ERR_SSL_VERSION OR_CIPHER MISMATCH Fout in Chrome

Wanneer u een website bezoekt met een 'HTTPS'-voorvoegsel, weet u dat u zich in een beveiligde omgeving bevindt. De browser en de webserver voeren een reeks stappen uit om de geldigheid van het certificaat en de SSL / TLS-verbinding te waarborgen. Enkele van deze beveiligingsmaatregelen zijn onder meer de TLS-handshake, het proces waarbij het certificaat wordt vergeleken met de certificeringsinstantie en de decodering van het certificaat.

Als de browser problemen identificeert, zoals incompatibiliteit of een verkeerde configuratie, wordt het foutbericht ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH weergegeven. Bijgevolg heeft u geen toegang tot de website.

Als u wilt weten hoe u de ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH-fout kunt oplossen, dan bent u hier aan het juiste adres. We zullen u helpen het probleem beter te begrijpen en u manieren laten zien om het op te lossen.

Waarom krijg ik de foutmelding ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH?

Over het algemeen verschijnt de ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH-fout meestal in oudere browsers of besturingssystemen. Er zijn echter nog andere factoren die deze fout kunnen veroorzaken. Het is mogelijk dat een van de partijen problemen heeft met hun SSL-certificaat. Browsers zoals Chrome voorkomen immers dat gebruikers een site laden als ze SSL-certificaatproblemen hebben. Maak je geen zorgen als je dezelfde browser gebruikt. We zullen u ook leren hoe u de foutcode ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH in Google Chrome kunt verwijderen.

Oplossing 1: uw SSL-certificaat controleren

Wanneer u de ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH-fout tegenkomt, is een van de beste manieren om het probleem op te lossen het controleren van het SSL-certificaat dat op de site is geïnstalleerd. U kunt online gaan en snel een gratis SSL-controletool vinden. Het enige dat u hoeft te doen, is het domein indienen in het vak Hostnaam en na een paar minuten is de tool klaar met het scannen van de SSL / TLS-configuratie van uw site via uw webserver.

Oplossing 2: toegang tot de website met HTTP

U kunt ook proberen toegang te krijgen tot de website door een 'http'-voorvoegsel te gebruiken. Als het probleem zich blijft voordoen, ligt het probleem binnen de website. Als u eigenaar bent van de site, moet u het volgende controleren:

 1. Komt de naam van het SSL-certificaat niet overeen? Zorg ervoor dat de naam en alias van de website overeenkomen met de daadwerkelijke URL van de site waarop het certificaat is geïnstalleerd.
 2. Controleer of uw server RC4 Cipher gebruikt. Als dit het geval is, moet u dat oplossen.

Als eigenaar van de website moet u ervoor zorgen dat uw CDN SSL ondersteunt. Laten we zeggen dat de website inhoud levert via SSL. De ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH-fout zal verschijnen als de rest van de gegevens niet via SSL is. In de meeste gevallen hoeft u alleen uw CDN correct te configureren om dit probleem op te lossen.

Oplossing 3: SSL3 / TLS inschakelen en QUIC-protocol uitschakelen

Het is mogelijk dat er problemen zijn met SSL3 / TLS en QUIC, waardoor de fout ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH verschijnt. Dus als u Chrome gebruikt, raden we u aan de protocolreparaties te volgen om de SSL-versie / Cipher Mismatch op te lossen. U vindt ook enkele oplossingen voor Windows 10-computers waarmee u certificaten kunt wissen, ervoor kunt zorgen dat de datum en tijd van uw pc synchroon lopen met uw tijdzone en andere problemen kunt oplossen.

Volg de onderstaande stappen als u Edge of Internet Explorer gebruikt:

 1. Ga naar je taakbalk en klik op het zoekpictogram.
 2. Typ "Internetopties" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Ga naar het tabblad Geavanceerd en scrol omlaag totdat u het gedeelte Beveiliging bereikt.
 4. Selecteer de vakjes Gebruik TLS 1.1 en Gebruik TLS 1.2 en klik op OK.
 5. Verlaat het venster Interneteigenschappen.

