Hoe repareer ik de computer blijft opnieuw opstarten?

Het omslaan van een nieuwe pagina kan voor iedereen verfrissend zijn. Of het nu gaat om verhuizen naar een nieuw huis, van baan veranderen of zelfs een hobby proberen, iets beginnen kan nieuwe scènes in uw dagelijkse leven brengen. Aan de andere kant wil je er toch voor zorgen dat je nieuwe dingen alleen met mate uitprobeert. Tenslotte is te veel van alles niet gezond.

Hetzelfde geldt voor uw computer. Als u denkt dat het langzamer presteert dan normaal, zou u het opnieuw willen opstarten om de systeembestanden en programma's een nieuwe start te geven. Maar wat als uw computer automatisch opnieuw opstart zonder enige waarschuwing? Wat moet u doen als het lijkt te zitten in een herstartlus? Het eerste dat u hoeft te doen, is kalm blijven en onze gids lezen. In dit artikel zullen we u leren hoe u de computer opnieuw kunt opstarten.

PS Als je niet het volledige artikel wilt lezen, kun je hier gewoon een korte video bekijken met een snelle oplossing:

Auslogics Software Download gratis hulpprogramma: //bit.ly/2z28lyJ Abonneren

Redenen waarom uw computer ongecontroleerd opnieuw opstart

Er zijn veel redenen voor dit probleem. Het kan het gevolg zijn van verschillende problemen, waaronder beschadigde stuurprogramma's, defecte hardware en malware-infectie. Het kan moeilijk zijn om precies te bepalen waardoor uw computer opnieuw wordt opgestart. Veel gebruikers hebben echter gemeld dat het probleem zich voordeed nadat ze een Windows 10-update hadden geïnstalleerd. Omdat deze fout vrij vaak voorkomt, zijn er ook tal van manieren om deze op te lossen. Dat gezegd hebbende, hebben we hieronder enkele oplossingen vermeld waarmee u de herstartlus op Windows 10 kunt oplossen.

Methode 1: automatisch opnieuw opstarten uitschakelen

Als u een eindeloze herstartlus wilt herstellen na de update van Windows 10, moet u eerst de automatische herstartfunctie uitschakelen. Hiermee kunt u de computer tijdelijk stoppen met opnieuw opstarten. Op deze manier kunt u efficiënt de andere methoden proberen die het probleem permanent zullen oplossen. Hier zijn de stappen:

 1. Zet uw computer aan.
 2. Houd de F8-toets ingedrukt voordat het Windows-logo verschijnt. Dit zou het opstartmenu moeten openen.
 3. Selecteer Veilige modus.
 4. Start uw computer op via Veilige modus en druk vervolgens op Windows-toets + R.
 5. Typ in het dialoogvenster Uitvoeren “sysdm.cpl” (zonder aanhalingstekens) en klik op OK.
 6. Ga naar het tabblad Geavanceerd.
 7. Klik onder het gedeelte Opstarten en herstellen op de knop Instellingen.
 8. U vindt de optie Automatisch opnieuw opstarten onder Systeemfout. Deselecteer het als het is aangevinkt. Merk op dat het vakje naast "Schrijf een gebeurtenis naar het systeemlogboek" moet worden geselecteerd. Deze functie registreert problemen die zich in uw systeem voordoen.
 9. Sla de wijzigingen op door op OK te klikken.

Zoals we hebben vermeld, kan dit de herstartlus op Windows 10 alleen tijdelijk herstellen. Daarom raden we u aan door te gaan met de onderstaande methode.

Snelle oplossing Om het probleem "computer blijft opnieuw opstarten" snel op te lossen , gebruikt u een veilige GRATIS tool die is ontwikkeld door het team van experts van Auslogics.

De app bevat geen malware en is specifiek ontworpen voor het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Gewoon downloaden en uitvoeren op uw pc. gratis download

Ontwikkeld door Auslogics

Auslogics is een gecertificeerde Microsoft® Silver Application Developer. Microsoft bevestigt de grote expertise van Auslogics in het ontwikkelen van kwaliteitssoftware die voldoet aan de groeiende eisen van pc-gebruikers.

Methode 2: slechte registerbestanden verwijderen

Voordat u onze instructies opvolgt, moet u er zeker van zijn dat u het proces kunt voltooien zonder fouten te maken. Houd er rekening mee dat het Windows-register een gevoelige database is. Zelfs het verkeerd plaatsen van een komma kan schade aan uw computer veroorzaken! Daarom raden we u aan om te kiezen voor een oplossing met één klik, zoals Auslogics Registry Cleaner. Deze freeware zoekt automatisch naar dubbele of beschadigde registerbestanden. Met een klik op de knop kunt u een eindeloze herstartlus repareren na de update van Windows 10.

