Microsoft Bing News-app loopt vast in Windows 10 en 8.1

'Een crash is wanneer het programma van je concurrent sterft.

Als je programma doodgaat, is dat een eigenaardigheid. '

Guy Kawasaki

Op de hoogte blijven van het nieuws is tegenwoordig essentieel: om op de hoogte te blijven, moet je weten wat er in de wereld gebeurt. Gelukkig is de Bing News-app hier om u de laatste krantenkoppen te geven, zodat u op de hoogte bent van wereldaangelegenheden en actuele gebeurtenissen. Dat gezegd hebbende, dit handige stukje software is zeker niet immuun voor fouten: het kan zelfs in de war raken en je zelfs leed of ergernis bezorgen. U hoeft zich echter zeker geen zorgen te maken, aangezien u in dit artikel kunt leren hoe u problemen met de Bing News-app kunt oplossen.

Dus als uw Bing News-app blijft crashen op Windows 10 of 8.1, volg dan onze richtlijnen om het probleem op te lossen:

1. Start uw computer opnieuw op

We zijn het erover eens dat het opnieuw opstarten van uw pc absoluut de meest voor de hand liggende stap is wanneer zich een probleem met sommige van uw apps voordoet. Veel gebruikers vergeten deze eerstehulpmanoeuvre echter en springen onmiddellijk over op meer geavanceerde oplossingen. Start daarom uw machine onmiddellijk opnieuw op - dit kan uw probleem mogelijk onmiddellijk oplossen en u veel tijd en moeite besparen.

2. Controleer op updates

Vervelende bugs komen en gaan sinds de goede oude Microsoft zijn uiterste best doet om tijdige updates te leveren vol met fixes, ontwikkelingen en verbeteringen. Met dit in gedachten, haast u om uw Windows bij te werken, want dit is misschien de beste manier om problemen met de Bing News-app op uw pc op te lossen.

Om Windows 10 bij te werken, doet u het volgende:

 1. Navigeer naar uw taakbalk.
 2. Zoek het Windows-pictogram en klik erop.
 3. Selecteer het tandwielpictogram in uw startmenu.
 4. Klik vervolgens op Update en beveiliging.
 5. Kijk op het Windows Update-scherm of er updates beschikbaar zijn. Bevestig ze. Als u geen voorgestelde updates kunt zien, klikt u op Controleren op updates.

Werk uw besturingssysteem bij om de Microsoft Bing News-app te repareren

En hier is hoe u Windows 8.1 kunt updaten:

 1. Navigeer naar het menu aan de rechterkant van uw scherm en klik op het tandwielpictogram om het menu Instellingen te openen.
 2. Klik op PC-instellingen wijzigen. Selecteer Update en herstel.
 3. Klik op Nu controleren. Uw besturingssysteem zoekt online of er updates beschikbaar zijn.

Wacht tot de updates zijn geïnstalleerd en start uw computer opnieuw op. Hopelijk is uw Bing News-app nu weer op het goede spoor. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende oplossing - u bent misschien dichter bij uw overwinning dan u denkt.

3. Werk Microsoft Store bij

Als de Bing News-app blijft crashen op Windows 10 of 8.1, is de kans groot dat uw Microsoft Store onmiddellijk moet worden bijgewerkt. Hier zijn de nodige instructies:

 1. Open uw startmenu door op het Windows-logopictogram te klikken en Microsoft Store te selecteren.
 2. Klik op Meer zien en ga naar Downloads en updates.
 3. Selecteer Updates ophalen.

Mochten er updates zijn voor uw Microsoft Store, dan worden deze automatisch gedownload en geïnstalleerd.

4. Voer de probleemoplosser voor apps uit

Microsoft heeft zijn eigen manieren om met softwareproblemen om te gaan: de probleemoplosser voor apps is ontworpen om uw apps automatisch te herstellen. Om het uit te voeren, gaat u naar de ondersteuningswebsite van Microsoft, downloadt u de probleemoplosser en gebruikt u deze om uw Bing News-probleem op te lossen. De wizard leidt u door het proces. U kunt de details van de probleemoplossing bekijken in een eindrapport. U kunt het indien nodig gebruiken voor verdere referentie.

