Hoe de fout 'Een onderdeel van het besturingssysteem is verlopen' te repareren?

Er zijn mensen die altijd als eerste de nieuwste innovaties willen uitproberen. Sommigen zijn zelfs bereid om bètaversies van apps uit te proberen en feedback te geven om de functies en bruikbaarheid te verbeteren. Als u een van degenen bent die constant aan de allernieuwste technologie wilt zijn, wilt u misschien deelnemen aan het Windows Insider-programma. Gebruikers die hieraan deelnemen, hebben het voorrecht om als een van de eersten de nieuwe functies van de nieuwste Windows 10-updates te testen voordat ze voor het grote publiek worden vrijgegeven.

Misschien vindt u het leuk om nieuwe en onafgemaakte builds van dit besturingssysteem uit te proberen. U moet echter ook bereid zijn om onderweg problemen op te lossen. Een van de problemen die u kunt tegenkomen, is de foutmelding 'Een onderdeel van het besturingssysteem is verlopen'.

Fout bij het repareren van een onderdeel van het besturingssysteem

Voordat u effectief kunt leren hoe u "een onderdeel van het besturingssysteem is verlopen fout" kunt oplossen, is het belangrijk om te weten wat het probleem veroorzaakt. Dit foutbericht komt in verschillende vormen voor, waaronder de volgende:

 • Component van besturingssysteem is verlopen winload.efi - Meestal heeft deze fout iets te maken met je BIOS-klok. Leren hoe het onderdeel van het besturingssysteem te repareren is verlopen winload.efiis eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is de juiste datum en tijd instellen in uw BIOS-klok.
 • Windows 10-voorbeeld Een onderdeel van het besturingssysteem is verlopen - Als u een voorbeeldversie van Windows 10 gebruikt, kan deze fout worden weergegeven. Overschakelen naar de definitieve versie van het besturingssysteem zou dit probleem moeten oplossen.
 • Een onderdeel van het besturingssysteem is verlopen Bootcamp, Virtualbox - Dit is van toepassing op gebruikers die Bootcamp of Virtualbox gebruiken. Zorg ervoor dat u onze onderstaande oplossingen probeert om dit probleem op te lossen.

Methode 1: de datum corrigeren

Als u wilt weten hoe u een onderdeel van het besturingssysteem kunt repareren dat is verlopen winload.efi, hoeft u alleen maar de datum op uw computer te wijzigen. Hier zijn de stappen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op de Windows-toets en selecteer Instellingen in het menu.
 2. Ga naar Tijd en taal.
 3. Ga naar het linkermenu en klik op Datum en tijd.
 4. Zorg ervoor dat de optie 'Tijd automatisch instellen' is uitgeschakeld.Zorg ervoor dat u de optie Tijd automatisch instellen uitschakelt.
 5. Klik op de knop Wijzigen.
 6. Voer de juiste datum in en sla deze op door op Wijzigen te klikken.

Als u niet kunt opstarten in Windows 10, kunt u de datum wijzigen vanuit de veilige modus. Volg gewoon de onderstaande instructies:

 1. Start uw computer tijdens het opstarten een paar keer opnieuw op totdat de functie Automatische reparatie verschijnt.
 2. Selecteer Problemen oplossen en klik op Geavanceerde opties.
 3. Ga naar Opstartinstellingen en klik op de knop Opnieuw opstarten.
 4. Zodra uw computer opnieuw is opgestart, ziet u de lijst met opties. Kies een versie van Veilige modus.
 5. Wijzig na het opstarten in Veilige modus de datum door de voorgaande instructies te volgen.

Sommige gebruikers hebben de fout verholpen door de datum in het BIOS te wijzigen. Als je deze methode wilt proberen, zorg er dan voor dat je de handleiding van je moederbord doorleest voor gedetailleerde instructies. U kunt ook proberen een eerdere datum in te stellen om het probleem op te lossen. U kunt zelfs voorkomen dat het opnieuw gebeurt door automatische tijdsynchronisatie uit te schakelen.

