Om de batterijstatus van Bluetooth-apparaten op Windows 10 te controleren?

Dankzij Bluetooth-technologie kunnen mensen meerdere apparaten draadloos met hun Windows 10-computer verbinden. U kunt het gebruiken om uw bestanden over te dragen of om elektronische apparaten te bedienen, waaronder draadloze headsets, gameconsoles en andere computerrandapparatuur. Hoewel Bluetooth bepaalde beperkingen heeft, zoals een lagere bandbreedte dan Wi-Fi en een kleiner bereik, kan het toch een betrouwbare verbinding tussen uw apparaten bieden.

Als u nu Bluetooth-apparaten zoals een toetsenbord, stylus, muis of headset gebruikt, zou u willen weten of hun batterijniveau nog voldoende is. Als je Windows 10 versie 1809 (ook wel de update van oktober 2018 genoemd) hebt geïnstalleerd, kun je het batterijniveau van je Bluetooth-randapparatuur controleren met de app Instellingen. Houd er rekening mee dat u dit alleen kunt doen als uw apparaat de functie ondersteunt.

In dit bericht leren we je hoe je het batterijniveau van een Bluetooth-apparaat kunt controleren in Windows 10. Zorg ervoor dat Windows 10 versie 1809 op je pc is geïnstalleerd. Zodra u dat heeft gedaan, kunt u doorgaan met de onderstaande stappen.

Het batterijniveau van een Bluetooth-apparaat controleren in Windows 10

 1. Start de app Instellingen door op Windows-toets + I op uw toetsenbord te drukken.
 2. Selecteer Apparaten.
 3. Ga naar het linkerdeelvenster en klik op Bluetooth en andere apparaten.
 4. Ga nu naar het rechterdeelvenster en ga naar het gedeelte Muis, toetsenbord en pen.
 5. = Selecteer uw Bluetooth-apparaat. Als je dat eenmaal hebt gedaan, zou je een batterijpercentage-indicator naast je apparaat moeten zien.

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd maar je ziet nog steeds geen batterij-indicator, dan betekent dit dat je niet de laatste versie van Windows 10 gebruikt. Het is ook mogelijk dat je Bluetooth-apparaat geen ondersteuning biedt voor deze functie.

Pro-tip: om ervoor te zorgen dat uw Bluetooth-apparaten zijn voorbereid op deze functie, raden we u aan hun stuurprogramma's bij te werken. Het mooie van het uitvoeren van deze onderhoudsprocedure is dat het ook een groot aantal prestatieproblemen met de pc oplost. Als het gaat om het bijwerken van uw stuurprogramma's, heeft u drie opties:

 • Toegang tot Apparaatbeheer
 • Bezoek de website van de fabrikant om de stuurprogramma's te downloaden
 • Auslogics Driver Updater gebruiken
<

Toegang tot Apparaatbeheer

 1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R op uw toetsenbord te drukken.
 2. Zodra het dialoogvenster Uitvoeren is geopend, typt u "devmgmt.msc" (zonder aanhalingstekens).
 3. Open Apparaatbeheer door op OK te klikken.
 4. Vouw de inhoud van de Bluetooth-categorie uit.
 5. Klik met de rechtermuisknop op uw Bluetooth-apparaat en selecteer Stuurprogramma bijwerken uit de opties. Zorg ervoor dat u deze stap herhaalt op elk Bluetooth-randapparaat dat u gebruikt.

Bezoek de website van de fabrikant om de stuurprogramma's te downloaden

Het is waar dat het een paar klikken kost om uw stuurprogramma's bij te werken met Apparaatbeheer. Deze methode kan echter onbetrouwbaar zijn omdat de nieuwste versie van de stuurprogramma's kan ontbreken. U kunt dus alsnog de website van de fabrikant bezoeken om de juiste stuurprogrammaversies te downloaden en te installeren. U moet echter voorzichtig zijn bij het gebruik van deze methode. Houd er rekening mee dat het installeren van een incompatibel stuurprogramma problemen met de systeeminstabiliteit veroorzaakt.

Auslogics Driver Updater gebruiken

De veiligste en handigste methode voor het bijwerken van stuurprogramma's is het gebruik van Auslogics Driver Updater. Nadat u deze tool heeft geïnstalleerd, identificeert deze welke Windows-versie en type processor u heeft. Bovendien hoeft u alleen maar op een knop te klikken en al uw stuurprogramma's worden automatisch bijgewerkt. Auslogics Driver Updater zoekt naar de nieuwste, door de fabrikant aanbevolen stuurprogramma's voor uw computer. Nadat het proces is voltooid, merkt u een aanzienlijke verbetering in de prestaties van uw Bluetooth-apparaten. Over het algemeen zal uw pc ook efficiënter werken.

Wat vind je van de nieuwe functie Bluetooth-batterijniveau?

We horen graag uw mening. Doe mee aan de onderstaande discussie.