Hoe USB-opslag optimaliseren op een Windows 10-computer?

Toen Microsoft de update van oktober 2018 uitbracht, kondigde het technologiebedrijf aan dat het Windows 10-besturingssysteem de prestaties van externe opslagapparaten niet langer automatisch zal optimaliseren. In plaats daarvan zal het een 'snelle verwijdering' van het apparaat mogelijk maken. U vraagt ​​zich misschien af ​​of de optie 'betere prestaties' in Windows 10 nog steeds beschikbaar is. In dit bericht zullen we uitleggen wat snelle verwijdering voor USB-drives betekent en hoe je de functie 'betere prestaties' nog steeds kunt inschakelen.

Moet men betere prestaties of snelle verwijdering gebruiken voor USB-drives?

Voor externe opslagapparaten die zijn aangesloten via Thunderbolt of USB, kunt u kiezen uit de verschillende beleidsregels die door Windows worden aangeboden. Het is vermeldenswaard dat er een specifieke beleidsinstelling is voor elk afzonderlijk opslagapparaat. Uiteraard kunt u voor elk apparaat een bepaalde beleidsinstelling selecteren.

Windows 10 beschikt nu echter standaard over het 'snelle verwijdering'-beleid, wat betekent dat uw systeem zo snel mogelijk gegevens naar de schijf schrijft. Theoretisch kunt u uw USB-drive zelfs loskoppelen zonder de optie 'Hardware veilig verwijderen' te gebruiken. Dat gezegd hebbende, raden we af om dit te doen. Mogelijk wordt op de achtergrond een programma uitgevoerd dat gegevens naar de externe schijf schrijft.

Aan de andere kant kan snelle verwijdering uw apps vertragen. Als u bijvoorbeeld een bestand op uw externe opslagstation probeert op te slaan, is het mogelijk dat een actief programma stopt. De toepassing wacht totdat het opslagproces is voltooid voordat u verder kunt gaan. Nu kan de optie 'betere prestaties' helpen om de vertraging op te lossen. Als deze optie is geactiveerd, slaat uw besturingssysteem de schrijfbewerkingen op in het cachegeheugen en laat uw apps doorgaan alsof ze de gegevens al hebben geschreven. Ondertussen voert Windows de schrijfbewerking op de achtergrond uit. Bijgevolg zullen de applicaties sneller werken.

U moet weten dat hoewel de functie 'betere prestaties' uw pc verschillende voordelen kan bieden, deze in sommige gevallen gegevensverlies kan veroorzaken. Gebruikers verwijderen hun schijf in de overtuiging dat hun bestanden correct zijn opgeslagen. Ze ontdekken echter dat de gegevens niet correct zijn opgeslagen en dat hun bestanden beschadigd zijn. Dit is de reden waarom u altijd gebruik moet maken van de optie 'Hardware veilig verwijderen' voordat u de schijf loskoppelt van uw pc. Dit geeft uw systeem een ​​signaal om alle gegevens in de cache naar de schijf te schrijven. Al uw bestanden zijn dus veilig voordat u uw externe schijf loskoppelt.

Gewoonlijk is de verbetering van de prestaties van uw USB-opslagstation afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de volgende:

 • De grootte van de gegevens die u schrijft
 • De snelheid van uw externe opslagapparaat
 • De efficiëntie van een applicatie bij het schrijven van gegevens

Het valt niet te ontkennen dat veel gebruikers niet de moeite nemen om de functie 'Hardware veilig verwijderen' te gebruiken voordat ze hun schijf loskoppelen. Daarom gebruikte Microsoft de optie 'snelle verwijdering' als oplossing om het risico op gegevensverlies te verkleinen.

USB-opslag optimaliseren voor betere prestaties in Windows 10

U kunt uw USB-drives en andere externe opslagapparaten optimaliseren door de functie 'betere prestaties' in te schakelen. Houd er rekening mee dat u dit voor elk afzonderlijk apparaat moet doen. Bovendien onthoudt uw besturingssysteem de instelling die u voor elk opslagapparaat hebt gekozen. Kortom, telkens wanneer u dezelfde USB-stick aansluit, wordt deze geoptimaliseerd voor 'betere prestaties'.

Als u de optie 'betere prestaties' voor een opslagapparaat wilt inschakelen, volgt u de onderstaande instructies:

 1. Het eerste dat u moet doen, is ervoor zorgen dat uw externe opslagapparaat is aangesloten op uw computer.
 2. Ga nu naar uw taakbalk en klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram.
 3. Selecteer Schijfbeheer uit de opties.
 4. Als het venster Schijfbeheer is geopend, zoekt u de naam van de schijf die u wilt configureren.
 5. Klik met de rechtermuisknop op de schijf en selecteer Eigenschappen.
 6. Ga naar het tabblad Beleid en klik op Betere prestaties.
 7. Houd er rekening mee dat wanneer u Betere prestaties selecteert, u de instelling 'Schrijfcaching inschakelen op het apparaat' moet activeren onder het beleid Schrijfcaching.
 8. Opmerking: als uw externe opslagapparaat geen eigen stroomvoorziening heeft, moet u de optie 'Schakel Windows-schrijfcache-buffer doorspoelen op het apparaat uitschakelen' niet in. Anders kunt u gegevens verliezen in het geval van een stroomstoring.
 9. Klik op OK om de aangebrachte wijzigingen op te slaan.
 10. Vergeet niet de functie 'Hardware veilig verwijderen' te gebruiken voordat u uw USB-flashstation loskoppelt van uw pc.

Pro-tip: als u nog steeds een algemene vertraging op uw pc ervaart, raden we u aan Auslogics BoostSpeed ​​te gebruiken. Deze tool voert een volledige controle van uw hele systeem uit en lokaliseert ongewenste bestanden en andere items die de snelheid van uw computer kunnen verminderen. BoostSpeed ​​gebruikt nauwkeurige technieken om problemen te lokaliseren en veilig op te lossen zonder uw besturingssysteem te beschadigen.

Kunt u andere tips aanbevelen om de prestaties van een USB-opslagapparaat te optimaliseren?

Deel ze gerust in de reacties hieronder!