Hoe los ik de PropSchemaReg64.exe-fout op?

U hoeft zich geen zorgen te maken over de PropSchemaReg64.exe-fout omdat er verschillende oplossingen zijn voor een fout als deze. Vaker wel dan niet, heeft de PropSchemaReg64.exe-fout iets te maken met compatibiliteitsproblemen die systeemtoepassingen beïnvloeden, of het kan te maken hebben met een malware-infectie, verouderde systeemstuurprogramma's of het missen van een onderdeel op uw computer dat nodig is voor het getroffen programma.

Ongeacht de problemen die het probleem hebben veroorzaakt of ertoe hebben geleid, willen we u laten zien hoe u de PropSchemaReg64.exe-fout in Windows 10 kunt oplossen.

Wat is PropSchemaReg64?

U bent wellicht geïnteresseerd in wat PropSchemaReg64.exe is en hoe het is gekoppeld aan het CorelDRAW-programma. PropSchemaReg64.exe is een programmabestand dat een cruciaal onderdeel is van de CorelDRAW Essentials 4-toepassing die is ontwikkeld door Corel Corporation. PropSchemaReg64.exe-fouten verschijnen vanwege een breed scala aan redenen.

Veel voorkomende PropSchemaReg64.exe Foutmeldingen

De meest populaire berichten in verband met PropSchemaReg64.exe-fouten zijn onder meer:

 • EXE-toepassingsfout.
 • exe is mislukt.
 • exe is een probleem tegengekomen.
 • \\ Windows \\ System32 \\ PropSchemaReg64.exe kan niet worden gevonden.
 • exe is geen geldige applicatie.
 • exe is niet actief.
 • Fout bij starten van programma: PropSchemaReg.exe.
 • exe.
 • Fout 2753: Het bestand PropSchemaReg64.Exe is niet gemarkeerd voor installatie.

Deze foutmeldingen verschijnen meestal wanneer gebruikers een programma installeren of toepassingen starten die zijn gekoppeld aan PropSchemaReg64, zoals CorelDRAW Essentials 4 - Windows Shell Extension. Ze manifesteren zich ook tijdens het afsluiten of opnieuw opstarten van Windows-gebeurtenissen. In zeldzame gevallen verschijnen ze tijdens de installatiehandelingen voor een nieuw besturingssysteem.

Wat moet ik doen als Windows 10 PropSchemaReg64.exe niet kan vinden?

Als Windows 10 op uw computer PropSchemaReg64.exe niet kan vinden, moet u ervan uitgaan dat het bestand ontbreekt of beschadigd is. In sommige gevallen kan de fout aangeven dat Windows niet kon starten omdat PropSchemaReg64.exe ontbreekt of beschadigd is. Technisch gezien houdt dit in dat het PropSchemaReg64.exe-bestand beschadigd is of dat de oorsprong van het bestand twijfelachtig is.

Er is ook een behoorlijke kans dat u te maken heeft met een onjuist probleem met de bestandsinstallatie op uw computer.

Hoe de PropSchemaReg64.exe-fout op Windows 10 te repareren

Om enkele systeemfouten op te lossen, hoeft u alleen maar uw computer opnieuw op te starten. Als de fout zich blijft voordoen na het opnieuw opstarten, wijst dit op een ernstiger probleem in de Windows-besturingssysteemomgeving.

We raden u aan uw probleemoplossing te starten met de eerste oplossing in de lijst en door te gaan met de rest in die volgorde. U kunt (in uw geval) de ideale oplossing vinden voordat u het einde van deze handleiding bereikt.

 1. Controleer de geldigheid van het PropSchemaReg64.exe-bestand:

Ten eerste gaan we ervan uit dat de bestandsfout PropSchemaReg64.exe te wijten is aan een probleem met betrekking tot de legitimiteit van het bestand. Ten eerste moet u bepalen of het PropSchemaReg64.exe-bestand een legitiem Windows 10-uitvoerbaar bestand is of malware met een vergelijkbare naam.

Een standaardmethode om de legitimiteit van een Windows 10-proces te bepalen, vereist dat u de locatie van het uitvoerbare bestand zelf controleert. Een proces als PropSchemaReg64.exe moet bijvoorbeeld worden uitgevoerd vanuit C: \ Program Files \ Common files \ Corel \ Shared \ Shell extension \ x64 .

Als u merkt dat het bestand wordt uitgevoerd vanaf een andere locatie die niet op dat pad bestaat, is het bestand waarschijnlijk schadelijk of schadelijk.

