Hoe te repareren Beserver.exe crasht op KERNELBASE.DLL?

Wanneer uw computer langzamer presteert dan normaal, of wanneer deze vastloopt of vastloopt, vraagt ​​u zich natuurlijk af waarom het probleem zich voordoet. De beste plaats om dit te onderzoeken, is natuurlijk de Taakbeheer. Naarmate je nog meer gefrustreerd raakt, begin je te muggenziften en controleer je elk proces dat de bronnen van je pc zou kunnen belasten. U zult merken dat een bepaalde beserver.exe actief is. Als u het nieuwsgierige type bent, zou u kunnen vragen: "Wat doet beserver.exe op mijn computer?"

Als u merkt dat de bewerkingen langzamer verlopen, crasht beserver.exe waarschijnlijk op kernelbase.dll. Maak je geen zorgen, want in dit bericht leggen we alles uit wat je moet weten. We zullen u ook leren hoe u het crashprobleem van beserver.exe kunt oplossen.

Wat is Beserver.exe?

Een essentieel ding om te weten over beserver.exe is dat het een essentieel onderdeel is van Veritas Backup Exec. Dit programma is ervoor verantwoordelijk dat al uw back-ups up-to-date zijn. Maak u geen zorgen over deze taak, omdat deze over het algemeen als veilig wordt beschouwd. Bovendien is het onwaarschijnlijk dat het uw besturingssysteem schade toebrengt. Dus als u het in Taakbeheer ziet, moet u het niet beëindigen.

Beserver.exe is een uitvoerbaar bestand dat machinecode bevat. Wanneer u de Backup Exec 7.x / 8.x Server-software op uw computer start, worden de opdrachten in dit bestand uitgevoerd op uw apparaat. Dit is ook de reden waarom het bestand gewoonlijk in uw RAM wordt geladen en wordt uitgevoerd als een Backup Exec 7.x / 8.x Server-proces. U kunt Taakbeheer openen om te zien hoeveel CPU-, geheugen-, schijf-, netwerk- en GPU-bronnen het proces verbruikt.

Beserver.exe is een niet-systeemproces dat voortkomt uit software die op uw systeem is geïnstalleerd. Fouten met betrekking tot dit proces hebben iets te maken met fragmentatie of beschadigde registersleutels. Het is vermeldenswaard dat de meeste programma's gegevens opslaan in het register van uw systeem en op uw harde schijf. Dus als beserver.exe problemen ondervindt, is het waarschijnlijk dat uw pc ongeldige registervermeldingen heeft verzameld. Een andere mogelijkheid is dat uw computer aan fragmentatie lijdt.

Waarom crasht Beserver.exe op Kernelbase.dll?

Er zijn verschillende redenen waarom beserver.exe blijft crashen. In sommige gevallen ligt het probleem bij het programma zelf. Mogelijk gebruikt u een verouderde of beschadigde Backup Exec 7.x / 8.x Server. Aan de andere kant kan dit programma ook crashen omdat uw antivirusprogramma de werking ervan verstoort. U kunt de onderstaande oplossingen proberen om al uw beserver.exe-gerelateerde problemen op te lossen.

Oplossing 1: uw antivirus uitschakelen

Zoals we al zeiden, kan uw antivirus van derden de Backup Exec 7.x / 8.x Server verstoren. U moet de tool dus tijdelijk uitschakelen. Als het probleem is verdwenen, raden we u aan over te schakelen naar een betrouwbaarder beveiligingsprogramma. Op deze manier kunt u nog steeds over de bescherming beschikken die u nodig heeft, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over systeemprestatieproblemen.

Er zijn veel antivirus-apps, maar Auslogics Anti-Malware is een van de weinige die niet-verstorende maar uitgebreide beveiliging beloven. Dit programma is gemaakt door een gecertificeerde Microsoft Silver Application Developer. U kunt er dus zeker van zijn dat het betrouwbare bescherming biedt zonder de processen en services te verstoren. Bovendien werkt het samen met Windows Defender en fungeert het als een extra beveiligingslaag voor uw pc.

