STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY FILE BSOD in Windows 10 - OPGELOST!

Blue Screen of Death (BSOD) -fouten zoals het STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE-probleem kunnen uw systeem doen crashen, waardoor uw taken volledig tot stilstand komen. Ze mogen u er echter niet van weerhouden uw werk gedaan te krijgen.

Ook wel foutcode 0xC0000218 genoemd, de STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE BSOD kan ervoor zorgen dat uw systeem herhaaldelijk opnieuw opstart. Mogelijk kunt u uw computer opnieuw opstarten en tijdelijk toegang krijgen tot uw bureaublad. Na een paar minuten of uren verschijnt de BSOD echter opnieuw. Als u het probleem niet vanaf de root aanpakt, kan de STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE-fout nog grotere problemen op uw pc veroorzaken. Dus als u de symptomen van de STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE-fout ziet, zorg er dan voor dat u onze uitgebreide gids raadpleegt om het probleem onmiddellijk op te lossen. In dit bericht gaan we je leren hoe je de STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE-fout kunt oplossen. Bovendien zullen we uitleggen waardoor het wordt veroorzaakt, zodat u kunt voorkomen dat het opnieuw wordt weergegeven.

Wat is de STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE BSOD-fout?

Het is belangrijk om een ​​idee te krijgen van de oorzaak van de fout. Dat detail speelt immers een cruciale rol bij het oplossen van het probleem. Dus voordat we de oplossingen delen, zullen we de mogelijke redenen bespreken waarom u de STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE-fout op uw computer heeft.

 • Het is mogelijk dat u verouderde, beschadigde of incompatibele apparaatstuurprogramma's op uw computer heeft staan.
 • Als u onlangs een nieuw softwareprogramma heeft geïnstalleerd, bevat het mogelijk beschadigde vermeldingen of sleutels in het Windows-register.
 • Misschien heb je een link in je e-mail geopend die je naar een onbetrouwbare website bracht. Dit is een van de manieren waarop malware op uw computer kan komen en de programma- en systeembestanden kan beschadigen.
 • Heeft u onlangs een programma verwijderd? Als het proces niet is gelukt of onjuist is uitgevoerd, kan het Windows-register beschadigd raken.
 • Als er DLL-bestanden in uw systeem ontbreken, kan de STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE BSOD-fout verschijnen.
 • De stuurprogramma's in de software die u onlangs hebt geïnstalleerd, kunnen in conflict komen met bestaande stuurprogramma's op uw pc.
 • Als een nieuwe installatie van een softwareprogramma niet correct wordt uitgevoerd, kunnen cruciale systeembestanden per ongeluk worden verwijderd.
 • Er was een conflict tussen de stuurprogramma's nadat u een nieuw stuk hardware had geïnstalleerd.
 • Er zijn beschadigde of beschadigde bestanden op uw harde schijf of RAM.
 • U hebt een BIOS of firmware geïnstalleerd die is beschadigd of niet compatibel is met uw apparaat en besturingssysteem.

Inmiddels vraagt ​​u zich misschien af: "Wat zijn de symptomen van de STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE-fout?" Welnu, het eerste dat opvalt, is dat uw pc langzamer presteert dan normaal. Het blijft herhaaldelijk hangen, waardoor u geen toegang tot het bureaublad hebt. Aan de andere kant kunt u de BSOD-fout zien nadat een programmavenster is gecrasht. Wat de reden ook is, u kunt dit artikel lezen om te leren hoe u fout 0xc0000218 op Windows 10 kunt verwijderen. Werk de lijst af totdat u het probleem hebt opgelost.

Voor iets anders…

Zodra uw computer is getroffen door de STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE-fout, wordt deze automatisch opnieuw opgestart. Het kan een uitdaging zijn om het probleem op te lossen, vooral omdat uw pc steeds opnieuw opstart. Daarom is het eerste dat u moet doen, de automatische herstartfunctie uitschakelen. Hier zijn de stappen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + E. Hierdoor wordt de bestandsverkenner gestart.
 2. Zodra File Explorer is opgestart, gaat u naar het linkerdeelvenster en klikt u met de rechtermuisknop op Deze pc.
 3. Selecteer Eigenschappen.
 4. Ga nu naar het menu aan de linkerkant en klik op Geavanceerde systeeminstellingen.
 5. Wanneer de wizard Systeemeigenschappen verschijnt, gaat u naar het gedeelte Opstarten en herstellen en klikt u op de knop Instellingen.
 6. In het volgende venster ziet u de categorie Systeemfout. Zoek naar de optie Automatisch opnieuw opstarten en schakel deze uit.
 7. Klik op OK om de aangebrachte wijzigingen op te slaan.

