Hoe constante crashes in Death Stranding te verhelpen?

Niemand wil de frustratie voelen die gepaard gaat met willekeurige crashes, vooral niet in een game die niet goedkoop is, zoals Death Stranding. De bittere waarheid is echter dat crashes om de een of andere reden plaatsvinden. Als u dit probleem ondervindt, hoeft u de ergernis niet te lang te verdragen, want we hebben een lijst opgesteld met dingen die u kunt doen om het op te lossen.

Kan Death Stranding op uw computer worden uitgevoerd?

Als je systeem niet voldoet aan de minimumvereisten van het spel, heb je geen andere keus dan de vele problemen waarmee je te maken krijgt te doorstaan. De enige oplossing die in deze situatie zinvol is, is het upgraden van de componenten die onder de maat zijn of het gebruik van een andere computer om het spel te spelen. Als je de specificaties van je systeem nog niet hebt gecontroleerd om te bevestigen dat het al is uitgerust om Death Stranding uit te voeren, geven we je de mogelijkheid om dat nu te doen. U hoeft deze webpagina niet te verlaten. De systeemvereisten van de game worden hieronder uiteengezet en je zult een gids vinden die je laat zien hoe je de specificaties van je systeem kunt controleren.

Minimumvereisten voor Death Stranding

Besturingssysteem: Windows 10

Bewerker: AMD Ryzen 3 1200; Intel Core i5-3470

Systeemgeheugen: 8 GB RAM

Grafische kaart: AMD Radeon RX 560 4 GB; NVIDIA GeForce GTX 1050 3 GB

DirectX: versie 12

Opslag: 80 GB beschikbare ruimte

Geluidskaart: DirectX-compatibel

Aanbevolen vereisten van Death Stranding

Besturingssysteem: Windows 10

CPU: Intel Core i7-3770; AMD Ryzen 5 1600

Systeemgeheugen: 8 GB RAM

GPU: NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB; AMD Radeon RX 590

DirectX: versie 12

Opslag: 80 GB beschikbare ruimte

Geluidskaart: DirectX-compatibel

De bovenstaande vereisten vertellen je duidelijk dat het spel alle vuurkracht nodig heeft om goed te kunnen draaien. Als uw systeemspecificaties onder de aanbevolen vereisten vallen, maar dicht bij de minimumvereisten, kan het crashprobleem het gevolg zijn van het uitvoeren van de game met instellingen die te veel zijn voor uw pc.

Volg de onderstaande stappen om de specificaties van uw pc te controleren:

 1. Druk op de Windows-logotoets of klik op de Start-knop.
 2. Wanneer het Start-menu wordt geopend, klikt u op het tandwielpictogram om Instellingen te openen. Als u de app Instellingen sneller wilt starten, houdt u de Windows-logotoets ingedrukt en tikt u op de I-toets.
 3. Nadat de startpagina van de app Instellingen verschijnt, klikt u op het systeempictogram.
 4. Zodra de systeempagina verschijnt, scrolt u naar het einde van het linkerdeelvenster en klikt u op Info.
 5. Ga naar het rechterdeelvenster en navigeer naar Apparaatspecificaties om te controleren of uw systeemtype 64-bits of 32-bits is. Hier controleert u ook het merk en model van uw CPU en uw RAM-grootte.
 6. Volg deze stappen om te controleren hoeveel vrije opslagruimte u heeft:
 • Roep een Verkenner-venster op door met de rechtermuisknop op de Start-knop te klikken en Verkenner te selecteren.
 • Zodra het Verkenner-venster wordt geopend, navigeert u naar het linkerdeelvenster en klikt u op Deze pc.
 • Ga vervolgens naar het rechterdeelvenster en controleer de vrije opslagruimte van uw schijven onder 'Apparaten en schijven'.
 1. Volg de onderstaande stappen om de details van uw grafische kaart te controleren:
 • Open de app Instellingen en klik op Systeem.
 • Zodra de systeempagina is geopend, blijft u op de display-interface.
 • Navigeer naar de onderkant van het venster en klik op de link Geavanceerde weergave-instellingen.
 • Zodra het scherm met geavanceerde beeldscherminstellingen wordt weergegeven, klikt u op de link die luidt: "Eigenschappen van beeldschermadapter voor beeldscherm 1".
 • U ziet nu een dialoogvenster waarin u de details van de kaart vindt onder het tabblad Adapter.

