Wat als Windows 10 Clock ontbreekt, onzichtbaar of zwart is?

Het valt niet te ontkennen dat Windows-updates voor veel gebruikers nieuwe en opwindende functies hebben gebracht. Ze zijn echter nog steeds berucht omdat ze bugs en andere problemen met zich meebrengen, waaronder een discrepantie tussen de oude en nieuwe softwarecomponenten. Verschillende gebruikers meldden dat hun Windows-klok onzichtbaar was, ontbrak of zwart was vanwege een recente functie-update.

Raak niet in paniek als u hetzelfde probleem deelt. Blijf dit bericht lezen om te leren hoe u de klok weer op Windows 10 kunt krijgen.

Waarom is de klokindicator zwart op mijn Windows 10-pc?

Als u de klok niet op uw computerscherm kunt zien, komt dit waarschijnlijk door een fout. U vindt het moeilijk om Windows Clock op uw taakbalk te lezen omdat deze onzichtbaar of zwart lijkt. Het is mogelijk dat de bug invloed had op Windows-thema's en Aero-styling. Aan de andere kant wilt u misschien proberen uw computer opnieuw op te starten voordat u onze onderstaande oplossingen probeert. Misschien is dit slechts een tijdelijke storing die kan worden opgelost wanneer u uw pc vernieuwt. Als je dat hebt geprobeerd en het probleem blijft bestaan, ga je gang en probeer je deze tijdelijke oplossingen:

Oplossing 1: aangepast thema uitschakelen

Een van de redenen waarom u een zwarte Windows-klok heeft, is vanwege een incompatibel thema. Een dergelijk probleem kan optreden wanneer u een aangepast thema heeft en u een update installeert. Dus wat u moet doen, is een van de standaardthema's kiezen. Vervolgens kunt u proberen uw aangepaste thema opnieuw te maken. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op uw bureaublad.
 2. Selecteer Personaliseren in de lijst.
 3. Ga naar het linkerdeelvenster en selecteer Thema's. Ga naar het rechterdeelvenster en kies Windows 10 als uw thema.
 4. Verwijder alle andere aangepaste thema's.
 5. Maak al uw aangepaste thema's opnieuw.

Nadat u de stappen heeft voltooid, moet u weten hoe u de klok weer zichtbaar kunt maken in Windows 10.

Oplossing 2: uw bestaande thema's aanpassen

Er is nog steeds een oplossing als u uw bestaande thema wilt behouden. U moet echter weten dat het proces een beetje ingewikkeld is. Dus als u denkt dat uw technische vaardigheden niet voldoende zijn, raden we u aan vast te houden aan de eerste oplossing die we hebben geboden. Aan de andere kant, als u erop staat uw bestaande thema's te wijzigen, kunt u deze instructies volgen:

 1. Als je je bestaande thema niet hebt opgeslagen, sla het dan nu op. Ga naar Personaliseren en selecteer vervolgens Thema's in het linkerdeelvenster. Klik in het rechterdeelvenster op de knop Thema opslaan. Kies een naam voor het thema.
 2. Navigeer naar dit pad:

C: \ Users \ Gebruikersnaam \ AppData \ Local \ Microsoft \ Windows \ Themes

 1. Zoek het bestand met de naam die u voor uw aangepaste thema hebt gekozen.
 2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en open het met Kladblok.
 3. Zoek naar deze regel:

Pad =% SystemRoot% \ resources \ themes \ Aero \ AeroLite.msstyles

 1. Vervang dat door dit:

Pad =% SystemRoot% \ resources \ themes \ Aero \ Aero.msstyles

 1. Sla het bestand op en verander de naam in iets anders.
 2. Ga terug naar het venster Thema's en selecteer het nieuwe thema dat u zojuist hebt gemaakt.

Oplossing 3: kleine taakbalkpictogrammen uitschakelen

Als u denkt dat u een onzichtbare Windows 10-klok heeft, raden we u aan de kleine taakbalkpictogrammen op uw pc uit te schakelen. Hier zijn de stappen:

 1. Klik op het zoekpictogram op uw taakbalk.
 2. Typ nu "instellingen" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Selecteer Personalisatie en kies vervolgens Taakbalk in het menu aan de linkerkant.
 4. Schakel de optie 'Kleine taakbalkknoppen gebruiken' uit.

Pro tip:

In sommige gevallen kunnen uw thema's worden beïnvloed door malware en virussen. Om dit probleem op te lossen, raden we u aan Auslogics Anti-Malware te installeren. Deze tool detecteert kwaadaardige items waarvan u nooit zou vermoeden dat ze bestonden. U kunt uw pc veilig en beveiligd houden. Ondertussen kunt u voorkomen dat virussen uw aangepaste thema's en Windows Clock beschadigen.

Welke andere Windows Update-gerelateerde problemen wilt u dat wij hierna oplossen?

Dien uw vragen in de comments hieronder!