Hoe de 524 'A Timeout Occurred Error' in Cloudflare te repareren?

Veel ontwikkelaars houden hun websites veilig en snel geladen door de CDN-service van Cloudflare te gebruiken. Desondanks kunnen gebruikers nog steeds het 'Error 524: A Timeout Occurred'-serverprobleem tegenkomen wanneer ze proberen toegang te krijgen tot deze sites. Wanneer dit u overkomt, kunt u een stukje software niet gebruiken, een webpagina laden of inloggen op een spelplatform. Sommige gebruikers meldden dat de applicatie of game die ze gebruikten offline functioneerde. Toen ze echter probeerden toegang te krijgen tot een online functie, kwamen ze de fout tegen.

Wat zijn de oorzaken van fout 524 in Cloudflare?

Het probleem Error 524 heeft iets te maken met Cloudflare. Wanneer het verschijnt, betekent dit dat wanneer Cloudflare probeerde een verbinding met de server tot stand te brengen, het te lang duurde voordat het andere uiteinde reageerde. Eerlijk gezegd is er weinig dat u kunt doen om dit probleem te omzeilen. Het probleem heeft tenslotte te maken met de server aan de andere kant. Het enige dat u kunt doen, is de website- of app-eigenaar op de hoogte stellen van de fout en wachten tot ze de fout hebben verholpen.

Dat gezegd hebbende, zijn er nog enkele stappen voor probleemoplossing die u kunt uitvoeren om ervoor te zorgen dat er geen problemen zijn van uw kant. Aan de andere kant, als u de website-eigenaar bent, kunt u deze handleiding ook gebruiken om te leren hoe u de fout 'Er is een time-out opgetreden' in Cloudflare kunt oplossen.

Oplossingen voor regelmatige gebruikers

Probeerde u toegang te krijgen tot een website of een online functie in een app of game te openen toen de fout optrad? Als dit het geval is, kunt u de onderstaande methoden voor probleemoplossing proberen:

Methode 1: de webpagina vernieuwen

Als u fout 524 in uw webbrowser ziet, probeer dan de pagina te vernieuwen. U kunt ook de browser sluiten en opnieuw laden om te zien of dat werkt. Soms kan een eenvoudige herstart het probleem oplossen, vooral als het slechts een klein probleempje is.

Methode 2: het programma verwijderen

Als u het probleem nu met een toepassing ondervindt, kunt u proberen deze te verwijderen en opnieuw te installeren. Veel gebruikers beweerden dat hiermee de fout was verholpen door de verbinding met de server opnieuw tot stand te brengen. Houd er echter rekening mee dat dit alleen werkt als u het probleem tegenkomt in een programma dat toegang probeert te krijgen tot een server. U speelt bijvoorbeeld een game die probeert online verbinding te maken.

Volg de onderstaande stappen om een ​​programma te verwijderen:

 1. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + I. Als u dit doet, moet de app Instellingen worden geopend.
 2. Klik op Apps en selecteer vervolgens Apps en onderdelen in het menu aan de linkerkant.
 3. Ga naar het rechterdeelvenster en zoek naar het betreffende programma.
 4. Klik op de app en klik vervolgens op Verwijderen.

Nadat u de app van uw computer heeft verwijderd, installeert u deze opnieuw en controleert u of fout 524 nog steeds verschijnt.

Methode 3: Beperkingen op uw Origin-account verwijderen

Is de fout opgetreden terwijl u het Origin-gamingplatform gebruikte? Als dit het geval is, heeft het probleem mogelijk te maken met bepaalde beperkingen op uw account. Als je nu een 'Kind'-account gebruikt, kun je niet online spelen, games downloaden uit de Origin Store, communiceren met contacten en toegang krijgen tot andere online functies. De oplossing hiervoor is natuurlijk om in te loggen op het account en het vervolgens te upgraden naar een volwassen / volledig account.