Installeer de nieuwste versie van uw GPU-stuurprogramma

Zelfs als je een RTX 2080 gebruikt, zal het apparaat niet goed presteren zonder een goede driver. Problematische stuurprogramma's zijn meestal de oorzaak van crashproblemen. Probeer uw stuurprogramma bij te werken en controleer of dat het probleem oplost. Er zijn verschillende manieren om de update uit te voeren, van het uitvoeren van het Windows Update-hulpprogramma tot het gebruik van speciale software. We laten u zien hoe u deze tools kunt gebruiken.

Voer Windows Update uit

Het hulpprogramma Windows Update downloadt en installeert stuurprogramma-updates wanneer Microsoft ze publiceert. Wat is er beter dan uw stuurprogramma-update rechtstreeks van Microsoft te krijgen, vooral met een tool die net zo eenvoudig te gebruiken is als Windows Update? De enige vangst hier is dat Microsoft het uitrolproces vaak vertraagt ​​en mogelijk uw GPU niet ondersteunt. Dat gezegd hebbende, zal het uitvoeren van Windows Update uw pc nog steeds veel goed doen, aangezien andere belangrijke softwarecomponenten zullen worden bijgewerkt.

Volg de onderstaande stappen om het hulpprogramma uit te voeren:

 1. Open het zoekprogramma naast de Start-knop. U kunt dat doen door op het vergrootglaspictogram in de taakbalk te klikken of door de Windows + S-toetsenbordcombinatie te gebruiken.
 2. Nadat de zoekbalk verschijnt, typ je "update" (zonder aanhalingstekens) in het tekstveld en klik je op "Controleren op updates" in de resultaten.
 3. Het tabblad Windows Update van de toepassing Instellingen wordt nu weergegeven.
 4. Als er updates in behandeling zijn, begint het hulpprogramma deze automatisch te downloaden. Soms moet u echter op de knop Nu downloaden klikken om het proces op gang te brengen.
 5. Nadat het hulpprogramma de updates heeft gedownload, geeft u het toestemming om uw pc opnieuw op te starten en te installeren door op de knop Nu opnieuw opstarten te klikken.
 6. Mogelijk wordt uw computer meerdere keren opnieuw opgestart tijdens het installatieproces.
 7. Zodra de updates zijn geïnstalleerd en uw systeem normaal opstart, voert u Death Stranding uit om te controleren of het crashprobleem is opgelost.

Gebruik speciale software

Als u op zoek bent naar een programma dat alles voor u doet, ga dan voor Auslogics Driver Updater. De tool controleert op problemen met stuurprogramma's en lost deze automatisch op. Als er verouderde of beschadigde stuurprogramma's op uw computer staan, wordt u hiervan op de hoogte gesteld na het uitvoeren van een van de reguliere scans en kunt u hun updates gemakkelijk downloaden en installeren.

Als u het programma gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken over een apparaatstuurprogramma op uw systeem, niet alleen over het stuurprogramma van uw grafische kaart.

Gebruik de Device Manager

Apparaatbeheer is altijd het belangrijkste hulpmiddel geweest voor het bijwerken van apparaatstuurprogramma's. Hoewel programma's zoals Auslogics Driver Updater er al ver voor zijn in termen van betrouwbaarheid en gemak, dient het soms zijn doel. Het helpt gebruikers bijvoorbeeld hun grafische stuurprogramma's probleemloos bij te werken. Als u de weg niet kent in Apparaatbeheer, moet u het volgende doen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop en klik op Apparaatbeheer in het menu Power User.
 2. Vouw Beeldschermadapters uit nadat Apparaatbeheer is geopend.
 3. Klik met de rechtermuisknop op uw grafische kaart en klik op Stuurprogramma bijwerken.
 4. Klik nu op "Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's" nadat het venster Stuurprogramma bijwerken verschijnt.
 5. Windows zoekt nu online naar de meest recente versie van het stuurprogramma van uw videokaart en downloadt en installeert deze automatisch.
 6. Nadat het proces is voltooid, start u uw pc opnieuw op en controleert u op het crashprobleem in Death Stranding.

