Wat is de beste manier om in Windows naar pdf af te drukken?

'Zonder geheugen is er geen cultuur. Zonder geheugen zou er geen beschaving, geen samenleving, geen toekomst zijn. '

Elie Wiesel

Als u op zoek bent naar een eenvoudige manier om PDF-bestanden op Windows op te slaan en af ​​te drukken, dan bent u hier aan het juiste adres!

Tegenwoordig is het opslaan van documenten en afbeeldingen in pdf-indeling een betere optie geworden voor het delen van bestanden. Hierdoor kunnen andere mensen precies zien wat u voor het document bedoelde, terwijl alle opmaak die u voor de tekst en afbeeldingen hebt ingesteld, behouden blijft. Het behoeft geen betoog dat het handiger, praktischer en gemakkelijker is om bestanden als pdf te delen.

Leren hoe u PDF kunt afdrukken op Windows 10 is vrij eenvoudig omdat het systeem al de ingebouwde Microsoft Print to PDF-functie heeft. U kunt de eerste methode volgen als uw computer dit besturingssysteem heeft. Aan de andere kant, als u Windows 8 of een oudere versie heeft, raden we u aan de tweede methode te proberen. We zullen u ook leren hoe u PDF online kunt afdrukken, zodat u naast de bovengenoemde andere opties kunt hebben.

Voor iets anders…

We raden u aan uw stuurprogramma's up-to-date te houden, zodat u geen problemen ondervindt bij het afdrukken van uw pdf-bestanden. U kunt dit handmatig doen, maar dit kan ingewikkeld en tijdrovend zijn. Een betere optie zou zijn om een ​​oplossing met één klik te gebruiken, zoals Auslogics Driver Updater. Deze tool herkent automatisch uw besturingssysteem en zoekt naar de juiste stuurprogramma's. Met een klik op de knop kunt u al uw stuurprogramma's bijwerken naar de nieuwste door de fabrikant aanbevolen versies.

Het bijwerken van uw stuurprogramma's kan u helpen bij het oplossen van uw PDF-afdrukproblemen.

Methode 1: de ingebouwde Microsoft-functie Afdrukken naar PDF van Windows 10 gebruiken

Een van de geweldige dingen van Windows 10 is dat het voor gebruikers gemakkelijker wordt om hun afbeeldingen, documenten en spreadsheets op te slaan als pdf-bestanden. Hier zijn de instructies voor het afdrukken van PDF op Windows 10:

  1. Zoek het bestand dat u wilt afdrukken.
  2. Open het bestand door erop te dubbelklikken.
  3. Zodra het bestand is geopend, zoekt u naar de optie Afdrukken en klikt u erop. Het moet worden weergegeven als Tekst afdrukken, of het kan beschikbaar zijn als een knop, zoals:

Youe Win 10 heeft de ingebouwde functie om pdf's af te drukken.

Opmerking: als u de afdrukoptie niet kunt vinden, kunt u ernaar zoeken in de opties Meer of Bestand.

  1. Kies een locatie om uw pdf-bestand op te slaan. Geef het een naam en klik op Opslaan. Je hebt nu het bestand in pdf.

Methode 2: een programma installeren om PDF af te drukken

Als u een oudere versie van het Windows-besturingssysteem gebruikt, beschikt u niet over de ingebouwde Microsoft Print to PDF-functie. Wat u kunt doen, is een programma van derden installeren. U kunt voor deze methode kiezen voor freeware. Volg na het installeren van de software de onderstaande stappen:

  1. Dubbelklik op het bestand dat u wilt afdrukken.
  2. Zoek na het openen van het bestand naar de optie Afdrukken en klik erop.
  3. Zodra u zich op de pagina met afdrukinstellingen bevindt, selecteert u het PDF-programma dat u zojuist hebt geïnstalleerd.
  4. Klik op Afdrukken en kies een plaats om uw PDF-bestand op te slaan. Typ een naam voor uw bestand en klik op Opslaan.

Methode 3: een webgebaseerde applicatie gebruiken

Heeft uw computer geen pdf-printer en wilt u er geen installeren, dan kunt u kiezen voor een webgebaseerde applicatie. Leren hoe u online PDF's kunt afdrukken, is handig, vooral als u een papieren versie van een webpagina wilt krijgen zonder het vervelende bestandsconversieproces te doorlopen. Het enige dat u hoeft te doen, is een webgebaseerde tool zoals WebPagetoPDF gebruiken. Ga gewoon naar de site en plak de URL van de webpagina. Klik gewoon op de knop en de site zal de pdf voor u maken. Houd er rekening mee dat een dergelijke tool alleen kan worden gebruikt voor openbare webpagina's en niet voor privé-pagina's, zoals reisbewijzen van luchtvaartmaatschappijen.

Welke van de opties heeft u gebruikt om uw pdf-bestand te maken?

Laat het ons weten in de reacties hieronder!