Er is een probleem opgetreden bij het resetten van deze pc

Het is bijna onmogelijk om door de wereld van gaming te dwalen zonder de naam "Steam" tegen te komen. De client is toevallig het meest populaire gamingplatform voor pc. Het heeft veel exclusieve populaire titels, van ARPG's tot Massively Multiplayer Online-games. Om de game-ervaring zo naadloos mogelijk te houden, zorgen Steam-ontwikkelaars er altijd voor dat de servers actief zijn en dat de app correct is geoptimaliseerd.

Omdat het een Windows-applicatie is, doen zich echter af en toe onvermijdelijk problemen voor. Steam-servers zijn niet immuun voor storingen, die in zeer zeldzame gevallen voorkomen. Ook kunnen lokale systeemstoringen de boel verknoeien.

Een van de vele problemen die gamers tegenkomen op de Steam-client is de foutcode 101. Deze specifieke fout treedt meestal op wanneer gamers proberen de Steam-winkel te gebruiken, hun profielpagina openen, een game bijwerken of zelfs een nieuwe downloaden. In sommige gevallen wordt het geleverd met de foutmelding "Kon geen verbinding maken met het Steam-netwerk".

Normaal gesproken zou je denken dat je internetverbinding slecht is of dat de servers van Steam momenteel niet werken. Veel gebruikers hebben echter ontdekt dat het probleem mogelijk te wijten is aan andere onderliggende oorzaken, waaronder slechte cachegegevens, firewall-interferentie, netwerkbeperkingen of beschadigde Steam-installatie. Andere problemen, zoals malware-infectie, kunnen ook verantwoordelijk zijn.

Als je dit probleem tegenkomt, zijn er verschillende manieren om het op te lossen, en we zullen je in gedetailleerde stappen laten zien wat je moet doen.

Eerste oplossing: controleer op problemen met de Steam-server

Het eerste dat u moet doen voordat u aan verschillende probleemoplossingsprocessen begint, is controleren of Steam-servers niet beschikbaar zijn. Je kunt naar hun social media-handvatten gaan of de pagina's van de fancommunity bekijken om te weten of andere mensen dezelfde problemen hebben als jij. Zodra u dit uit de weg heeft geruimd, kunt u doorgaan en de volgende fixes toepassen.

Tweede oplossing: wis de cache van de webbrowser

De browsercache van Steam bevat veel informatie die het u gemakkelijker maakt. Het stelt de applicatie in staat om bepaalde keuzes automatisch toe te passen of suggesties te doen, bijvoorbeeld om u toegang te geven tot eerder bekeken webpagina's en om instellingen toe te passen die u meerdere keren hebt gebruikt.

Dat gezegd hebbende, kan de cache verkeerde voorkeuren en instellingen verzamelen of na verloop van tijd beschadigd raken. Corruptie of problemen met verkeerde gegevens kunnen de foutcode 101 op Steam activeren.

Om het probleem op te lossen, moet u in dit geval de cache van de browser wissen. Hoewel u niet langer suggesties en automatische toepassing van verschillende voorkeuren die meerdere keren zijn gebruikt, zult zien, zal het een welkome opoffering zijn. Wanneer u het cachegeheugen van de browser wist, wordt er een nieuwe gemaakt en begint de app nieuwe, juiste gegevens te verzamelen.

Deze specifieke oplossing heeft veel gamers geholpen het probleem op te lossen.

Als u niet weet hoe u het moet toepassen, leiden de onderstaande stappen u door het hele proces:

 1. Ga naar het menu Start, zoek naar Steam en start de client. Als u een snelkoppeling op het bureaublad heeft, dubbelklikt u erop.
 2. Nadat de Steam-client is verschenen, gaat u naar de titelbalk, klikt u op Steam en vervolgens op Instellingen.
 3. Zodra u de instellingeninterface ziet, gaat u naar het linkerdeelvenster en klikt u op Webbrowser.
 4. Navigeer naar het tabblad Webbrowser aan de rechterkant van het venster en klik op de knop die luidt "Delete Web Browser Cache".
 5. Zodra het proces is voltooid, probeert u de actie uit te voeren om te controleren of de foutcode opnieuw wordt weergegeven.

Als de fout niet langer verschijnt, hebt u zojuist bevestigd dat de cache verantwoordelijk is. Op zichzelf wist de Steam-client de cache van zijn webbrowser nooit automatisch. Dit betekent dus dat u de cache handmatig moet wissen met behulp van de bovenstaande stappen. U kunt echter verdere stappen ondernemen om de Steam-client de cache van tijd tot tijd automatisch te laten wissen. Om dat te doen, moet u een script en een taakplanning maken. Het proces is vrij eenvoudig en duidelijk en neemt niet meer dan tien minuten van uw tijd in beslag.

