Wat zijn gezinsopties in Windows 10 en hoe kunt u ze verbergen?

Gadgets en computers zijn tegenwoordig toegankelijker geworden. Als zodanig besteden veel kinderen meer tijd aan hun pc dan aan het lezen van een boek of spelen met andere kinderen. Internet is niet helemaal een kwaadaardig domein, zolang uw kinderen de bescherming hebben die ze nodig hebben. Gelukkig heeft Windows 10 de functie Family Options in de Windows Security-app. Met deze tool kunnen voogden gemakkelijk het digitale leven van hun kinderen beheren.

Natuurlijk vraagt ​​u zich waarschijnlijk af: "Wat zijn gezinsopties in Windows 10?" Vraag je niet meer af, want we zullen je alles in dit bericht uitleggen. We laten u zien wat de functie doet. Bovendien zullen we u leren hoe u het beschermingsgebied 'Family Options' in Windows 10 kunt verbergen.

Wat zijn gezinsopties in Windows 10?

Windows Defender Security Center biedt zeven beschermingsgebieden voor uw apparaat. Family Options is een van de ingebouwde beveiligingsfuncties van Windows 10. Het werkt samen met Virus & Threat Protection, Account Protection, Firewall & Network Protection, App & Browser Control, Device Security en Device Performance & Health. U kunt de functie Family Options gebruiken om de apparaten van uw kinderen up-to-date en schoon te houden. Op deze manier kunnen ze de nieuwste versie van Windows gebruiken terwijl ze veilig op internet surfen.

Hier zijn enkele manieren waarop u ouderlijk toezicht kunt instellen via Family Options:

 • U kunt de websites selecteren die uw kinderen zullen bezoeken wanneer ze op internet zoeken met Microsoft Edge.
 • U kunt beheren hoe lang uw kinderen hun apparaten kunnen gebruiken.
 • U kunt wekelijkse rapporten ontvangen waarin de online activiteiten van uw kinderen worden belicht.
 • U kunt parameters instellen voor de soorten apps of games die uw kinderen voor hun apparaten kunnen kopen.

Nu kunt u zich afvragen: "Heb ik gezinsopties nodig in Windows 10?" Welnu, als u geen kinderen heeft, zult u deze functie misschien niet veel gebruiken. Gelukkig kunt u het gebied verbergen voor gebruikers. Als beheerder kunt u van deze optie profiteren om te voorkomen dat andere mensen toegang krijgen tot het gebied. Zodra u het gebied Family Options verbergt, wordt het niet langer weergegeven op de startpagina van Windows Defender Security Center. Bovendien zie je het pictogram niet op de navigatiebalk aan de linkerkant van de app.

Optie 1: het gebied met gezinsopties verbergen via de groepsbeleid-editor

Als u een Enterprise- of Pro-editie van Windows gebruikt, hebt u toegang tot de Groepsbeleid-editor. Anders kunt u kiezen voor de andere onderstaande methode. Als u de Groepsbeleid-editor kunt gebruiken, volgt u deze stappen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
 2. Typ "CMD" in het dialoogvenster Uitvoeren (geen aanhalingstekens).
 3. U moet de opdrachtprompt starten als beheerder. Om dit te doen, drukt u op Ctrl + Shift + Enter op uw toetsenbord.
 4. Klik op Ja als daarom wordt gevraagd om toestemming te geven aan de app.
 5. Zodra de opdrachtprompt is geopend, typt u "gpedit" (zonder aanhalingstekens) en drukt u op Enter.
 6. Navigeer in de Groepsbeleid-editor naar dit pad:

Computerconfiguratie -> Beheersjablonen -> Windows-componenten -> Windows-beveiliging -> Familieopties

 1. Open de instelling 'Het gebied met gezinsopties verbergen'.
 2. Kies Ingeschakeld om het gebied te verbergen.
 3. Klik op OK om de aangebrachte wijzigingen op te slaan.

Optie 2: de instellingen voor Family Options configureren via het Windows-register

Voordat u verder gaat, moet u zich ervan bewust zijn dat u te maken heeft met een gevoelige database wanneer u het register opent. Raak het alleen aan als u zeker bent van uw technische vaardigheden. Houd er rekening mee dat zelfs de kleinste fout uw besturingssysteem onbruikbaar kan maken. Gebruik deze optie dus alleen als u voldoende kennis en ervaring heeft met het aanpassen van computerinstellingen.

De Register-editor gebruiken om gezinsopties te verbergen

 1. U moet online gaan en zoeken naar het bestand Hide-Family-options.reg. Nadat u het bestand heeft gedownload, slaat u het op uw bureaublad op.
 2. Dubbelklik op het REG-bestand om het samen te voegen.
 3. Als u wordt gevraagd om toestemming voor de actie te geven, klikt u op Uitvoeren. Klik op de UAC-prompt op Ja. Klik ten slotte op OK om het samenvoegen toe te staan.
 4. Pas de aangebrachte wijzigingen toe door uw pc opnieuw op te starten.
 5. Verwijder ten slotte het .reg-bestand dat u hebt gedownload en controleer of Family Options niet langer wordt weergegeven in Windows Defender Security Center.

De Register-editor gebruiken om gezinsopties weer te geven

 1. Voor deze methode moet u het bestand Show-Family-options.reg downloaden.
 2. Sla het bestand op uw bureaublad op en dubbelklik erop om het samen te voegen.
 3. Nogmaals, u selecteert Uitvoeren op de prompt. Het UAC-venster zal ook verschijnen. U moet dus op Ja klikken om de actie toe te staan. Klik ten slotte op OK om het proces te voltooien.
 4. Start uw computer opnieuw op om de aangebrachte wijzigingen toe te passen.
 5. Verwijder het .reg-bestand dat u hebt gedownload en ga vervolgens naar het Windows Defender-beveiligingscentrum om te zien of het gebied Family Options verdwenen is.

We raden u aan de REG-bestanden meteen te verwijderen, omdat ze uiteindelijk pc-rommel kunnen worden die de prestaties van uw computer kan beïnvloeden. Aan de andere kant, als u een gemakkelijke manier wilt om onnodige bestanden op uw apparaat te verwijderen, raden we u aan Auslogics BoostSpeed ​​te gebruiken. Deze tool heeft een krachtige reinigingsmodule die alle soorten pc-rommel kan opruimen zonder het risico te lopen uw computer te beschadigen. Bovendien, als u de Pro-versie van BoostSpeed ​​kiest, krijgt u toegang tot een uitgebreide reeks functies die de prestaties van uw computer zullen optimaliseren.

Wilt u meer weten over ouderlijk toezicht op Windows 10?

Laat het ons weten in de reacties hieronder!