U kunt het bestandspad controleren door de onderstaande stappen te volgen:

 • Open File Explorer en selecteer vervolgens View in het werkbalkgedeelte.
 • Klik vanuit View (rechts van de werkbalk) op Opties.
 • Klik op Map wijzigen en zoekopties .

Het dialoogvenster Mapopties wordt weergegeven.

 • Klik in dit dialoogvenster op Weergeven om het tabblad Weergeven te openen.
 • Bij Geavanceerde instellingen op het tabblad Weergave moet u het vakje voor Toon het volledige pad in de titelbalk aanvinken .
 • Klik op Toepassen.

Het mappad in de titelbalk wordt zichtbaar voor alle bestanden.

 • Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

Kopieer het bestandspad C: \ Program Files \ Common Files \ Corel \ Shared \ Shell Extension \ x64 \ PropSchemaReg.exe en plak het in de Verkenner-app, of je kunt zelf naar deze locatie gaan. Als u ontdekt dat het PropSchemaReg.exe-bestand op uw computer niet is opgeslagen in of wordt uitgevoerd vanaf het opgegeven bestandspad / de opgegeven locatie, moet u verder onderzoek uitvoeren.

Ga verder met deze stappen:

 • Zodra u PropSchemaReg.exe hebt gevonden, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en selecteert u Eigenschappen.

Het dialoogvenster PropSchemaReg-eigenschappen wordt geopend.

 • Klik op Digitale handtekeningen .

Het tabblad Digitale handtekeningen wordt geopend.

 • Klik op de knop Details om de digitale handtekening te bekijken.
 • Controleer en bevestig dat de digitale handtekening Corel Corporation leest.
 • U kunt een stap verder gaan door op Certificaat bekijken te klikken om de legitimiteit van het bestand te verifiëren.

Als u zeker weet dat het bestand legitiem is, maar het zich in de verkeerde map bevindt, kunt u het bestand eenvoudig verplaatsen door het te knippen en op de juiste locatie te plakken. Als de legitimiteit van het bestand twijfelachtig wordt na controle van de digitale handtekening, moet u deze verwijderen.

Om de PropSchemaReg64.exe-malware te verwijderen, kunt u een antimalwareprogramma zoals Auslogics Anti-Malware downloaden en installeren. Gebruik dit programma om een ​​volledige scan van uw computerbestandssysteem uit te voeren.

Nadat uw pc virusvrij is geworden, kunt u proberen een nieuw PropSchemaReg64.exe-bestand te downloaden en het op de juiste locatie te plaatsen. We zijn tegen het downloaden van vervangende .exe-bestanden van websites van derden, omdat die sites niet betrouwbaar zijn. Mogelijk hosten ze malware

Om PropSchemaReg64.exe te downloaden of opnieuw te installeren, raden we u aan de hoofdtoepassing die is gekoppeld aan CorelDRAW Essentials 4 - Windows Shell Extension opnieuw te installeren.

Opmerking: het juiste PropSchemaReg64.exe-bestand zou moeten staan ​​in het pad C: \ Program Files \ Common Files \ Corel \ Shared \ Shell Extension \ . Wanneer u de informatie op het tabblad Details van het dialoogvenster PropSchemaReg-eigenschappen bekijkt, moet u deze waarden controleren en bevestigen:

 • Bestandsbeschrijving: Property Schemer Installer
 • Productnaam: Corel Graphics Application
 • Copyright: © Corel Corporation (2007)
 • Wettelijke handelsmerken: Corel, CorelDRAW, Corel DESIGNER…
 • Volledig pad: C: \ Program Files \ common files \ Corel \ shared \ shell extension \ x64
 1. Controleer uw pc op verborgen malware:

In sommige gevallen kan een actief kwaadaardig programma de werking van PropSchemaReg64.exe verstoren en problemen veroorzaken. Als onze aannames kloppen, kunt u dingen oplossen door de veilige modus met netwerkmogelijkheden in te schakelen en vervolgens enkele taken uit te voeren om de malware te verwijderen.

Veilige modus garandeert een veilige omgeving waarin de meeste processen zijn uitgeschakeld en alleen de essentiële stuurprogramma's en services worden geladen. In de veilige modus kunt u het antimalwareprogramma starten dat we eerder hebben aanbevolen en dit gebruiken om uw computer op bedreigingen te scannen.

 1. Controleer op updates van stuurprogramma's:

Hier moet u rekening houden met de mogelijkheid dat sommige stuurprogramma's betrokken zijn bij het activeren van de fout waarmee u nu worstelt. Ten eerste zijn veel functionaliteiten of features in applicaties afhankelijk van stuurprogramma's. Wanneer stuurprogramma's niet goed werken of in de verkeerde staat werken, heeft Windows moeite om bepaalde bewerkingen uit te voeren. Om deze reden (en andere) moet u uw computerstuurprogramma's bijwerken.