De onderstaande stappen laten zien wat u moet doen:

 1. Ga naar het menu Start, zoek naar Kladblok en start de toepassing zodra deze in de zoekresultaten wordt weergegeven.
 2. Nadat Kladblok is geopend, kopieert en plakt u het volgende in de nieuwe notitie:

@echo off TITEL CLEAR STEAM WEB CACHE VOORDAT U rmdir / s / q lanceert "% USERPROFILE% \ AppData \ Local \ Steam \ htmlcache" mkdir "% USERPROFILE% \ AppData \ Local \ Steam \ htmlcache"

 1. Druk tegelijkertijd op de Ctrl- en S-toetsen of ga naar de bovenkant van het venster en selecteer Bestand >> Opslaan.
 2. Voer in het dialoogvenster Opslaan een naam in die u kunt onthouden en sla het bestand vervolgens op met de extensie .BAT.
 3. Klik op de OK-knop.
 4. Volg nu deze stappen om een ​​geplande taak te maken:
 • Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop en selecteer Uitvoeren in het menu Snelle toegang. U kunt ook de Windows- en R-toetsen tegelijk indrukken om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
 • Nadat Run is geopend, typt u "taskschd.msc" (zonder de aanhalingstekens) en klikt u op de knop OK.
 • Nadat de Taakplanner is geopend, gaat u naar de linkerbovenhoek van het venster, klikt u op Acties en vervolgens op Taak maken (klik niet op Basistaak maken).
 • Zodra het dialoogvenster Taak maken verschijnt, voegt u een naam voor de taak toe en schakelt u over naar het tabblad Acties.
 • Klik op de knop Nieuw op het tabblad Acties.
 • Ga naar het Programma / Script-vak zodra u het dialoogvenster Nieuwe actie ziet en klik op de knop Bladeren. Navigeer vervolgens naar het BAT-bestand dat u eerder hebt gemaakt en selecteer het.
 • Klik vervolgens opnieuw op de knop Nieuw.
 • Selecteer deze keer het Steam.exe-bestand in de installatiemap van de client.
 • Nu moet je een short op je bureaublad maken die je gaat gebruiken om de Steam-client te starten en automatisch de cache te wissen.
 • Klik met de rechtermuisknop op het lege oppervlak van uw bureaublad en selecteer Nieuw >> Snelkoppeling.
 • Nadat het dialoogvenster Snelkoppeling maken verschijnt, typt u de volgende tekst in het tekstvak waarin u de locatie van de snelkoppeling invoert:

  C: \ Windows \ System32 \ Schtasks.exe / run / tn "Taaknaam"

 • Merk op dat "Taaknaam" een tijdelijke aanduiding is voor de naam van de taak die u eerder hebt gemaakt.
 • Zorg ervoor dat u na het maken van de snelkoppeling deze altijd gebruikt om Steam te starten wanneer u de cache wilt wissen.

Derde oplossing: voorkom dat uw antivirusprogramma de Steam-client blokkeert

Het is mogelijk dat uw systeembeschermingsprogramma overweegt een beveiligingsrisico te vormen. Zelfs als het EXE-bestand vrij is van het controleprogramma, kunnen sommige installatiebestanden van Steam het slachtoffer worden. U moet de installatiemap van de client toevoegen als een uitsluiting of uitzondering in uw antivirusprogramma.

Als je niet weet hoe je Steam als uitsluiting of uitzondering moet toevoegen, ga dan naar de website van de ontwikkelaar van je applicatie om een ​​handleiding te vinden die je door het proces leidt. Houd er rekening mee dat uw antivirusprogramma mogelijk een andere naam gebruikt om naar de functie te verwijzen waarmee u de installatiemap van Steam aan de "niet-scan" -lijst kunt toevoegen. In sommige programma's moet je gaan voor de witte lijst, veilige lijst of vrijstellingen.

Als u Windows Defender als uw belangrijkste antivirusprogramma gebruikt, moet u het hulpprogramma Virus- en bedreigingsbescherming doorlopen om de toepassing als uitsluiting toe te voegen.