Als u Mozilla Firefox gebruikt, volgt u de onderstaande instructies:

 1. Start Firefox en typ "about: config" (zonder aanhalingstekens) in de adresbalk.
 2. Druk op Enter op je toetsenbord.
 3. Typ "TLS" (zonder aanhalingstekens) in het zoekveld en dubbelklik vervolgens op security.tls.version.min.
 4. Verander de gehele waarde naar 3. Hierdoor kunt u het protocol van TLS 1.3 forceren.
 5. Klik op OK en start Firefox opnieuw.

Voer hetzelfde proces uit voor SSL.

Oplossing 4: de SSL-status wissen

Als er beschadigde gegevens op uw pc zijn opgeslagen, kan dit problemen veroorzaken wanneer u verbinding probeert te maken met bepaalde websites. U kunt proberen de SSL-status te wissen om problemen met certificaten in de cache op te lossen. Dit is een goede oplossing voor problemen met SSL-verbindingen. Volg de onderstaande instructies om de SSL-status te wissen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + R.
 2. Plak de volgende regel in het dialoogvenster Uitvoeren:

C: \ Windows \ System32 \ inetcpl.cpl

 1. Klik OK.
 2. Zodra u het venster Interneteigenschappen ziet, gaat u naar het tabblad Inhoud.
 3. Klik op de knop SSL-status wissen.

Nu kunt u proberen de website opnieuw te bezoeken om te zien of de ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH-fout nog steeds verschijnt.

Oplossing 5: een oudere browserversie gebruiken

Het is belangrijk om de laatste versie van uw webbrowser te gebruiken. Hierdoor profiteert u van de nieuwste beveiligingsmaatregelen en kwaliteitsnormen. Het is echter vermeldenswaard dat de nieuwste browsers zijn ontworpen om verouderde protocollen en certificaten te weigeren. Dus als u de ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH-fout niet wilt zien, kunt u het beste een oudere versie van uw browser gebruiken.

Houd er rekening mee dat u niet twee versies van dezelfde browser op uw computer kunt hebben. U moet dus de huidige versie die u gebruikt verwijderen en vervolgens de oudere versie downloaden en installeren.

Oplossing 6: een nieuw besturingssysteem gebruiken

De ideologie van 'veranderen of sterven' is altijd waar geweest in de technologie. Dus als u een oud besturingssysteem gebruikt, is de kans groot dat het de nieuwste Cipher-suites en nieuwere technologieën niet ondersteunt. Het is vermeldenswaard dat Google Chrome in 2015 stopte met het bieden van ondersteuning voor Windows XP. Als u geen problemen met SSL-certificaten wilt oplossen, kunt u het beste upgraden naar Windows 10.

Oplossing 7: uw antivirus tijdelijk uitschakelen

Als je de vorige oplossingen hebt geprobeerd en je ziet nog steeds de ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH fout, dan raden we je aan om je antivirus tijdelijk uit te schakelen. Het is mogelijk dat uw antivirusprogramma een laag creëert tussen uw browser en webserver, met behulp van zijn eigen certificaten. Dit kan de reden zijn waarom u de fout ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH ziet.

Pro-tip: om ervoor te zorgen dat u zonder problemen door websites kunt bladeren, raden we aan Auslogics BoostSpeed ​​te gebruiken. Deze tool past niet-optimale instellingen in uw systeem aan, waardoor de processen en bewerkingen sneller kunnen verlopen. Het past ook uw internetverbinding aan, wat zorgt voor soepel browsen, betere audio- / videogesprekskwaliteit en snellere downloads.

Kun je andere tips voorstellen voor het oplossen van de ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH-fout?

Deel ze in de comments hieronder!