Windows 10 Start Menu File Search zal eindelijk vrij snel worden opgelost

De huidige versie van het Startmenu van Windows 10 kan alleen zoeken naar bestanden op uw bureaublad en in bibliotheken. Gebruikers hoeven dat niet veel langer te verdragen, omdat de komende versie is ingesteld om in elke hoek van uw pc-systeem naar bestanden te zoeken. De Windows Search Index vergemakkelijkt de zoekfunctie.

Het startmenu van Windows 10 kan vanaf april 2019 overal op uw pc zoeken met de nieuwe versie. De nieuwste versie met de codenaam 19H1 is al beschikbaar gemaakt voor Windows Insiders als onderdeel van de Insider Preview Build 8267. Op basis van de gegevens van bètatesters hebben we enkele precieze details over wat we kunnen verwachten in Windows-update 19H1.

Bestaand probleem met het startmenu van Windows 10

Allemaal dankzij Bing kan het Startmenu van Windows 10 in zijn geheel op internet zoeken. Maar Bing werkt niet offline, en daarom kan het Startmenu geen volledige pc-zoekopdracht uitvoeren. Als u het menu Start gebruikt, kunt u alleen zoeken in de bibliotheken van uw pc (dwz downloads, documenten, muziek, video's en afbeeldingen) en ook op het bureaublad.

Bent u geïnteresseerd in het vinden van een bestand dat ergens anders op uw systeem is opgeslagen? Het is stom, want de "Beste match" voert alleen een Bing-zoekopdracht op internet uit. En kijkt volledig uit over alle andere delen van de pc.

Veranderingen worden aangebracht

In april 2019, wanneer de nieuwe versie van Windows wordt uitgebracht, kun je het Start-menu gebruiken om elk hoekje en spleet van je harde schijf te doorzoeken. Met behulp van de Windows Search Indexer zoekt uw Startmenu de hele harde schijf. Verrassend genoeg is Windows Search Indexer al een tijdje functioneel, maar het startmenu van Windows 10 zag het over het hoofd. Dat wil zeggen, tot nu toe.

U moet Windows Search Indexer inschakelen. Ga naar Instellingen -> Cortana -> Zoeken in Windows. Wanneer u Mijn bestanden opmerkt, klikt u op "Verbeterd (aanbevolen)". Cortana, ook wel het Startmenu genoemd, doorzoekt het hele systeem.

Volgens Microsoft zal het selecteren van de "Verbeterde" optie "het eenmalige indexeringsproces starten. Het duurt ongeveer 15 minuten voordat de zoekactie begint met het retourneren van deze extra bestanden in de resultaten. Als u veel bestanden heeft, kan het langer duren. Zorg ervoor dat u de stekker in het stopcontact steekt voordat u begint, indexeren is een activiteit die veel resources vergt. "

Ga aan het einde van het indexeringsproces terug naar Cortana (menu Start) en begin met zoeken om bestanden overal op uw harde schijf te vinden. De automatische update wordt op de achtergrond uitgevoerd en het zoeken gebeurt onmiddellijk.

Als u niet in specifieke mappen wilt zoeken, klikt u op "Een uitgesloten map toevoegen". Voeg alle mappen toe die u wilt uitsluiten van uw zoekopdracht, en de zoekopdracht zal beginnen zonder die geselecteerde mappen. Een goed moment om de optie Map uitsluiten te gebruiken, is wanneer een bepaalde map de meeste bestanden heeft met het trefwoord dat u in uw zoekopdracht gebruikt, maar u al weet wat ze bevatten, of u gevoelige bestanden wilt uitsluiten van uw zoekopdracht. Deze functie werkt ook goed als u mappen met regelmatig veranderende bestanden wilt uitsluiten, omdat dit zal helpen voorkomen dat Windows dergelijke bestanden indexeert.

Gebruik de "Geavanceerde instellingen voor zoekindexering" onder aan het scherm om het bestaande bureaubladtool Indexeringsopties te openen.

Microsoft beantwoordt eindelijk de benarde situatie door Windows 10 Start Menu overal op de pc te laten zoeken. En tegelijkertijd meer functionaliteit toevoegen, zoals u toestaan ​​om meer ingebouwde apps te verwijderen en betere Spectre-patches aanbieden om uw pc sneller te maken.

Hoe kan ik mijn bestanden voorlopig in Windows 10 vinden?

Voorlopig moet je vertrouwen op dieper zoeken. Hoewel Windows de zoekfuncties al heeft, verbergt Microsoft ze redelijk goed. In afwachting van de release van april 2019 kunt u de geavanceerde zoekfuncties van File Explorer gebruiken om een ​​volledige zoekopdracht uit te voeren.

U kunt er ook voor kiezen om naar uw bestanden te zoeken met behulp van het zoekvak van Bestandsverkenner. Deze methode zal zelfs bestanden vinden die het Start-menu niet kan vinden. Het enige nadeel van deze zoekmethode is dat deze uiterst traag is, omdat Windows uw hele pc zorgvuldig doorzoekt.

Om de snelheid van uw pc-prestaties te verhogen, kunt u de Auslogics BoostSpeed- tool installeren . Uw pc wordt onmiddellijk afgesteld voor topprestaties. De tool is compatibel met Windows 10, 8, 7, Vista, XP. Probeer het eerst door de gratis proefversie te krijgen, waarmee u ongewenste bestanden kunt opschonen, verschillende Live Speedup-tools kunt inschakelen en elk van de 18 apps onder Alle tools één keer kunt uitvoeren. Upgrade naar de volledige versie met licentie voor volledige functionaliteit.

Als alternatief kunt u de zoekindex inschakelen om uw zoektijd te versnellen. Om dit te doen, gaat u naar het Start-menu en typt u "Indexering" om de snelkoppeling "Indexeringsopties" te starten.

Om de extra locaties van Windows Index te openen, klikt u op "Wijzigen" en vinkt u de gewenste locaties aan. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de hele C: -schijf te gebruiken als uw Windows Index. Om dat te doen, na het klikken op de “Wijzigen” knop, vink C: aan en klik op “Ok” voor Windows om te beginnen met het indexeren van je nieuwe locaties.

Het gebruik van de zoekoptie van de Verkenner is nog steeds veel sneller. Maar het kiezen om locaties te indexeren in de zoekfunctie van het menu Start zal worden genegeerd, dat wil zeggen tot de volgende Windows 10-release.

Hoewel de zoekoptie Start Menu van Windows 10 op dit moment vrijwel nutteloos is, biedt File Explorer verschillende handige opties. Tijdens een zoekopdracht kunt u op het tabblad "Zoeken" in het paneel bovenaan het venster klikken om enkele geavanceerde zoekopties te openen. U kunt nu zelfs naar specifieke mappen zoeken met behulp van filters om te zoeken op gewijzigde datum, grootte en type.

Het is nu mogelijk om geavanceerde zoekoperatoren rechtstreeks in het zoekvak te typen. U kunt zelfs uw zoekopdrachten opslaan, waardoor virtuele mappen ontstaan. Dubbelklik in de toekomst op een om snel een zoekopdracht uit te voeren.