De onderstaande stappen laten zien hoe u dat doet:

 1. Ga naar het menu Start en klik op het tandwiel naast je gebruikersnaam om de applicatie Instellingen te starten. Om de app op te roepen, drukt u met uw toetsenbord tegelijkertijd op het Windows-logo en de I-toetsen.
 2. Zodra het startscherm van de app Instellingen verschijnt, gaat u naar de onderkant van het venster en klikt u op het pictogram Update en beveiliging.
 3. Nadat de pagina Update en beveiliging is verschenen, navigeert u naar het linkerdeelvenster en klikt u op Windows-beveiliging.
 4. Schakel over naar het rechterdeelvenster en klik op Virus & Threat Protection onder Protection Areas.
 5. De Virus & Threat Protection-pagina van de Windows Security-suite wordt nu weergegeven.
 6. Scrol omlaag naar Instellingen voor virus- en bedreigingsbescherming en klik op de link Instellingen beheren.
 7. Nadat de interface voor instellingen voor Virus- en bedreigingsbeveiliging wordt weergegeven, gaat u naar het gedeelte Uitsluitingen en klikt u op 'Uitsluitingen toevoegen of verwijderen'.
 8. Klik op "Een uitsluiting toevoegen" zodra het venster Uitsluitingen wordt geopend en kies Map in het contextmenu.
 9. Zodra het dialoogvenster Bladeren verschijnt, navigeert u naar de installatiemap van Steam en selecteert u deze.
 10. Controleer nu of het spel opnieuw kan worden uitgevoerd.

Als u een extra beveiligingslaag aan uw systeem wilt toevoegen, installeert u Auslogics Anti-Malware. De tool heeft een van de weinige gevallen van valse positieven waarbij legitieme applicaties zoals Steam zonder reden worden geblokkeerd. Het is compatibel met Windows 10 en kan gemakkelijk samenwerken met elk antivirusprogramma en elke vorm van interferentie veroorzaken.

Vierde oplossing: laat de Steam-client door uw firewall

Omdat het probleem verband houdt met een netwerkprobleem, is het mogelijk dat de client geen toegang heeft tot uw netwerkinfrastructuur. Zoals u weet, wordt het netwerk van uw computer gecontroleerd door de firewall. Als het een bepaalde toepassing niet vertrouwt, wordt de toegang tot internet geblokkeerd. In dit geval kan het zijn dat de Steam-client een van die toevertrouwde programma's is.

Om het probleem op te lossen, staat u uw firewallprogramma toe om Steam toegang te verlenen tot het netwerk van uw computer. Om dat te doen, zou je naar het hulpprogramma Firewall en netwerkbeveiliging in Windows-beveiliging moeten gaan en de Steam-client erdoorheen moeten laten. Als u een firewalltoepassing van derden gebruikt, kunt u naar de website van de ontwikkelaar van uw app gaan om te zien hoe u de client ontgrendelt via het beveiligingsprogramma.

De onderstaande stappen laten zien hoe u de client door de Windows Security-firewall kunt laten gaan:

 1. Klik op de Start-knop en klik op het tandwielpictogram in het Start-menu om de applicatie Instellingen te starten. U kunt ook de sneltoets Windows + I gebruiken om de app op te roepen.
 2. Klik op Update en beveiliging zodra u op de startpagina van Instellingen bent.
 3. Nadat het scherm Update en beveiliging is verschenen, schakelt u over naar het tabblad Windows-beveiliging en klikt u vervolgens op de knop Windows-beveiliging openen.
 4. Zodra Windows-beveiliging (Windows Defender-beveiligingscentrum in oudere versies) wordt geopend, klikt u op Firewall en netwerkbeveiliging.
 5. Klik onder Firewall en netwerkbeveiliging op de optie "Een app toestaan ​​door firewall te gaan".
 6. Het venster Toegestane apps zal nu verschijnen.
 7. Klik op de knop Instellingen wijzigen (hiervoor heeft u beheerdersrechten nodig).
 8. Zoek Steam nu onder de lijst "Toegestane apps en functies:".
 9. Als u de client niet ziet, klikt u op de knop Een andere app toestaan ​​linksonder in het dialoogvenster.
 10. Klik op de knop Bladeren in het dialoogvenster Een app toevoegen dat verschijnt, navigeer vervolgens naar de installatiemap van Steam en dubbelklik op het EXE-bestand.
 11. Klik op de knop Toevoegen zodra het pictogram van de klant wordt weergegeven in het dialoogvenster Een app toevoegen.
 12. Vink nu het vakje links ervan aan en de twee vakjes rechts onder Privé en Openbaar.
 13. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan en start Steam om te controleren of het probleem aanhoudt.

