Hoe stuurprogramma-updates op een Windows 10-computer te blokkeren?

Veel mensen op online forums bespreken het updaten van stuurprogramma's na het upgraden van een systeem naar Windows 10. In sommige gevallen veroorzaakt dit echter problemen omdat sommige stuurprogramma's nog niet de juiste versie hebben voor het relatief nieuwe besturingssysteem. Bijgevolg kunnen deze automatische stuurprogramma-updates ervoor zorgen dat sommige hardware niet correct werkt.

U vraagt ​​zich misschien af: "Hoe kan ik de automatische stuurprogramma-updates op Windows 10 stoppen?" Nou, je zult blij zijn dat je dit artikel hebt gevonden. In dit bericht gaan we bespreken hoe u de updateservice voor stuurprogramma's kunt uitschakelen. Zorg ervoor dat u zich een weg baant door de lijst totdat u de oplossing vindt die het beste bij u past.

Voor iets anders…

Het eerste dat u moet doen, is natuurlijk bepalen welke stuurprogramma's onlangs zijn bijgewerkt. Als u dit doet, kunt u de oorzaak van het probleem achterhalen, zodat u het overeenkomstig kunt verhelpen. Volg de onderstaande instructies om de lijst met recente stuurprogramma-updates te bekijken:

 1. Klik op het zoekpictogram op uw taakbalk.
 2. Typ "Instellingen" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Selecteer Update en beveiliging.
 4. Ga naar het rechterdeelvenster en klik op Updategeschiedenis weergeven.
 5. Vouw de inhoud van de stuurprogramma-updates uit.
 6. Zorg ervoor dat u de datums bekijkt en controleert welke updates zijn geïnstalleerd vlak voordat u hardwareproblemen begon te ervaren.

Oplossing 1: de tool 'Updates weergeven of verbergen' gebruiken

Toen Microsoft de Windows 10 Home-versie uitbracht, waren veel gebruikers teleurgesteld toen ze hoorden dat ze de automatische updates niet konden beheren. Gelukkig luisterde de techgigant naar klachten en bracht hij een probleemoplosser uit voor een dergelijke situatie. Deze functie is beschikbaar voor de technische preview van Windows 10 en de volledige versie. In feite kunnen gebruikers automatische updates blokkeren.

Om de automatische updates via de probleemoplosser te blokkeren, hoeft u alleen deze stappen te volgen:

 1. Download de tool voor probleemoplossing van de website van Microsoft.
 2. Nadat u de tool heeft gedownload, voert u deze uit.
 3. Selecteer Updates verbergen onder de categorie Updates weergeven of verbergen.

Oplossing 2: de updateservice uitschakelen

U kunt ook de updateservice voor het besturingssysteem, de stuurprogramma's, software en andere componenten van uw pc uitschakelen. U kunt dat doen door de onderstaande instructies te volgen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + S.
 2. Typ nu "services.msc" (zonder aanhalingstekens) en druk op OK.
 3. Blader naar beneden totdat u de Windows Update-service vindt. Dubbelklik erop om de eigenschappen te openen.
 4. Ga naar het tabblad Algemeen en kies vervolgens Uitgeschakeld in de vervolgkeuzelijst naast Opstarttype.
 5. Start je computer opnieuw op.

Oplossing 3: uw stuurprogramma's terugdraaien

Als u problemen ondervindt omdat uw systeem automatisch nieuwe stuurprogramma-updates heeft geïnstalleerd, kunt u de actie nog steeds ongedaan maken. U kunt dit doen door de stuurprogramma's terug te zetten naar hun vorige versies. Hier zijn de stappen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram op uw taakbalk.
 2. Selecteer Apparaatbeheer uit de opties.
 3. Zoek het problematische apparaat en klik er met de rechtermuisknop op.
 4. Kies Eigenschappen in de lijst.
 5. Ga naar het tabblad Driver en klik op de knop Roll Back Driver.

Best Practice: Auslogics Driver Updater gebruiken

Veel gebruikers houden niet van automatische updates van stuurprogramma's omdat ze niet veel controle over de functie hebben. Ze hebben niet de vrijheid om te kiezen welk apparaat ze willen updaten. Als u een gemakkelijke, betrouwbare en flexibele manier wilt om uw stuurprogramma's bij te werken, moet u Auslogics Driver Updater gebruiken. Nadat u deze tool heeft geactiveerd, hoeft u alleen maar op een knop te klikken. Het herkent automatisch uw systeemversie en lokaliseert alle problematische stuurprogramma's.

Het mooie van deze tool is dat het je de vrijheid geeft om alle defecte stuurprogramma's in één keer aan te pakken of je alleen te richten op de stuurprogramma's die je nodig hebt. U wordt niet gedwongen om te gaan met updates van stuurprogramma's die u niet bevalt. Als u ervoor kiest om alle problematische stuurprogramma's aan te pakken, kunt u erop vertrouwen dat Auslogics Driver Updater de versies zal vinden die compatibel zijn met uw systeem.

Denk je dat we iets hebben gemist in dit bericht?

Laat het ons weten in de reacties hieronder!