Nadat u de functie Automatisch opnieuw opstarten heeft uitgeschakeld, kunt u doorgaan met de onderstaande oplossingen.

Oplossing 1: opstarten in veilige modus

Veilige modus is een betrouwbare functie geweest voor het oplossen van de meeste soorten fouten, inclusief de STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE BSOD. Wanneer u uw systeem in deze modus opstart, laadt het alleen de essentiële services, zodat u kunt bepalen waar het probleem vandaan komt. Als de fout niet verschijnt nadat u in Veilige modus bent opgestart, weet u dat de fout niet door het systeem zelf is veroorzaakt. Bovendien is dit een indicatie dat programma's van derden of bepaalde hardware het probleem veroorzaken. Om te beginnen, moet u de onderstaande instructies volgen:

 1. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + I. Als u dit doet, wordt de app Instellingen gestart.
 2. Zodra de app Instellingen verschijnt, selecteert u Update en beveiliging.
 3. Ga naar het menu aan de linkerkant en selecteer Herstel.
 4. Ga nu naar het rechterdeelvenster en klik op de knop Nu opnieuw opstarten onder het gedeelte Geavanceerd opstarten.
 5. Terwijl uw systeem opnieuw opstart, wordt u gevraagd om de volgende stap te kiezen. Selecteer Problemen oplossen uit de opties.
 6. Volg dit pad:

Geavanceerde opties -> Opstartinstellingen -> Opnieuw opstarten

 1. Zodra uw systeem opnieuw is opgestart, drukt u op F4 op uw toetsenbord om de veilige modus in te schakelen.

Oplossing 2: de probleemoplosser voor blauw scherm gebruiken

Windows 10 heeft een ingebouwde probleemoplosser die speciaal is ontworpen om Blue Screen of Death-fouten op te lossen. We raden dus aan om die tool uit te voeren om de BSOD-fout STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE te verwijderen. Volg de onderstaande stappen om de probleemoplosser te openen:

 1. Ga naar je taakbalk en klik op het zoekpictogram.
 2. Typ "Instellingen" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Klik in de app Instellingen op Update en beveiliging.
 4. Kies Problemen oplossen in het menu aan de linkerkant.
 5. Ga nu naar het rechterdeelvenster en klik op Blauw scherm.
 6. Klik op de knop Probleemoplosser uitvoeren om door te gaan.
 7. Volg de instructies op het scherm om de fout op te lossen.

Oplossing 3: inspectie van de externe hardwareapparaten

Zoals we hebben vermeld, kan de STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE BSOD-fout worden veroorzaakt door problematische externe hardwareapparaten die op uw computer zijn aangesloten. Daarom raden we aan om ze los te koppelen om de boosdoener te identificeren. Volg deze stappen om verder te gaan:

 1. Verwijder alle externe hardwareapparaten die op uw pc zijn aangesloten.
 2. Start je computer opnieuw op.
 3. Als uw systeem probleemloos opstart, heeft u bevestigd dat het probleem wordt veroorzaakt door uw externe hardwareapparaten.
 4. Nu moet u het specifieke apparaat bepalen dat de BSOD-fout veroorzaakt. Om dat te doen, moet u de apparaten een voor een aansluiten totdat u de dader identificeert.

U kunt het apparaat vervangen door een nieuw exemplaar. Om er echter voor te zorgen dat de fout niet terugkeert, raden we u aan uw stuurprogramma's bij te werken. We zullen dit in detail bespreken in de volgende oplossing.

Oplossing 4: de stuurprogramma's bijwerken

Een van de redenen waarom de BSOD-fout STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE optreedt, is vanwege conflicten met de stuurprogramma's, vooral wanneer u onlangs een nieuw stuk hardware of apparaat hebt geïnstalleerd. Daarom raden we u aan uw stuurprogramma's bij te werken naar de nieuwste versies die door de fabrikant worden aanbevolen. Er zijn drie manieren om dit te doen: gebruik Apparaatbeheer, bezoek de website van de fabrikant om de stuurprogramma's te downloaden en te installeren, of automatiseer het proces met behulp van Auslogics Driver Updater.

Met behulp van de Device Manager

 1. Ga naar uw taakbalk en klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram.
 2. Selecteer Apparaatbeheer in de lijst.
 3. Vouw de inhoud van de eerste categorie op de lijst uit.
 4. Klik met de rechtermuisknop op een apparaat onder die categorie en selecteer Stuurprogramma bijwerken. Voer deze stap uit voor de items onder alle categorieën.