Pro-tip: om ervoor te zorgen dat er geen snelheidsverminderende problemen zijn die kunnen bijdragen aan fout 524, raden we u aan Auslogics BoostSpeed ​​te gebruiken. Deze tool doorloopt je hele systeem en identificeert ongewenste bestanden en andere oorzaken van glitches en crashes. Het herstelt de systeemstabiliteit en verbetert de computerprestaties door snelheidsverminderende problemen veilig aan te pakken.

Website-eigenaren: hoe u zich kunt ontdoen van fout 524 in Cloudflare

Als u nu de eigenaar van de website bent en over de nodige inloggegevens beschikt om vanaf de server wijzigingen aan te brengen, kunt u de onderstaande oplossingen proberen.

Oplossing 1: de serverbelasting controleren

Waarschijnlijk veroorzaakt het hoge verbruik van serverbronnen Fout 524. Om te controleren of dit het geval is, volgt u de onderstaande stappen:

 1. Het eerste dat u moet doen, is controleren of het resourcegebruik van uw server boven normaal of op zijn hoogtepunt is.
 2. Als het probleem nu wordt veroorzaakt door een toename van het verkeer, is de enige oplossing die u kunt proberen, het vergroten van de bronnen door uw server te upgraden.
 3. Aan de andere kant, als u niets ongewoons in het verkeer ziet, kunt u controleren of andere processen de bronnen in beslag nemen.
 4. U kunt uw servergebruik ook beheren door de processen die op de server worden uitgevoerd te beperken.

Oplossing 2: brute aanvallen blokkeren

 1. Start uw SSH-client en gebruik vervolgens root-toegang om in te loggen op uw account.
 2. Controleer of u meerdere treffers krijgt van een bepaald IP-adres. U kunt dat doen door de volgende opdrachtregel uit te voeren:

netstat -an | grep 80

 1. Opmerking: door die opdrachtregel in te dienen, weet u welke IP-adressen meerdere treffers op uw website hebben.
 2. Als u een verdacht IP-adres opmerkt, kunt u dit blokkeren en uw server beschermen. Om dat te doen, voert u de onderstaande opdrachtregel uit:

iptables -A INPUT -s 000.00.00.0 -j DROP

Opmerking: vergeet niet om '000.00.00.0' te vervangen door het IP-adres.

 1. Voer deze stappen uit op alle verdachte IP-adressen die u zult vinden.
 2. Nadat u alle verdachte IP-adressen hebt geblokkeerd, start u uw server opnieuw op met behulp van deze opdrachtregel:

systemctl httpd herstart

Nadat u deze stappen heeft voltooid, probeert u opnieuw naar uw website te gaan om te zien of fout 524 niet verschijnt.

Oplossing 3: DDoS-bescherming inschakelen

Een van de redenen waarom de serverbelasting ongebruikelijk toeneemt, is vanwege een DDoS-aanval. In dit geval raden we u aan om DDoS-bescherming te krijgen via Cloudflare. Aan de andere kant, als u fout 524 krijgt vanwege een toename van legitiem verkeer, kunt u het beste uw hostingplan upgraden. Als u over voldoende middelen beschikt, kunt u het enorme aantal bezoekers accommoderen.

Andere stappen voor probleemoplossing om te proberen

 1. Gebruikt u een VPS? Als dit het geval is, zorg er dan voor dat u de firewall bij de oorsprong correct configureert. Als u dit doet, zorgt u ervoor dat de verbindende IP's op Cloudflare op geen enkele manier worden beperkt.
 2. U moet uw oorspronkelijke server controleren en kijken of het langer dan 100 seconden duurt om te reageren. Als dit het geval is, moet u uw hostingprovider of beheerder vragen om het probleem op te lossen.
 3. Controleer of er langlopende zoekopdrachten op uw databaseserver staan. U kunt dit doen door uw oorspronkelijke serverbestand te bekijken.
 4. Probeer scripts uit te voeren via een grijs bewolkt subdomein.

Zijn er andere Error 524-oplossingen die u wilt toevoegen?

Deel ze in de reacties hieronder!