Hoe los ik de optie 'Gebruiker wisselen' op in Windows 10?

Stel je dit scenario voor. U hebt verschillende gebruikersaccounts gemaakt zodat elke gebruiker afzonderlijk kan inloggen en aan zijn bestanden en applicaties kan werken. Op deze manier interfereert elk account niet met de persoonlijke informatie en applicaties van andere gebruikers. Op een dag probeer je alleen van gebruikersaccount te wisselen om erachter te komen dat andere gebruikers niet bestaan.

Dit probleem is wijdverbreid en veel Windows 10-gebruikers hebben erover geklaagd. Als u hetzelfde probleem heeft, bent u in goede handen. In dit bericht leggen we uit hoe u de optie Switch User in Windows 10 kunt weergeven.

Voordat we dat doen, volgt hier een korte samenvatting van wat de functie Switch User doet.

Wat is de functie Switch User?

Het Windows-besturingssysteem wordt geleverd met verschillende handige functies waarmee gebruikers het naadloos kunnen gebruiken, ongeacht het computermerk. Een van die functies is Switch User. Het stelt gebruikers in staat om dezelfde computer te delen door meerdere gebruikersaccounts aan te maken, zodat ze afzonderlijk kunnen inloggen op hun eigen accounts om toegang te krijgen tot bestanden of apps te gebruiken.

Men kan meerdere accounts op dezelfde pc aanmaken en zonder problemen inloggen, mits ze de juiste inloggegevens hebben. Een gebruiker kan bijvoorbeeld vijf gebruikersaccounts op dezelfde computer hebben - drie beheerdersaccounts en twee lokale accounts - en deze feilloos gebruiken.

U kunt op verschillende manieren van gebruiker wisselen:

 • Klik in het menu Start op uw profielpictogram en selecteer het gebruikersaccount waarnaar u wilt overschakelen in het vervolgkeuzemenu.
 • Druk op de sneltoetsen Ctrl + Alt + Del en selecteer Andere gebruiker.
 • Druk op de Win + L-sneltoets om naar het vergrendelingsscherm te gaan en selecteer het gebruikersaccount waartoe u toegang wilt.
 • Ga via Taakbeheer (Ctrl + Shift + Esc) naar het tabblad Gebruikers en selecteer het gebruikersaccount waartoe u toegang wilt.

Hoe de Switch User-knop te repareren ontbreekt in Windows 10

Wat moet ik doen als de knop Gebruiker wisselen ontbreekt in Windows 10? Soms ontbreekt de functie, wat betekent dat u niet van gebruikersaccount kunt wisselen. De meeste gebruikers zeiden dat de problemen begonnen na het upgraden naar Windows 10 en dat het verschillende versies van Windows 10-systemen lijkt te beïnvloeden. Als u hetzelfde probleem ondervindt, kunt u dit als volgt oplossen:

Oplossing 1: configureer de optie Lokale gebruikers en groepen

 1. Druk op de Win + R-sneltoets, typ of plak "lusrmgr.msc" (zonder aanhalingstekens) in het dialoogvenster Uitvoeren. Druk op Enter om het venster Lokale gebruikers en groepen te openen.
 2. Zodra het lusrmgr-venster is geopend, selecteert u Groepen, klikt u met de rechtermuisknop op Beheerders en selecteert u Toevoegen aan groep. Met deze actie wordt het venster Eigenschappen beheerder geopend.
 3. Selecteer Toevoegen en klik op Objecttype naast de optie Selecteer dit objecttype.
 4. Schakel alle opties uit, laat alleen het selectievakje Gebruikers gemarkeerd en klik op OK.
 5. Klik in het scherm Gebruikers selecteren op Geavanceerd> Nu zoeken.
 6. Onderaan het scherm moet een lijst met resultaten verschijnen. Selecteer het gebruikersaccount waarnaar u niet kunt overschakelen en klik op OK.
 7. Klik op de OK-knop op het volgende scherm.

Deze stappen zouden het account van de ontbrekende gebruiker moeten toevoegen en u zou van account moeten kunnen wisselen.

Oplossing 2: configureer Windows Groepsbeleid

 1. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en R, typ of plak "msc" (zonder aanhalingstekens) in het dialoogvenster Uitvoeren en druk op Enter.
 2. Het venster Lokaal groepsbeleid zou nu moeten verschijnen. Volg dit pad:

Computerconfiguratie> Beheersjablonen> Systeem> Aanmelden

 1. Dubbelklik op "Verberg toegangspunten voor snelle gebruikerswisseling" om het te openen.
 2. Selecteer Uitgeschakeld om het in te schakelen.
 3. Klik op Toepassen> OK.
 4. Verlaat het venster Local Group Policy Editor en controleer of de optie Switch User terug is.

