Maak een einde aan computerstoringen met Registry Cleaner

In het Windows-register worden instellingen opgeslagen waarmee de hardware en software op uw pc correct kunnen werken. Windows zelf en de kernel, stuurprogramma's en toepassingen waarop u zo vertrouwt, zijn er allemaal van afhankelijk. Als u uw register vol met kapotte vermeldingen en lege sleutels achterlaat, is dit een zeker recept voor computerstoringen.

De normale bewerkingen die op een computer worden uitgevoerd, zoals het installeren en verwijderen van programma's, het kopiëren, verplaatsen en verwijderen van bestanden, het updaten van het besturingssysteem en het afsluiten van de computer (soms niet correct), dragen allemaal bij aan registerproblemen.

Het register opschonen en storingen verhelpen in Windows 10 vereist meer dan alleen kennis van het probleem. U hebt een veilig hulpmiddel nodig en het moet gemakkelijk te gebruiken zijn. Het zou veilig moeten zijn omdat het register niet iets is om onzorgvuldig mee te rotzooien, en het zou gemakkelijk te gebruiken moeten zijn omdat het register als een doolhof van sleutels en ingangen is die voor de gebruiker moeten worden vereenvoudigd.

Auslogics BoostSpeed ​​11 bevat een hulpprogramma voor het opschonen van registers dat door experts is geprezen als een van de veiligste en meest gebruiksvriendelijke registratieschoonmaakprogramma's op de markt. U kunt het gebruiken om storingen op te lossen en alle aspecten van de prestaties van uw pc te verbeteren.

Het gebruik van de Registry Cleaner-tool in BoostSpeed ​​is eenvoudig en duidelijk. Zodra BoostSpeed ​​11 op uw computer is gestart, klikt u op het tabblad Opschonen in het hoofdprogrammavenster.

Het tabblad Opschonen is verdeeld in drie verticale panelen (en het gedeelte Handige tools). Het paneel in het midden bevat de tools die u zullen helpen om het register op te schonen en kapotte sleutels te verwijderen.

Dit middelste paneel bevat twee hulpprogramma's voor het opschonen van het register die u helpen het register van uw computer in perfecte staat te herstellen:

 • Reinig registervermeldingen
 • Compact Windows-register

Deze gids biedt stapsgewijze instructies voor het gebruik van elk gereedschap en het behalen van de beste resultaten.

Maak registervermeldingen schoon

Deze tool verwijdert kapotte, lege en ongeldige sleutels uit het register. Het verwijdert ook corrupte sleutels die mogelijk audio- en andere storingen veroorzaken.

Hier is hoe je het gebruikt:

 1. Klik op de link "Registervermeldingen opschonen" in het middelste deelvenster van het tabblad Opschonen om Registry Cleaner te laden. De tool wordt geladen in een nieuw tabblad aan de rechterkant van het hoofdprogrammavenster.
 1. Aan de linkerkant ziet u een lijst met categorieën. Deze categorieën worden op geen enkele manier verwijderd of beïnvloed. Ze zijn slechts stand-ins voor de registersleutels die eraan zijn gekoppeld.
 1. Bekijk de categorieën en subcategorieën en deselecteer de bijbehorende registersleutels en vermeldingen die u niet wilt laten scannen.
 1. Klik op de knop Nu scannen en de tool begint het register te controleren op beschadigde sleutels en andere problemen. Als u in plaats daarvan op de pijl Nu scannen klikt, ziet u twee opties:
 • Deze optie scant gewoon het register en doet verder niets.
 • Scannen en oplossen. Deze optie scant het register en begint onmiddellijk ontdekte problemen op te lossen.
 1. Bekijk de scanresultaten. Klik op een categorie om individuele registersleutels te bekijken. Sommige categorieën hebben mogelijk subcategorieën. U kunt ook een categorie uitvinken waarvan u de bijbehorende registersleutels niet wilt verwijderen, hoewel dit niet wordt aanbevolen.
 1. Het selectievakje Wijzigingen back-up is standaard aangevinkt. U wilt deze optie met rust laten, zodat de tool uw huidige registerconfiguratie kan opslaan in het Auslogics Rescue Center. U kunt uw register indien nodig herstellen.
 1. Klik op de knop Oplossen om het register te herstellen.

Aan het einde van het registerherstelproces krijgt u de melding “Items opgeschoond” samen met de link “Bekijk gedetailleerd rapport”, waarop u kunt klikken om een ​​uitgebreid opschoningsrapport te lezen.

Compact Windows-register

Deze tool helpt om het systeem stabieler te maken. Het defragmenteert het register om de grootte te verkleinen en registersleutels aaneengesloten te maken, waardoor ruimte wordt gecreëerd voor nieuwe sleutels die kunnen worden toegevoegd.

Hier is hoe u de tool gebruikt:

 1. Klik op de koppeling "Windows-register comprimeren" in het middelste deelvenster van het tabblad Opschonen om het hulpprogramma Auslogics Registry Defrag te laden. De tool wordt geladen in een nieuw tabblad aan de rechterkant van het hoofdprogrammavenster.
 1. Lees de informatie op de pagina en klik op de knop Analyseren. De tool analyseert uw huidige registratiestatus en bepaalt de beste optimalisatiestrategie.
 1. Bekijk de scanresultaten. De tool toont de mate waarin het register is gefragmenteerd en vertelt u of er een oplossing of verbetering nodig is.

Opmerking: als Windows is geïnstalleerd op een SSD-station, kan Schijfdefragmentatie het bericht "Uw systeem is niet gefragmenteerd" weergeven. Dit komt doordat, in tegenstelling tot HDD's, solid-state schijven niet bijzonder worden beïnvloed door fragmentatie.

 1. Selecteer Nu defragmenteren om het register te defragmenteren of "Defragmenteren bij de volgende herstart van de computer" om de bewerking te plannen voor de volgende keer dat u de pc opstart.

Aan het einde van het registerdefragmentatieproces krijgt u een melding dat uw register is gedefragmenteerd (indien van toepassing), samen met de link "Bekijk gedetailleerd rapport", waarop u kunt klikken om een ​​uitgebreid opschoningsrapport te lezen.