Hoe kan ik Titan Quest crashen op pc oplossen?

De ontwikkelaars van Titan Quest besloten om de fans van de game extra plezier te geven ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van de franchise. Na het combineren van Titan Quest en Titan Quest Immortal Throne, werd een nieuwe ARPG geboren.

Hoewel veel gebruikers de game van het decennium kregen, werden anderen begroet met crashproblemen. Als jij een van die spelers bent die het spel niet langer dan een paar minuten kan laten draaien, dan ben je hier aan het juiste adres. Dit artikel bevat veel verschillende handleidingen voor het oplossen van het crashprobleem in Titan Quest Anniversary Edition.

Controleer de pc-vereisten van de game

Hoewel Titan Quest geen supercomputer nodig heeft, moet je er toch voor zorgen dat je over de juiste componenten beschikt om het uit te voeren. Sommige spelers realiseerden zich dat ze bepaalde aspecten van hun computers moesten upgraden, vooral als het om ruimte- en DirectX-versies ging.

Hieronder laten we u de minimumvereisten van het spel zien en hoe u de specificaties van uw computer kunt controleren om erachter te komen of u moet upgraden.

Minimale vereisten

Besturingssysteem: Windows XP; Windows Vista; Windows 7; Windows 8; Windows 10 (32 of 64 bit)

CPU: CPU van 2,0 GHz

Systeemgeheugen: 1 GB RAM

GPU: 128 MB NVIDIA GeForce 6800-serie; ATI Radeon X800-serie of vergelijkbaar

Opslag: 5 GB beschikbare ruimte

DirectX: versie 9.0c

Geluidskaart: DirectX-compatibel

Om de specificaties van uw systeem te controleren, moet u naar de toepassing Instellingen gaan en op Systeem klikken. Zodra u bij de systeeminterface bent, navigeert u naar het linkerdeelvenster, scrolt u omlaag en klikt u vervolgens op Info. De basisspecificaties van uw computer, zoals het merk en model van uw CPU, de systeemarchitectuur en het RAM, worden beschreven onder Apparaatspecificaties.

U kunt ook de specificaties van uw systeem controleren door de DirectX Diagnostic Tool te openen. Om dat te doen, start u het dialoogvenster Uitvoeren (Windows-logo + R), typt u "dxdiag" (zonder aanhalingstekens) in het tekstveld en drukt u op Enter. Nadat de DirectX Diagnostic Tool is geopend, vindt u de specificaties van uw systeem onder het gedeelte Systeeminformatie van het tabblad Systeem.

Om de eigenschappen van uw geluidskaart en grafische kaart te controleren, gaat u naar respectievelijk de tabbladen Geluid en Weergave.

Zodra je hebt bevestigd dat je pc voldoet aan de vereisten van het spel, kun je doorgaan en de volgende fixes toepassen.

Installeer de nieuwste patch van het spel

Na hun release komen pc-videogames normaal gesproken met willekeurige bugs tegen die van invloed kunnen zijn op elke speler. Soms zijn deze problemen beperkt tot specifieke computers en bepaalde GPU's. Ontwikkelaars komen uiteindelijk met oplossingen voor deze problemen die via updates worden uitgerold.

Zorg er dus voor dat je de nieuwste patch voor de game installeert als je dat nog niet hebt gedaan. Het is mogelijk dat het crashprobleem dat u ondervindt, al is verholpen.

Als je de laatste update van de game zonder geluk installeert, ga dan verder met de volgende fixes.

Voorkom dat uw antivirusprogramma Titan Quest blokkeert

Veel videogames zoals Titan Quest lijden onder de handen van antivirusprogramma's. Van deze beveiligingstoepassingen is bekend dat ze relatief nieuwe games of nieuwe updates blokkeren omdat ze deze als bedreigingen beschouwen. Veel spelers hebben het probleem kunnen oplossen door hun antivirusprogramma's uit te schakelen.

Je kunt proberen je beveiligingsapp uit te schakelen, maar we raden je aan om de installatiemap van de game als uitzondering toe te voegen. Als u de beveiligingssuite volledig uitschakelt, bent u kwetsbaar voor malwareaanvallen, vooral wanneer u online gaat.