Schakel overklokprogramma's uit

Als u een overklokprogramma gebruikt, zoals AMD Overdrive of Riva Tuner, doet u er goed aan dit uit te schakelen en terug te keren naar de standaardfrequentie van uw computer. Je zou ononderbroken gameplay kunnen opofferen voor verbeterde prestaties. Als je processor en GPU de game niet op hun normale frequenties aankunnen, moet je de grafische instellingen in de game verlagen.

Start het spel als beheerder

Zonder bepaalde systeembronnen kan het spel problemen ondervinden. U moet het beheerdersrechten verlenen om Windows te vragen om toegang tot deze bronnen. We laten je zien hoe je dat doet. Zorg er echter voordat u begint voor dat uw huidige gebruikersaccount een beheerdersaccount is.

Volg nu deze stappen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop.
 2. Klik in het menu Power User op File Explorer.
 3. U kunt ook de sneltoets Windows + E gebruiken om de bestandsverkenner snel te openen.
 4. Zodra het Verkenner-venster verschijnt, gaat u naar de linkerkant en klikt u op Deze pc.
 5. Ga naar het rechterdeelvenster, ga naar het gedeelte Apparaten en stations en dubbelklik vervolgens op station C.
 6. Nadat de drive is geopend, gaat u naar de map Program Files (x86).
 7. Open vervolgens de map Epic Games.
 8. Zoek in de map Epic Games de installatiemap van je game en open deze.
 9. Merk op dat de Epic Games Launcher ook in de map Program Files op uw C-schijf kan staan.
 10. Als je de game of de Epic Games Launcher in een aangepaste map hebt geïnstalleerd en de installatiemap niet kunt vinden, moet je deze stappen volgen om een ​​snelkoppeling voor de game te maken:
 • Voer de Epic Games Launcher uit.
 • Nadat het venster is verschenen, ga je naar het gedeelte Bibliotheek en zoek je Death Stranding.
 • Zodra je het spel ziet, klik je erop.
 • Klik daarna op de drie stippen naast de startknop.
 • Klik in het contextmenu dat verschijnt op Maak een snelkoppeling.

Als je de game via Steam hebt geïnstalleerd, volg je deze stappen om de map op te roepen:

 • Start de Steam-client.
 • Nadat Steam is geopend, gaat u naar de bovenkant van het venster, navigeert u onder het menutabblad en klikt u vervolgens op Bibliotheek.
 • Zodra de lijst met je games verschijnt, ga je naar Death Stranding en klik je er met de rechtermuisknop op.
 • Klik in het contextmenu op Eigenschappen.
 • Ga nu naar de rechterkant van het venster en klik op Lokale bestanden.
 • Klik op de knop met de tekst "Browse Local Files" onder het tabblad Local Files, en de map van het spel zou moeten verschijnen.
 1. Klik nu met de rechtermuisknop op het EXE-bestand of de snelkoppeling van de game en klik vervolgens op Eigenschappen.
 2. Nadat het dialoogvenster Eigenschappen is verschenen, gaat u naar het tabblad Compatibiliteit.
 3. Ga vervolgens naar het selectievakje "Dit programma als administrator uitvoeren" en markeer het.
 4. Klik op de knop OK en start het spel om het probleem te controleren.

Herstel kapotte gamebestanden

Controleer op defecte of ontbrekende bestanden en vervang ze met de Steam-client of Epic Games Launcher, afhankelijk van het platform dat u gebruikt. We laten zien hoe u gamebestanden met beide programma's kunt repareren.

> Gebruik de Epic Games Launcher:

 1. Open de Epic Games Launcher.
 2. Ga naar je bibliotheek en ga naar het tabblad van Death Stranding zodra de app wordt geopend.
 3. Klik op de drie stippen naast de titel van het spel en selecteer Verifiëren in het contextmenu.
 4. De client begint nu de bestanden van het spel op uw systeem te scannen. Elk bestand dat niet overeenkomt met de bijgewerkte versie op de opstartservers van Epic Games, wordt automatisch vervangen.
 5. Zodra het proces is voltooid, start u de client opnieuw op en start u Death Stranding om te controleren of het probleem is opgelost.