Als de app de fout nog steeds vertoont, schakel je Windows Defender Firewall uit en controleer je het opnieuw. U kunt als volgt de firewall uitschakelen:

 • Open Windows-beveiliging: u kunt dit doen door op het schildpictogram helemaal rechts op uw taakbalk te klikken (klik op de pijl in de taakbalk als u het pictogram niet kunt zien).
 • Open Firewall en netwerkbeveiliging zodra Windows-beveiliging wordt geopend.
 • Klik op Domain Network zodra het tabblad Firewall en netwerkbeveiliging wordt geopend en schakel vervolgens de Windows Defender Firewall uit. Ga terug naar de pagina Firewall en netwerkbeveiliging en herhaal deze stap voor Openbaar netwerk en particulier netwerk.
 • U kunt nu de client starten en controleren of het probleem waarmee u wordt geconfronteerd, is opgelost.

Als het verbindingsprobleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.

Vijfde oplossing: zorg ervoor dat Windows het Steam-certificaat herkent

 1. Open een Verkenner-venster door met de rechtermuisknop op de Start-knop te klikken en Verkenner te selecteren in het menu Snelle toegang. Als u het programma sneller wilt starten, klikt u op het mappictogram in de taakbalk of tikt u tegelijkertijd op de Windows- en E-toetsenbordtoetsen.
 2. Nadat File Explorer is verschenen, navigeert u naar de installatiemap van Steam. Het standaardpad is C >> Program Files (x86) >> Steam. Als u de app in een andere map hebt geïnstalleerd, kunt u de map eenvoudig oproepen door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling op het bureaublad te klikken en Bestandslocatie openen te selecteren.
 3. Zodra de installatiemap van Steam is geopend, zoekt u Steamservice.exe, klikt u er met de rechtermuisknop op en klikt u vervolgens op Eigenschappen in het contextmenu.
 4. Nadat het contextmenu is verschenen, gaat u naar het tabblad Digitale handtekeningen.
 5. Klik op Waarde in de lijst met handtekeningen en klik vervolgens op het vak "Details".
 6. Zodra u de interface Details digitale handtekening ziet, schakelt u over naar het tabblad Algemeen en klikt u op "Certificaat bekijken".
 7. Ga daarna naar het menu Certificaat en klik op Certificaat installeren.
 8. Zodra de Certificate Windows Wizard verschijnt, kiest u Local Machine onder Store Location.
 9. Klik op de knop Volgende.
 10. Schakel de schakelaar naast "Automatisch het certificaatarchief selecteren op basis van het type certificaat" in.
 11. Klik op de knop Volgende.
 12. Klik op de knop Voltooien zodra u op de laatste pagina van de wizard komt.
 13. U kunt nu de Steam-client opnieuw opstarten en controleren of het probleem is opgelost.

Zesde oplossing: installeer de Steam-client opnieuw

Corrupte installatiebestanden kunnen ook de fout veroorzaken. Als je zeker wilt weten dat dit niet het probleem is, moet je doorgaan en Steam opnieuw installeren. Voordat je dat doet, moet je echter een back-up maken van de Steamapps-map, waar je game-bestanden worden opgeslagen. De volgende gidsen zullen u door het hele proces leiden:

Een back-up maken van uw gamebestanden:

 1. Start een Verkenner-venster door op het mappictogram in de taakbalk te klikken of door te dubbelklikken op een map op uw bureaublad. U kunt het programma eenvoudig oproepen door tegelijkertijd op de Windows- en E-toets te tikken.
 2. Zodra het Verkenner-venster wordt geopend, gaat u naar het linkerdeelvenster en klikt u op Deze pc.
 3. Navigeer naar het rechterdeelvenster en dubbelklik op de lokale schijf C onder Apparaten en stations.
 4. Nadat het volume is geopend, gaat u naar de map Program Files (x86) en dubbelklikt u erop.
 5. Open vervolgens de Steam-map zodra de map Program Files (x86) verschijnt.
 6. Kopieer nu de Steamapps-map naar een andere map.

Steam verwijderen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop en klik op Uitvoeren in het menu Snelle toegang of gebruik de Windows + R-toetsenbordcombinatie om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
 2. Nadat Run verschijnt, typ je "configuratiescherm" (zonder aanhalingstekens) in het tekstvak en klik je op de OK-knop.
 3. Zodra het Configuratiescherm is geopend, klikt u op Een programma verwijderen onder Programma's.
 4. Nadat het venster Programma's en onderdelen is verschenen, zoekt u Steam, selecteert u het en klikt u vervolgens op Verwijderen.
 5. Klik op Ja zodra het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven.
 6. Volg nu de daaropvolgende instructies om het programma te verwijderen.
 7. Start uw systeem opnieuw op nadat het proces is voltooid.