Wanneer u de game als uitzondering toevoegt, zal het antivirusprogramma de bestanden niet langer scannen of in quarantaine plaatsen. De methode die daarbij wordt gebruikt, is voor elk antivirusprogramma anders, aangezien de exception future verschillende namen heeft, waaronder uitzonderingen, uitsluitingen, veilige lijst en witte lijst.

U kunt de functie gemakkelijk vinden in de instellingenomgeving van uw AV-suite. Als u echter niet weet hoe u door de grafische gebruikersinterface van uw antivirusprogramma moet navigeren, kunt u een handleiding raadplegen op de website van de ontwikkelaars van de app.

Volg de onderstaande stappen als u voor uw systeembescherming vertrouwt op het eigen antivirusprogramma van Windows:

 1. Tik op de Windows-logotoets om het menu Start te openen en klik vervolgens op het pictogram Instellingen recht boven het stroompictogram. U kunt ook de Windows + I-toetsenbordcombinatie gebruiken om Instellingen te starten.
 2. Wanneer de startinterface van Instellingen verschijnt, klikt u op Update en beveiliging.
 3. Zodra de Update & Security-omgeving is geopend, schakelt u over naar het tabblad Windows-beveiliging.
 4. Klik op de link Virus- en bedreigingsbeveiliging onder Beschermingsgebieden.
 5. Nadat de pagina Virus- en bedreigingsbescherming wordt weergegeven, navigeert u naar het gedeelte Instellingen voor virus- en bedreigingsbescherming en klikt u op Instellingen beheren.
 6. Zodra u de pagina Instellingen voor virus- en bedreigingsbeveiliging ziet, klikt u op "Uitsluitingen toevoegen of verwijderen" in het gedeelte Uitsluitingen.
 7. Klik nu op het pictogram "Een uitsluiting toevoegen" zodra het scherm Uitsluitingen verschijnt.
 8. Klik in het menu dat naar beneden komt op Map.
 9. Navigeer naar de map van Titan Quest zodra het dialoogvenster Map selecteren verschijnt, klik erop en klik vervolgens op de knop Map selecteren.
 10. Je kunt nu het spel starten en het probleem zoeken.

Controleer de integriteit van de gamebestanden

Er gebeurt veel op de achtergrond wanneer je een game speelt. Uw CPU en GPU verwerken grote hoeveelheden gegevens om uw gaming-graphics weer te geven. Deze verwerkingsactiviteiten hebben veel te maken met gamebestanden die de gegevens van je game naar het juiste apparaat transporteren, van je RAM naar je CPU en vervolgens naar je monitor. Als een van deze bestanden beschadigd raakt of om welke reden dan ook zoek raakt, heb je een groot probleem.

Problemen met gamebestanden doen zich om verschillende redenen voor. Het is mogelijk dat je op de een of andere manier met de installatiemap van de game hebt geknoeid, dat je antivirusprogramma de bestanden heeft verwijderd of een recent installatieproces ontspoorde.

Wat de oorzaak van het probleem ook is, u moet de getroffen bestanden vervangen als u zonder problemen weer wilt gamen. Het goede hier is dat het proces eenvoudig en duidelijk is. Je kunt je gamingclient gebruiken, of het nu GOG Galaxy of Steam is, om problematische gamebestanden te zoeken en deze automatisch te vervangen.

Als u niet weet hoe u dat moet doen, laten we u verschillende handleidingen zien over het gebruik van beide clients.

Steam gebruiken:

 1. Start de Steam-client via het menu Start of dubbelklik op de snelkoppeling op het bureaublad.
 2. Nadat de applicatie is geopend, navigeert u naar de bovenkant van het venster en klikt u op Bibliotheek.
 3. Zodra je je lijst met spellen ziet, klik je met de rechtermuisknop op Titan Quest en klik je op Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu.
 4. Schakel over naar de interface Eigenschappen aan de rechterkant van het venster en navigeer naar het tabblad Lokale bestanden.
 5. Klik nu op de knop "Controleer de integriteit van gamebestanden".
 6. De client zal nu uw computer controleren op problematische gamebestanden. Elk spelbestand dat ontbreekt of beschadigd is, wordt automatisch vervangen.
 7. Nadat het proces is voltooid, zal de klant u hiervan op de hoogte stellen.
 8. Start Steam opnieuw en start Titan Quest om te controleren op het crashprobleem.