Gebruik stoom:

 1. Start de Steam-client.
 2. Nadat de app is verschenen, navigeert u naar de bovenkant van het venster en selecteert u Bibliotheek.
 3. Zodra de lijst met games die aan je Steam-account is gekoppeld, verschijnt, ga je naar Death Stranding, klik je er met de rechtermuisknop op en selecteer je Eigenschappen.
 4. Navigeer naar de pagina Eigenschappen in het rechterdeelvenster en schakel vervolgens over naar het tabblad Lokale bestanden.
 5. Klik op "Controleer integriteit van gamebestanden".
 6. De klant begint nu met het verificatieproces. De bestanden van je game worden gescand en vergeleken met die op Steam-servers. Elk ontbrekend of beschadigd bestand wordt automatisch vervangen.
 7. Nadat het proces is voltooid, start u Death Stranding en controleert u op het crashprobleem.

Voorkom dat uw antivirusprogramma Death Stranding blokkeert

Voeg Death Stranding toe aan de witte lijst van uw antivirusprogramma. Als u dat doet, voorkomt u dat het beveiligingsprogramma de bestanden van het spel blokkeert. De optie Witte lijst is voornamelijk voor BitDefender. In de meeste andere programma's moet u de game als uitsluiting of uitzondering toevoegen. U moet op de website van de ontwikkelaar van uw antivirusprogramma zoeken naar een handleiding als u niet weet wat u moet doen.

Voor de Virus & Threat Protection-tool in de systeemeigen beveiligingstoepassing van Windows, voegt u de game toe als uitsluiting. De onderstaande stappen laten zien hoe u dat moet doen als u op het programma vertrouwt voor de bescherming van uw systeem:

 1. Druk tegelijkertijd op de Windows- en I-toets om de applicatie Instellingen te starten.
 2. Nadat Instellingen verschijnen, gaat u naar de onderkant van het startscherm en klikt u op Update en beveiliging.
 3. Nadat de Update & Security-interface verschijnt, gaat u naar het linkerdeelvenster en klikt u op Windows Security.
 4. Ga vervolgens naar het rechterdeelvenster en klik op Virus- en bedreigingsbescherming onder het gedeelte Beschermingsgebieden.
 5. De interface van Virus & Threat Protection wordt nu weergegeven.
 6. Scrol omlaag naar het gedeelte Instellingen voor virus- en bedreigingsbeveiliging en klik op Instellingen beheren.
 7. Nadat de pagina Instellingen voor virus- en bedreigingsbeveiliging is verschenen, scrolt u omlaag en klikt u op "Uitsluitingen toevoegen of verwijderen" onder het gedeelte Uitsluitingen.
 8. Zodra u het scherm Uitsluitingen ziet, klikt u op "Een uitsluiting toevoegen" en kiest u Map in het contextmenu.
 9. Navigeer vervolgens naar de installatiemap van Death Stranding en selecteer deze.
 10. Start het spel en controleer op het crashprobleem.

Verwijder tijdelijke bestanden

Tijdelijke bestanden zien er misschien onschadelijk uit, omdat het nutteloze gegevens zijn die geen enkele toepassing nodig heeft. Ze kunnen echter ernstige problemen veroorzaken, vooral wanneer ze uw schijf verstoppen of de poging van het spel om toegang te krijgen tot zijn eigen tijdelijke bestanden, verstoren.

Als u niet wilt dat ongewenste bestanden u storen, download en installeer dan Auslogics BoostSpeed. Het programma verwijdert bestanden die uw computer niet langer nodig heeft en verwijdert ook beschadigde registersleutels zonder iets te onderbreken.

Zorg ervoor dat het spel op uw speciale kaart draait

Zoals je hebt gezien in de systeemvereisten, heeft Death Stranding minimaal 3 GB aan video-RAM nodig om correct te werken. Geïntegreerde kaarten hebben niet altijd zoveel geheugen. Dus, als je een systeem hebt dat wordt geleverd met een geïntegreerde en speciale kaart, dwing Death Stranding dan om op de speciale kaart te draaien. In veel gevallen schakelt uw computer automatisch tussen de kaarten, waardoor het spel onverwachts crasht.

