Hoe los ik Phoenix Point-crashes op in Windows 10?

Phoenix Point is een van de meest populaire strategiespellen die over de hele wereld wordt gespeeld. In deze handleiding willen we het meest voorkomende probleem onderzoeken waardoor gebruikers niet naar behoren van dit spel kunnen genieten.

Waarom crasht Phoenix Point?

We denken dat de overgrote meerderheid van de crashes in Phoenix Point te wijten is aan bugs. De game wordt geplaagd door bepaalde inconsistenties of discrepanties in de code, en ze geven aanleiding tot problemen die de game dwingen te mislukken (crash). De meeste moderne apparaten zouden moeten voldoen aan de minimale systeemvereisten voor Phoenix Point, dus het behoeft geen betoog dat het crashen van het spel zelden iets te maken heeft met tekortkomingen in de prestaties, vooral in vergelijking met het gemiddelde spel.

MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN VOOR PHOENIX POINT

 • CPU: Intel Core i3 / AMD Phenom II X3
 • CPU-SNELHEID: Info
 • RAM: 8 GB
 • Besturingssysteem: Win 10, 8 en 7 SP1 + (64 bit)
 • VIDEOKAART: Nvidia GeForce GTX 660 / AMD Radeon R9 270
 • PIXEL SHADER: 5.0
 • VERTEX SHADER: 5.0
 • GELUIDSKAART: Ja
 • TOEGEWIJD VIDEO RAM: 2048 MB

AANBEVELEN SYSTEEMVEREISTEN VOOR PHOENIX POINT

 • CPU: Intel Core i5 3GHz / AMD FX-serie 3,2 GHz
 • CPU-SNELHEID: Info
 • RAM: 16 GB
 • Besturingssysteem: Win 10, 8 en 7 SP1 + (64 bit)
 • VIDEOKAART: Nvidia GeForce GTX 1060 / AMD Radeon R9 390X
 • PIXEL SHADER: 5.1
 • VERTEX SHADER: 5.1
 • GELUIDSKAART: Ja
 • TOEGEWIJD VIDEO RAM: 5120 MB

U kunt de waarden voor de relevante parameters op de lijst met minimale systeemvereisten voor Phoenix Point doornemen. Als je van plan bent de game uit te voeren met de beste of hoogste beschikbare instellingen, dan is de informatie op de lijst met aanbevolen systeemvereisten waar je je zorgen over moet maken.

Hoe dan ook, we gaan nu verder om u te laten zien hoe u het Phoenix Point-crashprobleem oplost, dat het grootste deel van deze handleiding vormt. U bent waarschijnlijk toch hier voor de oplossingen. Laten we gaan.

Hoe Phoenix Point-crashes op een Windows 10-pc te repareren

Tenzij anders vermeld, doet u er goed aan om, voordat u met een procedure begint, te controleren en te bevestigen dat Phoenix Point niet werkt. U moet ook controleren of de game-clienttoepassing (meestal Epic Games Launcher) en een gerelateerd of afhankelijk onderdeel niet actief zijn. U zult waarschijnlijk het Taakbeheer-programma moeten openen en de zaken daar regelmatig moeten controleren.

Omwille van de efficiëntie wordt u aangeraden de procedures te doorlopen in de onderstaande volgorde.

 1. Voer Phoenix Point uit als beheerder; voer Epic Games Launcher uit als beheerder:

De kans is groot dat Phoenix Point op uw computer crasht omdat het proces (of een onderdeel dat het gebruikt) moeite heeft om bepaalde taken uit te voeren vanwege het ontbreken van beheerdersrechten. Misschien weigert Windows de game toegang te geven tot bepaalde mappen, bepaalde bestanden te wijzigen, enzovoort. Hiertoe moet u Phoenix Point als een administrator uitvoeren om Windows te dwingen administratieve bevoegdheden te verlenen.