GOG Galaxy gebruiken

 1. Start GOG Galaxy door op het menu Start te klikken of door te dubbelklikken op de snelkoppeling op het bureaublad.
 2. Nadat het programma is geopend, zoek je de weg naar de bibliotheek en klik je op Titan Quest.
 3. Klik op Meer naast de knop Spelen onder de titel van het spel.
 4. Plaats nu uw muisaanwijzer op Installatie beheren en klik op Verifiëren / Repareren.
 5. De app begint nu je gamebestanden te scannen. Net als Steam vervangt het elk bestand waarvan het vindt dat het ontbreekt of beschadigd is.
 6. Start de game nadat het proces is voltooid en controleer of het probleem is opgelost.

Installeer het stuurprogramma van uw grafische kaart opnieuw

Als de belangrijkste verwerkingseenheid voor videoweergave, is uw grafische kaart de belangrijkste krachtpatser als het gaat om gaming. Als het apparaat niet goed werkt, krijg je veel problemen, waaronder willekeurige crashes.

Een van de belangrijkste redenen voor het defect van een grafische kaart is een problematisch stuurprogramma. De stuurprogrammasoftware is verantwoordelijk voor het vertalen van de verwerkingsbehoeften van games en andere applicaties naar de GPU. Als het stukje software zijn werk niet doet, zal je GPU je game niet goed afhandelen, waardoor fouten en andere problemen ontstaan.

Zorg er dus voor dat u het probleem verwijdert dat het stuurprogramma van uw grafische kaart teistert, om te bevestigen dat dit niet de reden is voor de willekeurige crashes van het spel.

We raden u aan om te beginnen met het opnieuw installeren van uw grafische kaart om kleine bugs, zoals app-conflicten en slechte registervermeldingen, te verwijderen. De onderstaande stappen laten zien hoe u dat moet doen:

 1. Roep de zoekfunctie naast de Start-knop op door de Windows- en S-toetsen samen te tikken. U kunt het zoekvak ook openen door op het vergrootglaspictogram in de taakbalk te klikken.
 2. Nadat het zoekprogramma is verschenen, typt u "apparaatbeheer" (zonder de aanhalingstekens) in het tekstveld en klikt u op Apparaatbeheer zodra het in de resultatenlijsten verschijnt.
 3. Nadat het venster Apparaatbeheer is geopend, navigeert u naar het menu Beeldschermadapters en klikt u op de pijl ernaast.
 4. Klik onder Beeldschermadapters met de rechtermuisknop op uw grafische kaart en selecteer Apparaat verwijderen in het contextmenu.
 5. U zou nu het bevestigingsdialoogvenster Apparaat verwijderen moeten zien.
 6. Laat nu het vakje naast "De stuurprogrammasoftware voor dit apparaat verwijderen" uitgeschakeld en klik vervolgens op de knop Verwijderen.
 7. Laat Windows het stuurprogramma verwijderen en start uw systeem opnieuw op zodra het proces is voltooid.
 8. Nadat uw pc is opgestart, probeert Windows het stuurprogramma opnieuw te installeren.
 9. Als het besturingssysteem de driver niet automatisch installeert, ga dan naar Apparaatbeheer en klik op het vergrootglas dat boven een monitor boven in het venster zweeft, en laat Windows vervolgens de installatie uitvoeren.
 10. Start uw systeem opnieuw op, start Titan Quest en controleer op het crashprobleem.

Als het probleem zich blijft voordoen, moet u proberen een nieuwe kopie van het nieuwste stuurprogramma van uw grafische kaart te installeren. Voordat u doorgaat, moet u ervoor zorgen dat u de kaart verwijdert en het stuurprogramma verwijdert door het vakje naast "Verwijder het stuurprogramma voor dit apparaat" in het bevestigingsdialoogvenster aan te vinken voordat u op de knop Verwijderen drukt. Ga daarna verder met de volgende methode om erachter te komen hoe u het stuurprogramma kunt bijwerken.

Het stuurprogramma bijwerken

Als het opnieuw installeren van de driver niet het gewenste resultaat oplevert, moet u een nieuwe kopie van de driver installeren. Houd er echter rekening mee dat het installeren van de nieuwste versie van het stuurprogramma de beste manier is.