Als deze oplossing niet werkt, proberen we het Windows-register te wijzigen.

Fix 3: Bewerk het Windows-register

Houd er rekening mee dat het aanbrengen van wijzigingen in het Windows-register riskant kan zijn. Volg daarom de onderstaande stappen zorgvuldig en breng alleen de wijzigingen aan zoals beschreven. We raden u aan om eerst een back-up van uw register te maken, zodat u het gemakkelijk kunt herstellen voor het geval er iets misgaat.

Een back-up van uw register maken op Windows 10 is vrij eenvoudig. Hier is de gids:

 1. Ga naar je Start-menu, typ "regedit" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 2. Klik met de rechtermuisknop op de eerste optie - Register-editor - en selecteer Als administrator uitvoeren.
 3. Klik op Ja wanneer u de systeemprompt krijgt.
 4. Selecteer Bestand> Exporteren en kies de locatie waar u het back-upbestand wilt opslaan.
 5. Wijs het bestand een naam toe en zorg ervoor dat u de optie Alle selecteert onder Exportbereik.
 6. Klik op Opslaan.

Als u klaar bent, kunt u als volgt een andere gebruiker in Windows 10 inschakelen via het register:

 1. Start het registervenster opnieuw en vouw het volgende pad uit:
  • Computer \\ HKEY_LOCAL_MACHINE \\ SOFTWARE \\ Microsoft \\ Windows \\ Huidige versie \\ Beleid \\ Systeem
 2. Zodra u op deze locatie bent aangekomen, zoekt u naar een waarde met het label "HideFastUserSwitching". Als het niet bestaat, kunt u er snel een maken. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de map Systeem en selecteer Nieuw> DWORD (32-bits) waarde. Typ de naam "HideFastUserSwitching" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter. Dit zal de waarde creëren.
 3. Dubbelklik vervolgens op de waarde HideFastUserSwitching en stel de waardegegevens in op 0 (nul) om deze in te schakelen.

Dat zou het moeten doen. Druk nu op het Windows-logo op uw toetsenbord en klik op uw gebruikerspictogram om te controleren of deze oplossing de optie Geen gebruiker wisselen op uw Windows 10-computer heeft opgelost.

Herstel registerfouten veilig

Het Windows-register is een enorme database die configuratie-instellingen bevat voor alles wat op uw pc is geïnstalleerd, inclusief applicaties, programma's en hardware. Elke keer dat u een applicatie installeert, worden nieuwe waarden en sleutels ingebed in de registerdatabase. Het tegenovergestelde is waar bij het verwijderen van een programma. Dat wil zeggen, de sleutels en waarden worden uit de database verwijderd.

Soms worden deze vermeldingen niet correct aan het register toegevoegd. Als u een programma verwijdert, kan het systeem ze om verschillende redenen mogelijk niet correct verwijderen. Deze restanten veroorzaken meestal geen problemen, totdat ze zich na verloop van tijd ophopen. Uiteindelijk kunt u verschillende pc-problemen tegenkomen, zoals het niet opstarten van Windows of ernstige problemen zoals de Blue Screen of Death (BSOD) -fout.

Om potentiële risico's voor uw register te helpen voorkomen, raden we u aan gebruik te maken van een betrouwbare tool zoals Auslogics BoostSpeed's Registry Cleaner. Registry Cleaner is ontwikkeld met precisie en nauwkeurigheid en zorgt ervoor dat alle dubbele, ongeldige en verweesde vermeldingen worden verwijderd, waardoor uw register slank blijft en fouten op afstand blijven.

Het gebruik van Auslogics BoostSpeed's Registry Cleaner is eenvoudig:

 1. Eerst moet u Auslogics BoostSpeed ​​11 downloaden en installeren.
 2. Ga vervolgens naar het tabblad Alle hulpprogramma's en selecteer Registeropruiming.
 3. Er verschijnt een lijst met items die worden gescand. Vink alles uit waarvan u niet wilt dat het hulpprogramma scant (sommige opties zijn alleen beschikbaar op de Pro-versie).
 4. Nadat u uw selecties heeft gemaakt, gaat u verder en klikt u op de knop Nu scannen. Laat het programma draaien en zodra het proces is voltooid, worden alle gedetecteerde problemen weergegeven. Om de problemen te bekijken, klikt u op elk resultaat.
 5. Klik nu op de knop Oplossen om alle registerproblemen op te lossen.

U zult zien dat er een back-up van wijzigingen is, die standaard al is aangevinkt. Dit is bedoeld om het voor u veiliger te maken, zodat u de wijzigingen gemakkelijk ongedaan kunt maken als de computer begint te reageren. Het is raadzaam om de Registry Cleaner af en toe uit te voeren om ervoor te zorgen dat uw Windows-register schoon en gezond is.