Wanneer een toepassing beheerdersrechten krijgt, krijgt deze alle machtigingen of bevoegdheden die hij nodig heeft om geavanceerde bewerkingen uit te voeren of taken op het hoogste niveau uit te voeren zonder onderbrekingen of onderbrekingen. Aangezien u Phoenix Point zo soepel mogelijk wilt laten werken (en niet wilt laten crashen), is de stap om het beheerdersrechten te verlenen er een in de goede richting.

Dit zijn in ieder geval de instructies die u moet volgen om Phoenix Point als beheerder uit te voeren:

 • Eerst moet je het opstartprogramma van Phoenix Point of het belangrijkste uitvoerbare bestand van de game zoeken, erop klikken (om het te markeren) en er vervolgens met de rechtermuisknop op klikken om het beschikbare contextmenu te zien.

Als de game-snelkoppeling op je bureaublad staat, kun je er ook op klikken (om hem te markeren) en er met de rechtermuisknop op klikken om het beschikbare menu te zien.

 • In de lijst met weergegeven opties moet u Eigenschappen kiezen.

Het venster Eigenschappen voor het geselecteerde Phoenix Point-opstartprogramma of uitvoerbare bestand of snelkoppeling wordt nu weergegeven.

 • Klik op het tabblad Compatibiliteit (dichtbij de bovenkant van het venster) om daarheen te gaan.
 • Klik op het selectievakje voor Dit programma als beheerder uitvoeren (om deze parameter te selecteren).
 • Klik op de knop Toepassen en klik vervolgens op OK om de nieuwe startconfiguratie voor Phoenix Point op te slaan.
 • Nu moet je Phoenix Point draaien (zoals je altijd hebt gedaan) en dan het spel spelen om te zien of de zaken aanzienlijk zijn veranderd.

Idealiter zou je moeten proberen het spel zo lang mogelijk aan te houden om te zien of het überhaupt mislukt.

Als hetzelfde crashprobleem zich blijft voordoen, moet u het spelvenster en andere actieve componenten sluiten. Idealiter zou u uw computer opnieuw moeten opstarten om ervoor te zorgen dat alles wordt neergezet. Na de herstarttaak moet u de gameclienttoepassing ook als beheerder uitvoeren. In dat geval moet u doorgaan met deze instructies:

 • Zoek het Epic Games Launcher-bestand of het belangrijkste uitvoerbare bestand van het programma.
 • Nu moet je de bovenstaande stappen doorlopen om dezelfde taken erop uit te voeren (zoals je deed in het opstartprogramma of het uitvoerbare bestand van Phoenix Point) om Epic Games Launcher ook als beheerder uit te voeren.

De stappen worden samengevat in de onderstaande instructies.

 • U moet het venster Eigenschappen van het programma openen, naar het tabblad Compatibiliteit gaan, de parameter Dit programma uitvoeren als beheerder inschakelen en vervolgens de wijzigingen opslaan die u hebt aangebracht in de configuratie voor het starten van de toepassing.
 • Nu moet u Epic Games Launcher uitvoeren. Nadat het verhoogde venster van dit programma is verschenen, moet u Phoenix Point openen.

Nu krijgen zowel de game-clienttoepassing als de game zelf beheerdersrechten of privileges.

 • Speel het spel zo lang als nodig is om te zien of het beter wordt.
 1. Schakel onnodige programma's uit of beëindig deze:

De oplossing hier is van toepassing op alle categorieën gebruikers (ongeacht de specificaties of mogelijkheden van de computer). Zelfs als uw machine krachtig genoeg is om Phoenix Point probleemloos uit te voeren - ervan uitgaande dat de componenten van uw apparaat voldoen aan de spelvereisten vermeld op de lijst met minimale of aanbevolen systeemvereisten - moet u alle andere actieve toepassingen neerleggen (en alleen de spel-app laten draaien) .

U moet de nodige wijzigingen aanbrengen om ervoor te zorgen dat Phoenix Point niet concurreert met andere programma's om middelen, die soms schaars zijn. Zelfs als de bronnen overvloedig en voldoende zijn om elk hulpprogramma een behoorlijk aandeel te geven, doet u er nog steeds goed aan om andere toepassingen te beëindigen - omdat hun processen of componenten in conflict kunnen komen met die van Phoenix Point. U kunt het zich gewoon niet veroorloven om risico's te nemen.

