dus ja, wachtwoordlekdetectie is behoorlijk effectief in het beschermen van uw wachtwoorden, vooral als u niet de gewoonte hebt ingewikkelde wachtwoorden te bedenken en deze vaak te wijzigen.

Hoe wachtwoordlekdetectie in Chrome te gebruiken?

Om wachtwoordlekdetectie in Chrome in te schakelen, moet u het volgende doen:

  • Start de Google Chrome-browser.
  • Typ chrome: // flags in de adresbalk en druk op Enter. U kunt ook "chrome: // flags / # wachtwoordlekdetectie" (zonder aanhalingstekens) rechtstreeks in de adresbalk van uw browser typen.
  • Voer op de pagina "vlaggen" een zoekopdracht uit naar "Detectie van wachtwoordlekken".
  • Wijzig vervolgens de standaardoptie in Ingeschakeld.
  • Nadat u de overstap heeft gemaakt, start u de Google Chrome-browser opnieuw: druk op de knop Opnieuw starten om de tool Lekdetectie te activeren.

Let op: om de functie in uw Chrome-browser in te schakelen, moet u ervoor zorgen dat u Chrome 78 of hoger gebruikt. Hoe controleer je welke versie van de browser je gebruikt? Klik eenvoudig op het pictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek van uw browser, klik op Help en selecteer Over Google Chrome. Uw browser controleert automatisch of deze de nieuwste versie gebruikt en waarschuwt u als er een update nodig is.

Nadat u de bovenstaande stappen heeft doorlopen, begint uw browser datalekken te detecteren en laat hij u onmiddellijk weten of uw inloggegevens zijn gecompromitteerd.

We hopen dat dit bericht nuttig is geweest en dat je nu weet hoe je de wachtwoordlekdetectie van Chrome moet gebruiken en dat je een extra tool in je set hebt om je systeem te beschermen tegen inbreuken.

Heeft u geprobeerd de functie Wachtwoordlekdetectie van Chrome te gebruiken? Deel in de reacties hieronder.

Naast de nieuwe tool van Chrome is het natuurlijk belangrijk om een ​​betrouwbaar antivirusprogramma aan boord te hebben, zoals Auslogics Anti-Malware. Na installatie voert de software automatische scans van uw hele systeem uit om zelfs de zeldzaamste kwaadaardige items op te sporen en verwijdert deze vervolgens veilig van uw pc voordat ze problemen op uw computer kunnen veroorzaken. Wat het programma anders maakt dan andere antivirussoftware, is dat het een flexibele planning van automatische scans mogelijk maakt, de malware-items opspoort die uw primaire antivirusprogramma mogelijk mist, supergemakkelijk is in te stellen en een eenvoudige gebruikersvriendelijke interface heeft. meer. Bovendien is Auslogics Anti-Malware ontworpen om naast uw primaire antivirusprogramma te werken zonder compatibiliteitsproblemen - mocht u beide programma's willen behouden. In het programmau heeft de keuze tussen het uitvoeren van een Quick Scan (alleen de belangrijkste gebieden op uw pc worden gescand), Deep Scan (uw hele systeem wordt gescand) en Custom Scan (waar u specifieke mappen en bestanden kunt selecteren om te analyseren) ).