Hoe de 'Uw verbinding is niet privé'-fout in Google Chrome oplossen?

Het valt niet te ontkennen dat internet een positieve invloed heeft gehad op de levens van veel mensen over de hele wereld. Met toegang tot internet kunt u een virtuele schatkist openen met een schijnbaar onbeperkte schat aan informatie en bronnen. Het kan zelfs uw leven gemakkelijker maken door u in staat te stellen uw dagelijkse bezigheden uit te voeren via uw mobiele apparaten of computer.

Dat gezegd hebbende, internet is een krachtig iets. Hackers kunnen hiervan profiteren en de informatie van mensen exploiteren. Wanneer u via een onveilige verbinding verbinding maakt met internet, kunnen criminelen uw gegevens verzamelen en deze gebruiken om van u te stelen. Dit is ook de reden waarom het cruciaal is om veiligheidsmaatregelen te nemen bij het verbinden met internet.

Waarom zegt een pc 'Uw verbinding is niet privé'?

Nu kan uw firewall of antivirus u beschermen door te voorkomen dat u toegang krijgt tot onveilige verbindingen. Dat gezegd hebbende, zijn er gevallen waarin u mogelijk nog steeds vrij bent om toegang te krijgen tot openbare Wi-Fi-netwerken. U mag echter geen legitieme sites zoals PayPal openen. Dit is volkomen normaal, vooral omdat uw firewall uw veiligheid garandeert terwijl u een verbinding gebruikt die niet privé is.

Wanneer dit gebeurt, krijgt u waarschijnlijk een foutmelding in Chrome met de tekst 'Uw verbinding is niet privé'. Houd er rekening mee dat aanvallers slimme methoden vinden om kwaadaardige bestanden op gehackte sites te plaatsen. Het is dus niet ideaal om domeinen te bezoeken die worden geblokkeerd door Google Chrome.

U moet echter weten dat dit niet altijd het geval is. Beveiligde sites hebben SSL-certificaten die gegevenscodering en veilige gegevensoverdracht garanderen. Soms, wanneer u deze SSL-gecertificeerde sites bezoekt, kunt u nog steeds het foutbericht 'Uw verbinding is niet privé' krijgen. U vraagt ​​zich misschien af: "Waarom zegt mijn telefoon 'Uw verbinding is niet privé'?" Dit bericht wordt weergegeven wanneer Chrome het SSL-certificaat niet kan verifiëren en bevestigen.

Voorlopig kan uw browser de site die u wilt bezoeken niet laden. Het is mogelijk te wijten aan een verlopen of onbekend SSL-certificaat. Gelukkig zijn er oplossingen hiervoor. Als u zeker weet dat u een beveiligde site bezoekt, kunt u leren hoe u de fout 'Uw verbinding is niet privé' op Windows 10 kunt oplossen. Op deze manier kunt u zonder enige belemmering het domein betreden.

Oplossing 1: de datum- en tijdinstellingen corrigeren

U denkt misschien dat dit een onwaarschijnlijke oplossing is, maar veel gebruikers hebben het probleem hierdoor kunnen oplossen. Het is mogelijk dat uw webbrowser de geldigheid van het SSL-certificaat niet kan verifiëren omdat u de datum en tijd op uw computer verkeerd heeft ingesteld. Volg de onderstaande stappen om het probleem op te lossen:

 1. Ga naar je taakbalk en klik met de rechtermuisknop op de tijd en datum rechtsonder.
 2. Selecteer nu Datum / tijd aanpassen in de lijst. Als u dit doet, wordt het gedeelte Datum en tijd in de app Instellingen geopend.
 3. Ga naar het rechterdeelvenster en zet de schakelaar onder het gedeelte 'Tijd automatisch instellen' op Uit.
 4. Wacht een paar seconden en activeer de optie opnieuw.

Controleer na het bijwerken van uw instellingen voor Datum en tijd of de SSL-fout in uw browser is verdwenen.