U moet al het nodige doen om de prestatieresultaten voor Phoenix Point te verbeteren. Deze instructies behandelen wat u moet doen in de Task Manager-toepassing:

 • Eerst moet u de Taakbeheer-applicatie openen door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken (dichtbij de onderkant van uw scherm) om het beschikbare contextmenu te zien en vervolgens Taakbeheer te kiezen.

Als die procedure om welke reden dan ook mislukt, moet u de sneltoets Ctrl + Shift + Escape gebruiken, die waarschijnlijk de snelste manier is om de Task Manager-app te openen.

 • Zodra het Taakbeheer-venster op uw scherm verschijnt, moet u op Meer details klikken - als deze stap van toepassing is.
 • Ervan uitgaande dat u zich nu in het hoofdvenster van Taakbeheer bevindt (onder het tabblad Processen), moet u de lijst daar doorlopen om de actieve toepassingen te identificeren die moeten worden beëindigd.
 • Om een ​​app neer te zetten, moet u erop klikken (om deze te markeren) en vervolgens op de knop Taak beëindigen (rechtsonder in het venster) die onlangs is verschenen.

Windows zal de procedure of bewerkingen voor de geselecteerde toepassing of het proces vrijwel onmiddellijk beëindigen.

 • Als u andere actieve applicaties vindt (die u niet hoeft te draaien), dan moet u dezelfde taak erop uitvoeren (om ze neer te zetten).

In het ideale geval herhaalt u de bewerking Taak beëindigen voor zoveel mogelijk apps of als nodig is. Op deze manier kunt u de kansen maximaliseren dat Phoenix Point zonder problemen werkt en blijft.

 • Zodra u klaar bent met het beëindigen van alle onnodige apps, moet u het venster Taakbeheer sluiten.
 • Nu moet u Phoenix Point gebruiken om dingen te testen.
 1. Controleer de spelbestanden voor Phoenix Point:

Hier bekijken we de mogelijkheid dat Phoenix Point-crashes iets te maken hebben met het feit dat de gamebestanden beschadigd, kapot of onbruikbaar zijn. Iets heeft mogelijk de pakketten veranderd of aangepast die de game-applicatie leest en gebruikt om bepaalde taken uit te voeren. Of sommige belangrijke bestanden zijn mogelijk verwijderd - en u weet waarschijnlijk niets over hoe ze zijn verwijderd.

Welnu, de mogelijkheden zijn eindeloos als we langs specifieke gebeurtenissen willen gaan die mogelijk hebben plaatsgevonden (of niet hebben plaatsgevonden). Aangezien u Phoenix Point waarschijnlijk uitvoert vanuit Epic Games Launcher - wat de meest populaire game-clienttoepassing voor deze specifieke titel lijkt te zijn - moet u de verificatiefunctie daar gebruiken om te controleren op problemen met de gamebestanden en om problemen ermee op te lossen (waar van toepassing).

Wanneer u Epic Games Launcher opdracht geeft om de gamebestanden te verifiëren (voor een specifieke titel die op het platform is geïnstalleerd), voert de client-app controles uit op de relevante bestanden en pakketten om te zien in welke staat ze zich bevinden of om te zien of ze zijn gewijzigd. Als er discrepanties of inconsistenties worden gedetecteerd - als Epic Games Launcher merkt dat een item ontbreekt - dan downloadt de bovenliggende app normale (of standaard) kopieën van dezelfde pakketten, die vervolgens de slechte dingen (gewijzigde of gewijzigde bestanden of pakketten) zullen vervangen .

Hoe dan ook, dit zijn de instructies die u moet volgen om de gamebestanden voor Phoenix Point in Epic Games Launcher te verifiëren:

 • Eerst moet u de Epic Games Launcher-applicatie openen door op de programmasnelkoppeling te klikken (die waarschijnlijk op uw bureaublad staat).