De website van de fabrikant bezoeken

Het is vermeldenswaard dat wanneer u uw stuurprogramma's bijwerkt via Apparaatbeheer, uw systeem mogelijk de nieuwste versies van de stuurprogramma's mist. Daarom is het nog steeds aan te raden om naar de website van de fabrikant te gaan om de juiste stuurprogramma's voor uw pc te downloaden. Zorg ervoor dat u de versie vindt die compatibel is met uw besturingssysteemversie en processortype. Het installeren van de verkeerde stuurprogramma's kan immers instabiliteitsproblemen op uw systeem veroorzaken.

Automatisering van het proces met Auslogics Driver Updater

Zoals u kunt zien, kan het handmatig bijwerken van uw stuurprogramma's een aanzienlijke hoeveelheid tijd en moeite kosten. Bovendien kan het proces ingewikkeld zijn. Daarom raden we u aan om te kiezen voor de gemakkelijkere en veiligere methode. Gebruik Auslogics Driver Updater en u hoeft zich geen zorgen te maken dat u fouten maakt. Nadat u dit softwareprogramma heeft geïnstalleerd, herkent het automatisch uw processortype en de versie van het besturingssysteem. Het enige dat u hoeft te doen, is op een knop klikken en Auslogics Driver Updater zal de nieuwste door de fabrikant aanbevolen stuurprogramma's voor uw computer vinden.

Oplossing 5: problemen met Windows Update-bestanden verwijderen

Als de fout is opgetreden terwijl u een Windows-update installeerde, moet er iets mis zijn met de updatebestanden die u hebt gedownload. In dit geval moet u de defecte Windows Update-bestanden verwijderen om het probleem op te lossen. Hier zijn de stappen:

 1. Open de app Instellingen door op Windows-toets + I op uw toetsenbord te drukken.
 2. Selecteer nu Update en beveiliging uit de opties.
 3. Ga naar het menu aan de linkerkant en selecteer Windows Update.
 4. Ga naar het rechterdeelvenster en selecteer Updategeschiedenis weergeven.
 5. Klik op de volgende pagina op Updates verwijderen.
 6. Start uw pc opnieuw op en controleer of de fout is verdwenen.

Oplossing 6: recent toegevoegde programma's van derden verwijderen

Heeft u onlangs een programma van derden geïnstalleerd? Als dit het geval is, moet u proberen het te verwijderen om de STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE BSOD-fout te herstellen. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R op uw toetsenbord te drukken.
 2. Typ nu "appwiz.cpl" (zonder aanhalingstekens) en klik op OK. Als u deze stap uitvoert, wordt het venster Programma's en onderdelen geopend.
 3. Zoek het programma dat u hebt geïnstalleerd en klik er met de rechtermuisknop op.
 4. Selecteer Verwijderen in het contextmenu.
 5. Volg de instructies op het scherm om het verwijderingsproces te voltooien.

Oplossing 7: voer een volledige scan uit op uw computer

Zodra malware zijn weg naar uw systeem heeft gevonden, verwijdert het bestanden en veroorzaakt het schade aan uw systeem. Een van de manieren om dit probleem op te lossen, is door Windows Defender te gebruiken om een ​​volledige scan van uw computer uit te voeren. Hier zijn de stappen:

 1. Klik op het zoekpictogram op uw taakbalk en typ "Windows Defender" (zonder aanhalingstekens).
 2. Selecteer Windows Defender-beveiligingscentrum uit de resultaten.
 3. Kies Virus- en bedreigingsbeveiliging in het linkerdeelvenster.
 4. Ga nu naar het rechterdeelvenster en klik op de link 'Een nieuwe geavanceerde scan uitvoeren'.
 5. Selecteer Volledige scan en klik op de knop Nu scannen.

Hoewel Windows Defender veelvoorkomende soorten computer-malware en virussen kan verwijderen, kan het nog steeds een of twee bedreigingen missen. Als u een uitgebreidere en betrouwbaardere malwarescan voor uw systeem wilt, raden we u aan Auslogics Anti-Malware te gebruiken. Deze tool kan malware detecteren, hoe discreet het ook op de achtergrond werkt. Bovendien kunt u het naast uw belangrijkste antivirusprogramma gebruiken. Het kan dus dienen als een beveiligingsversterking die met ijzeren hand omgaat met malware en virussen.

