Hoe los ik een trage computer gemakkelijk op?

Hoe los ik een trage computer op

Hoe los ik een trage computer op? Dat is een vraag van miljoenen Windows-gebruikers. De computers van sommige mensen zijn traag omdat ze te oud zijn en niet overweg kunnen met de huidige software. Als dat het geval is, kunt u het beste een nieuwe pc aanschaffen. Er zijn veel betaalbare laptopmerken, dus een nieuwe kopen is goedkoper dan een upgrade van de oude. Maar de meeste mensen die klagen over een trage computer, hebben relatief nieuwe pc's. Dus hoe komt het dat ze zo traag zijn?

Om een ​​lang verhaal kort te maken: Windows-computers staan ​​erom bekend dat ze na verloop van tijd langzamer gaan werken. En het maakt niet uit of u uw pc gebruikt voor dingen die veel resources vereisen, zoals video- en audiobewerking, of u alleen op internet surft, naar muziek luistert en video's bekijkt. Uw computer zal hoe dan ook traag worden, vroeg of laat. Dat komt omdat Windows-pc's niet zo goed omgaan met zaken als ongewenste bestanden en fragmentatie. Dus na verloop van tijd verzamelt uw computer gigabytes aan rommel, raakt gefragmenteerd en kan zelfs fouten krijgen. Als gevolg hiervan wordt het langzaam en een pijn in de nek om te gebruiken. En dat is wanneer de meeste mensen online gaan en beginnen te vragen "Hoe repareer ik een trage computer?".

Hoe repareer ik hoe dan ook een trage computer?

Er zijn veel dingen die u kunt doen zonder een professionele technicus te vragen om uw pc voor u te repareren. Het eerste dat u moet onthouden, is dat uw computer regelmatig onderhoud nodig heeft, net zoals uw auto regelmatig een onderhoudsbeurt nodig heeft. In tegenstelling tot het onderhouden van een auto, is het uitvoeren van pc-onderhoud heel eenvoudig - het belangrijkste dat u hoeft te doen, is het opruimen en de rommel op de computer verwijderen. Dit betekent dat u zaken als ongewenste bestanden, verouderde software en verschillende tijdelijke bestanden moet verwijderen. Laten we dus eens kijken hoe we uw computer kunnen opschonen en de vraag "Hoe los ik een trage computer op" voor eens en altijd kunnen beantwoorden.

Wanneer u uw computer gebruikt, bestanden en mappen opent, op internet surft, enzovoort, maakt Windows honderden tijdelijke bestanden die zijn ontworpen om te helpen bij sommige computerbewerkingen. Naast deze tijdelijke bestanden maakt het besturingssysteem systeemherstelpunten, logbestanden en andere bestanden die niet langer dan nodig mogen worden bewaard. Helaas kan Windows deze bestanden maanden bewaren, wat betekent dat er gigabytes aan nutteloze gegevens op uw harde schijf staan. Al deze rotzooi maakt uw pc traag omdat Windows meer tijd nodig heeft om alles te verwerken. Dus als u nog steeds vraagt ​​"Hoe repareer ik een trage computer?", Moet u uw harde schijven opschonen.

Windows heeft een ingebouwde schijfreiniger die u kunt vinden onder Start - Programma's - Accessoires - Systeemwerkset. Met zijn hulp kunt u eenvoudige pc-opruiming uitvoeren en deze een behoorlijk stuk versnellen. Een ander handig hulpmiddel voor een langzame computersnelheid is Schijfdefragmentatie, dat u ook kunt vinden onder Systeemwerkset. Door deze twee tools te gebruiken, blijft uw computer goed onderhouden, zodat deze sneller zal werken. Als u echter uw computer echt snel wilt maken, kunt u overwegen om een ​​volledig uitgerust programma voor computeroptimalisatie en -versnelling aan te schaffen, zoals Auslogics BoostSpeed.

Nu weet u het antwoord op de vraag 'Hoe repareer ik een trage computer?' vraag. Vergeet niet om regelmatig pc-onderhoud uit te voeren en uw computer zal heel lang snel blijven werken.