Anders - als de applicatiesnelkoppeling ontbreekt - moet u de Windows-toets + letter S-sneltoets gebruiken om toegang te krijgen tot de zoekfunctie (op het Windows Start-menuscherm), zoeken naar Epic Games Launcher in het daarvoor bestemde tekstvak en vervolgens de juiste invoer uit de weergegeven resultaten.

 • Ervan uitgaande dat u zich nu in het Epic Games Launcher-venster bevindt, moet u op Bibliotheek klikken (een van de items in de lijst in de linkerbovenhoek van het venster).
 • Klik op Phoenix Point (om het te selecteren) - als deze stap van toepassing is.
 • Nu moet u naar het gebied dicht bij de rechterrand van het venster gaan en vervolgens op het pictogram Instellingen klikken.
 • Ervan uitgaande dat u zich nu op het scherm Instellingen bevindt, moet u op VERIFY klikken.

Epic Games Launcher start nu het verificatieproces voor de onrustige game.

 • Misschien wilt u aandacht besteden aan de processen om te zien of het goed gaat.
 • Nadat alles is gedaan, moet je Phoenix Point uitvoeren om te zien hoe het spel nu speelt.

Als de game blijft crashen, moet je de Epic Games Launcher-app sluiten, je pc opnieuw opstarten en Phoenix Point uitvoeren om de dingen opnieuw te testen.

 1. Werk het stuurprogramma van uw grafische kaart bij; update de stuurprogramma's voor componenten in uw machine:

Als het gaat om bewerkingen voor games - die bestaan ​​uit talloze grafische processen - is de grafische kaart het allerbelangrijkste onderdeel van een machine omdat deze een game kan maken of breken. Met andere woorden, spelprestaties zijn op de meeste niveaus sterk afhankelijk van de grafische kaart. De grafische kaart is een fysiek onderdeel, dus de software (het programma dat de kaart bestuurt of het programma dat zijn taken beheert en afhandelt) is wat ons hier interesseert.

De beschreven software is de driver. Daarom kunnen we uit eerdere verklaringen extrapoleren dat het stuurprogramma van de grafische kaart een belangrijke rol speelt bij gaming-evenementen of -activiteiten. In feite is de overgrote meerderheid van game-crashes - als ze niets te maken hebben met bugs of inconsistenties in het programma - te wijten aan problemen met het stuurprogramma van de grafische kaart.

Het is bekend dat games crashen of worstelen wanneer het stuurprogramma van de grafische kaart op een computer defect, kapot of gewoon niet goed functioneert. Hier bekijken we de mogelijkheid dat Phoenix Point crasht omdat er iets mis is met het stuurprogramma voor uw grafische kaart. Hiertoe moet u het probleem met de driver oplossen door een nieuwe driverversie te installeren.

Door een nieuwe stuurprogrammaversie van de grafische kaart te installeren, kunt u nieuwe code en instellingen invoeren. De resulterende bewerkingen leiden tot veranderingen om inconsistenties in de stuurprogramma-instellingen te elimineren - en dit is een uitstekend resultaat voor Phoenix Point en andere spellen. Bovendien leveren nieuwe stuurprogrammaversies meestal verbeteringen op in grafische mogelijkheden en functies, dus uw grafische kaart zal (in ieder geval) waarschijnlijk beter presteren nadat u er updates voor hebt geïnstalleerd.

We zullen u eerst door de updateprocedure leiden voor stuurprogramma's met de automatische updatefunctie (ingebouwd in Windows) om te zien waar u naartoe kunt. Volg deze instructies om een ​​nieuw stuurprogramma voor de grafische kaart te installeren:

 • Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram in de linkerbenedenhoek van uw beeldscherm om de toepassingen en opties te zien waaruit het Power User-menu bestaat. Selecteer Apparaatbeheer.

Het venster Apparaatbeheer wordt nu geopend.

 • Nu moet u de lijst met stuurprogrammacategorieën in het venster Apparaatbeheer zorgvuldig doorlopen terwijl u de categorie Beeldschermadapters controleert, die grafische apparaatstuurprogramma's bevat.
 • Klik op het uitbreidingspictogram voor Display Adapter.

