Oplossing voor het probleem 'Een onverwachte fout zorgt ervoor dat u het bestand niet verplaatst'

Er zijn veel goede redenen om OneDrive te gebruiken. Ten eerste kunt u uw lokale gegevens synchroniseren of uploaden naar de cloud. Dus als er iets met uw apparaat gebeurt, heeft u nog steeds een back-up van uw bestanden. Afgezien daarvan kunt u het gebruiken om gemakkelijk bestanden met andere mensen te delen.

Hoewel OneDrive tal van voordelen biedt, kan het toch gevoelig zijn voor fouten. Verschillende gebruikers meldden dat toen ze probeerden bestanden naar de OneDrive-directory te kopiëren, ze een foutmelding zagen met de tekst: "Een onverwachte fout weerhoudt je ervan het bestand te verplaatsen."

Het is vermeldenswaard dat dit foutbericht verband houdt met verschillende foutcodes, waaronder 0x8007016A, 0x80004005, 0x80070570, 0x80070780 en 0x80070057. Heb je met hetzelfde apparaat twee keer een Microsoft-account geregistreerd voor OneDrive? In de meeste gevallen kunnen deze foutcodes verschijnen vanwege een probleem met de registratie van het Microsoft-account. Het is waarschijnlijk dat het probleem de bestandsoverdracht verstoort.

Geef OneDrive nog niet op! In dit bericht zullen we u leren hoe u de fout 'Een onverwachte fout weerhoudt u van het kopiëren van het bestand' in Windows 10 kunt oplossen. Zoals we al zeiden, houdt dit probleem verband met andere foutcodes. U kunt deze handleiding dus ook gebruiken om te leren hoe u de fout 0x8007016a oplost: 'De cloudbestandsprovider is niet actief'.

Hoe u het foutbericht 'The Cloud File Provider not Running' kunt verwijderen

Laat u niet afschrikken door de foutmeldingen die bij dit probleem horen. De oplossingen die u kunt proberen, zijn tenslotte eenvoudig en gemakkelijk te volgen. Hier zijn de methoden die u kunt gebruiken:

 1. OneDrive verwijderen
 2. Uw Microsoft-account ontkoppelen van OneDrive
 3. OneDrive opnieuw instellen

Oplossing 1: OneDrive verwijderen

Om OneDrive uit Windows 10 te verwijderen, kunt u een verhoogde versie van de opdrachtprompt gebruiken. Hier zijn de stappen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + S.
 2. Typ "Command Prompt" in het zoekvak (zonder aanhalingstekens).
 3. Ga naar de resultaten en klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt.
 4. Selecteer Uitvoeren als beheerder in het contextmenu.
 5. Klik op Ja als u wordt gevraagd toestemming te geven voor de app.
 6. Zodra de opdrachtprompt is geactiveerd, voert u een van de onderstaande opdrachten uit.

Opmerking: kies de juiste opdrachtregel voor de architectuur van OneDrive op uw computer.

Voor x64:% Systemroot% \ SysWOW64 \ OneDriveSetup.exe / uninstall

Voor x86:% Systemroot% \ System32 \ OneDriveSetup.exe / uninstall

 1. Nadat u de opdrachtregel heeft uitgevoerd, downloadt u de nieuwste versie van OneDrive en installeert u deze op uw pc.

Oplossing 2: uw Microsoft-account ontkoppelen van OneDrive

Voor deze methode moet u uw Microsoft-account ontkoppelen en vervolgens opnieuw instellen. Volg de onderstaande instructies om door te gaan:

 1. Start het Activiteitencentrum door op het OneDrive-pictogram te klikken.
 2. Klik op Meer en kies vervolgens Instellingen.
 3. Zorg er nu voor dat u zich op het tabblad Account bevindt.
 4. Klik op Deze pc ontkoppelen.
 5. U ziet een venster met de tekst "Welkom bij OneDrive." Volg de instructies in de wizard om uw Microsoft-account op OneDrive in te stellen.

Oplossing 3: OneDrive opnieuw instellen

Een andere optie die u kunt proberen, is het opnieuw instellen van OneDrive op uw Windows 10-computer. Om dat te doen, moet u deze stappen volgen:

 1. Druk op uw toetsenbord op Windows-toets + R. Hierdoor wordt het dialoogvenster Uitvoeren geopend.
 2. Wanneer je het dialoogvenster Uitvoeren ziet, typ je "% localappdata% \ Microsoft \ OneDrive \ onedrive.exe / reset" (zonder aanhalingstekens) in het tekstveld.
 3. Druk op Enter op je toetsenbord.

Controleer na het volgen van de stappen of u bestanden met succes naar OneDrive kunt verplaatsen.

Pro-tip: als u de gewoonte heeft om bestanden online te delen, moet u ervoor zorgen dat u voldoende beschermd bent tegen online virussen en malware. Hoewel Windows Defender betrouwbaar is in het detecteren van veelvoorkomende bedreigingen, kan het complexere aanvallen missen. Daarom raden we u aan om een ​​krachtig hulpmiddel zoals Auslogics Anti-Malware te gebruiken. Dit softwareprogramma kan malware en virussen detecteren, hoe discreet ze ook op de achtergrond werken.

Welke cloudopslagdienst heeft uw voorkeur?

Deel uw antwoord in de reacties hieronder!