Het repareren van DX11 feature level 10.0 is vereist om de engine te laten draaien

Is het niet frustrerend als je game crasht terwijl je midden in een spannende wedstrijd zit? Veel gebruikers ondervonden dat het 'DX11-functieniveau 10.0 is vereist om de engine uit te voeren' tijdens het spelen van games zoals PUBG, Fortnite en ARK.

Gelukkig hoeft u niet in paniek te raken, want dit probleem kan vrij eenvoudig worden opgelost. In dit bericht zullen we je leren hoe je het 'DX11-functieniveau 10.0 is vereist om de engine uit te voeren'-probleem op Windows 10 kunt oplossen. Binnenkort kun je teruggaan naar je spel en glorieus wedstrijden winnen.

Waarom verschijnt de fout 'DX11 Feature Level 10.0 is vereist om de Engine te laten draaien'?

Wanneer een computer niet over het benodigde Direct3D-hardwarefunctie-niveau beschikt, crasht een spel dat wordt uitgevoerd, waardoor de fout 'DX11 Feature Level 10.0 is Required to Run the Engine' verschijnt. Dit bericht vertelt je simpelweg dat je game geen toegang heeft tot Direct3D feature level 10.0.

Soms heeft dit probleem te maken met een ontbrekend of verouderd stuurprogramma voor de grafische kaart. In sommige gevallen kan het probleem te maken hebben met DirectX. Als u wilt leren hoe u de foutmelding 'DX11 feature level 10.0 is required to run the engine' wilt verwijderen, moet u natuurlijk weten hoe u problemen met stuurprogramma's kunt oplossen. Maak je geen zorgen, want we hebben je gedekt. We hebben alle oplossingen die u nodig hebt om van dit probleem af te komen.

Oplossing 1: de nieuwste patch installeren

De meeste technische pc-problemen kunnen worden opgelost door het systeem eenvoudig opnieuw op te starten. Het kan dus geen kwaad als je hetzelfde probeert. Start uw computer en de game die u speelt opnieuw op. In de meeste gevallen is deze actie voldoende om de fout te verhelpen.

Aan de andere kant kun je nog steeds vertrouwen op de nieuwste patch die de game-ontwikkelaars hebben uitgebracht. Techbedrijven volgen de problemen die gebruikers tegenkomen. Ze ontwikkelen ook oplossingen voor de problemen en geven deze via patches vrij. Het is dus het beste dat u controleert of er updates beschikbaar zijn voor uw game. Je kunt ze downloaden via Steam, of je kunt de officiële website van het spel bezoeken.

Oplossing 2: het stuurprogramma van uw grafische kaart bijwerken

Zoals we al zeiden, heeft de fout mogelijk te maken met een ontbrekend of verouderd stuurprogramma voor de grafische kaart. Het is dus het beste dat u uw stuurprogramma's bijwerkt naar de nieuwste, door de fabrikant aanbevolen versies. Er zijn drie manieren om dit te doen:

 • Met behulp van de Device Manager
 • Naar de website van de fabrikant gaan
 • Automatisering van het proces met de hulp van Auslogics Driver Updater
<

Met behulp van de Device Manager

 1. Druk tegelijkertijd op Windows-toets + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
 2. Zodra het dialoogvenster Uitvoeren is geopend, typt u "devmgmt.msc" (zonder aanhalingstekens) en klikt u op OK.
 3. Klik nu op de categorie Beeldschermadapters om de inhoud uit te vouwen.
 4. Klik met de rechtermuisknop op uw grafische kaart en selecteer Stuurprogramma bijwerken uit de opties.

Naar de website van de fabrikant gaan

Het is waar dat Apparaatbeheer een handig hulpmiddel is om stuurprogramma's bij te werken. Het kan echter een update missen. U kunt dus alsnog de website van de fabrikant bezoeken om de nieuwste stuurprogrammaversie te vinden. Bij het kiezen van deze optie moet u extra voorzichtig zijn. Als u een stuurprogramma downloadt en installeert dat niet compatibel is met uw besturingssysteem en processor, kan uw computer instabiel worden. Uiteraard moet u ervoor zorgen dat u weet welk type processor en welke OS-versie u heeft. Op deze manier kunt u de juiste stuurprogramma's voor uw computer downloaden.

Automatisering van het proces met de hulp van Auslogics Driver Updater

U kunt niet zeker zijn van de betrouwbaarheid van Apparaatbeheer. Aan de andere kant kan het handmatig bijwerken van uw stuurprogramma's tijdrovend en riskant zijn. Gelukkig is er een betere optie. U kunt Auslogics Driver Updater gebruiken om het proces te automatiseren. Nadat u dit softwareprogramma hebt geïnstalleerd, hoeft u alleen maar op een knop te klikken. Auslogics Driver Updater zal uw processortype en OS-versie automatisch herkennen. Bovendien downloadt en installeert het de juiste stuurprogramma's voor uw computer.

Het geweldige aan Auslogics Driver Updater is dat het al uw stuurprogramma's in één keer afhandelt. Wanneer u Apparaatbeheer gebruikt, moet u op elk apparaat klikken om het bij te werken. Aan de andere kant, met Auslogics Driver Updater, duurt het proces een enkele klik op een knop. Zodra het proces is voltooid, merkt u een aanzienlijke verbetering in de algehele prestaties van uw computer.

Oplossing 3: de nieuwste DirectX installeren

De foutmelding illustreert een probleem met DirectX. Daarom zou het een goed idee zijn om de nieuwste DirectX te installeren om er zeker van te zijn dat je computer je game ondersteunt. Volg de onderstaande instructies als u wilt weten welke versie van DirectX u heeft:

 1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R te drukken.
 2. Typ in het dialoogvenster Uitvoeren "dxdiag" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Ga naar het tabblad Systeem om te zien welke DirectX-versie u heeft.
 4. U kunt ook naar het tabblad Weergave gaan om de functieniveaus te kennen.
 5. Opmerking: vergeet niet te controleren of de functies DirectDraw-versnelling, Direct3D-versnelling en AGP-textuurversnelling zijn ingeschakeld.

In het algemeen wordt DirectX op uw computer automatisch bijgewerkt als u uw besturingssysteem bijwerkt. Als u echter Windows Vista, Windows 7 of Windows XP gebruikt, moet u een updatepakket downloaden en installeren om de nieuwste DirectX-versie te krijgen. Voor meer informatie over het installeren van DirectX voor verschillende versies van Windows, kunt u de officiële website van Microsoft bezoeken.

Opmerking: als de functieniveaus van uw DirectX niet voldoen aan de minimumvereisten, moet u uw grafische kaart vervangen. U moet een grafische kaart installeren die functieniveau 10.0 ondersteunt.

Oplossing 4: uw besturingssysteem bijwerken

Meestal kan het updaten van het besturingssysteem de fout verhelpen. Gewoonlijk downloadt Windows 10 de updates op de achtergrond. U kunt het proces echter handmatig starten zodra de updates beschikbaar zijn. Hier zijn de stappen:

 1. Start de app Instellingen door op Windows-toets + I op uw toetsenbord te drukken.
 2. Klik op Update en beveiliging.
 3. Selecteer Windows Update in de lijst in het linkerdeelvenster.
 4. Ga nu naar het rechterdeelvenster en klik op Controleren op updates.
 5. Zodra het downloadproces is voltooid, start u uw pc opnieuw op om de updates te installeren.

Welke van de oplossingen heeft u geholpen de fout op te lossen?

Deel uw antwoord in de reacties hieronder!