Nadat uw computer is opgestart, gaat u naar de Steam-website, downloadt u het installatiepakket en voert u het uit. Kopieer en plak na het installeren van de applicatie de map waarvan u eerder een back-up hebt gemaakt in de installatiemap. U kunt nu Steam starten en de openen om te controleren op foutcode 101.

Zevende oplossing: voer een schone start uit

Het Clean Boot-proces heeft veel Windows-gebruikers geholpen om veel problemen op te lossen. Het behandelt applicatieconflicten waarbij achtergrondprogramma's problemen veroorzaken in andere applicaties. Het kan heel goed zijn dat een programma dat opstart telkens wanneer uw computer opstart, verhindert dat de Steam-client toegang krijgt tot de netwerkinfrastructuur van uw computer. Om dit programma te achterhalen, moet u naar het venster Systeemconfiguratie gaan en alle opstartservices en opstartprogramma's uitschakelen, vervolgens uw systeem opnieuw opstarten en controleren of het probleem zich opnieuw voordoet. Dit staat bekend als het Clean Boot-proces.

De onderstaande stappen laten u zien hoe u de Clean Boot-techniek gebruikt om de boosdoener uit te vissen:

 1. Roep het dialoogvenster Uitvoeren op door met de rechtermuisknop op de knop Start en vervolgens op Uitvoeren te klikken. Als u tegelijkertijd op de Windows- en R-toetsen drukt, wordt het dialoogvenster ook geopend.
 2. Zodra Run verschijnt, typ je "msconfig" (zonder de aanhalingstekens) in het tekstveld en druk je op Enter of klik je op OK.
 3. Nadat u het dialoogvenster Systeemconfiguratie hebt gezien, gaat u naar het tabblad Services.
 4. Zodra u op het tabblad Services bent, vinkt u het vakje naast 'Alle Microsoft-services verbergen' aan.
 5. Klik nu op de knop Alles uitschakelen.
 6. Elke opstartservice onder het tabblad kan nu niet worden geladen na de volgende opstartvolgorde van uw systeem, behalve de services van Microsoft.
 7. Schakel vervolgens over naar het tabblad Opstarten.
 8. Klik op de koppeling Taakbeheer openen zodra u bij het tabblad Opstarten in Systeemconfiguratie bent.
 9. Als het tabblad Opstarten van Taakbeheer wordt geopend, schakelt u elk opstartprogramma uit dat u ziet. Om een ​​programma uit te schakelen, klikt u er met de rechtermuisknop op en klikt u vervolgens op Uitschakelen.
 10. Verlaat Taakbeheer en keer terug naar het dialoogvenster Systeemconfiguratie.
 11. Klik op de knop OK en start uw pc opnieuw op.

Nadat u uw systeem opnieuw hebt opgestart, start u Steam en controleert u de foutcode 101. Als het niet verschijnt, is een van de opstartitems die u hebt uitgeschakeld de boosdoener. Wat u in dit geval moet doen, is ze een voor een controleren op de fout.

Als het een voor een doorlopen van de opstartprogramma's te zwaar klinkt, kunt u de onderstaande stappen volgen:

 1. Open het dialoogvenster Systeemconfiguratie en ga naar het tabblad Services.
 2. Schakel vervolgens de helft van de services in die u hebt uitgeschakeld en start uw pc opnieuw op.
 3. Als de fout verschijnt, betekent dit dat een van de door u ingeschakelde services verantwoordelijk is. In dat geval hoeft u geen andere services meer te controleren. Controleer gewoon de reeks services die u achter elkaar hebt ingeschakeld, totdat u de dader isoleert.
 4. Als de client de fout echter niet produceert, moet u doorgaan naar de andere helft van de opstartservices en controleren of een van hen verantwoordelijk is.
 5. Doe hetzelfde voor de opstartprogramma's in Taakbeheer.
 6. Als u eenmaal weet welk programma het probleem veroorzaakt, houdt u het gesloten wanneer u de Steam-client start. U kunt overwegen om het te wijzigen of te verwijderen.

Conclusie

U zou nu internetgebaseerde acties op uw Steam-client moeten kunnen uitvoeren zonder de foutcode 101 tegen te komen. U kunt de prestaties van uw systeem verder verbeteren en verschillende ongunstige entiteiten verwijderen door Auslogics BoostSpeed ​​te installeren. Als je vragen of gedachten hebt die je wilt delen, doe er dan goed aan om de opmerkingen hieronder te gebruiken.