Hoe vind je de systeeminformatie van je pc?

Soms heeft u specifieke informatie over uw Windows-computer nodig. Bijvoorbeeld als u problemen heeft met uw pc en in gesprek bent met een technische ondersteuningsmedewerker. Heel vaak stelt technische ondersteuning je vragen zoals hoeveel RAM je hebt, wat is de grootte van je harde schijf, welke grafische kaart heb je, enz. Het is echt geweldig als je al deze vragen meteen kunt beantwoorden. Maar wat als u dat niet kunt? Het antwoord is eenvoudig: het enige dat u hoeft te doen, is het in Windows ingebouwde hulpprogramma Systeeminformatie openen.

Systeem informatieHet hulpprogramma Systeeminformatie is gemakkelijk te vinden:

  • Klik op de Start- knop en ga naar Alle programma's ;
  • Klik vervolgens op Accessoires en ga naar Systeemwerkset ;
  • Klik op Systeeminformatie ;

De tool Systeeminformatie is vrij eenvoudig te gebruiken. Er zijn verschillende categorieën aan de linkerkant: systeemsamenvatting, hardwarebronnen, componenten en softwareomgeving.

Als u alleen elementaire pc-systeeminformatie nodig hebt, zoals computernaam, versie van uw besturingssysteem, de hoeveelheid geheugen die uw pc heeft, dan hoeft u alleen maar Systeemoverzicht te zien. Als u echter echt computervaardig bent en specifieke systeeminformatie wilt vinden, zoals IRQ's, kunt u Hardware Resources uitvouwen en op de categorie IRQ's klikken.

Als u iets specifieks zoekt maar niet zeker weet waar u het kunt vinden, kunt u altijd de zoekfunctie gebruiken

Een ander handig aspect van het hulpprogramma Systeeminformatie is dat u alle informatie over uw systeem naar een tekstbestand kunt exporteren en dat bestand vervolgens naar de technische ondersteuning kunt e-mailen. Om dat te doen, klikt u op Bestand en vervolgens op Exporteren en specificeert u waar u het rapportbestand wilt opslaan.

Als u een hulpprogramma voor systeeminformatie wilt dat nog meer biedt (overzicht van systeemprestaties, actieve processen, apparaatbeheer), moet u programma's van derden, zoals Auslogics systeeminformatie, overwegen en het programma kiezen dat bij u past. En Auslogics Boost Speed ​​versnelt de prestaties van uw computer zonder veel moeite.