Hoe sluit ik bijna elke console-gamecontroller aan op een Windows-pc?

<

Het land van gamingtechnologie is verwarrend en gecompliceerd. Het ene moment denk je dat je begrijpt hoe het werkt, en het volgende moment lijkt het alsof je een eenvoudige consolecontroller niet aan het werk kunt krijgen. Soms moet u een reeks stappen voor probleemoplossing uitvoeren voordat u het kunt laten werken. Het is dus niet altijd zo dat een consolecontroller werkt zodra u deze op een Windows-pc pugt.

De meeste mensen hoeven niet te vragen: "Hoe sluit ik mijn console aan op mijn computer?" Het proces is tenslotte rechttoe rechtaan en eenvoudig. In dit artikel zullen we ons daarom concentreren op hoe u uw favoriete controller met uw computer kunt laten werken. Dit zijn de apparaten die we zullen behandelen:

  1. PlayStation 4 (DualShock 4)
  2. PlayStation 3 (DualShock 3)
  3. PlayStation 1 en 2 (DualShock 1 en 2)
  4. Xbox One
  5. Xbox 360
  6. Nintendo Switch-Pro-controller
  7. Wii-afstandsbedieningen en Wii U Pro-controllers
  8. GameCube-controllers
  9. Guitar Hero-controllers
  10. Andere soorten controllers

Controllers die zijn ontworpen voor pc-gaming zijn HID-compatibele apparaten. Ze zijn ontwikkeld om de DirectInput- en de XInput-protocollen te ondersteunen, die compatibel zijn met de meeste games. Sommige van deze controllers kunnen direct uit de doos werken. Er zijn er echter die mogelijk een aangepast stuurprogramma nodig hebben. Vergeet in dergelijke gevallen niet om Auslogics Driver Updater te gebruiken om de nieuwste, compatibele driver aan te schaffen die door de fabrikant wordt aanbevolen.

Misschien vraag je je af: "Hoe speel ik Nintendo Classic op mijn laptop?" Welnu, voor oudere consoles zoals deze heb je een adapter nodig. Hetzelfde geldt als u verouderde consolecontrollers gaat gebruiken. Als u geen controller op een USB-poort kunt aansluiten, heeft u een hardware-adapter nodig.

Tips voor PlayStation 4 (DualShock 4)

Misschien ben jij een van de personen die zich afvragen: "Kan ik mijn PS4 op mijn computer aansluiten?" Nou, dat is absoluut mogelijk, en u kunt zelfs de controller op uw Windows-pc aansluiten. Het goede nieuws is dat het Windows-besturingssysteem Sony PS4-controllers ondersteunt. Bovendien heb je geen extra software nodig, zolang je ze maar via een usb-poort aansluit. Aan de andere kant, als u de controllers zonder kabels wilt gebruiken, heeft u een hardware-adapter nodig.

Tips voor PlayStation 3 (DualShock 3)

Als je je PS3-controller op je Windows-computer gaat aansluiten, kan het proces een beetje ingewikkeld zijn. U moet de juiste driver voor het apparaat downloaden. Daarom raden we aan om Auslogics Driver Updater te gebruiken om het proces te automatiseren. Deze tool zoekt het juiste stuurprogramma dat compatibel is met uw besturingssysteem en processor.

Tips voor PlayStation 1 en 2 (DualShock 1 en 2)

Het is vermeldenswaard dat de controllers voor Sony PlayStation 1 en 3 ouder zijn. Bovendien zijn ze niet ontworpen met een USB-connector. Daarom heeft u een adapter nodig als u een DualShock 1 of 2 op uw computer wilt aansluiten. De beste optie is dus om een ​​DualShock 3 aan te schaffen. Het apparaat is bijna volledig hetzelfde als DualShocks 1 en 2, maar het heeft draadloze en USB-ondersteuning.

Tips voor de Xbox One-controller

Je vraagt ​​je misschien af: "Kan ik mijn Xbox op mijn pc aansluiten?" Het antwoord is een volmondig "Ja!" Bovendien kun je de controller op je computer aansluiten en hij werkt meteen. Omdat Xbox One-controllers zijn ontwikkeld door Microsoft, worden ze volledig ondersteund op het Windows-besturingssysteem. Het enige dat u hoeft te doen, is uw controller op uw pc aansluiten of via Bluetooth verbinding maken. Als u Windows 10 gebruikt, heeft u ook de mogelijkheid om de firmware van de controller vanaf uw computer bij te werken.

Het is ook vermeldenswaard dat u Xbox One-controllers draadloos op Mac-computers kunt gebruiken zonder extra software. U hebt echter het 360Controller-stuurprogramma nodig om bekabelde USB Xbox One-controllers te kunnen ondersteunen.

Tips voor de Xbox 360-controller

Windows ondersteunt standaard bedrade 360-controllers. Als u echter van plan bent een draadloze controller te gebruiken, heeft u een speciale USB-adapter nodig.

Tips voor de Nintendo Switch-Pro Controller

Als je de Switch Pro-controller van Nintendo gebruikt, hoef je deze alleen maar via Bluetooth te verbinden met je Windows-pc. Om het apparaat echter in games te gebruiken, moet u de instellingen op Steam configureren.

Tips voor Wii-afstandsbedieningen en Wii U Pro-controllers

Je kunt ook Wii-afstandsbedieningen en Wii U Pro-controllers aansluiten op je Windows-pc. U kunt ze echter niet in alle toepassingen op uw computer gebruiken. Je kunt ze gebruiken met behulp van Dolphin, de Wii-emulator. Het is echter onzeker of de software systeembreed gebruik van Wii-afstandsbedieningen en controllers ondersteunt.

Tips voor GameCube-controllers

Je hebt natuurlijk een adapter nodig als je een GameCube-controller op je Windows-pc gaat aansluiten. Dat gezegd hebbende, zou Windows via HID het apparaat standaard moeten kunnen ondersteunen. U moet ook weten dat de ondersteuning kan variëren, afhankelijk van het type adapter dat u gebruikt. Het is ideaal om de officiële adapter voor GameCube-controllers te krijgen. Aan de andere kant kunt u de Mayflash-adapter ook gebruiken als een goedkoper alternatief. Het heeft een schakelaar waarmee het een HID-apparaat kan worden, afgezien van een eigen console. Het kan rechtstreeks met Dolphin communiceren. Met de Wii U-modus die beschikbaar is via Dolphin, kun je enkele bugs op de GameCube-controller oplossen.

Tips voor Guitar Hero-controllers

Het is vermeldenswaard dat Guitar Hero beschikbaar is voor verschillende consoleversies. Er is echter nog steeds een groot percentage spelers dat CloneHero op een pc gebruikt. De meeste Guitar Hero-controllers zouden met een adapter moeten werken.

Tips voor andere soorten controllers

Zoals we al zeiden, hebben retro-controllers meestal adapters nodig. Deze adapters moeten DirectInput- en XInput-verbindingen gebruiken, die u kunt configureren in Steam en andere spelclients.

Zijn er onderwerpen over het oplossen van problemen met gaming waarvan u wilt dat wij deze behandelen?

Deel ze in de reacties hieronder, en we zullen ze in ons volgende bericht plaatsen!