De categorie wordt uitgevouwen om de inhoud ervan weer te geven.

 • Zoek het grafische apparaat dat u wilt bijwerken, klik erop (om het te markeren) en klik er met de rechtermuisknop op om het beschikbare contextmenu te zien.
 • In de weergegeven lijst met opties moet u Stuurprogramma bijwerken selecteren.

Uw computer zal nu een venster openen waarin u een optie moet selecteren om aan te geven hoe Windows de zoektaak naar stuurprogramma's moet uitvoeren.

 • Klik op de eerste optie in het dialoogvenster (automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's).

U wilt tenslotte het stuurprogramma van uw grafische kaart automatisch bijwerken - en die optie biedt u de middelen om precies dat te doen.

Windows zal nu zoeken naar stuurprogramma-updates voor uw grafische kaart. Het zal uw internetverbinding gebruiken om contact op te nemen met de nodige servers en centra om te zien of ze iets hebben dat uw computer nog moet uitvoeren en installeren.

Als uw systeem een ​​nieuwe stuurprogrammaversie vindt, weet u hiervan. Met Windows kunt u de procedure bekijken of observeren terwijl het de benodigde software downloadt en installeert. Uw computer zal u ook informeren wanneer alles klaar is.

 • Als alles volgens plan gaat nadat uw computer een nieuwe stuurprogrammaversie voor uw grafische kaart heeft gevonden, moet u uw computer opnieuw opstarten om de installatieprocedure af te ronden.
 • Ten eerste kunt u op de knop Opnieuw opstarten klikken op de prompt Opnieuw opstarten (die Windows voor dergelijke doeleinden zou moeten openen).
 • Voor een andere - als u om wat voor reden dan ook niet opnieuw wilt opstarten - kunt u de prompt Opnieuw opstarten negeren en de herstartbewerking later zelf starten (met behulp van de optie Opnieuw opstarten die toegankelijk is via het menu Power in de linkerbenedenhoek van Windows Start scherm).
 • Na het opnieuw opstarten - wat ervoor zorgt dat het nieuwe stuurprogramma nu werkt zoals het hoort - moet je Phoenix Point starten om te bevestigen dat het spel nu stabiel is.

Als de crashes aanhouden, zelfs nadat u Windows een nieuwe stuurprogrammaversie voor uw grafische kaart hebt laten installeren - of als het bijwerken van het stuurprogramma met de automatische updatefunctie om welke reden dan ook mislukt is - dan moet u Auslogics Driver Updater aanschaffen en dit programma gebruiken om het probleem op te lossen alle problemen met de driver die uw computer teisteren. Met de aanbevolen applicatie kunt u eenvoudig updates installeren voor alle stuurprogramma's op uw computer, laat staan ​​alleen het stuurprogramma voor uw grafische kaart.

De app start een uitgebreide scan om kapotte, beschadigde en verouderde stuurprogramma's op uw computer te identificeren of te detecteren. Nadat de identificatiefase is voltooid, gaat het verder met de hoofdtaak waar het de nieuwste stabiele stuurprogrammaversies kan zoeken, downloaden en installeren, die zullen dienen als vervanging voor de slechte software. Op deze manier komen er nieuwe instellingen en code binnen om inconsistenties te elimineren en andere problemen op te lossen die van invloed zijn op de apparaten in uw machine - en er blijft niets achter.

In ieder geval, zodra de aanbevolen toepassing klaar is met werken met de stuurprogramma's, moet u uw computer opnieuw opstarten om ervoor te zorgen dat Windows rekening houdt met alle wijzigingen die zich hebben voorgedaan (en de relevante fixes worden van kracht). Na het opnieuw opstarten moet je Phoenix Point starten en proberen het spel zo lang mogelijk te spelen om te zien of het nu standhoudt (en niet crasht).

