Is het oké om in 2020 bij Windows 7 te blijven?

Windows 7 werd uitgebracht in 2009, maar tot op de dag van vandaag geven veel gebruikers er nog steeds de voorkeur aan boven het nieuwere Windows 10-besturingssysteem. Helaas zal Win 7 op 15 januari 2020 de End of Life-status bereiken. Dit nieuws is de afgelopen weken in de tech-industrie populair geweest.

Nu vraagt ​​u zich misschien af: "Wat betekent Windows 7 dat het einde van zijn levensduur bereikt?" Welnu, zodra het besturingssysteem de fase van het einde van de ondersteuning bereikt, zal Microsoft er geen beveiligingsupdates meer voor vrijgeven. Aan het besturingssysteem blijven na End of Life brengt dus risico's met zich mee.

Wat zijn de risico's bij het einde van de levensduur van Windows 7?

Nu de Windows 7 End of Life-fase snel nadert, maken steeds meer gebruikers zich zorgen over de risico's van het gebruik van het besturingssysteem. Deze wijziging betekent immers dat Microsoft het besturingssysteem niet langer ondersteunt. Natuurlijk geloven veel mensen nog steeds dat het besturingssysteem nog niet helemaal dood is. Voordat u echter een beslissing neemt, is het het beste dat u de risico's van het gebruik van Windows 7 begrijpt.

Ten eerste kunt u niet langer verwachten dat Microsoft beveiligingsupdates en patches naar uw besturingssysteem stuurt. In wezen zal Windows 7 alleen op de wereld zijn, zonder hulp van de technische gigant. Bijgevolg wordt het waarschijnlijk een hackterrein voor criminelen. Het is waar dat Microsoft beloofde updates van virushandtekeningen te blijven verstrekken aan Microsoft Security Essentials. Externe antivirusontwikkelaars zullen echter geleidelijk stoppen met het bieden van ondersteuning voor Windows 7.

Een van de mogelijke scenario's na de Windows 7 End of Life-fase is dat criminelen beveiligingsupdates reverse-engineering toepassen. Hierdoor kunnen ze alle kwetsbaarheden in het besturingssysteem ontdekken. Als zodanig is het mogelijk dat gebruikers te laat, of helemaal niet, op de hoogte worden gebracht wanneer er zero-day-kwetsbaarheden in het systeem zijn. Als u nu Windows 7 gebruikt en u bezoekt toevallig een website die malware verspreidt, kunt u de gegevens op uw pc in gevaar brengen.

Als u aan alle mogelijke risico's denkt, heeft u wellicht verschillende vragen over Windows 7. Kunt u Windows 7 opnieuw installeren of activeren? Stopt Chrome met het ondersteunen van Windows 7? Bovenal deze overwegingen is de vraag of u moet upgraden naar Windows 10. U hoeft niet per se te upgraden naar het nieuwere besturingssysteem. Als je wilt, kun je overschakelen naar Linux of Mac. Wat we hier proberen te zeggen, is dat het misschien de hoogste tijd is om Windows 7 te laten gaan.

Mag iemand Windows 7 gebruiken in 2020?

We begrijpen dat er gebruikers zijn die niet toegeven en toch liever Windows 7 gebruiken. Als u per se het besturingssysteem wilt gebruiken, maar u wilt uw computer niet in gevaar brengen, dan kunt u profiteren van de uitgebreide ondersteuning die Microsoft biedt. U moet elk jaar voor de service voor elk apparaat betalen. Bovendien zijn de kosten van ondersteuning duur en zullen ze jaarlijks blijven stijgen. Zoals u kunt zien, is het gemakkelijker en redelijker om Windows 7 adieu te bieden en te upgraden naar Windows 10.

