Hoe maak je je pc handmatig sneller en met behulp van Outbyte PC Repair?

Als u uw pc dagelijks gebruikt, is de kans groot dat u minstens één keer de situatie hebt meegemaakt waarin zelfs een kleine taak veel te veel tijd kost om uit te voeren. Problemen met computersnelheid kunnen uw gebruikelijke activiteiten meer tijd en moeite kosten, maar dit is mogelijk. Voordat we beginnen met het bekijken van de stappen die u kunnen helpen het probleem op te lossen, moeten we rekening houden met de factoren die de snelheid van uw pc kunnen beïnvloeden.

Welk besturingssysteem (OS) er ook op uw computer is geïnstalleerd, het is verantwoordelijk voor het beheer van de bronnen van uw pc. Het geheugen, de schijfruimte, de verwerkingskracht en alle andere componenten werken allemaal dankzij het effectieve beheer door uw besturingssysteem.

Hieronder staan ​​enkele van de belangrijkste factoren die prestatieproblemen kunnen veroorzaken:

  • Tekort aan RAM-bronnen (Random Access Memory)
  • Tekort aan schijfruimte
  • Verouderde stuurprogramma's / in afwachting van stuurprogramma-updates
  • Virussen of malware

Hoewel het waar is dat er verschillende factoren zijn die de prestaties van uw computer kunnen beïnvloeden, kunnen veel problemen worden teruggevoerd op het inefficiënte gebruik van de bronnen van uw pc.

Hoe u uw computer sneller kunt laten werken

  • Sluit de programma's die u momenteel niet gebruikt

Het besturingssysteem van uw computer werkt door ruimte in het RAM toe te wijzen aan programma's die op de pc worden uitgevoerd. Op het moment dat het RAM-geheugen vol raakt, beginnen de prestatieproblemen en begint uw computer langzamer te werken. Als uw computer niet werkt met de snelheid die u verwacht, kunt u proberen programma's te sluiten die u op dit moment niet nodig hebt om wat RAM vrij te maken voor belangrijkere taken

  • Start uw pc opnieuw op

Het sluiten van programma's die u momenteel niet gebruikt, werkt, maar het opnieuw opstarten van uw pc werkt mogelijk nog beter omdat het uw RAM op een efficiëntere manier kan vrijmaken.

  • Reinig uw harde schijf

Een andere factor die ook van invloed kan zijn op de snelheid van uw pc, is een tekort aan geheugen op de harde schijf. Wanneer uw harde schijf onvoldoende ruimte heeft, kan dit uw besturingssysteem vertragen.

Om ervoor te zorgen dat uw harde schijf voldoende ruimte heeft, controleert u of u ten minste 500 MB (megabytes) vrije schijfruimte heeft. U kunt dat controleren door Verkenner te openen en op "Deze pc" in de linkernavigatiebalk te klikken als u Windows OS gebruikt.

De acties die u kunt ondernemen om uw schijfruimte vrij te maken, zijn onder meer het opschonen van de prullenbak en downloadmap van de computer, het verwijderen van ongewenste en onnodige programma's en het verwijderen van tijdelijke bestanden.

  • Gebruik een PC Optimizer

Er zijn verschillende softwaretools die u kunnen helpen de prestaties van uw systeem te verbeteren, meestal staan ​​deze bekend als pc-optimizers. Ze lossen niet alleen snelheidsproblemen op, maar ze kunnen ook worden gebruikt om uw systeem te scannen op andere prestatieproblemen, efficiënte schijfopruimingen en privacybescherming. In het volgende gedeelte zullen we een van de meest populaire optimalisatietools bekijken die beschikbaar zijn: Outbyte PC Repair.

Hoe Outbyte PC Repair de snelheid van uw computer kan verbeteren

Ga om te beginnen naar de Outbyte-downloadpagina op outbyte.com en download het programma. Zodra het klaar is, installeert u het op uw pc.

Daarna start het programma een automatische scan van uw systeem om problemen op te sporen die de moeite waard kunnen zijn om te onderzoeken. We slaan deze stap voorlopig over en gaan rechtstreeks naar het menu "Status" waar we toegang hebben tot de functie "Snelheid", zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding. U kunt deze functie ook openen via het menu "Power Tools" in de linkerzijbalk.

Omdat we geïnteresseerd zijn in het verhogen van de snelheid van uw computer, is de volgende stap om Outbyte te gebruiken om enkele van de essentiële programma's een boost te geven. Om dat te doen, klikt u op "Ga naar snelheid".

Daarna wordt u naar het scherm "Real Time Boost" geleid met 3 beschikbare opties om uw systeem te versnellen, zoals hieronder weergegeven.

Zodra u op de aanbevolen schakelaars klikt, drukt u op 'Toepassen'.

PC Repair geeft een hogere prioriteit voor de CPU en taakbeheerder aan programma's die u het vaakst gebruikt. Daarmee zou u uw webbrowser en essentiële apps op een hogere snelheid en met minder vertraging moeten laten werken. Er is ook een optie om de prestaties van uw pc te verbeteren voor games, die u kunt proberen als u uw computer ook gebruikt om te gamen.

Conclusie

Omgaan met een trage computer kan een frustrerende ervaring zijn, vooral als je haast hebt om bepaalde taken uit te voeren. Er zijn verschillende manieren om de prestaties van uw pc te verbeteren. Soms is een eenvoudige herstart, het sluiten van programma's die op de achtergrond worden uitgevoerd of een schijfopruiming voldoende. Het gebruik van deze opties is echter niet altijd voldoende om het probleem op te lossen. Door pc-optimizers zoals Outbyte te gebruiken, kunt u uw systeem op een snelle en veilige manier optimaliseren voor soepelere prestaties.