Hoe de Windows 10 Mail-fout 0x85050041 oplossen?

Microsoft vindt altijd manieren om dagelijkse taken gemakkelijker en gemakkelijker te maken voor zijn gebruikers. Als zodanig bevatte het de Mail-app op Windows 10 in een poging mensen te helpen hun e-mails te ordenen en hun planning op één plek te beheren. Hoewel deze tool over het algemeen betrouwbaar is, zijn er nog steeds veelvoorkomende technische problemen. Volgens veel gebruikers kan de app niet synchroniseren met hun mailservice vanwege de fout 0x85050041.

U hoeft zich geen zorgen te maken, want we kunnen u helpen terug te komen op uw berichten en planning. Blijf dit bericht lezen voor meer informatie over het oplossen van de Windows 10 Mail-app Error 0x85050041. We hebben een lijst met oplossingen samengesteld die veel gebruikers hebben geholpen om van het probleem af te komen. Probeer de oplossingen te vinden totdat u de oplossing vindt die het beste bij u past.

Wat is de Windows 10-foutcode 0x85050041?

Zoals we al zeiden, verschijnt de foutcode 0x85050041 van de Mail-app wanneer Windows 10 niet kan synchroniseren en geen verbinding kan maken met de e-mailservers. In sommige gevallen komt het probleem van de kant van de e-mailserviceprovider. Als dit het geval is, hoeft u alleen maar te wachten tot ze het probleem hebben opgelost.

Aan de andere kant kan de fout optreden vanwege problemen op uw computer. Wanneer dit gebeurt, moet u enkele stappen voor probleemoplossing uitvoeren om ervoor te zorgen dat de Mail-app verbinding maakt met de e-mailservers. Maak je geen zorgen, want we zullen je laten zien hoe je de foutcode 0x85050041 in Windows 10 oplost.

Oplossing 1: de systeembestandscontrole uitvoeren

Een van de geweldige dingen van Windows 10 is dat het ingebouwde tools heeft voor het oplossen van veelvoorkomende problemen met het besturingssysteem. Een van deze hulpprogramma's is de systeembestandscontrole (SFC). Wat het doet, is zoeken naar beschadigde of beschadigde systeembestanden. Tijdens het proces worden ook de betrokken bestanden gerepareerd of vervangen.

Een van de redenen waarom uw Mail-app geen verbinding kan maken met de servers, is vanwege problematische systeembestanden. Daarom raden we u aan een SFC-scan uit te voeren om de foutcode 0x85050041 effectief te verwijderen. Hier zijn de stappen:

 1. U moet een verhoogde vorm van opdrachtprompt openen. Om dit te doen, moet u op Windows-toets + R op uw toetsenbord drukken. Typ "cmd" (geen aanhalingstekens) in het dialoogvenster Uitvoeren en druk op Ctrl + Shift + Enter.
 2. Klik op Ja als u wordt gevraagd toestemming te geven voor de app.
 3. Zodra u zich binnen de opdrachtprompt bevindt, voert u de volgende opdracht uit:

sfc / scannow

 1. Laat de tool uw systeem scannen op problematische bestanden.

Oplossing 2: uw e-mailaccount opnieuw indienen

 1. Start de Mail-app, ga naar de linkerbenedenhoek van het venster en klik op Instellingen.
 2. Selecteer in het menu Accounts beheren en selecteer vervolgens het account dat u opnieuw wilt indienen.
 3. Er verschijnt een nieuw venster, klik op de optie 'Dit account van dit apparaat verwijderen'.
 4. Klik op Verwijderen om uw actie te bevestigen.
 5. Het volgende dat u hoeft te doen, is het account toevoegen dat u zojuist hebt verwijderd. Volg hiervoor dit pad:

