Top 10 gratis programma's om een ​​trage computer te repareren

De meeste computergebruikers worden uiteindelijk met hetzelfde probleem geconfronteerd: een trage computer na enkele maanden gebruik. Dat is onvermijdelijk omdat ongewenste bestanden, opgeblazen software en registerfouten pc's traag maken. Computernieuws beginnen zich af te vragen of ze al een nieuwe computer nodig hebben of dat er misschien nog hoop is en ze kunnen een technicus bellen die alles zal upgraden wat er te upgraden is.

Gelukkig zijn er eenvoudigere manieren om de computerprestaties te versnellen en hoeft u geen computergenie te zijn om te weten hoe u een trage computer kunt repareren. U hoeft alleen maar te weten welke tools u moet gebruiken. Hier is dus een lijst met de 10 beste gratis programma's die ervoor zorgen dat uw oude pc zo goed als nieuw werkt.

1. CCleaner

CCleaner maakt uw computer sneller door alle rommel die zich in de loop van de tijd ophoopt te vinden en te verwijderen - zaken als tijdelijke internetbestanden, tijdelijke Windows-bestanden, cookies, browsegeschiedenis, enz. Nou, je snapt het wel.

CCleaner heeft ook een registry cleaner, een startup manager en een uninstall manager. Ze werken allemaal goed genoeg en kunnen worden gebruikt voor snel pc-onderhoud.

Schijf defragmenteren

2. Auslogics Schijfdefragmentatie

Een van de meest populaire defragmentatieprogramma's die er zijn. Het is gratis, veel sneller dan het ingebouwde hulpprogramma van Windows en kan zelfs de harde schijf optimaliseren. Met zijn hulp kunt u bestanden defragmenteren en ruimte vrijmaken om de toegang tot bestanden te versnellen en de systeembestanden naar het begin van de schijf te verplaatsen, zodat uw computer sneller opstart.

Een andere leuke toevoeging aan al zijn functies is de mogelijkheid om Schijfdefragmentatie aan te passen door de kleurthema's te gebruiken.

3. Autoruns

Als u te veel opstartitems heeft, kan de opstarttijd van Windows aanzienlijk toenemen. Dus als u eeuwen moet wachten voordat Windows is geladen, zijn uw opstartitems daar mogelijk verantwoordelijk voor.

Autoruns is een geweldig hulpprogramma dat u laat zien welke programma's zijn geconfigureerd om te worden uitgevoerd tijdens het opstarten van het systeem of inloggen, en toont u de vermeldingen in de volgorde waarin Windows ze verwerkt. Deze programma's omvatten de programma's in uw opstartmap, Run, RunOnce en andere registersleutels. U kunt Autoruns configureren om andere locaties weer te geven, inclusief Explorer-shell-extensies, werkbalken, browserhulpobjecten, Winlogon-meldingen, auto-startservices en nog veel meer.

Autoruns is heel gemakkelijk te gebruiken - als u een auto-start-item wilt uitschakelen, schakelt u het selectievakje uit. Als u een auto-start configuratie-item wilt verwijderen, gebruikt u het menu-item Verwijderen of de werkbalkknop.

4. Revo Uninstaller

Het hebben van te veel programma's kan veel systeembronnen in beslag nemen. Dus als u uw trage computer wilt repareren, kunt u het beste programma's verwijderen die u niet gebruikt.

Revo Uninstaller is een klein maar krachtig hulpprogramma dat op nummer 1 staat in de categorie Uninstallers op Download.com. Het is een stuk sneller dan de Windows Add / Remove-tool en heeft veel meer functies, zoals de mogelijkheid om sporen te verwijderen die sommige software-verwijderaars achterlaten en 8 extra schoonmaakprogramma's.

Wanneer u Revo start, bent u presentator met de lijst met geïnstalleerde software. Door met de rechtermuisknop te klikken, krijgen gebruikers een lijst met keuzes, van Verwijderen en Verwijderen uit lijst, tot Zoeken op Google, de installatiedirectory weergeven en snelle toegang tot het Help-bestand van de toepassing, het Info-scherm en een Update-link.