Methode 2: de moederbordbatterij verwijderen en vervolgens de datum wijzigen in het BIOS

Het is ook mogelijk dat de moederbordbatterij de fout veroorzaakt. Als het niet goed werkt, kan de datum veranderen wanneer u de computer uitschakelt, waardoor het probleem opnieuw optreedt. Daarom moet u controleren of de datum steeds verandert wanneer u uw pc uitschakelt.

Als dit het geval is, is de kans groot dat u een defecte moederbordbatterij heeft die moet worden vervangen. Het proces om het te vervangen is eenvoudig. U hoeft alleen maar uw computer uit te schakelen, de stekker uit het stopcontact te halen en de behuizing te openen. Zoek de batterij op uw moederbord en verwijder deze voorzichtig. Daarna kunt u de nieuwe batterij plaatsen en het probleem oplossen.

Zorg ervoor dat u uw computerkast pas opent nadat de garantie is verlopen. Als u de interne componenten van uw pc aanraakt, kan uw garantie komen te vervallen. Dus als uw computer nog onder de garantie valt, is het ideaal om deze naar het officiële reparatiecentrum te brengen.

Een virus of malware kan er ook voor zorgen dat de datum voortdurend verandert wanneer u uw pc opnieuw opstart. Dus, als je eenmaal van de fout af bent, gebruik dan een vertrouwd hulpmiddel zoals Auslogics Anti-Malware om te voorkomen dat het opnieuw optreedt. Dit programma detecteert kwaadaardige items en houdt uw computer veilig en beveiligd. Het vangt zelfs bedreigingen op die uw gewone antivirusprogramma mogelijk mist.

Methode 3: Opdrachtprompt gebruiken

Voor deze methode hebt u installatiemedia van Windows 10 nodig. U kunt de installatieschijf gebruiken of de Media Creation Tool downloaden en een opstartbare USB-stick maken. Dat gezegd hebbende, volg de onderstaande instructies:

 1. Plaats de opstartmedia in uw computer.
 2. Voer het BIOS in en stel een eerdere datum in.
 3. Kies de opstartmedia als het primaire opstartapparaat.
 4. Sla de wijzigingen op en sluit af.
 5. Zodra u het installatievenster van Windows 10 ziet, drukt u op Shift + F10. Dit zou de opdrachtprompt moeten oproepen.
 6. Zodra de opdrachtprompt is geactiveerd, voert u het volgende in:

cd c: \ windows

attrib -r -h -s bootstat.dat

hernoem bootstat.dat bootstat.old

Uitgang

 1. Verwijder de opstartmedia van uw computer en start deze opnieuw op.
 2. Zodra u Windows 10 opstart, kunt u de nieuwste build downloaden en installeren.
 3. Stel de juiste datum in om het probleem op te lossen.

Methode 4: de ontbrekende updates installeren

Het is vermeldenswaard dat het wijzigen van de datum de fout slechts tijdelijk kan herstellen. Als u er echter permanent vanaf wilt komen, raden we u aan de ontbrekende updates te installeren.

In de meeste gevallen worden de updates automatisch op de achtergrond gedownload. Vanwege bepaalde problemen kan de automatische download echter een of twee updates missen. Aan de andere kant kunt u handmatig beschikbare updates controleren door deze stappen te volgen:

 1. Druk op je toetsenbord op Windows-toets + I. Dit zou het venster Instellingen moeten openen.
 2. Ga naar het menu aan de linkerkant en typ 'controleren op updates' (zonder aanhalingstekens) in het zoekvak.
 3. Klik op de knop Controleren op updates.

Het is belangrijk om te controleren op updates als de fout 'Een onderdeel van het besturingssysteem is verlopen' opduikt

Als er updates beschikbaar zijn, worden deze automatisch op de achtergrond gedownload. Bovendien worden ze geïnstalleerd zodra u uw computer opnieuw opstart. U zou het probleem volledig moeten kunnen oplossen door ervoor te zorgen dat alles up-to-date is.

Heeft u andere suggesties om deze fout op te lossen?

We lezen je ideeën graag in de reacties hieronder!