Het repareren van AMD-software werkt niet meer

'Laten we ons zorgen maken over het oplossen van het probleem in plaats van de schuld'

Brandon Mull

Het up-to-date houden van uw stuurprogramma's is ongetwijfeld een beproefde manier om een ​​foutloze computer te garanderen. Daarom moet u zich hoe dan ook aan deze gezonde gewoonte houden.

En toch, met dat gezegd, weten we allemaal dat dingen zelden zo eenvoudig zijn. In de praktijk kunt u het bericht 'AMD-software werkt niet meer' tegenkomen wanneer u probeert uw stuurprogramma's bij te werken. Dit probleem is niet iets om een ​​oogje dicht te knijpen: het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het scherm van uw Asus-laptop willekeurig zwart wordt of zelfs totale onverschilligheid voor uw opdrachten uitoefent.

Een ASUS-laptop reageert mogelijk niet meer vanwege AMD-softwareproblemen.

Het is duidelijk dat de hierboven beschreven situatie voor iedereen een vreselijke puinhoop moet lijken. In feite is uw soft extreem kwetsbaar voor stuurprogrammaproblemen en kan het weigeren om te werken zoals het hoort. Het goede is dat het probleem in kwestie voor 100% kan worden opgelost. En aangezien er geen ruimte is voor fouten op uw pc, volgen hier onze 6 beproefde tips voor het repareren van software die niet meer werkt op Windows 10:

1. Gebruik een speciaal gereedschap

Overweeg om de taak te delegeren aan een professional om uw chauffeurs weer op het goede spoor te krijgen. Met Auslogics Driver Updater bijvoorbeeld, zal slechts één klik op een enkele knop waarschijnlijk het probleem 'AMD-software werkt niet meer' elimineren en de Asus-laptop met zwart scherm oplossen. Dus waarom zou u deze methode niet proberen?

2. Gebruik Apparaatbeheer

Een andere manier om het bijwerken van stuurprogramma's te automatiseren, is het gebruik van de ingebouwde Device Manager-tool. Hier is wat je moet doen:

 1. Druk op de sneltoets Windows-logo + X op uw toetsenbord.
 2. Klik in het menu op Apparaatbeheer.
 3. Zoek uw apparaat (bijvoorbeeld uw grafische kaart van AMD) en klik er met de rechtermuisknop op.
 4. Selecteer de optie stuurprogramma-update bijwerken. Configureer de wizard om online naar de benodigde driver te zoeken.

Apparaatbeheer werkt uw stuurprogramma's bij en lost AMD-problemen op.

3. Werk uw stuurprogramma's handmatig bij

Bent u bereid uw stuurprogrammaproblemen zelf op te lossen? In dit geval moet u de exacte details van het problematische apparaat en de nieuwste door de fabrikant aanbevolen driverversie ervoor kennen. Begin uw zoektocht met de website van de leverancier. Zorg ervoor dat u het juiste stuurprogramma downloadt, aangezien het installeren van ongeschikte stuurprogrammasoftware talrijke prestatieproblemen kan veroorzaken.

4. Installeer de problematische soft opnieuw

Moderne apps zijn vaak zeer geavanceerd, waardoor ze foutgevoelig zijn. Eigenlijk kan dit jouw geval zijn. Probeer de app die moeite heeft om te werken in Win 10 opnieuw te installeren om hem een ​​nieuwe start te geven:

 1. Klik op het Windows-pictogram op de taakbalk om het menu Start te openen.
 2. Klik in het rechterdeelvenster op Configuratiescherm.
 3. Navigeer naar Programma's. Klik op Programma's en onderdelen.
 4. Zoek uw problematische software. Klik op Verwijderen.
 5. Wacht tot het programma is verwijderd. Verlaat uw configuratiescherm.
 6. Start uw pc opnieuw op en voer het installatieprogramma uit voor de software die u hebt verwijderd.
 7. Installeer de gewenste software op uw computer en gebruik Device Manager of Auslogics Driver Updater om te controleren of de stuurprogramma's up-to-date zijn.

