Een gemakkelijke en gratis oplossing voor een trage computer

Gratis oplossing voor trage computer

Wat is de beste gratis oplossing voor trage computerprestaties?

Een trage computer is iets waar veel mensen dagelijks mee te maken hebben. Traag opstarten van Windows, niet-reagerende programma's, trage browser die af en toe vastloopt - klinkt bekend, nietwaar? En als u een trage computer wilt repareren, betekent dit meestal dat u uw hardware moet upgraden of zelfs een technicus moet inhuren. Dat kost geld. Maar er is een manier om uw pc sneller te maken zonder een cent uit te geven. Hier is de beste gratis oplossing voor trage computerprestaties.

Wanneer uw computer ineens traag wordt, moet u deze eerst controleren op virussen, malware en spyware. Schadelijke programma's knoeien met computerinstellingen, stelen uw bandbreedte om gegevens te verzenden en maken uw computer traag. Dus als uw computer van de ene op de andere dag verdacht traag is geworden, is de gratis oplossing voor een langzame computer om gratis antimalware- en antispywaresoftware te downloaden en infecties van uw pc te verwijderen. Als alle virussen verdwenen zijn, merkt u onmiddellijk een snelheidswinst.

Als de anti-malwarescan schoon is maar uw computer nog steeds traag is, kan dit betekenen dat uw pc ernstig gefragmenteerd is. Bestandsfragmentatie is iets dat de computerprestaties drastisch kan verminderen omdat het het traagste deel van uw pc aantast: uw harde schijf. Bestandsfragmentatie zorgt ervoor dat de leesarm van de harde schijf meer werkt dan nodig is, wat meer tijd kost. Dus als uw bestanden gefragmenteerd zijn, gaat het openen van documenten, video's, liedjes en het starten van programma's erg traag.

Nog een gratis oplossing voor trage computers

De gratis oplossing voor een trage computer die aan fragmentatie lijdt, is eenvoudig - voer gewoon Schijfdefragmentatie uit, een ingebouwd Windows-hulpprogramma. U vindt deze tool door op Start te klikken en vervolgens naar Programma's - Accessoires - Systeemwerkset te gaan. Defragmentatie is iets dat regelmatig moet worden gedaan, omdat fragmentatie zich ophoopt bij computergebruik. Daarom wordt aanbevolen om uw computer minstens één keer per maand te defragmenteren.

Als het opstarten van uw computer lang duurt, kan het zijn dat er te veel programma's worden gestart tijdens het opstarten van Windows. Hoe meer programma's er zijn geconfigureerd om te worden uitgevoerd bij het opstarten van het systeem, hoe langer Windows nodig heeft om ze allemaal te laden. Om uw pc sneller te laten laden, moet u een eenvoudige gratis oplossing toepassen voor het traag opstarten van de computer - configureer onnodige programma's om niet te starten bij het opstarten van Windows. Dit kan gedaan worden door op Start te klikken en msconfig in de zoekbalk te typen. Het enige dat u hoeft te doen, is naar het tabblad Opstarten te gaan en de programma's uit te schakelen die u niet automatisch wilt starten. Start vervolgens uw computer opnieuw op en geniet van de snelheid.

Door de stappen in dit artikel te volgen, kunt u uw computer in goede staat houden. Als het regelmatig wordt uitgevoerd, kan pc-onderhoud ervoor zorgen dat uw pc een stuk sneller werkt en stabiel blijft. Onthoud dat er een gratis oplossing is voor trage computerprestaties - u hoeft alleen te weten welke tools u moet gebruiken en welke onderhoudstaken u moet uitvoeren.