Hoe de installatie van functie-updates op Windows 10 overslaan?

Windows 10 is een besturingssysteem dat regelmatig wordt bijgewerkt. Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat Windows 10 twee updates per jaar krijgt volgens het schema voor het vrijgeven van functies. De eerste feature-update komt uit in de lente (tussen maart en april) en de tweede komt in de herfst (tussen september en oktober).

Windows-updates brengen nieuwe functies, functionaliteit, UI-verbeteringen en andere wijzigingen aan het besturingssysteem - en zijn in het algemeen erg handig voor de soepele werking van uw pc.

Sommige gebruikers willen echter mogelijk geen Windows-functie-updates installeren. Dit kan zijn omdat ze zich zorgen maken over compatibiliteitsproblemen met de programma's die ze momenteel hebben geïnstalleerd, installatiefouten, enz.

Als u tevreden bent met de versie van Windows 10 die u momenteel gebruikt en uw systeem niet zo vaak wilt bijwerken, vraagt ​​u zich misschien af: "Kan ik functie-updates van Windows 10 overslaan?" Het antwoord op deze vraag is ja.

In dit bericht zullen we u precies vertellen hoe u kunt voorkomen dat functie-updates worden geïnstalleerd in Windows 10.

Hoe kan ik voorkomen dat functie-updates worden geïnstalleerd in Windows 10?

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt voorkomen dat u Windows 10-updates ontvangt.

Optie één: functie-updates uitstellen

Er is een functie in Windows 10 waarmee u updates een heel jaar kunt uitstellen. Ga als volgt te werk om functie-updates in Windows 10 uit te stellen:

 • Ga naar Instellingen vanuit het menu Start.
 • Selecteer Update en beveiliging.
 • Open het gedeelte Windows Update en klik op Geavanceerde opties.
 • Zoek hier onder Kies wanneer updates worden geïnstalleerd de optie Een onderdeelupdate bevat nieuwe mogelijkheden en verbeteringen . Stel het in op 365 dagen.

Optie twee: updates uitschakelen via de Register-editor

Een andere optie is om automatische Windows-updates te stoppen via de Register-editor. Hier is hoe je dat kunt doen:

 • Ga naar Uitvoeren en typ "regedit".
 • Navigeer naar de volgende sleutel: "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows"
 • Maak onder de Windows-toets een nieuwe sleutel en geef deze de volgende titel: "WindowsUpdate". Als de sleutel al bestaat, kunt u deze stap overslaan.
 • Maak in het rechtergedeelte een nieuwe DWORD met de naam DisableOSUpgrade en stel de waarde in op "1".
 • Navigeer nogmaals naar de volgende sleutel in de Register-editor: "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Windows \ Update".
 • Maak onder WindowsUpdate een nieuwe sleutel aan en geef deze de volgende titel: "OSUpgrade".
 • Maak in het rechtergedeelte van het venster een nieuwe DWORD aan met de naam AllowOSUpgrade en stel de waarde in op "0".
 • Sluit de Register-editor en start uw pc opnieuw op om de wijzigingen toe te passen.

Dus daar heb je het: je kunt nu automatische Windows-updates stoppen of uitstellen als je je besturingssysteem liever blijft zoals het is.

Ten slotte, om ervoor te zorgen dat uw systeem soepel werkt en om compatibiliteitsproblemen te voorkomen, raden we u aan gespecialiseerde software voor het bijwerken van stuurprogramma's te gebruiken, zoals Auslogics Driver Updater. Het programma controleert regelmatig op bestaande en potentiële stuurprogrammaproblemen en werkt alle stuurprogramma's op uw computer met slechts één klik bij.

Vindt u het nuttig om elke zes maanden functie-updates voor Windows te ontvangen? Deel in de reacties hieronder.