Register schoonmaker

5. Auslogics Registry Cleaner

Vraagt ​​u zich af hoe u uw computer kunt versnellen door het register te repareren? Registerfouten veroorzaken vaak instabiliteit en trage computerprestaties. Auslogics Registry Cleaner is een tool die de meeste registerfouten opspoort en herstelt, waardoor uw computer sneller en stabieler wordt. In tegenstelling tot sommige registry cleaners is het absoluut veilig om te gebruiken, omdat het een back-up maakt van het register voordat er wijzigingen worden aangebracht en alleen veilige categorieën scant, tenzij je otherwiser specificeert.

6. Bestuurdersveger

De meeste computergebruikers verbinden vrij vaak verschillende apparaten met hun computer: USB-flashstations, digitale camera's, mobiele telefoons, webcams, printers en scanners. Wanneer een apparaat voor de eerste keer wordt aangesloten, installeert u apparaatstuurprogramma's vanaf een cd of worden ze automatisch geïnstalleerd. Helaas kunnen stuurprogramma's verouderd raken en absoluut onbruikbaar worden op het moment dat u het apparaat niet meer gebruikt. Verouderde stuurprogramma's en overgebleven stuurprogramma's kunnen leiden tot systeeminstabiliteit en opstartproblemen. Daarom is het zo belangrijk om ze voorgoed te verwijderen.

Driver Sweeper is een tool waarmee u uw apparaatstuurprogramma's kunt bijwerken of verwijderen. Momenteel ondersteunt de software NVIDIA (Display en Chipset), ATI (Display), Creative (Sound) Realtek (Sound), Ageia (PhysX) en Microsoft (Mouse). Driver Sweeper is er in twee versies - de klassieke versie met een installatieprogramma en draagbaar.

Dubbele bestandszoeker

7. Auslogics Duplicate File Finder

Als u een actieve computergebruiker bent, heeft u hoogstwaarschijnlijk veel dubbele bestanden die kunnen worden verwijderd om schijfruimte te besparen. Auslogics Duplicate File Finder is een lichtgewicht gratis hulpprogramma dat precies dat kan - onnodige kopieën zoeken en verwijderen. Een van de beste eigenschappen van Auslogics Duplicate File Finder is dat het bestanden kan matchen op inhoud. Dit zorgt ervoor dat u niet per ongeluk een bestand verwijdert dat geen duplicaat is.

8. Secuina Personal Software Inspector (PSI)

Secunia PSI is een zeer handige tool die u zal helpen uw computer te beveiligen en mogelijk toepassingen te versnellen. De software detecteert kwetsbare en verouderde programma's en plug-ins die uw pc blootstellen aan aanvallen. De oplossing is om patches toe te passen, maar van website naar website gaan en patches downloaden voor talloze applicaties kan een vervelende klus zijn. Secunia PSI automatiseert dit en waarschuwt u wanneer uw programma's en plug-ins moeten worden bijgewerkt om veilig te blijven. Patchesoftware kan u ook helpen een trage computer te repareren, omdat verouderde programma's er vaak voor zorgen dat uw software langzamer en minder stabiel wordt.

9. Foxit-lezer

Strikt genomen is Foxit Reader helemaal geen versnellingstool. Desalniettemin zal het uw productiviteit aanzienlijk verbeteren, vooral als u veel met pdf's werkt. In tegenstelling tot de opgeblazen Adobe Reader, is Foxit lichtgewicht, snel en heeft het een aantal handige functies, zoals multimedia-ondersteuning, bladeren door tabbladen in PDF-bestanden en opties voor het delen van inhoud.

10. Chroom

Als surfen op internet niet zo snel is als u wilt en u denkt dat uw browser de schuldige is, is het tijd om over te schakelen naar een snellere browser: Google Chrome. Omdat Internet Explorer en Firefox erg traag kunnen zijn bij het opstarten en veel RAM verbruiken. Dus als uw computer niet erg krachtig is, is Chrome de browser voor u.