Oplossing 2: uw firewall / antivirus controleren

Het is mogelijk dat uw antivirusprogramma of firewall het SSL-certificaat van de site als verdacht heeft beschouwd. Daarom raden we u aan uw antivirusprogramma te openen en de HTTP-scanfunctie uit te schakelen. U moet ook de functie Real-time bescherming of SSL-scannen op uw antivirus uitschakelen. Als u dat eenmaal heeft gedaan, probeert u de site te openen die de fout heeft veroorzaakt.

Oplossing 3: uw browsegeschiedenis en gegevens wissen

Houd er rekening mee dat uw browser na verloop van tijd overbelast raakt met gegevens. Het is ook een van de redenen waarom de foutmelding in Chrome verschijnt. Daarom raden we u aan om uw browsegeschiedenis en gegevens te wissen. Hier zijn de stappen:

 1. Klik op het instellingenpictogram in de rechterbovenhoek van uw browser. Het zou eruit moeten zien als drie verticaal uitgelijnde punten.
 2. Selecteer Instellingen in het menu, scrol omlaag en klik op Geavanceerd om meer opties te zien.
 3. Klik onder Privacy en beveiliging op Browsegegevens wissen.
 4. Zorg ervoor dat u zich op het tabblad Geavanceerd bevindt en selecteer vervolgens alle opties.
 5. Selecteer All Time voor het tijdsbereik en klik op Clear Data.

Pro-tip: als u een efficiëntere tool wilt gebruiken die uw normale browseronderhoud afhandelt, raden we u aan Auslogics BoostSpeed ​​te installeren. Deze tool heeft een krachtige reinigingsmodule die alle soorten pc-rommel opruimt. Het zal ook niet-optimale systeeminstellingen aanpassen om snellere downloads en soepele app-bewerkingen te garanderen.

Oplossing 4: een incognitovenster gebruiken

 1. Open Chrome en klik vervolgens op het pictogram Instellingen rechtsboven in de browser.
 2. Selecteer de optie 'Nieuw incognitovenster'.
 3. Sluit andere browservensters, behalve die in de incognitomodus.
 4. Ga naar het incognitovenster en klik op het pictogram Instellingen.
 5. Selecteer Meer tools en klik op Extensies.
 6. Schakel elke extensie uit die in conflict is gekomen met uw SSL-verbinding.

Oplossing 5: de DNS-instellingen bijwerken

Het is mogelijk dat sommige DNS-wijzigingen die u heeft aangebracht, ervoor zorgen dat het foutbericht wordt weergegeven. Daarom raden we aan ze om te keren door de onderstaande instructies te volgen:

 1. Klik op het zoekpictogram op uw taakbalk.
 2. Typ "configuratiescherm" (geen aanhalingstekens) en druk op Enter.
 3. Zodra u zich in het Configuratiescherm bevindt, selecteert u Netwerkcentrum.
 4. Ga naar het linkerdeelvenster en klik op Adapterinstellingen wijzigen.
 5. Klik met de rechtermuisknop op uw actieve netwerk en kies Eigenschappen in de lijst.
 6. Zodra u in het nieuwe venster komt, gaat u naar het tabblad Netwerken.
 7. Klik op Internet Protocol versie 6 (TCP / IPv6) of Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4).
 8. Klik op Eigenschappen en selecteer vervolgens Automatisch een DNS-serveradres verkrijgen.

Oplossing 6: het foutbericht omzeilen

Als het uitvoeren van een diepe malwarescan niets verdachts oplevert, kunt u proberen het foutbericht te omzeilen. U kunt dit doen door een snelkoppeling te maken die de fout in Google Chrome negeert. Hier zijn de stappen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op de Chrome-snelkoppeling op uw bureaublad.
 2. Kies Eigenschappen in de lijst.
 3. Zoek naar het doelveld.
 4. Plak de regel (inclusief de aanhalingstekens) hieronder aan het einde van het pad:

"-Ignore-certificaat-fouten"

 1. Klik op Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan.

Start Google Chrome opnieuw nadat u deze stappen heeft gevolgd. Probeer de betreffende site te openen om te zien of de fout is verdwenen.

Welke van de oplossingen heeft u geholpen de fout te verhelpen?

Laat het ons weten in de reacties hieronder!