5. Verwijder de app en installeer deze opnieuw

Tot nu toe geen geluk? Dan is het tijd om uw problematische Bing News te verwijderen en opnieuw te installeren. Hier is wat je moet doen:

 1. Roep uw Start-menu op en ga naar het Configuratiescherm.
 2. Ga naar Programma's en open Programma's en onderdelen.
 3. Selecteer de Bing News-app. Maak de installatie ongedaan.
 4. Download vervolgens de app en installeer deze opnieuw.

Controleer ten slotte of de bovenstaande manipulaties uw probleem hebben opgelost. Als dit niet het geval is, druk dan op en probeer de onderstaande oplossingen.

6. Voer systeembestandscontrole uit

Als Bing News blijft crashen, kan dit betekenen dat sommige van uw systeembestanden ontbreken of beschadigd zijn. Dit probleem moet worden gladgestreken, dus hier is wat u kunt doen in een situatie als deze:

 1. Gebruik de sneltoets voor Windows-logo + X.
 2. Selecteer Command Prompt (Admin).
 3. Typ 'sfc / scannow' (zonder aanhalingstekens).Herstel uw systeembestanden om de Microsoft Bing News-app op het goede spoor te krijgen
 4. Druk op Enter om de opdracht uit te voeren.

Volg de instructies op het scherm om het proces van bestandscontrole te vergemakkelijken. Nadat u alles hebt gewist om door te gaan, verlaat u het opdrachtpromptvenster. Dan moet u uw computer opnieuw opstarten. Alle ontbrekende of beschadigde bestanden worden automatisch vervangen bij het opstarten. Controleer nu of uw Bing News blijft crashen. Als het nog steeds problemen ondervindt, gaat u verder met de volgende oplossing.

7. Controleer uw pc op malware

Als geen van de bovenstaande oplossingen nuttig is gebleken, is de kans groot dat uw pc is geïnfecteerd met malware.

Om uw machine te controleren op de aanwezigheid van snode entiteiten, kunt u de ingebouwde Windows Defender-beveiligingssuite gebruiken:

in Windows 8.1

 1. Ga naar uw Start-menu en zoek het zoekgebied.
 2. Typ Windows Defender erin en selecteer Windows Defender.
 3. Klik op Update en ga naar Home.
 4. Ga verder naar Scanopties en selecteer Volledig.
 5. Kies Nu scannen.

in Windows 10

 1. Open het menu Start. Klik op het tandwielpictogram om de app Instellingen te openen.
 2. Ga naar het gedeelte Update en beveiliging en selecteer Windows Defender.
 3. Klik vervolgens op Windows Defender openen.
 4. Ga naar het linkerdeelvenster en klik op het schildpictogram.
 5. Ga verder met Geavanceerde scan en selecteer Volledige scan.

Scan uw pc op malware om crashes van Microsoft Bing News-apps te verhelpen

Windows Defender is ongetwijfeld niet de enige tool die u kunt gebruiken om schadelijke software en virussen op te sporen en te doden. Er is een breed scala aan antivirus-opties om uit te kiezen - de keuze is aan u. Zorg ervoor dat u kiest voor een gerenommeerde en betrouwbare oplossing.

Wat u in gedachten moet houden, is dat het van essentieel belang is dat de veiligheid en beveiliging van uw pc voorop staat. Hoe meer bescherming u instelt, hoe beter. Daarom raden we u aan om uw computer te versterken tegen malware met Auslogics Anti-Malware: deze intuïtieve tool scant elk hoekje en gaatje van uw systeem en laat geen kans op straffeloosheid voor kwaadwillende indringers.

We hopen dat de Bing News-app je geen problemen meer geeft.

Kent u andere manieren om problemen met de Bing News-app op te lossen?

Deel uw kennis met ons!