Hoeveel mensen gebruiken Windows 7 nog in het tijdperk van Win 10?

'Het duurt lang om een ​​oude vriend te laten groeien'

John Leonard

Hoewel Microsoft zijn klanten daadwerkelijk pusht om te upgraden naar Windows 10, zijn er miljoenen gebruikers die vasthouden aan Windows 7. In feite is er een soort concurrentie tussen deze twee versies, aangezien ze evenredige loyaliteitsniveaus vertonen in termen van algemeen marktaandeel. Met al die geavanceerde Win 10-functies die bij elke beurt worden geprezen en gepromoot, klinkt dat nogal intrigerend, nietwaar?

In deze context wilt u misschien dat wij de volgende vragen beantwoorden:

  • Is Windows 10 populairder dan Windows 7?
  • Hoeveel mensen gebruiken Windows 7 nog en waarom?

Met die punten in gedachten hebben we ons uiterste best gedaan om de zaken recht te zetten:

Cijfers marktaandeel

U bent niet de enige die geïnteresseerd is welke van de twee OS-versies momenteel de markt domineert. Zo hebben bepaalde analysebedrijven uitstekend werk verricht in die zaak en 'de koning van de jungle' geïdentificeerd. Ze zijn echter tot iets andere conclusies gekomen.

Volgens Statcounter draait het leiderschap tegenwoordig helemaal om Windows 10, met een marktaandeel van 42,78% in januari 2018 na een merkbare sprong van 1,09% in slechts één maand. In één woord - triomfantelijk.

Win 10 doet het goed en wordt steeds populairder

En toch zijn de dingen niet zo eenvoudig. In juni 2018 maakte Netmarketshare de resultaten van hun onderzoek bekend en beweerde dat Windows 7 daadwerkelijk de kroon houdt. Volgens hun cijfers vertegenwoordigen Windows 7-machines 42,39% van alle Windows-pc's. En hoewel de vooruitgang van Windows 10 behoorlijk indrukwekkend is met een marktaandeel van 34,29%, illustreert het onderzoek van Netmarketshare dat het nieuwste Microsoft-besturingssysteem zijn succesvolle voorganger nog moet overwinnen.

Win 7 wordt uitgeroepen tot leider.

Windows 7 doet het erg goed

Hoogstwaarschijnlijk zijn de verschillen in bovenstaande cijfers het gevolg van de methoden die de bedrijven gebruiken. Hoe dan ook, het is duidelijk dat elk van de beschouwde Windows-versies een enorme schare fans heeft opgebouwd. En ze zijn in feite verwikkeld in een touwtrekken om pc's over de hele wereld, aangezien het aantal gebruikers blijft toenemen.

Maar hoe heeft Windows 7 het tot nu toe weten te redden met het zingende, dansende Windows 10-besturingssysteem dat regelmatig de nieuwste updates en patches krijgt? Waarom is Win 7 nog steeds een welkome bewoner van zo'n leger machines als Win 10 wordt uitgeroepen tot de grootste triomf van Microsoft? Welnu, daar is een hele lijst redenen voor. Ten eerste is het een kwestie van gewoonte: veel mensen zijn gewend geraakt aan Windows 7. Upgraden betekent verandering, en niet iedereen houdt van dingen veranderen. Bovendien werkt Windows 7 goed op verouderde computers, dus als uw machine een beetje over de heuvel is, zal deze versie van Windows een perfecte match zijn. Een andere reden waarom mensen Win 7 verkiezen boven Win 10, zijn gedwongen updates - updates zijn ongetwijfeld essentieel, maar Windows 10 lijkt er vaak te opdringerig over. Trouwens,bepaalde personalisatiefuncties van Windows 10 kunnen een nogal verontrustend effect op u hebben: dit besturingssysteem lijkt te veel over ons mensen te weten. Om de zaken af ​​te ronden, lijkt de goede oude Windows 7 voor veel gebruikers duidelijk de beste keuze.

Desalniettemin wordt soms gerapporteerd dat Windows 7-computers traag en foutgevoelig zijn. Het punt is dat moderne apps vaak te zwaar zijn voor de bronnen van Win 7. Trouwens, na verloop van tijd raakt het systeem vol met rotzooi. Dus als u het meeste uit Windows 7 wilt halen, moet u het overzichtelijk maken en optimaliseren. In dit opzicht is het een goed idee om Auslogics BoostSpeed ​​te gebruiken. Dit hulpprogramma stemt uw besturingssysteem zo goed mogelijk af, zodat u kunt genieten van een snelle en stabiele computer.

Stem uw systeem op zijn best af met Auslogics BoostSpeed.

Blijf je Windows 7 gebruiken? Of ben je overgestapt naar Win 10? We zijn benieuwd naar uw redenen.