Wat is er nieuw in de Fortemedia Extension-update van Windows 10?

Het is je misschien opgevallen dat Windows Update je een update voor Fortemedia Extension aanbiedt. Veel gebruikers zijn niet bekend met deze functie, vooral degenen die deze voor het eerst hebben gezien. Voordat u iets op uw Windows 10-pc installeert, wilt u natuurlijk eerst wat informatie. Het is immers bekend dat Windows Update buggy-updates vrijgeeft die de prestaties van een computer beïnvloeden. U zou niet willen omgaan met vervelende fouten en BSOD-problemen.

Wat is de Fortemedia-extensie-update?

De meeste gebruikers die dat kleine Windows Update-pictogram op hun taakbalk zagen, vroegen zich af: "Is de update van de Fortemedia-extensie legitiem?" Het is niet meer dan normaal om te twijfelen aan de updatefuncties van Windows 10, vooral omdat deze vaak problemen veroorzaken. Om u de nodige gemoedsrust te geven, geven we wat achtergrondinformatie over de update.

Fortemedia is gespecialiseerd in het ontwikkelen van spraakverwerkingstechnologie. Het is een legitieme softwarecomponent van de Realtek-geluidsdriver. Dus als uw besturingssysteem Realtek gebruikt, is de kans groot dat u de Foremedia Extension-update voor uw audiostuurprogramma krijgt. Hier zijn de technische details van de Fortemedia Extension-update:

 • Fabrikant van stuurprogramma's: Fortemedia
 • Bestuurdersklasse: andere hardware
 • Categorie: Realtek geluidskaarten
 • Subcategorie: Fortemedia SAMSoft Device Extension geluidskaarten
 • Driver Model: Fortemedia Audio Effects Component
 • Beschrijving: update van stuurprogramma voor Fortemedia Software Component
 • Architectuur: ARM, AMD64, ARM64, IA64 en x86

Als je wilt weten of je Realtek Audio gebruikt, volg dan onderstaande instructies:

 1. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + I. Als u dit doet, wordt de app Instellingen gestart.
 2. Zodra het venster Instellingen is geopend, klikt u op Systeem.
 3. Ga naar het linkerdeelvenster en klik op Geluid.
 4. Ga naar het rechterdeelvenster en klik op de vervolgkeuzelijst onder het gedeelte Uitvoer.

U zou de beschikbare audio-apparaten op uw computer moeten zien, zodat u kunt zien of u Realtek Audio gebruikt.

Hoe installeer ik de Fortemedia-extensie-update in Windows 10?

Als u de Fortemedia Extension-update wordt aangeboden, kunt u deze installeren. Het is een veilige en legitieme softwarecomponent. U hoeft zich dus geen zorgen te maken. Uw grootste zorg is waarschijnlijk hoe u het op uw Windows 10-pc installeert. Welnu, er zijn verschillende manieren om dat te doen, en we zullen ze u allemaal laten zien.

Methode 1: de Fortemedia-extensie-update installeren met Windows Update

De eenvoudigste manier om de Fortemedia Extension-update te installeren, is natuurlijk via Windows Update. Hier zijn de stappen:

 1. Start de app Instellingen door op Windows-toets + I op uw toetsenbord te drukken.
 2. Zodra het venster Instellingen wordt weergegeven, klikt u op Update en beveiliging.
 3. Klik in het linkerdeelvenster op Windows Update.
 4. Ga naar het rechterdeelvenster en klik op Controleren op updates.

Opmerking: als Windows Update laat zien dat de Fortemedia Extension-update al beschikbaar is om te downloaden, kunt u op Downloaden klikken.

 1. Start uw computer opnieuw op zodra het downloadproces is voltooid. Hierdoor wordt de update automatisch geïnstalleerd.

Methode 2: uw audiostuurprogramma bijwerken via Apparaatbeheer

Omdat de Fortemedia Extension-update een onderdeel is van uw Realtek-stuurprogramma, kunt u ook Apparaatbeheer gebruiken om deze te installeren. Volg de onderstaande instructies om te beginnen:

 1. Ga naar uw taakbalk en klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram.
 2. Selecteer Apparaatbeheer in de lijst.
 3. Zodra Apparaatbeheer is geopend, vouwt u de inhoud van de categorie 'Geluids-, video- en gamecontrollers' uit.
 4. Klik met de rechtermuisknop op Realtek High Definition Audio en selecteer Stuurprogramma bijwerken in het contextmenu.
 5. Klik in het volgende venster op de optie 'Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's'.

Laat Apparaatbeheer de nieuwste stuurprogramma-updates voor Realtek Audio zoeken.

Methode 3: De Fortemedia Extension Driver-update handmatig downloaden

Hoewel Apparaatbeheer het voor gebruikers gemakkelijker maakt om stuurprogramma-updates te installeren, kan de tool soms onbetrouwbaar zijn. Soms mist het de nieuwste release voor het apparaat. Dus als u zeker wilt zijn dat u de juiste versie krijgt, moet u mogelijk de website van de fabrikant bezoeken en de driver handmatig downloaden. Nu moet u voorzichtig zijn bij het gebruik van deze methode. Als u een driverversie installeert die niet compatibel is met uw besturingssysteem en processor, kunt u problemen krijgen met instabiliteit van het besturingssysteem.

Methode 4: de Fortemedia-extensie-update installeren met een driverupdater van derden

Zoals u kunt zien, kan Apparaatbeheer onbetrouwbaar zijn. Ondertussen kan het handmatig downloaden van de Fortemedia Extension-driverupdate riskant zijn. Gelukkig is er een eenvoudigere en veiligere manier om de update te installeren. U kunt een vertrouwde tool gebruiken zoals Auslogics Driver Updater.

Zodra u Auslogics Driver Updater heeft geïnstalleerd, zal het automatisch herkennen welke versie van het besturingssysteem en welk processortype u heeft. Het enige dat u hoeft te doen, is op een knop klikken en de tool zal verouderde en defecte stuurprogramma's op uw computer identificeren. Je hebt ook de vrijheid om te kiezen welke apparaten je wilt updaten. Binnen een paar klikken kunt u de Fortemedia Extension-update gemakkelijk installeren. Bovendien kunt u de prestaties van uw pc verbeteren als u ervoor kiest om alle problematische stuurprogramma's met één klik aan te pakken.

Wat vind je van de Fortemedia Extension-update?

We horen graag uw mening! Deel uw opmerkingen in de discussie hieronder!