Hoe te repareren Printer Driver is niet beschikbaar op Windows 10?

Als u documenten probeert af te drukken vanaf uw Windows 10-computer, krijgt u soms de foutmelding "Driver is niet beschikbaar". Dit probleem wordt vaak gemeld door gebruikers van HP-printers, maar kan optreden bij het werken met een printer. Dus de vraag is: "Hoe los ik de HP printerdriver is niet beschikbaar fout op?" Ontdek het in dit bericht.

Wat betekent het als de driver niet beschikbaar is op een printer? Meestal betekent dit dat het stuurprogramma van uw printer mogelijk ontbreekt of beschadigd is - en dat er eenvoudige oplossingen voor het probleem zijn.

Hoe los ik op dat mijn printerstuurprogramma niet beschikbaar is op Windows 10?

Als u de foutmelding "Driver is niet beschikbaar" krijgt, mist u waarschijnlijk enkele updates of moet u uw driver opnieuw installeren.

Optie één: update uw Windows 10

Een van de redenen waarom u de foutmelding "Driver is niet beschikbaar" krijgt, kan zijn dat uw systeem verouderd is. Het wordt daarom aanbevolen dat u de beschikbare Windows-updates installeert om het probleem op te lossen. Hier is hoe:

 • Ga naar Start en typ "update".
 • Selecteer Controleren op updates .
 • Als er updates beschikbaar zijn, zal Windows deze automatisch installeren.
 • Start uw pc opnieuw op nadat Windows de update heeft voltooid.
 • Probeer nu iets vanaf uw pc af te drukken en controleer of het probleem is verholpen.

Optie twee: installeer uw printerstuurprogramma opnieuw

Als u nog steeds de foutmelding “Driver is niet beschikbaar” krijgt, is een ontbrekend of beschadigd stuurprogramma de meest waarschijnlijke reden voor het probleem. Het verwijderen van uw huidige stuurprogramma en het installeren van een nieuw printerstuurprogramma zou u dus moeten helpen de fout te verhelpen. Ga als volgt te werk:

 • Druk op Win + R om RUN te openen.
 • Typ "devmgmt.msc" en druk op OK.
 • Klik met de rechtermuisknop op uw printer en selecteer Apparaat verwijderen.
 • Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Nu kunt u doorgaan door zelf naar de juiste driver te zoeken en deze handmatig te installeren. Dit is echter een vrij complex en tijdrovend proces, vooral als u het voor de eerste keer doet. Bovendien kan het installeren van het verkeerde stuurprogramma of het maken van fouten onderweg tot nog meer problemen en storingen met uw systeem leiden. Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen dat u een gespecialiseerd softwareprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's zoals Auslogics Driver Updater gebruikt om de taak voor u uit te voeren. Het programma lokaliseert stuurprogrammaproblemen en werkt uw bestaande stuurprogramma's bij met slechts één klik. U kunt het dus gebruiken om een ​​nieuw printerstuurprogramma voor uw pc te installeren, terwijl u uzelf de tijd en mogelijk meer problemen bespaart die gepaard gaan met een handmatige installatie. Bovendien, eenmaal geïnstalleerd op uw pc,Auslogics Driver Updater detecteert problemen met stuurprogramma's in een vroeg stadium en helpt u nieuwe fouten te voorkomen.

Als uw printer plug-and-play is, is het proces veel eenvoudiger. In dat geval moet u:

 • Koppel uw printer los van uw pc of koppel deze los.
 • Sluit het opnieuw aan en volg de instructies in de wizard.

Als de wizard niet verschijnt:

 • Ga naar Start> Instellingen.
 • Klik op Apparaten.
 • Selecteer Voeg een printer of scanner toe.
 • Wacht tot het systeem uw printer heeft gedetecteerd en volg de instructies op het scherm.

Ten slotte raden we u aan een betrouwbaar antimalwareprogramma op uw pc te installeren, zoals Auslogics Anti-Malware. De software detecteert en verwijdert schadelijke items op uw pc, waardoor deze en andere fouten worden voorkomen.

Heeft u andere printergerelateerde problemen ondervonden in Windows 10? Deel in de reacties hieronder.

Gebruik Auslogics Driver Updater om problemen met stuurprogramma's op een Windows-pc op te lossen

Trouwens, ben je geïnteresseerd in het beheren van shell-extensies? Gebruik de 'Shell Extensions'-functie van Auslogics BoostSpeed ​​om dit automatisch te doen. Dit zal uw pc-prestaties aanzienlijk verbeteren.