Hoe herstel ik eerdere versies van Office-documenten in Windows 10?

Windows 10 wordt geleverd met een overvloed aan handige tools en functies. Een daarvan is versiegeschiedenis, een functie waarmee u verschillende versies van hetzelfde document kunt maken, zodat u wijzigingen in dat document kunt volgen en kunt schakelen tussen de verschillende versies. Dit betekent dat u in feite terug kunt gaan in de tijd voordat u bepaalde wijzigingen in het document hebt aangebracht en de vorige versie kunt herstellen met Word, Excel of PowerPoint, hetzij op Windows 10, hetzij de webversie van de app. Dit geeft u de mogelijkheid om verschillende versies van het document daadwerkelijk te vergelijken en de voortgang van uw werk bij te houden. Merk op dat de functie beperkt is tot de bestanden die zijn opgeslagen in OneDrive, OneDrive voor Bedrijven en SharePoint.

In dit artikel laten we u zien hoe u de functie voor versiegeschiedenis in Office gebruikt om eerdere inhoud van Microsoft Office-documenten te herstellen.

Hoe kan ik eerdere inhoud van Microsoft Office-documenten herstellen?

Het proces voor het herstellen van de inhoud van uw Microsoft Office-documenten verschilt enigszins, afhankelijk van of u dit via de app of online doet.

De functie Versiegeschiedenis gebruiken in Office (app)

Houd er rekening mee dat u eerdere versies van Office-documenten alleen kunt bekijken en herstellen als uw bestanden zijn opgeslagen in OneDrive. U moet er dus eerst voor zorgen dat uw exemplaar van Office is verbonden met de cloudopslagservice.

Ga als volgt te werk om uw Office-bestanden te verbinden met OneDrive:

 • Open eerst een Office-app: Word, Excel, enz.
 • Maak een nieuw leeg document.
 • Klik in de rechterbovenhoek op de knop Aanmelden.
 • Meld u aan met de inloggegevens van uw Office 365- of Microsoft-account om Office te verbinden met OneDrive.

U bent nu klaar om de versiegeschiedenis te gebruiken. Hier is hoe te beginnen:

 • Open de door u gekozen Office-app.
 • Maak een nieuw leeg document.
 • Klik op Bestand en selecteer Opslaan.
 • Sla het bestand op in de OneDrive-map.
 • Klik in de rechterbovenhoek op de knop Versiegeschiedenis.
 • U kunt vervolgens de versie van het document kiezen die u wilt bekijken en herstellen.

Merk op dat als u niet zeker weet welke versie van het bestand u nodig heeft, u op de knop Vergelijken kunt klikken om de verschillen te zien.

 • Zodra u de benodigde versie heeft gevonden, klikt u op de knop Herstellen.

Als je de verkeerde versie van het document hebt hersteld, kun je altijd teruggaan en het proces herhalen om de juiste versie te vinden.

Een andere manier om toegang te krijgen tot de versiegeschiedenis is door naar Bestand> Info te gaan en op de koppeling Vorige versie weergeven en herstellen te klikken.

De functie Versiegeschiedenis gebruiken in Office (online)

Als u de onlineversie van Office gebruikt, kunt u ook de functie voor versiegeschiedenis gebruiken en eerdere inhoud van Microsoft Office-documenten herstellen. De stappen die u moet nemen om dat voor elkaar te krijgen, zijn echter nogal verschillend, maar u moet uw exemplaar van Office nog steeds hebben gekoppeld aan OneDrive of OneDrive voor Bedrijven.

U kunt als volgt Office-versiegeschiedenis inschakelen met OneDrive:

 • Open OneDrive online.
 • Navigeer naar het document waarvan u de versies wilt zien.
 • Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies de optie versiegeschiedenis.
 • U ziet dan een nieuw tabblad met alle beschikbare versies van het document.
 • Selecteer de versie waarnaar u terug wilt gaan en klik op Herstellen.

U kunt nu aan de slag met de eerdere versie van het document.

Ga als volgt te werk om de versiegeschiedenis van Office in te schakelen met OneDrive voor Bedrijven:

 • Open OneDrive voor Bedrijven online.
 • Navigeer naar het document waarvan u de versies wilt zien.
 • Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies de optie versiegeschiedenis.
 • Klik in het rechtergedeelte van het venster op de drie stippen naast de door u geselecteerde versie om de volgende opties weer te geven: Herstellen (hiermee wordt de versie van het document naar de oorspronkelijke OneDrive-map hersteld), Bestand openen (opent het bestand op uw pc ) en Verwijderen (verwijdert deze versie uit OneDrive).

Merk op dat als u kiest voor de optie Herstellen, u kunt gaan werken met de vorige versie van het document in de online- of desktopversie van de app. Als u de optie Bestand openen kiest, wordt de eerdere versie van het document daadwerkelijk gedownload en geopend in de desktop-app.

Om deze en andere functies van uw Windows 10-systeem optimaal te laten werken, raden we u aan Auslogics BoostSpeed ​​uit te proberen. Het programma voert een volledige controle van uw hele systeem uit om snelheidsverminderende problemen op te sporen en te elimineren voordat ze fouten en glitches veroorzaken. Het beste is dat Auslogics BoostSpeed ​​wordt geleverd met een gratis proefperiode.

Welke andere Windows 10 Office-functies vind je het handigst? Deel in de reacties hieronder.