U kunt de toepassing Instellingen, AMD Radeon-instellingen en het NVIDIA-configuratiescherm gebruiken om deze correctie toe te passen. Als u niet weet wat u moet doen, begeleiden we u.

Gebruik de instellingen-app:

 1. Start de applicatie Instellingen door met de rechtermuisknop op de Start-knop te klikken en Instellingen te selecteren of door op Windows + I te drukken.
 2. Klik op het systeemlabel nadat het startscherm van de app verschijnt.
 3. Zodra de systeeminterface verschijnt, scrolt u omlaag naar de onderkant van het tabblad Weergave en klikt u op Grafische instellingen.
 4. Nadat het scherm Grafische instellingen is geopend, klikt u op de knop Bladeren in het vervolgkeuzemenu "Kies een app om voorkeur in te stellen".
 5. Zodra je het dialoogvenster Openen ziet, navigeer je naar de installatiemap van Death Stranding.
 6. Zoek het EXE-bestand van de game, klik erop en klik vervolgens op de knop Toevoegen.
 7. Als je eenmaal terug bent op het scherm Grafische instellingen, zou je het spel moeten zien; klik erop en klik vervolgens op de knop Opties.
 8. Nadat u het dialoogvenster Grafische specificaties hebt gezien, klikt u op het keuzerondje voor hoge prestaties en klikt u vervolgens op Opslaan.
 9. De game wordt nu gedwongen om op je speciale videokaart te draaien wanneer je hem start.

Gebruik AMD Radeon-instellingen:

 1. Tik tegelijkertijd op de Windows- en S-toets of klik op het vergrootglaspictogram in de taakbalk.
 2. Zodra u de zoekbalk ziet, typt u "AMD" (zonder de aanhalingstekens) en klikt u vervolgens op AMD Radeon-instellingen in de lijst met zoekresultaten.
 3. Wanneer het programma verschijnt, navigeert u naar de rechterbovenhoek van de interface en klikt u op Systeem.
 4. Ga naar de linkerbovenhoek van het volgende scherm en klik op Switchable Graphics.
 5. U wordt nu naar de weergave Actieve toepassingen geleid.
 6. Lokaliseer Death Stranding en verander de Switchable Graphics-modus in High Performance.
 7. Als Death Stranding niet verschijnt in de weergave Actieve applicaties, ga dan naar de linkerbovenhoek van het venster en klik op Actieve applicaties en klik vervolgens op Bladeren.
 8. Navigeer naar de installatiemap van het spel en selecteer het EXE-bestand.
 9. Verander nu de Switchable Graphics-modus voor de game in High Performance zodra deze in het venster verschijnt.

Gebruik het NVIDIA-configuratiescherm:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het lege oppervlak van uw bureaublad en klik op NVIDIA-configuratiescherm in het contextmenu.
 2. Zodra de toepassing verschijnt, gaat u naar het linkerdeelvenster, klikt u op het plusteken (+) naast de vervolgkeuzelijst 3D-instellingen en klikt u vervolgens op 3D-instellingen beheren.
 3. Ga naar het rechterdeelvenster van het venster.
 4. Blijf op het tabblad Algemene instellingen en klik op de optie "High performance NVIDIA-processor" onder Preferred Graphics Processor.
 5. Ga naar het tabblad Programma-instellingen.
 6. Klik op de knop Toevoegen naast de vervolgkeuzelijst "Selecteer een programma om aan te passen".
 7. Zoek in het dialoogvenster dat verschijnt naar de installatiemap van Death Stranding en dubbelklik op het EXE-bestand.
 8. Navigeer vervolgens naar het vervolgkeuzemenu 'Selecteer de gewenste grafische processor voor dit programma' en klik op 'Krachtige NVIDIA-processor'.
 9. Klik op de knop Toepassen en start het spel om te controleren of het probleem zich blijft voordoen.

Conclusie

Je zou het spel nu zonder problemen moeten kunnen spelen. Als het probleem aanhoudt, moet je contact opnemen met het ondersteuningscentrum van de game of wachten tot de ontwikkelaars een oplossing vrijgeven.