Oplossing 8: een SFC-scan uitvoeren

De systeembestandscontrole (SFC) is een Windows-hulpprogramma dat is ontworpen om beschadigde, beschadigde of ontbrekende systeembestanden op te sporen en te repareren. Dus als u wilt leren hoe u de STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE-fout kunt oplossen, moet u weten hoe u een SFC-scan uitvoert. Volg gewoon de onderstaande instructies:

 1. Druk op Windows-toets + S op uw toetsenbord en typ "Command Prompt" (zonder aanhalingstekens).
 2. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de resultaten en selecteer vervolgens Uitvoeren als beheerder.
 3. Zodra de opdrachtprompt is weergegeven, typt u "sfc / scannow" (zonder aanhalingstekens) en drukt u op Enter.
 4. Wacht een paar minuten totdat het proces is voltooid.
 5. Start ten slotte uw computer opnieuw op om ervoor te zorgen dat de wijzigingen van kracht worden.

Controleer na het herstarten van uw pc of de STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE-fout verdwenen is. Als het er nog steeds is, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing 9: het DISM-opdrachtregelprogramma gebruiken

Het hulpprogramma Deployment Image Servicing and Management (DISM) is ook handig bij het repareren van beschadigde of beschadigde systeembestanden. Dus als de SFC-scan de fout niet heeft verholpen, raden we u aan deze opdrachtregelhulpprogramma te gebruiken. Volg deze instructies om verder te gaan.

 1. Ga naar je taakbalk en klik op het zoekpictogram.
 2. Typ "cmd.exe" (zonder aanhalingstekens) en klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de resultaten.
 3. Selecteer Uitvoeren als beheerder.
 4. Zodra de opdrachtprompt is geopend, voert u de onderstaande opdracht uit:

DISM.exe / Online / Cleanup-image / Restorehealth

Het is vermeldenswaard dat dit proces langer duurt dan de SFC-scan. Dus je moet geduldig wachten tot het is afgelopen.

Oplossing 10: gebruik het CHKDSK-hulpprogramma

Als de STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE-fout wordt veroorzaakt door problemen op uw harde schijf, kunt u het CHKDSK-hulpprogramma gebruiken om het probleem op te lossen. Volg de onderstaande instructies om verder te gaan:

 1. U moet de opdrachtprompt openen met beheerdersrechten. Zoals geïllustreerd in de vorige oplossingen, moet u op het pictogram Zoeken op uw taakbalk klikken en "Command Prompt" typen (geen aanhalingstekens). Van de resultaten moet u met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt klikken en Uitvoeren als beheerder selecteren.
 2. Zodra de opdrachtprompt is geopend, plakt u de onderstaande tekst:

Chkdsk / f / C:

Houd er rekening mee dat deze opdrachtregel het station C: zal repareren. Als uw besturingssysteem ergens anders is geïnstalleerd, vergeet dan niet om het te vervangen door de juiste stationsletter.

Oplossing 11: uw harde schijf schoonmaken

Als uw harde schijf vol zit met onnodige bestanden en andere soorten rommel, zal dit er uiteindelijk voor zorgen dat het systeem trager wordt. Wanneer dit gebeurt, ontstaan ​​er conflicten wanneer de stuurprogramma's met elkaar communiceren, waardoor de STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE-fout wordt weergegeven. Gelukkig kunt u het hulpprogramma Schijfopruiming gebruiken om wat ruimte vrij te maken en de prestaties van uw pc te verbeteren. Volg de onderstaande stappen om die tool te starten:

 1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R op uw toetsenbord te drukken.
 2. Typ "cleanmgr" (zonder aanhalingstekens) in het vak en druk op Enter.
 3. Het hulpprogramma Schijfopruiming inspecteert uw harde schijf en beoordeelt de hoeveelheid ruimte die u erop kunt herstellen.
 4. Na een paar seconden verschijnt er een nieuw venster. Hier ziet u alle mappen en bestanden die u kunt verwijderen.
 5. Klik op de knop 'Systeembestanden opschonen'.
 6. Selecteer de bestanden die u wilt verwijderen. Als u de Prullenbak wilt toevoegen, zorg er dan voor dat u de essentiële bestanden daar niet bewaart.
 7. Klik op OK om door te gaan.

Pro-tip: als u een gemakkelijkere en gemakkelijkere manier wilt om onnodige bestanden te verwijderen, raden we u aan Auslogics BoostSpeed ​​te gebruiken. Deze tool heeft een krachtige reinigingsmodule die alle soorten computerafval kan opruimen, inclusief tijdelijke gebruikersbestanden, webbrowsercache, ongebruikte foutlogboeken en overgebleven Windows Update-bestanden, naast vele andere. Bovendien lost het alle problemen op die van invloed zijn op de snelheid van uw computer. Dus nadat u deze tool hebt gebruikt, heeft u de STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE-fout opgelost en zelfs de prestaties van uw pc verbeterd.

