Meldingen kunnen worden verborgen terwijl de gebruiker van Win10 video's bekijkt

Wanneer heb je voor het laatst een video op volledig scherm bekeken op je Windows 10-laptop of pc? Werd het onderbroken door pop-ups met meldingen? Gelukkig weet Microsoft ervan, en de volgende Windows 10-update detecteert automatisch dat je een video op volledig scherm bekijkt en verbergt meldingen.

Wat we weten over de nieuwe functie

De nieuwe functie wordt geïmplementeerd in Focus Assist van Windows 10.

Wat is Focus Assist op Windows 10?

Voor het geval je het nog niet weet: Focus Assist maakt deel uit van Windows 10 sinds de update van april 2018. Het is een functionaliteit waarmee u de modus "niet storen" kunt inschakelen, zodat u meldingen kunt verbergen. Dat wordt geautomatiseerd in de volgende Windows 10-update. Op dit moment moet u Focus Assist configureren om meldingen te verbergen telkens wanneer u een video op volledig scherm wilt bekijken. Met de geautomatiseerde functionaliteit kunt u het in plaats daarvan één keer instellen en wordt automatisch elke video op volledig scherm gedetecteerd. Het zal elke keer meldingen voor u verbergen. En het werkt op verschillende videoformaten.

Elke app op volledig scherm activeert de activering van Focus Assist. Het kan een desktopvideospeler zijn, zoals Windows Media Player of VLC. Het werkt ook met in-browser videospelers of streaming-sites zoals Netflix en YouTube.

Wanneer u het kunt verwachten

De nieuwe functie wordt opgenomen in de 19H1 Windows-update. Dat betekent wachten tot april 2019. Gelukkig hoef je, als je de Insider build 18277 hebt, niet op die update te wachten. De release van 7 november heeft de nieuwe Focus Assist-mogelijkheid.

Hoe het zal werken

Meer dan alleen video's op volledig scherm zullen de nieuwe Focus Assist-functie activeren.

Verschillende operaties zullen dat doen, waaronder:

  • uw beeldscherm projecteren
  • spelen van games op volledig scherm
  • werken tussen bepaalde uren

Dat betekent echter niet dat u uw meldingen niet ontvangt. In wezen zijn uw meldingen alleen verborgen - niet geblokkeerd. Dat betekent dat je ze nog steeds krijgt nadat Focus Assist is uitgeschakeld wanneer je geen app op volledig scherm hebt. Zodra u de app op volledig scherm stopt, krijgt u een overzicht van uw meldingen.

Hoe de nieuwe functie te gebruiken

De nieuwe functie wordt in de Focus Assist-instellingen geplaatst. Dat maakt het gemakkelijk te vinden en te gebruiken.

Als u meldingen automatisch wilt verbergen, volgt hier

hoe u de functie Focus Assist inschakelt

in Windows 10 19H1:

  1. Ga naar Instellingen> Systeem> Focus Assist
  2. In de Focus Assist-instellingen vind je de optie "Als ik een app in volledig scherm gebruik". Selecteer die optie.

Nadat u het eenmaal heeft ingesteld, hoeft u dit niet elke keer te doen wanneer u een app op volledig scherm opent. De functie herkent elke app op volledig scherm en verbergt automatisch meldingen. U kunt dan genieten van ononderbroken video's kijken en games spelen. Dat is een oplossing met één klik om het probleem van irritante meldingen op te lossen. Het is een geweldig softwareontwerp dat uw werklast vermindert. Net als de één-klik oplossing van Auslogics Driver Updater die apparaatconflicten voorkomt en zorgt voor een soepele werking van de hardware.

De afspeelmodus gebruiken tijdens het bekijken van video's

Als u dringende meldingen heeft die u wilt zien, zelfs wanneer u video's op volledig scherm bekijkt, kunt u Focus Assist aanpassen naar de modus "Alleen prioriteit". Hierdoor kunnen prioriteitstoepassingen worden geconfigureerd.

U kunt dan meldingen blijven ontvangen van de toepassingen met de hoogste prioriteit, zelfs wanneer u video's op volledig scherm bekijkt.

Andere kenmerken van de nieuwste Insider Preview Build

De nieuwste Insider-preview-build heeft niet alleen die extra Focus Assist-functie, maar ook verschillende andere handige aspecten. Het maakt het aanpassen van de schermweergave intuïtiever. Vroeger moest u de helderheidsschakeltegel gebruiken om de helderheid van het scherm aan te passen. Het gaf niet de beste gebruikerservaring. Gelukkig vervangt de nieuwste Insider-preview-build die door een schuifbalk. Geeft je zeker een gevoel van meer controle.

Andere weergaveproblemen komen ook aan bod.

Gebaseerd op hetzelfde concept van hands-off, automatische aanpassing, past de Insider-preview-build de app-weergave standaard aan. Het heeft een standaardnaam met de naam 'Laat Windows proberen apps te repareren, zodat ze niet wazig worden'. Het herstelt automatisch wazige apps wanneer de DPI-instellingen van uw scherm veranderen.

Er is nog een functie om Windows gebruiksvriendelijk te maken. Als u de vergrendelde browseromgeving van Microsoft wilt aanpassen, hoeft u niet langer door Groepsbeleid te graven. U doet dat nu eenvoudig via Windows Defender.