GPU's hebben de neiging om in conflict te komen met games wanneer het stuurprogramma niet langer compatibel is met de game in kwestie. Fabrikanten van grafische kaarten lossen deze conflicten en compatibiliteitsproblemen meestal op via stuurprogramma-updates. Dus probeer het nieuwste stuurprogramma van je kaart te installeren als je dat nog niet hebt gedaan.

Het stuurprogramma op de verkeerde manier bijwerken is net zo goed als het helemaal niet bijwerken. U kunt zelfs nieuwe problemen krijgen als u uiteindelijk de verkeerde driver downloadt en installeert. Als u niet helemaal zeker weet hoe u het stuurprogramma van uw kaart moet bijwerken, volgt u de onderstaande methoden.

Met behulp van het Windows Update-hulpprogramma

Naast het bijwerken van reguliere Microsoft-apps en andere belangrijke Windows-afhankelijkheden, downloadt en installeert het hulpprogramma Windows Update ook stuurprogramma-updates voor apparaten zoals uw geluidskaart, netwerkadapter en grafische kaart.

Deze stuurprogramma-updates worden rechtstreeks opgehaald van de servers van Microsoft. Dit betekent dat u een stuurprogramma krijgt dat werkt voor uw apparaat, ook al is de beschikbaarheid niet altijd zeker.

Hoewel Windows Update werkt door automatisch updates op de achtergrond te downloaden en te installeren, zijn er momenten dat u dit handmatig moet doen. Volg deze stappen als u niet weet wat u moet doen:

 1. Druk tegelijkertijd op de Windows- en S-toets om de zoekfunctie naast de Start-knop te openen of klik gewoon op het vergrootglaspictogram in de taakbalk.
 2. Nadat het zoekvak is geopend, typt u "update" (zonder aanhalingstekens) in het tekstveld.
 3. Klik op "Controleren op updates" in de resultaten.
 4. De Windows Update-interface van de toepassing Instellingen wordt nu weergegeven en het hulpprogramma laat u weten of u updates hebt.
 5. Als uw systeem geen beschikbare updates heeft, ziet u de indicatie "U bent up-to-date".
 6. Als er echter updates in behandeling zijn, begint de tool deze automatisch te downloaden. Als u een downloadknop ziet, klikt u erop.
 7. Nadat de updates zijn gedownload, moet u op de knop Nu opnieuw opstarten klikken om Windows Update uw systeem opnieuw op te starten en te installeren.
 8. Zodra het proces is voltooid, start u het spel en controleert u het probleem.

Gebruik de Device Manager

Apparaatbeheer downloadt en installeert ook stuurprogramma-updates rechtstreeks van de servers van Microsoft. Het verschilt van Windows Update omdat u het kunt gebruiken om naar individuele stuurprogramma-updates te vragen.

We laten u zien hoe u het kunt gebruiken om naar het nieuwste stuurprogramma van uw grafische kaart te zoeken. Volg onderstaande stappen:

 1. Roep de zoekfunctie naast de Start-knop op door de Windows- en S-toetsen samen te tikken. U kunt het zoekvak ook openen door op het vergrootglaspictogram in de taakbalk te klikken.
 2. Nadat het zoekprogramma is verschenen, typt u "apparaatbeheer" (zonder de aanhalingstekens) in het tekstveld en klikt u op Apparaatbeheer zodra het in de resultatenlijsten verschijnt.
 3. Nadat het venster Apparaatbeheer is geopend, navigeert u naar het menu Beeldschermadapters en klikt u op de pijl ernaast.
 4. Klik onder Beeldschermadapters met de rechtermuisknop op uw grafische kaart en selecteer Stuurprogramma bijwerken in het contextmenu.
 5. Klik vervolgens op "Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's" zodra u het venster Stuurprogramma bijwerken ziet.
 6. Windows haalt de driver nu van internet op en installeert deze automatisch.
 7. Nadat het proces is voltooid, voert u het spel uit en controleert u het probleem.

Met behulp van software van derden

De derde methode omvat het gebruik van een applicatie van een derde partij die is gebouwd met als enige doel de stuurprogramma's van uw apparaat up-to-date te houden.

