Hoe verwijder ik de gele waarschuwingsbalk in Internet Explorer?

Microsoft heeft Internet Explorer zo ontworpen dat het zijn eigen veiligheidsfuncties heeft die gebruikers beschermen tegen online bedreigingen en aanvallen. In bepaalde gevallen zien mensen die Windows 8.1- of Windows 10-computers gebruiken een gele waarschuwingsbalk. Deze functie is bedoeld om nuttige informatie te verstrekken over verdachte downloadbestanden en mogelijke fouten die kunnen optreden tijdens het gebruik van de webbrowser. Sommige gebruikers klaagden echter over de gele waarschuwingsbalk die webpagina's in Internet Explorer blokkeerde.

U vindt de balk aan de bovenzijde van Internet Explorer. Als deze functie u verhindert uw browse-activiteiten voort te zetten, heeft u altijd de mogelijkheid om deze uit te schakelen. In dit artikel leren we u hoe u de gele waarschuwingsbalk in Internet Explorer uitschakelt.

Hoe de gele waarschuwingsbalk in Internet Explorer uitschakelen?

Voordat u probeert de gele balk in Internet Explorer op Windows 8.1 en Windows 10 te verwijderen, moet u weten dat het niet raadzaam is om de waarschuwingsmeldingen en berichten die u op uw computer krijgt uit te schakelen. Ze kunnen uw pc immers echt beschermen tegen virussen, malware en ongewenste programma's.

Volg de onderstaande stappen om de gele balk in Internet Explorer op Windows te verwijderen:

  1. Klik op het zoekpictogram op uw taakbalk.
  2. Typ "Internet Explorer" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter. Als u dit doet, moet Internet Explorer worden gestart.
  3. Zodra Internet Explorer is opgestart, klikt u op het pictogram Extra. Het zou de tandwielknop moeten zijn die u in de rechterbovenhoek van de browser vindt.
  4. Selecteer Internetopties in de lijst. Een nieuw venster zal verschijnen.
  5. Ga naar het tabblad Beveiliging en klik op de knop Aangepast niveau.
  6. U ziet een lijst met opties. Zoek naar het item 'Automatische prompt voor ActiveX-besturingselementen'.
  7. Zodra u de functie heeft gevonden, schakelt u deze uit. Als u deze stap uitvoert, wordt voorkomen dat de service waarschuwingsberichten op de gele balk verzendt. Houd er rekening mee dat u dit doet voor elk soort gele waarschuwingsbalk dat u ontvangt.Schakel Automatische prompt voor ActiveX-besturingselementen uit.
  8. Klik na het uitschakelen van de functie op OK om de wijzigingen op te slaan.
  9. Als u wordt gevraagd om de wijzigingen te bevestigen, klikt u op Ja.

Houd er rekening mee dat u na het blokkeren van de waarschuwing de meldingen voor geblokkeerde pop-ups moet uitschakelen. Om dit te doen, moet u het venster Internet-opties openen. Ga naar het tabblad Privacy en klik vervolgens op de knop Instellingen onder het gedeelte Pop-upblokkering. Nu moet u de optie 'Informatiebalk weergeven wanneer een pop-up is geblokkeerd' uitschakelen. Zodra u dit heeft gedaan, ontvangt u geen waarschuwingen meer over geblokkeerde pop-ups.

Zoals we al zeiden, kan het uitschakelen van de gele waarschuwingsbalk in Internet Explorer uw pc kwetsbaar maken voor bedreigingen. Daarom raden we aan om Auslogics Anti-Malware te installeren om ervoor te zorgen dat u de bescherming krijgt die u nodig heeft. Deze tool detecteert verdachte items en kwaadaardige programma's waarvan je nooit vermoedde dat ze bestonden. Auslogics Anti-Malware is compatibel met Windows. Het heeft dus geen invloed op uw systeem en uw belangrijkste antivirusprogramma.

Selecteer uw taal om te gaan werken met Auslogics Driver Updater.

Denk je dat Internet Explorer vandaag de dag nog steeds relevant is?

Deel uw mening in de comments hieronder!