 1. Installeer Phoenix Point opnieuw:

Als je op dit moment nog steeds worstelt met Phoenix Point-crashes, moet je rekening houden met de mogelijkheid dat het spel permanent kapot is op je computer. Als onze aannames over het permanent kapot gaan van de game waar zijn, zal alleen een herinstallatie van de game-applicatie voldoende zijn om veranderingen teweeg te brengen om de inconsistenties te verwijderen die ervoor zorgen dat de game crasht.

Bovendien meldden een groot aantal gebruikers dat ze Phoenix Point langer (of stabiel) op hun computer lieten draaien door de game-applicatie opnieuw te installeren. Het lijkt erop dat het herinstallatieproces de stabiliteitsresultaten voor de game in de meeste scenario's verbetert. Om Phoenix Point opnieuw te installeren, moet u de game-applicatie volledig van uw computer verwijderen, uw pc opnieuw opstarten en vervolgens de game downloaden en opnieuw installeren.

De meeste gebruikers gebruiken Phoenix Point vanuit Epic Games Launcher, een populair gamedistributieplatform of game-clienttoepassing. We weten ook dat sommige mensen Phoenix Point als een universele applicatie in Windows gebruiken, omdat ze de game uit de Microsoft Store hebben gehaald. We zijn van plan de herinstallatieprocedure voor Phoenix Point voor beide categorieën gamers te beschrijven.

Als u Phoenix Point gewoonlijk uitvoert vanuit Epic Games Launcher, dan zijn dit de instructies die u moet volgen om de game opnieuw te installeren:

 • Eerst moet u de Epic Games Launcher-app openen door op de snelkoppeling van het programma te klikken (die waarschijnlijk op uw bureaublad staat).

Anders - als de app-snelkoppeling ontbreekt - moet u de Windows-toets + letter S-sneltoets gebruiken om toegang te krijgen tot de zoekfunctie (in het Windows Start-menuscherm), zoeken naar Epic Games Launcher in het daarvoor bestemde tekstvak en vervolgens de juiste invoer uit de resultaten die verschijnen.

 • Zodra het Epic Games Launcher-venster verschijnt, moet je op Bibliotheek klikken (om de games te zien die je bezit of op het platform hebt geïnstalleerd).
 • Klik op Phoenix Point om het te markeren - als deze stap van toepassing is.
 • Nu moet u naar het paneel dichtbij de rechterrand van het venster kijken en vervolgens op het pictogram Instellingen klikken.
 • In de lijst met opties die verschijnt, moet u op Verwijderen klikken.
 • Mogelijk moet u op de knop Verwijderen in een klein venster of dialoogvenster klikken - als Epic Games Launcher een prompt weergeeft om een ​​of andere vorm van bevestiging te krijgen voor het verwijderen van Phoenix Point.

Epic Games Launcher zou nu moeten werken om Phoenix Point van uw computer te verwijderen.

 • Zodra de game-clienttoepassing klaar is met het verwijderen van de game, moet u de app sluiten en vervolgens uw computer opnieuw opstarten.
 • Na het opnieuw opstarten moet je de Epic Games Launcher-app openen, de winkel daar controleren en vervolgens Phoenix Point downloaden en installeren.

Als de game weer onbespeelbaar is vanwege de frequente crashes, moet je doorgaan naar de volgende oplossing.

Als u Phoenix Point als een universele toepassing in Windows uitvoert, moet u deze verwijderen via de standaard verwijderingsprocedure voor Microsoft-apps die is gestart vanaf het scherm Apps in Instellingen. In dat geval zijn dit de stappen die u moet doorlopen om de klus hier te klaren:

 • Eerst moet u de applicatie Instellingen openen. Zie de volgende reeks stappen hieronder.
 • Geef de Windows-logoknop op het toetsenbord van uw machine een tik om de objecten of items te zien waaruit het Windows Startmenuscherm bestaat (of klik op het Windows-pictogram in de linkerbenedenhoek van uw scherm voor hetzelfde resultaat).
 • Klik op het instellingenpictogram (dichtbij de linkerbenedenhoek van het venster).

Het toepassingsvenster Instellingen zal nu verschijnen.