Volg deze instructies om uw stuurprogramma's bij te werken:

 • Ga naar het Windows-startscherm.
 • Typ Apparaatbeheer in het zoekvak dat daar wordt weergegeven.
 • Selecteer Apparaatbeheer.
 • Dubbelklik op de juiste stuurprogrammacategorie om de stuurprogramma's erin te zien.
 • Klik met de rechtermuisknop op het stuurprogramma dat u wilt bijwerken.
 • Selecteer Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's .
 • Volg de instructies op het scherm om de driver bij te werken.

Om eerlijk te zijn, draaien er talloze stuurprogramma's op uw pc. Het is onpraktisch voor u om ze allemaal bij te werken of zelfs te identificeren. Gelukkig kunt u profiteren van een toepassing zoals Auslogics Driver Updater die automatisch updates voor alle slechte computerstuurprogramma's downloadt en installeert.

Het enige dat u hoeft te doen, is de aanbevolen tool downloaden en uitvoeren. Uw computer zal in een mum van tijd de nieuwste stabiele (door de fabrikant aanbevolen) stuurprogrammaversies hebben, wat betekent dat alle problemen met stuurprogramma's zijn opgelost. De problemen die door de PropSchemaReg-fout worden gedefinieerd, zullen waarschijnlijk verdwijnen.

 1. Controleer en bevestig dat Windows OS up-to-date is:

Microsoft Windows 10 pusht regelmatig updates naar gebruikers om hun apparaten soepel en veilig te laten werken. De PropSchemaReg64.exe-fout heeft mogelijk iets te maken met het missen van een kritieke Windows-update op uw computer. Doorloop deze stappen om te controleren op de nieuwste Windows-updates:

 • Zoek naar Update in het Windows-zoekscherm.
 • Selecteer de optie Update en beveiliging.
 • Klik op Windows Update.
 • Klik op Controleren op updates.
 • Volg de stappen op het scherm om de nieuwste updates te installeren.
 • Start uw pc opnieuw op.
 1. Voer een SFC-scan uit en zoek naar andere beschadigde bestanden:

U kunt de PropSchemaReg64.exe-fout tegenkomen omdat uw computer beschadigde .dll-componenten gebruikt. Een DLL-bestand (afkorting van Dynamic Link Library) is een bestand dat speciale instructies of code bevat die andere programma's kunnen aanroepen om bepaalde functies uit te voeren.

Als de vorige bewerkingen niet genoeg hebben opgeleverd om het probleem op te lossen, raden we u aan een systeembestandscontrole (SFC) -scan uit te voeren. Met een SFC-scan kunt u beschadigde componenten detecteren en oplossen. Dit zijn de stappen die u moet volgen om een ​​SFC-scan uit te voeren:

 • Typ eerst de opdrachtprompt of cmd in het zoekvak op de taakbalk van Windows 10.
 • Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt (app) in de lijst met weergegeven resultaten.
 • Start het opdrachtpromptvenster en kies Als administrator uitvoeren.

Hier moet u eerst de inbox Deployment Image Servicing and Management (DISM) -tool uitvoeren voordat u de systeembestandscontrole gebruikt.

 • Typ exe / Online / Cleanup-image / Restorehealth in het tekstveld in het opdrachtvenster.

(Let op de spaties voor elke "/" in het commando)

 • Druk op de Enter-knop.

De procedure kan even duren, dus u moet geduld hebben.

Wanneer een bericht verschijnt dat de bewerking is voltooid , moet u doorgaan met deze stappen:

 • Typ sfc / scannow

(Let op de spatie tussen "sfc" en "/")

 • Druk op de Enter-toets.

Het SFC-hulpprogramma scant alle systeembestanden en vervangt beschadigde bestanden door kopieën in de cache.

Zodra de verificatieprocessen zijn voltooid, moet u een van de volgende dingen doen:

 • Als Windows Resource Protection (WRP) de gevraagde bewerking niet heeft uitgevoerd, moet u de SFC-scan in de veilige modus uitvoeren.
 • Aan de andere kant, als Windows Resource Protection corrupte bestanden heeft gevonden maar sommige ervan niet kon repareren, moet u de corrupte bestanden zelf repareren door ze te zoeken en de bestanden te vervangen door goede versies.

Fout 2753: Het bestand PropSchemaReg.Exe is niet gemarkeerd voor installatie.

Dit foutbericht manifesteert zich meestal wanneer gebruikers CorelDRAW Graphics Suite X4, X5, X6 of oudere versies opnieuw proberen te installeren zonder eerst Corel Graphics - Windows Shell Extension te verwijderen.

