Hoe de foutcode 0xE0000100 te repareren (Windows-installatie heeft een onverwachte fout aangetroffen)?

De installatie van Windows 10 is een vrij eenvoudig proces, zelfs voor een beginnende computer. Het proces verloopt echter niet altijd even soepel. De prompt 'Windows-installatie heeft een onverwachte fout aangetroffen' is niet ongebruikelijk. Het verschijnt meestal tijdens het installatieproces.

De fout verschijnt wanneer de gebruiker op de knop Nu installeren klikt, net nadat de installatie van Windows is gestart. Het luidt voluit:

“Bij de Windows-installatie is een onverwachte fout opgetreden. Controleer of de installatiebronnen toegankelijk zijn en start de installatie opnieuw.

Foutcode: 0xE0000100 "

Als u het bovenstaande foutbericht tegenkomt, kunt u niet doorgaan met het installatieproces en moet u opnieuw beginnen. In onze onderstaande gids beschrijven we tips voor het oplossen van 'Windows-installatie heeft een onverwachte fout aangetroffen. Foutcode: 0xe0000100 '. Hopelijk verloopt het installatieproces zonder problemen.

Wat is de Windows Update-foutcode 0xE0000100?

De foutcode 0xE0000100 wordt waarschijnlijk veroorzaakt door beschadigde partities op de harde schijf, waardoor het moeilijk wordt voor Windows om het bestandsformaat te configureren. Bijgevolg interfereert het met het installatieproces. Het verschijnt meestal wanneer u Windows 10 op uw pc probeert te installeren of wanneer Windows updates installeert.

De beschadiging kan worden veroorzaakt door een stroomstoring wanneer het systeem wordt bijgewerkt of als de harde schijf is beschadigd. In sommige gevallen moet u Windows 10 mogelijk opnieuw installeren. Een andere mogelijke reden voor de foutcode 0xE0000100 is een beschadigd ISO-bestand dat het gevolg kan zijn van een onvolledige download.

Andere mogelijke redenen die de fout zouden kunnen veroorzaken, zijn onder meer:

 • De specificaties van uw pc voldoen niet aan de minimale systeemvereisten voor het installeren van Windows
 • Defect of onvoldoende RAM
 • Defecte USB-poort (als u een USB-flashstation gebruikt)
 • Een defect installatiemedium
 • Beschadigde installatiebestanden

Hoe u de fout 0xE0000100 op Windows 10 kunt oplossen

Oplossing 1: controleer de systeemvereisten

Als u Windows 10 wilt installeren, moet uw pc voldoen aan de minimaal aanbevolen systeemvereisten. Deze omvatten geheugen, opslag en grafische kaart. Als uw computer niet compatibel is met de Windows-installatiebestanden, zal het proces zeker mislukken. Bijgevolg zult u waarschijnlijk de Windows 10 Update-foutcode 0xE0000100 tegenkomen.

De minimale systeemvereisten waaraan uw pc moet voldoen om Windows 10 met succes te installeren, zijn:

 • Processor: 1 GHz of snellere processor
 • RAM: 1 GB voor een 32-bits besturingssysteem of 2 GB voor een 64-bits besturingssysteem
 • Opslag: minimaal 16 GB voor een 32-bits besturingssysteem of 20 GB voor een 64-bits besturingssysteem
 • Scherm: 800 x 600
 • Grafische kaart: DirectX 9 of hoger met WDDM 1.0-stuurprogramma

Als uw computer aan deze systeemvereisten voldoet, maar u nog steeds de Windows Installation Error Code 0xE0000100 tegenkomt, ligt het probleem ergens anders.

Oplossing 2: probeer een andere USB-poort te gebruiken

Uw installatiemedia kunnen de reden zijn dat u de foutmelding krijgt. Het kan zijn dat de USB-poort die u gebruikt niet goed werkt of dat de USB-drive zelf defect is. Om dit op te lossen, koppelt u de USB-drive los en start u Windows opnieuw op. Sluit nu de USB-flashdrive aan op een andere poort en probeer Windows 10 opnieuw te installeren.

Als dit niet werkt, probeer dan een alternatieve USB-stick. U moet echter opnieuw een opstartbare USB-drive maken.

Als je nog steeds hetzelfde probleem tegenkomt, kies dan voor een opstartbare dvd (als je pc een dvd-station heeft).