Als de bovenstaande manipulaties niet hebben geholpen, blijf dan naar beneden werken - er zijn niet minder dan 2 effectieve oplossingen voor uw probleem hieronder.

5. Herstel uw register

Registerproblemen zijn een veelvoorkomende oorzaak dat software niet werkt in Windows 10. Dit betekent dat het Windows-register moet worden gerepareerd. Het probleem is dat uw systeemregister gevoelig is: u kunt het verpesten met een klein foutje en zo uw Windows beschadigen.

Kort samengevat: het is mogelijk, hoewel zeer riskant, om Windows Registry handmatig te herstellen. Als u een gevorderde pc-gebruiker of een technisch expert bent, bent u vrij om uzelf uit te dagen. Vergeet echter niet om een ​​back-up van uw bestanden te maken voordat u registratiegerelateerde escapades uitvoert: één verkeerde beweging, en de hele zaak kan in de war raken en uw kostbare documenten in het niets laten verdwijnen.

Om permanent gegevensverlies te voorkomen, slaat u uw bestanden op een extern opslagapparaat of een cloudoplossing op. U kunt ze zelfs naar een andere laptop verplaatsen, voor het geval dat.

Hoe dan ook, aangezien de inzet hoog is, raden we je aan om het gratis hulpprogramma Auslogics Registry Cleaner te gebruiken: het zal je register grondig scannen op problemen en zorgvuldig ongeldige ingangen en corrupte sleutels verwijderen.

Door uw register op te schonen, worden uw AMD-softwareproblemen opgelost.

6. Scan uw pc op malware

Als alle bovengenoemde methoden u niet hebben geholpen, kan er schadelijke software in het spel zijn. Er zijn bepaalde veelbetekenende tekenen van een malware-infectie, waarbij softwarefouten en problemen met stuurprogramma's de belangrijkste daarvan zijn.

Dus als je pc raar blijft doen, wordt het tijd dat je een volledige systeemscan uitvoert. U kunt hiervoor een antivirusprogramma van derden gebruiken. U kunt echter net zo goed de ingebouwde oplossing gebruiken: Windows Defender kan malware opsporen en doden dankzij de bedachtzaamheid van Microsoft-ontwikkelaars.

Hier ziet u hoe u Windows Defender in Windows 10 kunt uitvoeren:

 1. Klik op uw Windows-logopictogram.
 2. Navigeer naar het tandwiel Instellingen en klik erop.
 3. Ga naar het gedeelte Update en beveiliging. Klik op Windows Defender.
 4. Het Windows Defender-scherm zal verschijnen. Klik op Windows Defender openen.
 5. U wordt naar het venster Windows Defender Security Center geleid.
 6. Navigeer naar het linkerdeelvenster en klik op het schildpictogram.
 7. Selecteer Geavanceerde scan. Kies de optie Volledige scan.

Gebruik Windows Defender om de malware te verwijderen die verantwoordelijk is voor uw AMD-problemen.

Houd er trouwens rekening mee dat het gebruik van een krachtige antimalware-suite in combinatie met uw belangrijkste antivirusproduct u veel goed zal doen. En hier is een eervolle vermelding: Auslogics Anti-Malware is tot de tanden bewapend en beschikt over de meest geavanceerde en destructieve antimalwarewapens om de bedreigingen neer te halen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.

We hopen dat u uw softwareproblemen heeft opgelost. U bent van harte welkom om dit artikel te delen met mensen die soortgelijke problemen ondervinden.

Gebruik Auslogics Anti-Malware om zowel malware als AMD-problemen op afstand te houden.

PS

Houd uw software altijd up-to-date, anders vallen uw apps uiteen door verwaarlozing, waardoor crashes en fouten in Windows 10 ontstaan.

Hebben onze tips je geholpen?

We kijken uit naar uw opmerkingen!