Hoe kom je van VPN-fout 812 af in Windows 10?

Na de update van april 2018 klaagden sommige gebruikers over de VPN-fout 812. Het is mogelijk dat dit iets te maken heeft met problemen tussen clients en de Net Promoter Score (NPS). In tegenstelling tot veel andere problemen die bij de update van april 2018 kwamen, zijn maar heel weinig gebruikers deze VPN-foutcode tegengekomen. Maar omdat dit een ongebruikelijk probleem is, betekent dit niet dat het niet kan worden opgelost. In dit artikel laten we u enkele handige oplossingen voor VPN-fout 812 zien.

Waarom krijg ik een 812-fout bij het gebruik van VPN op Windows 10?

Dus je vraagt ​​je misschien af: "Waarom krijg ik een 812-foutmelding bij gebruik van VPN op Windows 10?" Om die vraag te beantwoorden en het probleem op te lossen, laten we de foutcode eens nader bekijken. Hier is de volledige VPN-fout 812-melding:

De verbinding is verhinderd vanwege een beleid dat is geconfigureerd op uw RAS / VPN-server. Met name de verificatiemethode die door de server wordt gebruikt om uw gebruikersnaam en wachtwoord te verifiëren, komt mogelijk niet overeen met de verificatiemethode die is geconfigureerd in uw verbindingsprofiel. Neem contact op met de beheerder van de RAS-server en stel hem op de hoogte van deze fout.

Mogelijke redenen waarom de VPN-fout 812 verschijnt

  • Deze foutcode kan verschijnen als het clientverbindingsprofiel en het servernetwerkbeleid niet overeenkomen met het verificatieprotocol. U kunt dit probleem oplossen met een van onze onderstaande oplossingen.
  • Sommige situaties zijn ingewikkelder. De foutcode kan bijvoorbeeld verschijnen wanneer de toegevoegde waarde niet is bijgewerkt naar de voorwaarde 'Tunneltype' in het netwerkbeleid. Wanneer de gebruiker in dit scenario verbinding probeert te maken met zijn VPN-client, heeft het tunneltype alleen een 'PPTP'-waarde, waardoor fout 812 wordt weergegeven.

Als u wilt weten hoe u VPN-fout 812 kunt omzeilen, probeer dan onze onderstaande methoden.

Methode 1: De externe DNS instellen

Als u VPN-fout 812 tegenkomt, moet u eerst de primaire DNS wijzigen in domeincontroller. Als je dat eenmaal hebt gedaan, heb je toegang tot de secundaire DNS om de externe DNS in te stellen. Nu moet u het bereik van de primaire DNS wijzigen naar 8.8.8.8. Sla de instellingen op en start uw VPN opnieuw op.

Methode 2: de instellingen van het tunneltype controleren

Als de eerste oplossing niet voor u werkt, kunt u deze stappen proberen:

  1. Verkrijg de 'L2TP OR PPTP'-waarde door' Tunneltype'-voorwaarde te selecteren als de aanvullende waarde.
  2. Klik op Toepassen en sluit het netwerkbeleid.
  3. Probeer verbinding te maken met de VPN-client.
  4. Breng het netwerkbeleid terug naar de ideale waarde voor de toestand 'Tunneltype'.
  5. Selecteer Toepassen en sluit het netwerkbeleid.
  6. Verbind uw VPN-client. De stappen zouden uw netwerkbeleid moeten hebben ingesteld om ervoor te zorgen dat de VPN-client correct werkt.

Methode 3: contact opnemen met uw netwerkbeheerder

Het is mogelijk dat de fout 812 wordt weergegeven omdat u niet over voldoende toegangsrechten beschikt. Als dit het geval is, is de veilige oplossing om contact op te nemen met uw netwerkbeheerder en hen te vragen uw rechten bij te werken. U moet ervoor zorgen dat alle machtigingen voor protocol- en netwerkverificatie correct zijn.

Methode 4: contact opnemen met uw VPN-provider

Als de vorige oplossing de fout nog steeds niet verhelpt, neem dan contact op met uw VPN-serviceprovider. Ze begrijpen het probleem waarschijnlijk en hebben er waarschijnlijk een overeenkomstige oplossing voor.

Pro-tip: veel mensen gebruiken VPN-services om ervoor te zorgen dat hun online activiteiten beveiligd zijn en niet worden gecontroleerd. Als u een andere beschermingslaag voor uw computer wilt, raden we u aan Auslogics Anti-Malware te installeren. Deze tool detecteert bedreigingen en aanvallen waarvan je nooit vermoedde dat ze bestonden. Bovendien is het zo ontworpen dat het uw belangrijkste antivirusprogramma niet verstoort. U kunt dus de maximale bescherming krijgen die u nodig heeft voor uw computer.

Kun je andere oplossingen voorstellen voor de VPN-fout 812?

Laat het ons weten in de reacties hieronder!