Oplossing 12: de nieuwste updates voor Windows installeren

Verouderde systeembestanden op uw computer kunnen ervoor zorgen dat de STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE-fout optreedt. Het is dus altijd aan te raden om de nieuwste updates te installeren die Microsoft officieel uitrolt voor Windows 10. Meestal downloadt uw systeem de updates discreet op de achtergrond. Dat gezegd hebbende, kan het nog steeds een update of twee missen. Daarom raden we aan om het downloadproces handmatig te starten, zodat u de updates meteen kunt installeren. Hier zijn de stappen:

 1. Ga naar uw taakbalk en klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram.
 2. Selecteer Instellingen in de lijst.
 3. Klik in de app Instellingen op Update en beveiliging.
 4. Selecteer op de volgende pagina Windows Update uit de opties in het linkerdeelvenster.
 5. Ga naar het rechterdeelvenster en klik op Controleren op updates. Als er updates beschikbaar zijn, download deze dan.
 6. Zodra het downloadproces is voltooid, start u uw computer opnieuw op om de updates te installeren.

Oplossing 13: de Windows Memory Diagnostic Tool gebruiken

Zoals we al zeiden, kunnen beschadigde onderdelen in uw RAM ervoor zorgen dat de fout wordt weergegeven. Dus als u wilt weten hoe u de fout 0xc0000218 op Windows 10 kunt verwijderen, moet u de stappen leren om RAM-problemen op te lossen. Als u klaar bent, volgt u de onderstaande instructies:

 1. Sla al uw geopende bestanden op en sluit alle actieve applicaties.
 2. Klik op het zoekpictogram op uw taakbalk en typ 'Windows-geheugen' (zonder aanhalingstekens).
 3. Selecteer Windows Memory Diagnostic uit de resultaten.
 4. Selecteer in het nieuwe venster de optie 'Nu opnieuw opstarten en controleren op problemen (aanbevolen)'.
 5. De tool begint uw RAM te testen om geheugenproblemen op te sporen. Zodra het proces is voltooid, wordt uw systeem automatisch opnieuw opgestart.

Om de resultaten van de test te zien, hoeft u alleen maar op het meldingspictogram op uw taakbalk te klikken.

Oplossing 14: breng uw systeem terug naar een eerder herstelpunt

Wanneer je fouten maakt in het leven, zou je dan niet willen dat je de tijd terug kon draaien en alle beslissingen die je hebt genomen ongedaan kunt maken? Helaas hebben we nog steeds niet de technologie die nodig is om door de tijd te reizen. Misschien is de functie Systeemherstel in Windows 10 het dichtst dat we hebben. Als u problemen ondervindt met uw pc, kunt u uw systeem altijd terugzetten naar een vorige staat waarin de problemen niet bestonden. Volg de onderstaande stappen om verder te gaan:

 1. Druk op Windows-toets + R op uw toetsenbord om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
 2. Typ "rstrui" (zonder aanhalingstekens) in het vak en klik op OK om de wizard Systeemherstel te openen.
 3. Klik op Volgende om door te gaan.
 4. Vergeet niet om de optie 'Meer herstelpunten weergeven' te selecteren om uw opties uit te breiden.
 5. Selecteer een datum waarop de STATUS_CANNOT_LOAD_REGISTRY_FILE-fout niet bestond.
 6. Klik op Volgende om door te gaan.
 7. Om het proces te starten, klikt u op Voltooien.

Opmerking: als u niet de gewoonte hebt om herstelpunten te maken, hoeft u zich geen zorgen te maken. Windows maakt automatisch herstelpunten. U kunt dus altijd de herstelpunten kiezen die uw systeem voor u heeft gemaakt.

Oplossing 15: een schone installatie uitvoeren

Als al het andere niet lukt, kunt u een schone installatie van het Windows-besturingssysteem uitvoeren. Onthoud dat dit uw laatste redmiddel moet zijn en dat u deze optie alleen moet gebruiken als u alle door ons geboden oplossingen heeft uitgeput. Vergeet niet al uw essentiële bestanden op een veilige schijf op te slaan voordat u de procedure uitvoert. Omdat het proces een beetje ingewikkeld is, kunt u altijd een professionele technicus vragen om de schone installatie voor u uit te voeren.

Zijn er andere Blue Screen of Death-fouten waarvan u wilt dat wij deze oplossen?

Dien ze in de reacties hieronder in en we zullen de gids in onze volgende blogpost opnemen!