Hoe zich te ontdoen van Unable to write PROCMON23.SYS?

Stel u voor dat u een overzicht wilt hebben van alle activiteiten die op uw Windows 10 plaatsvinden terwijl u het systeem gebruikt. Misschien wilt u de processen kennen die betrokken zijn bij het uitvoeren van bepaalde opdrachten, zoals lees- en schrijfinstructies of registeractiviteit. Geen zorgen, daar is een tool voor: Process Monitor.

De Microsoft-website beschrijft Process Monitor als een "geavanceerde monitoringtool voor Windows die real-time bestandssysteem, register en proces- / threadactiviteit ... laat zien." Als je dat als Frans in de oren klinkt, ben je niet de enige. In lekentermen laat Process Monitor u zien wat er gaande is binnen het Windows-bestandssysteem, het Windows-register en de CPU-activiteit. Het vertelt u alles wat u moet weten over de acties die uw Windows-besturingssysteem heeft ondernomen als reactie op gebruikersinvoer van welke aard dan ook.

Meestal houdt de software Windows Verkenner, Verkenner en het Microsoft Windows-register bij. Het vereist op elk moment logboeken van wat die drie componenten van uw besturingssysteem ook doen. Met Process Monitor kunt u:

 1. Bekijk wat en wie een activiteit op uw computer heeft geactiveerd en waarom en wanneer dat is gebeurd.
 2. Filter logboeken om gegevens bij te houden van de specifieke app-activiteit die u zoekt.
 3. Ontdek wat een operatie op uw computer heeft veroorzaakt.
 4. Zie duidelijk de relatie tussen verschillende operaties, hoe de ene tot de andere leidde.
 5. Registreer activiteiten tot miljoenen gebeurtenissen.
 6. Registreer alle activiteiten direct vanaf het moment dat u uw computer opstart.

Met al deze toepassingen is het geen wonder dat Process Monitor een must-have is voor app-ontwikkelaars die logrecords gebruiken om te weten wat er mis is met hun applicaties en daarom welke bugs ze moeten oplossen. Het is ook een geweldig hulpmiddel voor systeembeheerders, omdat het hen helpt om fouten op te sporen die van invloed kunnen zijn op bedrijfsservers. En het beste is dat de tool volledig gratis is, wat betekent dat je geen cent hoeft te betalen om de geweldige functies te gebruiken.

Kan logboekregistratie bij opstarten niet inschakelen in Process Monitor op Windows 10?

Een opstartlogboek is een record van elk proces dat wordt geladen wanneer uw computer opstart. Met andere woorden, opstartregistratie is een methode om alle bestanden, stuurprogramma's en andere items weer te geven die tijdens het opstartproces door het besturingssysteem worden verwerkt. Niet alleen dat, een opstartlogboek geeft aan of die processen met succes worden geladen of niet. Dit is erg handig omdat het in één oogopslag kan zien welke items op de computer problemen veroorzaken.

Process Monitor, dat onder meer een logboektool is, heeft natuurlijk de mogelijkheid om opstartlogboeken te maken die het opslaat in een speciaal PML-bestand. U hoeft alleen maar naar het menu Opties te navigeren en de optie Opstartregistratie inschakelen te kiezen, en u kunt de software gebruiken om te beoordelen welke programma's niet (goed) laden bij het opstarten en / of problemen veroorzaken op uw computer.

Sommige gebruikers hebben echter gemeld dat ze de optie voor opstartregistratie niet kunnen inschakelen in Process Monitor. Pogingen om de instelling te activeren brengen in plaats daarvan de foutmelding Kan PROCMON23.SYS niet schrijven met het volgende bericht op de pop- upfoutbalk :

Kan PROCMON23.SYS niet schrijven.

Zorg ervoor dat u hiervoor toestemming heeft

schrijf naar de directory %% SystemRoot %% \ System32 \ Drivers.

Zonder de mogelijkheid om logboeken van opstartprocessen te maken, wordt het natuurlijk moeilijker om erachter te komen welk stuurprogramma of bestand een bron van potentieel gevaar voor uw computer is. Geen wonder dat veel gebruikers van Windows 10, waar de fout het meest voorkomt, gefrustreerd raken als ze de foutmelding zien.

In feite is de PROCMON23.SYS-fout een van de gemakkelijkst te verhelpen van de vele bugs die het Windows 10-besturingssysteem voorkomen. We zullen u laten zien hoe u de bug PROCMON23.SYS niet kan schrijven voorgoed van uw pc kunt verwijderen.

Hoe te repareren kan PROCMON23.SYS niet schrijven?

 1. Open File Explorer op uw pc.
 2. Ga naar Lokale schijf.
 3. Ga naar Windows-mappen
 4. Open de map System32.
 5. Open de map Drivers.
 6. Zoek PROCMON23.SYS en hernoem het naar wat u maar wilt, zorg ervoor dat u de bestandsextensie .SYS behoudt.
 7. Start je computer opnieuw op.

Process Monitor zal een nieuw PROCMON23.SYS-bestand maken, een bestand dat hopelijk geen fouten bevat. Hiermee zou je in staat moeten zijn om boot-logging in de applicatie te activeren. Er is echter één vervelend feit om in gedachten te houden: je moet de bovenstaande stappen elke keer herhalen als je logboekregistratie in Process Monitor wilt inschakelen.

Zoals eerder opgemerkt, is Process Monitor een prima hulpmiddel voor het oplossen van problemen met uw Windows 10-computer. Hiermee kunt u malware isoleren die mogelijk schadelijk is voor uw pc door bepaalde Windows-bewerkingen te verstoren. Om te allen tijde aan de veilige kant te blijven, raden we aan Auslogics Anti-Malware te installeren voor real-time, 24/7 bescherming. Het is het complete malwarepreventie- en rectificatieprogramma dat uw Windows 10-pc in een fort verandert waarvan de versterkte poorten virussen van welke aard dan ook niet zullen passeren. Met Auslogics Anti-Malware hoeft u zich niet bezig te houden met de vervelende taak om logboeken te doorzoeken op kwaadaardige items; het zal ze gemakkelijk met een enkele klik voor u vinden en verwijderen.

Dat is alles om de foutmelding Unable to Write PROCMON23.SYS in Process Monitor te verwijderen. Als u andere methoden kent, kunt u ons hierover in de opmerkingen vertellen.