Accounts beheren -> Account toevoegen -> Instellingen

 1. Volg de instructies op het scherm om het account toe te voegen.

Oplossing 3: uw antivirus / firewall tijdelijk uitschakelen

Het is mogelijk dat uw antivirus of firewall verhindert dat de Mail-app verbinding maakt met de servers. Daarom raden we u aan ze tijdelijk uit te schakelen. Volg hiervoor de onderstaande instructies:

 1. Ga naar je taakbalk en klik op het zoekpictogram.
 2. Typ "Windows-beveiliging" (zonder aanhalingstekens) in het zoekvak en selecteer vervolgens Windows-beveiliging in de resultaten.
 3. We zullen eerst proberen de antivirus uit te schakelen. Selecteer dus in het menu aan de linkerkant Virus- en bedreigingsbeveiliging.
 4. Ga naar het rechterdeelvenster en klik op Instellingen beheren onder Instellingen voor virus- en bedreigingsbescherming.
 5. Zoek Realtime bescherming en zet de schakelaar op Uit.

Opmerking: deze functie wordt na enige tijd automatisch weer ingeschakeld.

 1. Nu is het volgende dat u moet doen, uw firewall uitschakelen. Ga hiervoor naar het menu aan de linkerkant en selecteer Firewall en netwerkbeveiliging.
 2. Ga naar het rechterdeelvenster en klik op Domain Network.
 3. Zet de schakelaar onder Windows Defender op Uit.
 4. Ga terug naar de vorige pagina en voer vervolgens stap 8 uit voor de privé- en openbare netwerken.

Probeer de Mail-app opnieuw te starten nadat u uw antivirus en firewall hebt uitgeschakeld. Controleer of het nu correct kan synchroniseren. Je moet natuurlijk teruggaan en alle functies inschakelen die je hebt uitgeschakeld. Aan de andere kant, als u betrouwbare bescherming wilt die de werking van uw systeem niet verstoort, raden we u aan Auslogics Anti-Malware te gebruiken. Deze tool is ontworpen door een gecertificeerde Microsoft Silver Application Developer. U kunt dus gerust zijn, wetende dat het niet in conflict komt met Windows of uw belangrijkste antivirusprogramma.

Oplossing 4: de Mail-app verwijderen en opnieuw installeren

Als het probleem zich blijft voordoen, kunt u het beste proberen de Mail-app te verwijderen en opnieuw te installeren. Volg de onderstaande stappen om het programma uit Windows 10 te verwijderen:

 1. Ga naar uw taakbalk en klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram.
 2. Selecteer Windows PowerShell (Admin) uit de opties.
 3. Als u wordt gevraagd door het venster Gebruikersaccountbeheer om toestemming te geven aan de app, klikt u op Ja.
 4. Zodra u zich in Windows PowerShell bevindt, voert u de volgende opdracht uit:

Get-AppxPackage-AllUsers

 1. U ziet een lijst met alle apps die op uw computer zijn geïnstalleerd. Zoek nu naar windowscommunicationapps.
 2. Ga naar de sectie PackageFullName en kopieer vervolgens alle inhoud.
 3. Typ nu "Remove-AppxPackage X" (zonder aanhalingstekens). Zorg ervoor dat u X vervangt door de inhoud die u eerder hebt gekopieerd.
 4. Druk op Enter op je toetsenbord.
 5. Het volgende dat u moet doen, is de Mail-app opnieuw installeren. U moet dus uw pc opnieuw opstarten en vervolgens Windows Store starten.
 6. Zoek naar Mail en Agenda en volg de instructies om deze te installeren.
 7. Start uw pc opnieuw op en controleer of de fout is verdwenen.

Hoewel veel mensen geen fan zijn van de Mail-app, is er nog steeds een grote populatie Windows-gebruikers die er de voorkeur aan geven boven andere e-mailhulpprogramma's. Als u een van degenen bent die deze app onmisbaar vinden, hopen we dat u de fout heeft kunnen verhelpen door een van de bovenstaande oplossingen te gebruiken. Als u iets in dit artikel wilt verduidelijken, kunt u de opmerkingen hieronder gebruiken!