Oplossing 2: uw harde schijf defragmenteren

Een van de redenen waarom beserver.exe crasht, is vanwege fragmentatie op uw harde schijf. Om het probleem op te lossen, raden we daarom aan een effectief defragmentatieproces uit te voeren. U kunt de onderstaande instructies volgen:

 1. Ga naar je taakbalk en klik op het zoekpictogram.
 2. Typ "defrag" in de zoekbalk (geen aanhalingstekens).
 3. Selecteer Schijven defragmenteren en optimaliseren in de resultaten.
 4. Zodra het hulpprogramma is opgestart, selecteert u de harde schijf die u wilt defragmenteren.
 5. Klik op Analyseren om het proces te starten.
 6. Ga naar de resultaten om het percentage gefragmenteerde bestanden te zien. Als het meer dan 5% is, is het tijd om uw harde schijf te defragmenteren.
 7. Klik op Optimaliseren om uw schijf te defragmenteren.

Opmerking: het proces kan even duren. Bovendien is het het beste dat u het uitvoert wanneer u niets anders op uw computer doet. Op deze manier wordt de defragmentatie efficiënter uitgevoerd.

Zodra het proces is voltooid, controleert u of beserver.exe normaal functioneert. Als u meer controle wilt over het defragmentatieproces, raden we u aan om de functie Schijfdefragmentatie te gebruiken op de pro-versie van Auslogics BoostSpeed. Het werkt effectiever en veel sneller, waardoor u een schijf krijgt die optimaal presteert. Deze tool versnelt de gegevenstoegang, waardoor uw schijven soepel werken.

Bovendien wordt de functie Schijfdefragmentatie van BoostSpeed ​​geleverd met een clusterkaart die u de locaties van de gefragmenteerde bestanden laat zien. Als u meer wilt weten over de status van uw harde schijf, kunt u de kleurrijke blokken van de clusterkaart bekijken.

Een ander uitstekend aspect van BoostSpeed ​​is dat het wordt geleverd met andere functies die de prestaties van uw pc helpen verbeteren. U kunt het gebruiken om ongewenste bestanden te verwijderen, niet-optimale systeeminstellingen aan te passen en onnodige browserextensies te verwijderen. Het is inderdaad een alles-in-één tool die perfect is om uw computer in topconditie te houden.

Oplossing 3: Windows bijwerken

Het updaten van uw besturingssysteem is een van de beste manieren om bugs en fouten op te lossen. Dus als u te maken heeft met een verouderd of beschadigd beserver.exe-bestand, kan het bijwerken van Windows het probleem oplossen. Hier zijn de stappen:

 1. Druk op Windows-toets + I op uw toetsenbord om de app Instellingen te starten.
 2. Selecteer Update en beveiliging uit de opties.
 3. Klik op Windows Update in het menu aan de linkerkant.
 4. Ga naar het rechterdeelvenster en klik op de knop Controleren op updates.
 5. Als er updates beschikbaar zijn, download deze dan.
 6. Zodra het downloadproces is voltooid, start u uw computer opnieuw op om de installatie te starten.

Opmerking: afhankelijk van de grootte van de updates, kan uw pc meerdere keren opnieuw opstarten.

Controleer na het bijwerken van uw besturingssysteem of de prestaties van uw computer zijn verbeterd.

Oplossing 4: Beserver.exe verwijderen

Zoals we hebben vermeld, is beserver.exe een niet-systeemproces. Omdat het niet essentieel is voor het uitvoeren van uw besturingssysteem, kunt u het stoppen. Het programma wordt gebruikt door Backup Exec 7.x / 8.x Server, een applicatie van Veritas Software Corporation. Als u veel van deze service gebruikmaakt, raden we u aan deze niet te beëindigen.

Aan de andere kant, als u geen gebruik vindt van Backup Exec 7.x / 8.x Server, dan kunt u deze van uw pc verwijderen. Hier zijn de stappen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + R. Hierdoor wordt het dialoogvenster Uitvoeren geopend.
 2. Typ "appwiz.cpl" in het dialoogvenster Uitvoeren (geen aanhalingstekens) en klik op OK.
 3. U ziet de lijst met programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd. Zoek naar Backup Exec 7.x / 8.x Server, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Verwijderen in het contextmenu.

Na het verwijderen van Backup Exec 7.x / 8.x Server, start u uw computer opnieuw op en controleert u of deze probleemloos werkt.

Welke van de oplossingen hebben u geholpen het probleem beserver.exe op te lossen?

Deel uw antwoord in de reacties hieronder!