Hoe de Windows Defender-foutcode 0x8e5e021f op te lossen?

De meeste Windows-gebruikers weten dat ze een soort beveiligingssoftware op hun computer nodig hebben. Hoewel veel mensen niet alleen op Windows Defender vertrouwen, zijn er toch sommigen die het liever gebruiken. Microsoft heeft de nieuwste versies van dit programma immers veiliger gemaakt dan de oudere versies.

In Windows XP, Windows 7 en Windows Vista was de enige functie van Defender om een ​​antispywaretool te zijn. Toen Microsoft er echter een integraal onderdeel van maakte van Windows 8 en Windows 10, werd de tool een volledig antivirusprogramma. Het is nog maar de vraag of alleen Windows Defender voldoende bescherming kan bieden voor het besturingssysteem. Veel leden van de Microsoft-gemeenschap lijken te geloven dat het betrouwbaar genoeg is. Volgens beoordelingen van AV-TEST is Windows Defender in staat om ongeveer 94,5% van de cybervirussen te verwijderen.

Hoewel veel gebruikers nog steeds afhankelijk zijn van Windows Defender, kent het programma problemen. Gebruikers melden dat wanneer ze de app proberen te starten, ze een foutmelding krijgen die zegt: “Er is een fout opgetreden in het programma tijdens de initialisatie. Neem contact op met uw systeembeheerder als dit probleem zich blijft voordoen. " Meestal gaat dit bericht vergezeld van de foutcode 0x8e5e021f.

Het is mogelijk dat de foutcode 0x8e5e021f iets te maken heeft met een malware-infectie, beschadigde registervermeldingen of een conflict met een antivirus van een derde partij. Houd er rekening mee dat de oplossing afhangt van de oorzaak van het probleem. Dus als u wilt leren hoe u de Windows Defender-foutcode 0x8e5e021f kunt oplossen, zorg er dan voor dat u onze lijst met oplossingen naar beneden haalt.

Hoe de foutcode 0x8e5e021f op te lossen bij het installeren van een app

Voordat we u leren hoe u de Windows Defender-foutcode 0x8e5e021f kunt oplossen, willen we de eenvoudigste manier delen om het probleem op te lossen. Sommige gebruikers meldden dat het een paar keer opnieuw opstarten van het systeem hen had geholpen het probleem op te lossen. U kunt ook proberen uw enztire-systeem te scannen op malware. Hiervoor hebt u natuurlijk een antivirusprogramma van derden nodig, vooral omdat Windows Defender niet goed werkt.

Er zijn veel antivirusprogramma's, maar Auslogics Anti-Malware is een van de weinige waarop u volledig kunt vertrouwen. Deze tool is ontworpen om kwaadaardige items te detecteren waarvan u nooit zou vermoeden dat ze bestonden. Hoe discreet de virussen ook op de achtergrond werken, Auslogics Anti-Malware zal ze kunnen herkennen. Bovendien is dit softwareprogramma ontworpen door een gecertificeerde Microsoft Silver Application Developer. U kunt er dus op vertrouwen dat het niet in conflict komt met Windows Defender.

Oplossing 1: Start de Security Center-service opnieuw

Een van de manieren om de foutcode 0x8e5e021f op te lossen, is door de Security Center-service opnieuw te starten. Hier is hoe je dat kunt doen:

 1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R op uw toetsenbord te drukken.
 2. Typ in het dialoogvenster Uitvoeren "services.msc" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Zoek naar Beveiligingscentrum en klik er met de rechtermuisknop op.
 4. Kies Opnieuw opstarten uit de opties.

Nadat u de Security Center-service opnieuw hebt opgestart, controleert u of u Windows Defender zonder problemen kunt uitvoeren.

Oplossing 2: conflicterende registervermeldingen verwijderen

Voordat u deze oplossing probeert, moet u weten dat het Windows-register een gevoelige database is. Dus als u zelfs maar de kleinste fout maakt, kunt u onomkeerbare schade aan uw systeem toebrengen. We raden u aan om alleen door te gaan met de onderstaande stappen als u zeker weet dat u ze tot op de tee kunt volgen. Als je zeker bent van je technische vaardigheden, ga je gang en probeer je deze stappen:

 1. U moet het dialoogvenster Uitvoeren opnieuw starten. Druk hiervoor op Windows-toets + R.
 2. Typ nu "regedit" (zonder aanhalingstekens) in het dialoogvenster Uitvoeren en klik op OK.
 3. Als u zich eenmaal in de Register-editor bevindt, navigeert u naar dit pad:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Image File Execution Options

 1. Zoek onder de structuur Opties voor het uitvoeren van afbeeldingsbestanden naar de vermeldingen MpCmdRun.exe, MSASCui.exe of MsMpEng.exe.
 2. Als u een van de vermeldingen vindt, klikt u er met de rechtermuisknop op en kiest u Verwijderen.

Oplossing 3: de Groepsbeleid-editor gebruiken om Windows Defender in te schakelen

In sommige gevallen gaat de foutcode 0x8e5e021f vergezeld van een bericht waarin staat: "Deze app is uitgeschakeld door groepsbeleid." Dit bericht geeft aan dat een antivirusprogramma van een derde partij Windows Defender heeft uitgeschakeld. Als dit gebeurt, moet u uw antivirusprogramma uitschakelen. Daarna moet u de Groepsbeleid-editor gebruiken om Windows Defender te activeren. Hier zijn de stappen:

 1. Log in op het Administrator-account in uw systeem.
 2. Druk nu op Windows-toets + R op uw toetsenbord om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
 3. Typ "gpedit.msc" (zonder aanhalingstekens) in het vak en druk op Enter.
 4. Volg dit pad zodra de Groepsbeleid-editor is geopend:

Lokaal computerbeleid -> Beheersjablonen -> Windows-componenten -> Windows Defender Antivirus

 1. Ga naar het rechterpaneel en selecteer Windows Defender.
 2. U ziet de optie 'Windows Defender Antivirus uitschakelen'. Open het door erop te dubbelklikken.
 3. Een nieuw venster zal verschijnen. Kies Uitgeschakeld en klik op OK om de aangebrachte wijziging op te slaan.

Nadat u Windows Defender hebt ingeschakeld via de Groepsbeleid-editor, controleert u of u Windows Defender kunt starten. Houd er rekening mee dat de Groepsbeleid-editor alleen beschikbaar is in de Pro- en Enterprise-edities van Windows 10. U kunt Windows Defender echter nog steeds inschakelen met de Register-editor. Volg gewoon de onderstaande instructies:

 1. Start het dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R op uw toetsenbord te drukken.
 2. Typ "regedit" (zonder aanhalingstekens) in het vak en druk op Enter.
 3. Zodra de Register-editor is opgestart, navigeert u naar dit pad:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows Defender

 1. Ga nu naar het rechterdeelvenster en zoek naar het item DisableAntiSpyware.
 2. Klik op het item en verander de waarde in 0.
 3. Als u de vermelding DisableAntiSpyware niet ziet, maakt u er een nieuwe sleutel voor. U kunt dat doen door op een lege ruimte in het rechterdeelvenster te klikken. Selecteer Nieuw en kies vervolgens DWORD.
 4. Gebruik DisableAntiSpyware als de naam van de nieuwe sleutel.
 5. Vergeet niet om de waarde op 0 in te stellen.
 6. Sluit de Register-editor af en start uw systeem opnieuw op.

Nadat u uw computer opnieuw heeft opgestart, start u Windows Defender om te zien of het probleem is opgelost.

Gebruik je liever Windows Defender als je primaire antivirusprogramma?

Deel gerust je mening in de reacties hieronder!