Hoe installeer ik Windows 10 Spring Creators Update?

'De lente is de tijd van plannen en projecten'

Leo Tolstoy

De vooruitgang is niet te stoppen en de release van Windows 10 Spring Creators Update is onderweg. De officiële naam en datum moeten nog worden bekendgemaakt, maar één ding is zeker: deze grote update voor Windows zal een heleboel verbeteringen en ontwikkelingen brengen.

Waarom zou je de Spring Creators-update installeren?

Volgens wat we weten, is de betreffende update klaar voor succes:

 1. Ten eerste worden de gebruikersinterface van het besturingssysteem, web-apps, Bluetooth en Edge steeds beter.
 2. Ten tweede zult u merken dat opstart-, grafische en geluidsinstellingen gemakkelijker kunnen worden aangepast en aangepast.
 3. Bovendien worden het draadloos delen van bestanden en mixed reality naar een geheel nieuw niveau getild.

De bovenstaande lijst is zeker niet uitputtend - dat zijn slechts de bekende kenmerken van de aanstaande update tot nu toe. En het beste is: het is gratis.

Hoe installeer ik Windows 10 Spring Creators Update?

Hier zijn 3 eenvoudige manieren om de Spring Creators Update te krijgen:

1. Word een Windows Insider

De officiële lancering moet nog komen, maar u bent vrij om deel te nemen aan het Windows Insider-programma en te genieten van de gewenste update:

 1. Klik op de Start-knop, selecteer het tandwielpictogram en open de app Instellingen.
 2. Klik op het gedeelte Update en beveiliging.
 3. Eenmaal erin, navigeer je naar het linkerdeelvenster.
 4. Zoek het Windows Insider-programma en klik erop.Word een Windows Insider om de nieuwste grote update te installeren.
 5. Klik op Aan de slag. Om u aan te melden, moet u het Microsoft-account gebruiken dat aan uw Windows 10 is gekoppeld.
 6. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu. Selecteer de optie 'Stuur mij alleen vroege updates'. Bevestig uw keuze en start uw pc opnieuw op.
 7. Ga na het opnieuw opstarten naar Update en beveiliging. Een update genaamd 'Functie-update naar Windows 10, versie 1803', dit is Spring Creators Update, zou hier moeten zijn. Het wordt automatisch gedownload.

Als u het niet kunt zien, klikt u op Controleren op updates. Uw besturingssysteem zal de update vinden en u deze op uw pc laten installeren.

Update uw OS om de Apring Creators-update door te laten komen.

Als u geen insider van Windows wilt worden of als u de update niet via het Windows Update Center kunt ontvangen, gaat u verder met de volgende methode.

2. Download de Spring Creators Update handmatig

Deze manier lijkt misschien wat ingewikkeld, maar als je de onderstaande instructies zorgvuldig volgt, heb je geen problemen met het installeren van de Spring Creators Update op je pc:

 1. Ga naar de Microsoft-website en download het Windows 10 1803 build 17133 ESD-bestand. Dan moet u er een ISO-bestand van maken. Gebruik hiervoor elk betrouwbaar hulpmiddel van een betrouwbare bron.
 2. Gebruik nu het ISO-bestand en de Windows USB / DVD-downloadtool van Microsoft om opstartbare USB-installatiemedia te maken.
 3. Start op vanaf uw installatie-USB-station en volg de aanwijzingen op het scherm om de Windows 10 Spring Creators Update te downloaden.

Als deze manipulaties toch te complex lijken, overweeg dan om de volgende methode te gebruiken. Hoe dan ook, je hebt deze geweldige update nodig, nietwaar?

3. Gebruik Update Assistant

Als de updatetrucs hierboven je niet opwinden, wacht dan op de officiële release en gebruik de Update Assistant-tool om dingen voor elkaar te krijgen:

 1. Ga naar de officiële website van Microsoft en download Update Assistant (klik op de knop Nu downloaden op het scherm).
 2. Start het hulpprogramma en klik op Nu bijwerken. Zet nu een lekker kopje thee voor jezelf - de tool doet het zelf.

Wat kun je nu doen?

De release van de Windows 10 Spring Creators Update was aanvankelijk gepland voor 10 april 2018. Vanwege een mysterieuze bug werd het echter uitgesteld, dus we kunnen alleen maar wachten. Wees dus geduldig als u de definitieve versie wilt hebben.

Om de situatie te verlichten, kunt u uw huidige versie van Windows veel leuker maken. Bovendien bent u van harte welkom om uw pc te versnellen en de beveiliging te verbeteren door de multifunctionele Auslogics BoostSpeed-software te gebruiken.

Optimaliseer uw pc voor betere prestaties.

Wat te doen na de officiële release van Windows 10 Spring Creators Update?

Zodra Microsoft de definitieve versie van Windows 10 Spring Creators Update uitrolt, kun je deze installeren via Windows Update of met Update Assistant. Controleer daarna of u de nieuwste stuurprogrammasoftware voor uw apparaten gebruikt. Als dit niet het geval is, moet u uw stuurprogramma's bijwerken om compatibiliteitsproblemen, fouten en crashes te voorkomen.

Om deze reden kunt u de ingebouwde Device Manager-tool gebruiken:

 1. Druk op de sneltoets Windows-logo + X op uw toetsenbord.
 2. Selecteer Apparaatbeheer in de lijst en klik erop.
 3. U ziet een lijst met uw hardware.
 4. Zoek het apparaat waarvan u het stuurprogramma wilt bijwerken.
 5. Klik er met de rechtermuisknop op en kies ervoor om de stuurprogrammasoftware bij te werken.
 6. Laat uw systeem online naar updates zoeken.

Zorg ervoor dat u uw stuurprogramma's bijwerkt nadat u uw besturingssysteem hebt bijgewerkt.

Zoals u zich kunt voorstellen, is het lastig om te achterhalen welke stuurprogramma's verouderd zijn. Je kunt ze allemaal een voor een updaten, maar het is belachelijk tijdrovend. En bovendien kan Device Manager de benodigde versies niet vinden.

In een dergelijke situatie kunt u proberen uw stuurprogramma's handmatig bij te werken. Dit pad is echter niet gemakkelijk: u moet erachter komen welke stuurprogramma's verouderd zijn en zelf naar de nieuwe software zoeken. Pas op dat u niet het verkeerde stuurprogramma voor een apparaat installeert: hierdoor kan uw hardware defect raken of helemaal niet meer reageren.

Met dat gezegd, raden we u aan een speciaal hulpmiddel te gebruiken. Met Auslogics Driver Updater kunt u bijvoorbeeld al uw stuurprogramma's bijwerken naar hun door de fabrikant aanbevolen versies door op slechts één knop te klikken.

Werk al uw stuurprogramma's bij om uw hardware correct te laten werken.

Heeft u ideeën of vragen over deze kwestie?

We kijken uit naar uw opmerkingen!