 • Controleer de items in het hoofdmenu of scherm Instellingen. Klik op Apps om door te gaan.
 • Ervan uitgaande dat u zich nu in het Apps-menu bevindt, moet u de lijst met applicaties doorlopen die dicht bij de rechterrand van het venster wordt weergegeven.
 • Zoek Phoenix Point, klik erop (om het te markeren) en klik vervolgens op de knop Verwijderen (die pas onlangs verscheen).
 • U zult nu op de Reset-knop in een klein dialoogvenster of venster moeten klikken - aangezien Windows waarschijnlijk een prompt zal weergeven om een ​​of andere vorm van bevestiging voor de verwijderingstaak voor Phoenix Point te krijgen.

Windows zal nu werken om Phoenix Point te verwijderen.

 • Zodra uw computer klaar is met het verwijderen van de game, moet u de app Instellingen (en andere toepassingen) sluiten en vervolgens uw pc opnieuw opstarten.
 • Na het opnieuw opstarten moet je de Microsoft Store-app openen, daar naar Phoenix Point zoeken en vervolgens de game downloaden en opnieuw installeren.
 • Nu moet je Phoenix Point starten om te controleren en te bevestigen dat het spel nu lang speelt zonder te crashen (zoals voorheen).
 1. Installeer de game launcher of client-applicatie opnieuw:

De procedure die we gaan beschrijven is alleen van toepassing op gebruikers die Phoenix Point hebben verkregen of geïnstalleerd op een game-clienttoepassing, zoals de Epic Games Launcher-app. Als je de game uit de Microsoft Store hebt gekregen - wat betekent dat je hem waarschijnlijk als een onafhankelijke applicatie uitvoert - dan is de oplossing hier niet voor jou bedoeld, of kan hij in jouw geval gewoon niet worden gebruikt.

Hier bekijken we de mogelijkheid dat Phoenix Point-crashes iets te maken hebben met het permanent verbreken van de game-launcher of clienttoepassing. En als de veronderstelling hier klopt, kun je dingen oplossen door de game launcher of clienttoepassing opnieuw te installeren. De wijzigingen die het gevolg zijn van het opnieuw installeren van de kapotte app, zijn ook de beste manier om het probleem op te lossen.

Voordat u de game-launcher of clienttoepassing verwijdert, doet u er eerst goed aan om alle games die momenteel op het platform zijn geïnstalleerd te verwijderen en u daar ook af te melden bij uw account. Ten eerste moet u Phoenix Point verwijderen. We hebben de stappen beschreven om dit te doen in de vorige procedure, dus we denken dat u weet hoe u de taak hier moet uitvoeren. Nou, nadat je de Epic Games Launcher-applicatie hebt verwijderd en vervolgens hebt teruggebracht, moet je Phoenix Point opnieuw installeren.

We hebben ook al de standaardprocedure voor herinstallatie van een applicatie in Windows 10 beschreven toen we de stappen voor het verwijderen van Phoenix Point gaven - als het bestaat als een universele applicatie die is verkregen uit de Microsoft Store. Misschien wil je een beetje omhoog scrollen om de instructies opnieuw te zien - als je de Epic Gamers Launcher-app wilt verwijderen via een procedure die is gestart vanuit het programma Instellingen.

Anders - als je Epic Games Launcher wilt verwijderen via de standaard verwijderingsprocedure voor legacy-programma's (die bestonden in oudere Windows-versies) - dan moet je naar het menu Programma's en functies in het Configuratiescherm gaan en daar beginnen met werken. In dat geval zijn dit de stappen die u moet volgen:

 • Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram in de linkerbenedenhoek van uw beeldscherm (om de toepassingen en opties van het Power User-menu te zien). Selecteer Uitvoeren.

Als alternatief kunt u de Run-app openen via de Windows-logoknop + letter R-sneltoets, waarmee u het programma het snelst kunt starten.

 • Zodra het venster Uitvoeren verschijnt, moet u de volgende code in het tekstvak erop typen:

  appwiz.cpl

 • Om de code uit te voeren, moet u op de Enter-knop op het toetsenbord van uw machine drukken (of op de OK-knop in het Uitvoeren-venster voor hetzelfde resultaat).