Oplossing 3: het RAM-geheugen kan defect zijn

Controleer het RAM-geheugen op fysieke schade en vervang het door een goede. U kunt ook RAM-slots wisselen en vervolgens het systeem opnieuw opstarten. Als de fout zich blijft voordoen, kunt u een diagnostische geheugentest uitvoeren met behulp van de ingebouwde Memory Diagnostic Tool van Windows of een betrouwbare geheugentestsoftware van derden.

Fix 4: voer de DiskPart Tool uit

Wanneer u de prompt 'Windows 10-installatie heeft een onverwachte fout aangetroffen' krijgt, kunnen de bestanden op de externe harde schijf (USB-flashstation, SD-kaart of verwijderbare harde schijf) het probleem zijn vanwege gegevensbeschadiging.

Met de opdrachttool DiskPart kunt u schijven, volumes en partities beheren wanneer het hulpprogramma Schijfbeheer geen problemen met de harde schijf oplost.

Belangrijke opmerking: DiskPart zal alles op de geselecteerde schijf wissen en de wijzigingen kunnen niet ongedaan worden gemaakt. Maak daarom een ​​back-up van uw gegevens voordat u doorgaat met de onderstaande instructies.

Als u meerdere schijven heeft, is het raadzaam om deze los te koppelen en alleen de problematische schijf te laten. Op deze manier zijn de risico's van het selecteren van de verkeerde schijf minimaal. Anders moet u eerst de schijf vermelden die u wilt beheren om deze focus te geven. Nadat u DiskPart hebt verteld op welke schijf u zich moet concentreren, zal elk commando dat u typt op dat object werken.

Volg de onderstaande gids om het hulpprogramma DiskPart uit te voeren:

 1. Voer de opdrachtprompt uit met verhoogde rechten. Om dit te doen, ga naar Start, typ "CMD" (geen aanhalingstekens). Kies Uitvoeren als beheerder in het rechterdeelvenster.
 2. Zodra de opdrachtprompt is geopend, typt u "diskpart" (zonder aanhalingstekens) en drukt u op Enter.
 3. Typ vervolgens het commando "list disk" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter. Met deze opdracht wordt een lijst met schijven op uw computer weergegeven. Als u bijvoorbeeld drie schijven heeft, worden deze weergegeven als:
 • Schijf 0
 • Schijf 1
 • Schijf 2
 1. Om schijf 1 te selecteren, typt u "select disk 1" (zonder aanhalingstekens) en drukt u op Enter. Zorg ervoor dat u het juiste stationsnummer selecteert dat u wilt wissen. Anders zou u uiteindelijk de verkeerde schijf kunnen wissen en mogelijk cruciale gegevens verliezen. U zou een prompt moeten zien die u vertelt dat 'schijf 1 nu de geselecteerde schijf is.'
 2. Om de schijf te wissen, typ je het commando "clean" (zonder aanhalingstekens) en druk je op Enter.

Sluit nu de opdrachtprompt af en start uw pc opnieuw op. Probeer het installatieproces opnieuw uit te voeren om te zien of u nog steeds het bericht 'Windows-installatie heeft een onverwachte fout aangetroffen' tegenkomt.

Fix 5: voer het CHKDSK-hulpprogramma uit

Als de DiskPart-tool de Windows 10 Update-foutcode 0xE0000100 niet kan verwijderen, probeer dan het hulpprogramma chkdsk uit te voeren. Deze tool controleert de integriteit van de schijf van uw computer en herstelt eventuele fouten in het logische bestandssysteem. De tool zoekt ook naar beschadigde sectoren op een schijfvolume en repareert deze die worden veroorzaakt doordat gegevens slecht zijn geschreven of wanneer de schijf is beschadigd.

Volg deze stappen om chkdsk uit te voeren:

 1. Open File Explorer, klik met de rechtermuisknop op het station dat u wilt controleren op beschadigde sectoren en selecteer Eigenschappen.
 2. Schakel over naar het tabblad Extra en klik op de knop Controleren.
 3. In de meeste gevallen zal Windows u vertellen dat er geen fouten zijn gevonden. U kunt uw schijf nog steeds scannen om te controleren of er problemen zijn.
 4. Als Windows geen fouten vindt, klikt u op de knop Sluiten.

Gebruik de opdracht chkdsk om automatische reparatie af te dwingen.