Reinig uw register om te voorkomen dat uw pc opnieuw wordt opgestart.

Aan de andere kant, als u dit liever handmatig doet, kunt u de onderstaande stappen volgen:

 1. Klik op het zoekpictogram.
 2. Typ "regedit" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Navigeer naar dit pad: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ ProfileList
 4. Maak voordat u wijzigingen aanbrengt eerst een back-up van uw register. Dit zorgt ervoor dat u eventuele fouten die u maakt gemakkelijk ongedaan kunt maken.
 5. Blader door de ProfileList ID's en pas op voor degenen met ProfileImagePath. Als u er een vindt, verwijdert u deze.
 6. Verlaat de Register-editor.
 7. Start uw computer opnieuw op en controleer of het probleem is verholpen.

Methode 3: uw stuurprogramma's bijwerken

Wanneer uw stuurprogramma's verouderd zijn, is het mogelijk dat uw computer vastloopt in een herstartlus. Dit komt doordat uw apparaten niet goed met uw systeem kunnen communiceren. Daarom is het belangrijk om te controleren of uw stuurprogramma's up-to-date zijn. U kunt dit handmatig doen of een tool met één klik gebruiken, zoals Auslogics Driver Updater.

Als u ervoor kiest om uw stuurprogramma's handmatig bij te werken, moet u een aanzienlijke hoeveelheid tijd besteden. U moet naar de website van de fabrikant gaan en de installatieprogramma's voor stuurprogramma's doorzoeken om de juiste versies voor uw computer te krijgen. Dit kan uiteraard tijdrovend zijn. Daarom raden we u aan om Auslogics Driver Updater te gebruiken. Deze tool detecteert automatisch uw systeem en zoekt naar compatibele stuurprogramma's. Met één klik op de knop kunt u uw stuurprogramma's bijwerken naar de nieuwste door de fabrikant aanbevolen versies.

Als uw pc steeds opnieuw opstart, moet u uw stuurprogramma's bijwerken.

Methode 4: hardwareproblemen controleren

In sommige gevallen blijft een computer opnieuw opstarten vanwege defecte hardware. We hebben enkele van de mogelijke hardwareproblemen opgesomd die u moet controleren:

RAM

Het probleem wordt mogelijk veroorzaakt door uw RAM (Random Access Memory). Controleer het RAM en de toestand van de sleuf. Verwijder het RAM-geheugen uit de sleuf en maak ze beide zorgvuldig schoon. Plaats het RAM terug en controleer of dit het probleem oplost.

processor

Oververhitting kan er ook voor zorgen dat uw computer vastloopt in een herstartlus. Daarom moet u controleren of uw CPU correct werkt. Het is het beste om het stof van uw CPU te verwijderen en ervoor te zorgen dat de ventilator en de omliggende gebieden schoon zijn. Zet hierna uw computer aan en controleer of het probleem is opgelost.

Externe apparaten

Koppel al uw externe apparaten los. Zet daarna uw computer aan en controleer of deze zich niet meer in een herstartlus bevindt. Als uw apparaat nu naar behoren functioneert, moet er iets mis zijn met een van uw externe apparaten. U kunt precies bepalen welke het is door ze een voor een weer aan te sluiten. Zorg ervoor dat u uw computer na elk apparaat opnieuw opstart om te bepalen wat het probleem veroorzaakt.

Methode 5: scannen op virussen of malware

Het is mogelijk dat uw computer is geïnfecteerd door een virus of malware, daarom wordt hij steeds opnieuw opgestart. U kunt een volledige virusscan uitvoeren met Windows Defender. Aan de andere kant, als u een uitgebreidere virus- / malwarecontrole wilt, kunt u eersteklas beveiligingssoftware zoals Auslogics Anti-Malware gebruiken. Het controleert uw systeem en register en zoekt naar kwaadaardige items. Nadat u de tool virussen en malware heeft laten verwijderen, kunt u uw computer opnieuw opstarten om te zien of het probleem is opgelost.

Scan uw pc op malware om te voorkomen dat deze opnieuw opstart.

Als u uw browser tegen online bedreigingen wilt beschermen, moet u zeker de Browser Protection-tool op uw pc starten. Het geeft u het vertrouwen dat uw pc en persoonlijke gegevens worden beschermd.

Kunt u andere manieren voorstellen om dit probleem op te lossen?

Deel gerust uw ideeën door hieronder te reageren!