U wordt vrijwel onmiddellijk naar het scherm Programma's en onderdelen in het Configuratiescherm geleid.

 • Doorloop de lijst met applicaties zorgvuldig terwijl u naar Epic Games Launcher zoekt.
 • Klik op Epic Games Launcher (om het te markeren), klik er met de rechtermuisknop op om de beschikbare opties te zien en kies vervolgens Verwijderen.

Het verwijderings- of verwijderingswizardvenster voor Epic Games Launcher (de geselecteerde app) zou nu moeten verschijnen.

 • U zult waarschijnlijk op een andere knop Verwijderen moeten klikken om door te gaan, of u moet mogelijk op de knop Doorgaan klikken in het venster dat verschijnt.
 • Mogelijk moet u ook enkele opties selecteren of de parameters kiezen die het verwijderen bepalen.

Idealiter zou je de opties moeten volgen die ervoor zorgen dat Epic Games Launcher volledig van je computer wordt verwijderd (al zijn componenten, afhankelijke hulpprogramma's, enzovoort).

 • Volg de instructies op het scherm om de verwijderingstaak te voltooien - als deze stap van toepassing is.
 • Hier, ervan uitgaande dat uw computer klaar is met het verwijderen van Epic Games Launcher, moet u uw pc opnieuw opstarten om dingen te voltooien.
 • Na het opnieuw opstarten moet u doen wat nodig is om Epic Games Launcher weer op uw computer te krijgen.
 • U moet uw webbrowser starten, naar Epic Games Launcher op Google zoeken en vervolgens naar de officiële pagina voor de game launcher of game client-applicatie gaan.

Idealiter zou je de nieuwste stabiele Epic Games Launcher-build beschikbaar moeten hebben. U doet er ook goed aan om te controleren en te bevestigen dat de versie van de applicatie die is ontworpen voor uw OS-versie en build (64-bits Windows 10 of 32-bits Windows 10) is gedownload en geïnstalleerd.

 • Nadat u klaar bent met het installeren van Epic Games Launcher, moet u de applicatie uitvoeren. U moet dan inloggen met uw account op het platform.
 • Hier is het tijd om Phoenix Point te zoeken, te downloaden en te installeren.
 • Als je klaar bent met het installeren van het spel, moet je het uitvoeren om de relevante tests uit te voeren om te zien of de stabiliteitsproblemen nu geen factor zijn.

Andere dingen die u kunt proberen om Phoenix Point-crashes in Windows 10 op te lossen

Als de vorige procedures niet voldoende zijn om de problemen op te lossen die ervoor zorgen dat de Phoenix Point-toepassing crasht op uw pc, moet u de directe oplossingen voor het probleem en enkele tijdelijke oplossingen uitproberen in onze definitieve lijst met oplossingen.

 1. Controleer op Windows-updates:

Als de crashes van Phoenix Point iets te maken hebben met bugs of inconsistenties in Windows-code, dan kan de bewerking hier voldoende zijn om wijzigingen aan te brengen om de zaken recht te zetten. We willen dat u een handmatige controle op Windows-updates start (zelfs als u zeker weet dat uw computer alle benodigde updates heeft). U moet dan alles downloaden en installeren dat is vrijgegeven voor uw pc- of systeemconfiguratie.

 1. Gebruik lage of minder veeleisende instellingen voor de game:

Je kunt de prestatieresultaten van de game verbeteren - wat zich zou kunnen vertalen in een vermindering van de frequentie van crashes - door lage of minder veeleisende instellingen te gebruiken om Phoenix Point uit te voeren. Ja, we willen dat je het spel draait met een configuratie die aanzienlijk lager is dan degene die je computer kan ondersteunen. Nou, als het spel stabiel wordt, zal je het nu niet erg vinden om op de lange termijn wat grafische effecten op te offeren.

 1. Configureer uw computer om alleen de speciale of discrete grafische kaart te gebruiken om Phoenix Point uit te voeren.

 2. Schakel het krachtige energiebeheerschema in.