Dit foutbericht kan ook meerdere keren verschijnen tijdens installatie- of herinstallatiebewerkingen voor gerelateerde applicaties en componenten.

 1. Het oplossen van "Het bestand Propschemareg.Exe is niet gemarkeerd voor installatie":

Om deze installatiefout op te lossen, moet u Corel Graphics - Windows Shell Extension verwijderen. U kunt CorelDRAW Essentials 4 - Windows Shell Extension ook van uw computer verwijderen via het verwijderprogramma dat u in dezelfde map vindt als het PropSchemaReg-bestand.

Als het verwijderprogramma ontbreekt of als u het vereiste bestandspad niet kunt traceren, moet u CorelDRAW Essentials 4 - Windows Shell-extensie verwijderen via een standaardprocedure. Volg deze instructies:

 • Eerst moet u het menu Start openen.
 • Klik op het pictogram Instellingen.
 • Nu moet u op Systeem klikken in het venster Instellingen.
 • Hier moet u Apps en functies selecteren (in het linkerdeelvenster).
 • Blader nu naar beneden om CorelDRAW Essentials 4 - Windows Shell Extension te vinden. Klik erop.
 • Klik op de knop Verwijderen die onlangs is verschenen.
 • Volg de instructies op het scherm om de applicatie te verwijderen.
 • Start je computer opnieuw op.
 1. Tijdelijke bestanden wissen (verwijder de inhoud van de tijdelijke map):

In Windows is een tijdelijke map een map op de harde schijf of SSD van uw pc die wordt gebruikt om tijdelijke bestanden op te slaan. Deze map wordt soms weergegeven als TEMP en kan bestanden bevatten met de extensie .tmp.

Het vaak opschonen van de tijdelijke map - als een methode om systeemproblemen op Windows 10 op te lossen - kan een oplossing zijn voor de PropSchemaReg64.exe-fout. Schijfopruiming is een softwareprogramma van Microsoft voor het verwijderen van onnodige bestanden. Schijfopruiming verwijdert nutteloze bestanden, inclusief tijdelijke bestanden, gedownloade programmabestanden, offline webpagina's en miniaturen.

De procedure met betrekking tot het hulpprogramma kan ook de prestaties van de harde schijf van uw pc verbeteren.

Opmerking: Schijfopruiming maakt de Prullenbak leeg, dus voordat u doorgaat met deze stappen, wilt u misschien controleren en bevestigen dat u alle items in de Prullenbak kunt missen.

Volg deze instructies:

 • Gebruik de Windows-toets + X-opdracht om toegang te krijgen tot het Power User-menu.
 • Selecteer Uitvoeren in de lijst met apps en opties.
 • Typ cleanmgr in het tekstveld en druk op de Enter-knop.
 • Start uw pc opnieuw op.

Compatibiliteitsproblemen met PropSchemaReg64

 1. Voer de probleemoplosser voor compatibiliteit uit:

In sommige zeldzame scenario's is het onderdeel PropSchemaReg.exe mogelijk niet compatibel met de versie van Windows die op een computer wordt uitgevoerd. Zulke oude programma's werken soms slecht of helemaal niet. Als onze aanname in uw geval waar is, kunt u, om de zaken recht te zetten, de Probleemoplosser voor programmacompatibiliteit voor PropSchemaReg.exe uitvoeren om veelvoorkomende compatibiliteitsproblemen op te sporen en op te lossen.

Dit zijn de instructies die u moet volgen om de probleemoplosser voor compatibiliteit voor het programma uit te voeren:

 • Zoek PropSchemaReg.exe.
 • Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Eigenschappen.

Het dialoogvenster PropSchemaReg-eigenschappen zal verschijnen.

 • Ga naar het tabblad Compatibiliteit en klik vervolgens op Probleemoplosser voor compatibiliteit uitvoeren.
 • Volg de instructies in het venster voor probleemoplosser.

Als de probleemoplosser het probleem niet oplost, moet u proberen de compatibiliteitsinstellingen handmatig aan te passen. Doe dit:

 • Klik met de rechtermuisknop op het PropSchemaReg-pictogram.
 • Klik op Eigenschappen.
 • Klik op het tabblad Compatibiliteit.
 • Selecteer een van de handmatige compatibiliteitsinstellingen (voer dit programma uit in de compatibiliteitsmodus voor Windows 8 of 7).

We raden u aan alle andere opties te controleren en de nieuwe instellingen toe te passen op alle accounts op de pc. Mogelijk moet u een beheerderswachtwoord invoeren of uw keuzes bevestigen.

 • Klik op OK om dingen af ​​te sluiten.