Auslogics Driver Updater helpt al vele jaren miljoenen Windows-gebruikers over de hele wereld bij het updaten van hun stuurprogramma's. Deze gebruikers profiteren van het extra voordeel dat ze de nieuwste stuurprogrammaversies hebben voor al hun apparaten zonder de stress van het handmatig bijwerken ervan.

Als u het programma gebruikt, kunt u er zeker van zijn dat u stuurprogramma's krijgt die voldoende zijn ondertekend en compatibel zijn met uw besturingssysteem. De tool bewaart ook back-upkopieën van eerdere stuurprogrammaversies, zodat u kunt terugdraaien wanneer er zich complicaties voordoen.

Volg de onderstaande stappen om het programma te downloaden en te gebruiken:

 1. Open deze link om naar de downloadpagina van Auslogics Driver Updater te gaan.
 2. Zodra de pagina is geopend, klikt u op de knop Downloaden en laat u uw browser het bestand opslaan.
 3. Zodra uw browser het installatiebestand heeft gedownload, voert u het uit.
 4. Klik op de knop Ja zodra het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer verschijnt.
 5. Nadat de installatiewizard is verschenen, gaat u naar de eerste vervolgkeuzelijst om een ​​taal te selecteren.
 6. Klik op de drie stippellijnen onder Installation Directory om de setup naar de map te laten verwijzen waar u het programma wilt installeren.
 7. Gebruik daarna het selectievakje naast "Automatisch starten bij opstarten van Windows" om te beslissen of u wilt dat de tool wordt gestart wanneer uw pc opstart.
 8. Het selectievakje "Een bureaubladpictogram maken" helpt u te beslissen of u een snelkoppeling op uw bureaublad wilt maken.
 9. Vink het selectievakje 'Stuur anonieme informatie om onze service te verbeteren' aan als u wilt dat de tool anoniem rapporten naar zijn ontwikkelaars stuurt.
 10. Nadat u uw voorkeuren heeft ingevoerd, klikt u op de knop met de tekst "Klik om te installeren".
 11. Zodra de installatie de installatie heeft voltooid, start het hulpprogramma automatisch en begint het uw computer te controleren op problematische apparaatstuurprogramma's. Als de app niet vanzelf start, opent u het menu Start en start u het, en klikt u op de knop Start scannen zodra deze verschijnt.
 12. Wanneer de tool de scan voltooit, ziet u een lijst met verouderde, ontbrekende en beschadigde stuurprogramma's. Als het stuurprogramma van uw grafische kaart een probleem heeft, wordt dit in de lijst weergegeven.
 13. Klik op de knop Update om het programma te vragen de bijgewerkte stuurprogrammaversie te downloaden en te installeren.
 14. Zodra het updateproces is voltooid, start u uw systeem opnieuw op en start u het spel.

Schakel Steam Overlay uit

Steam biedt een overlay-functie waarmee je de browser van de client kunt gebruiken, toegang kunt krijgen tot de community en andere acties kunt uitvoeren tijdens het spelen. In bepaalde gevallen veroorzaakt de functie conflicten die resulteren in spelcrashes. Sommige spelers ontdekten dat dit het geval was in Titan Quest. Dus als je de game op Steam hebt gekocht, volg dan deze stappen om de overlay-functie uit te schakelen:

 1. Dubbelklik op het pictogram van Steam op het bureaublad of start het via het menu Start.
 2. Nadat het programma is geopend, klikt u op Steam in het menugedeelte bovenaan het venster.
 3. Selecteer Instellingen in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt.
 4. Nadat de instellingeninterface is geopend, gaat u naar het tabblad "in-game".
 5. Verwijder het vinkje uit het selectievakje voor "De Steam-overlay inschakelen tijdens het spel".
 6. Bevestig uw wijzigingen door op de knop OK te klikken.
 7. Start het spel en controleer of het crashprobleem aanhoudt.

Conclusie

Je zou nu moeten kunnen genieten van de jubileumeditie van Titan Quest zonder de frustratie van willekeurige crashes. Als u andere problemen heeft waarvan u wilt dat wij u hierbij helpen, kunt u de opmerkingen hieronder gebruiken.