Waarom u moet overschakelen van Windows 7 naar Windows 10

Als je geen plannen hebt om een ​​ander besturingssysteem te gebruiken, zoals Mac of Linux, dan is je beste optie om te upgraden naar Windows 10. Hier zijn enkele van de redenen waarom je dit zou moeten overwegen:

Reden 1: dubbel veilig

In vergelijking met Windows 7 is Windows 10 dubbel veilig. Met de laatste heb je de ingebouwde Windows Security-app. Bovendien is het besturingssysteem hardwired om u te beschermen tegen ransomware die gebruikmaakt van gecontroleerde maptoegang. Als zodanig kunt u erop vertrouwen dat u over beveiligde bestanden beschikt. Bovendien kan elk programma zonder de juiste toegang niets wijzigen.

Reden 2: uw oude hardware kan Windows 10 draaien

Zolang uw hardware geen tien jaar oud is, kan deze nog steeds Windows 10 draaien. Het zou u verbazen te ontdekken dat de minimumvereisten voor het besturingssysteem niet al te hoog zijn. In de meeste gevallen zullen kleine wijzigingen, zoals een nieuwe SSD, voldoende zijn.

Reden 3: het voordeel van het gebruik van de nieuwste veilige browsers

Uiteindelijk zullen Firefox, Chrome en andere browsers geen ondersteuning meer bieden voor Windows 7. Als u daarentegen upgradet naar Windows 10, krijgt u de nieuwste beveiligings- en functionaliteitsfuncties voor webbrowsers. Bovendien profiteert u van de op Chromium Engine gebaseerde browser van Windows 10, Microsoft Edge.

Reden 4: Beveiligde Microsoft Office-producten

Office 365 blijft updates ontvangen tot januari 2023. Aan de andere kant krijgt Office 2010 geen ondersteuning meer vanaf 13 oktober 2020. Ondertussen blijft Office 2013 updates ontvangen tot 2023. Nu, met de beveiligingsrisico's in Windows 7, uw bestanden kunnen in de problemen komen als Microsoft stopt met het ondersteunen van Office-suites. Dus als u uw bestanden, e-mails en andere gegevens beschermd wilt houden, kunt u het beste upgraden naar Windows 10.

Reden 5: niets te overweldigend

Een van de redenen waarom Windows 7-gebruikers liever bij het besturingssysteem blijven, is vanwege de eenvoudige functies. Nu begrijpen we dat u zich misschien zorgen maakt dat Windows 10 wordt overbelast met nieuwe en onnodige functies. Welnu, Microsoft heeft besloten twee keer per jaar functie-updates uit te brengen in plaats van om de paar jaar een nieuwe versie van het besturingssysteem uit te geven. Om u een idee te geven, laten we u de releasedata zien van de verschillende versies van het Windows-besturingssysteem:

  • 24 augustus 2001 - Windows XP
  • 22 juli 2009 - Windows 7
  • 26 oktober 2012 - Windows 8
  • 29 juli 2015 - Windows 10

Sinds Windows 7 heeft Microsoft elke drie jaar een nieuwe versie van het besturingssysteem uitgebracht. Nu is het vijf jaar geleden dat de techgigant Windows 10 uitbracht. Nu brengt Microsoft regelmatig functie-updates uit.

Een ander punt van zorg van Windows 7-gebruikers is dat upgraden hun besturingssysteem kan vertragen. Veel gebruikers hebben gemerkt dat Windows 10 niet zo snel presteert als het oude besturingssysteem. Dit probleem kan gedeeltelijk te wijten zijn aan de bloatware die bij het nieuwe systeem wordt geleverd. Om dit probleem te voorkomen, raden we u aan Windows 10 te optimaliseren na de upgrade. U kunt dit doen door een speciaal programma zoals Auslogics BoostSpeed ​​te gebruiken.

Dit hulpprogramma verwijdert alle soorten pc-rommel veilig en efficiënt. Het zal ook niet-optimale systeeminstellingen aanpassen om altijd hoge werksnelheden te garanderen. Met een paar klikken kunt u alle oorzaken van glitches en crashes oplossen en soepele en stabiele prestaties zonder bijwerkingen herstellen.

Wat vindt u van de status End of Life van Windows 7?

Doe mee aan de discussie hieronder!