 1. Ga naar je Start-menu, typ "CMD" (geen aanhalingstekens). Klik op Uitvoeren als beheerder in het rechterdeelvenster.
 2. Zodra het verhoogde opdrachtpromptvenster wordt geopend, typt u de opdracht "chkdsk c: / f" (zonder aanhalingstekens) en drukt u op Enter. Als de schijf bestanden heeft die in gebruik zijn (en waarschijnlijk ook), wordt u gevraagd een scan te plannen voor de volgende keer dat u uw systeem opnieuw opstart.
 3. Typ "Y" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.

Als het hele proces is voltooid, controleert u of de oplossing heeft gewerkt.

Fix 6: controleer het register op beschadigde bestanden

Het Windows-register is de kern van het besturingssysteem. Als de sleutels of vermeldingen beschadigd zijn, kan uw pc ernstige problemen tegenkomen, zoals de Windows 10 Update-foutcode 0xE0000100. Om te controleren of de registerbestanden corrupt zijn, hebt u een betrouwbare registry cleaner nodig. Auslogics BoostSpeed's Registry Cleaner is specifiek ontworpen om uw register te behandelen door het zorgvuldig te inspecteren om fouten te identificeren en te elimineren die systeeminstabiliteit kunnen veroorzaken.

Normaal gesproken kunnen sommige registersleutels achterblijven wanneer u programma's op uw pc installeert of verwijdert, nieuwe apparaten aansluit of uw Windows-besturingssysteem bijwerkt. Wanneer ze zich in de loop van de tijd opstapelen, kunt u enkele fouten tegenkomen die afkomstig zijn uit uw register. Dit kan komen door lege en beschadigde sleutels of ongeldige invoer.

Het handmatig proberen op te lossen registerproblemen kan riskant zijn, aangezien het verwijderen van de verkeerde sleutel uw computer onbruikbaar kan maken. Registry Cleaner maakt het proces veilig. Het herstelt automatisch corrupte registerbestanden en stabiliseert zo uw systeem.

Als het bericht 'Windows-installatie heeft een onverwachte fout aangetroffen' werd veroorzaakt door een storing in het register, kunt u op Registry Cleaner vertrouwen om het probleem op te lossen.

Fix 7: voer de SFC-scan uit

Als u de fout tegenkomt bij het installeren van Windows-updates, kan dit te wijten zijn aan beschadiging van systeembestanden. In dit geval kan de tool Systeembestandscontrole van pas komen. Volg deze handleiding om de tool uit te voeren:

 1. Open de opdrachtprompt met verhoogde rechten. Om dit te doen, drukt u op de Win + S-sneltoets, typt u "CMD" (geen aanhalingstekens)
 2. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de resultaten en selecteer vervolgens Uitvoeren als beheerder.
 3. Typ "sfc / scannow" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.

De SFC-tool start de scan en wordt een tijdje uitgevoerd. Als het corrupte bestanden vindt, zal het deze bij het opnieuw opstarten vervangen door goede exemplaren.

Fix 8: voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Windows Update-fouten zijn niet ongebruikelijk voor Windows-gebruikers. Gelukkig wordt Windows geleverd met een ingebouwde probleemoplosser die het proces van het identificeren van de oorzaak van de fout vereenvoudigt. Volg de onderstaande stappen om de probleemoplosser uit te voeren:

 1. Ga naar je Start-menu en klik op Instellingen (het tandwielpictogram).
 2. Navigeer naar Update en beveiliging> Problemen oplossen.
 3. Zoek naar de optie Windows Update en selecteer deze om de knop Probleemoplossing weer te geven.
 4. Klik op de knop Probleemoplosser uitvoeren. Windows zal proberen problemen met Windows-updates te identificeren en deze automatisch voor u op te lossen of mogelijke oplossingen voor te stellen.

De probleemoplosser verwijdert tijdelijke bestanden van Windows Update en de inhoud van de map SoftwareDistribution, herstelt en reset Windows Update-componenten, naast andere functies.

Soms is het uitvoeren van de probleemoplosser alles wat u nodig hebt om de Windows Update-foutcode 0xE0000100 op te lossen.

Als u de fout nog steeds tegenkomt tijdens het installeren of bijwerken van Windows, moet u mogelijk de installatiemedia opnieuw maken. Zorg er ook voor dat de ISO-afbeelding die u gebruikt niet beschadigd is. We hopen dat deze oplossingen voor u werken.

Heb je de foutcode 0xE0000100 op Windows 10 opgelost? Als je aanvullende oplossingen hebt die niet in dit bericht worden genoemd, plaats deze dan in de comments hieronder.