Hoe verwijder ik valse meldingen in het Windows 10 Action Center?

Degenen met een Windows-telefoon zijn waarschijnlijk goed bekend met het Windows Action Center. Wat deze tool doet, is belangrijke updates en beveiligings- en onderhoudswaarschuwingen op één handige locatie opslaan. Dit is een erg leuke functie om aan boord te hebben - maar onlangs hebben sommige gebruikers gemeld dat ze problemen hadden met het Action Center nadat ze hun systeem hadden geüpgraded naar de "Update van oktober 2018", versie 1809. Het probleem was dat het Action Center niet leek op te slaan eventuele meldingen terwijl ze laten zien dat dit het geval is. Hoe verwijder ik valse meldingen in het Windows 10 Action Center? Ontdek het in dit artikel.

Hoe verwijder ik valse meldingen van het Windows 10 Action Center?

De manier waarop het Action Center in Windows zou moeten werken, is dit: als je meldingen in behandeling hebt die je hebt gemist, zie je een toastpictogram met horizontale lijnen erin - terwijl je erover beweegt, zal het je vertellen hoeveel meldingen jij hebt; als je geen meldingen hebt, staan ​​er geen regels in het pictogram.

Het probleem dat sommige gebruikers melden, is dat hun Action Center-pictogram altijd lijnen bevat en, wanneer erover wordt bewogen, een bericht wordt weergegeven met de tekst "1 nieuwe melding". Als u echter op het pictogram klikt, zijn er geen nieuwe meldingen.

Er zijn verschillende dingen die u kunt proberen om het probleem op te lossen.

Optie één: los het meldingsprobleem van het Action Center op via PowerShell

  • Ga naar Start, typ "powershell" en druk op Enter.
  • Plak de volgende opdracht in het PowerShell-venster:

Get-AppxPackage | % {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) \ AppxManifest.xml" -verbose}

  • Start uw pc opnieuw op en controleer of het probleem zichzelf heeft opgelost.

Als de meldingen van het Action Center nog steeds niet werken, gaat u verder met de volgende oplossing.

Optie twee: los het meldingsprobleem van het Action Center op via de instellingen van Achtergrondtoepassingen

  • Ga naar Instellingen.
  • Navigeer naar Privacy> Achtergrondapplicaties.
  • Schakel hier Toepassingen op de achtergrond uitvoeren uit.
  • Start je computer opnieuw op.
  • Nadat uw pc opnieuw is opgestart, gaat u opnieuw naar Instellingen en activeert u de optie Toepassingen op de achtergrond uitvoeren opnieuw.

Uw Action Center-meldingen zouden nu correct moeten werken.

Ten slotte raden we u aan om Auslogics Anti-Malware te downloaden en te installeren, een antivirusprogramma dat uw pc scant en tijdig eventuele kwaadaardige items detecteert om ervoor te zorgen dat uw systeem correct werkt en om verschillende storingen en fouten te voorkomen. op de achtergrond. Het programma is compatibel met Windows 10 en kan naast uw belangrijkste antivirusprogramma worden uitgevoerd.

Heeft u na de update van oktober 2018 nog andere problemen ondervonden met het Windows Action Center? Deel in de reacties hieronder.